odr0n wrote:
Mislio sam na tip vjere u boga, možda si pretpostavio da sam na to i mislio, ali si vješto izbjegao, pa ako možeš ponovo da se dotakneš čitave rečenice i nakon boldiranog.

Pod onim što sam rekao da "
Priroda nudi onoliko koliko čovjeku treba" upravo spadaju navedene realne situacije vjere u sebe, druge, pozitivan ishod situacija itd., ali ne i nadrealnog / nerealnog kao što je bog i sve prirodne i zdravo razumne protu-zakonitosti, koje su nepotebni višak pored prirodnog i realnog.
Ma ja ba izbjegavam da raspravljam s tobom, plašim se da ćeš "istjerati Boga" iz mene Biologijom iz petog osnovne
Da mi, ljudi, nismo napravili ovakav haos u prirodi,u društvu a i u nama, ne bi se ja toliko uzdao u Boga, ne bi od Njega tražio pomoć da me zaštiti od drugih ljudi, a i njih od mene, uzdao bi se u sebe i u druge ljude, a Njega bi "opterećivao" isključivo zahvalama na onome što nam je dao, na razumu kojim možemo uviđati zakone po kojima sve fukcioniše.
Mi izgleda ne želimo da uvidimo te zakone, jer da želimo ne postojale podjele i među naučnicima, a zbog takvih podjela nam i treba Bog, treba nam Neko ko će pravedno "presuditi", ko će nas pomiriti, pomiriti nas same sa sobom a i međusobno.
Ako uzmeš Isusovo učenje, fasciniraćeš se kako su Njegovi savjeti bili daleko ispred vremena kad je hodao Zemljom. Mentalna higijena ( grana Psihologije) kao da je "prepisana" od Isusa, a nije, nauka je, na osnovu poznavanje funkcionisanja psihe, utvrdila šta toj psihi ( duši) najviše odgovara, nauka je potvrdila da je Isus znao šta treba da radimo, kako da mislimo i ponašamo se da bi postali i ostali psihički zdravi, a psihičko zdravlje je preduslov za srećan i ispunjen život.
Uzmi ba malo i Psihologiju, nisu svi odgovori u Biologiji