cadburry wrote:Preporučujem ti da se konsultuješ sa Innovation ili sa Udrich(
što izazivaš kad te ne diram..a kad si već zvao da vidimo šta si sve nabubo u samo dvije stranice..
Mali Efendić ukinuo podsticaje za privredu kako bi mogao zaposliti u općinu 40 nekulturnih, neobazovanih i pomalo krezavih mladih iz Asocijacije mladih SDA (mahom članova njegove familije) koji se ponašaju kao da im je općina babovina.
iako se na kraju sve svelo na jedno ime, ti si odmah u samom startu pokazao da nemaš predstavu uopće koliko ljudi zapošljava prosječna opština..kad bubneš 40 stekne se dojam da je Efendić preuzeo Elektroprivredu..
Iskreno ne znam. Ja lično poznajem 10tak novih zaposlenika općine i svi su nekulturni, bezobrazni, primitivni i SDA papagaji.
ograđuješ se da ih je 40, ali istovremeno iznosiš još veću cifru, jer ako ti znaš deset i to jako dobro, jer vidimo da znaš sve njihove manire onda mi samo trebamo misliti koliko ih je primljeno, jer ti nisi uposlenik opštine

da bi ih znao, a čak i nisi sa naše opštine

..nisam ni ja uposlenik, ali jesam sa ove opštine i znam samo jednog momka koji je radio neki pripravnički i ne znam je li uopće ostao..
Ne radim u općini.
Vjerovatno jer Novi Grad nije moja općina.
pa onda ideš dalje i kažeš:
Informacija koju imam je vjerovatno od jednog zaposlenika općine
jesi svjestan da u ovoj rečenici ova riječ "vjerovatno" visi, jer nema logike da bude tu i svaki nastavnik bosanskog bi ti je prekrižio..međutim tebi to nije smetalo da odamh iza ove rečenice napišeš:
Trebam li navoditi imena te bahate i polupismene SDA omladine
ipak ima i većih bisera
ne treba joj udarati nove zube od opštinskih para
ne razumijem zašto joj ne treba udarati zube i kakav efekat se postiže papirom..ili si mislio kovanicama..
Dakle Bošnjak sam, komunista sam, nemam muda.
e vidi Bošnjo, komunisto, u ovoj rečenici leže svi tvoji odgovori..
ja se sjećam vremena prije rata polijepo..ne znam puno ljudi koji su radili u opštini, ali svi oni koje znam bili su istaknuti članovi SK, a i roditelji su im bili, a i posao su uglavnom naslijedili..
vjerujem da i tebi to smeta..sistem koji su komunisti uspostavili i za sebe i svoju djecu birali mjesta..sad vam smeta što su ovi nakon njih nastavili istom praksom..jer svaki oglas je lahko namjestiti..napišeš uslove i ljudi se prijave..ne postoji radno mjesto gdje se neće prijaviti bar 100 ljudi koji ispunjavaju uslove..ali posao dobiju uvijek oni za koje je to planirano, jer se ostavi mogućnost onih par bodova da dodijeli opštinska (ili neka druga) komisija..a komisija uvijek ista..uvijek bira svoje..nebitno jesu li komunisti, sda ili sdp na vlasti..uvijek im njihova djeca, rodbina i prijatelji i njhihova djeca najbolji..
što se tiče opštine kojom se ti baviš, trebao bi znati da će biti tu još rokada..s obzirom da je SDP bio na vlasti tu 12 godina, trebaće Efendiću vremena da promjeni SDP raspoloženje, koje je najvidljivije bilo pred izbore, kada su se na opštinskim tv-ima vrtile reklame vd. načelnika..
nije sve tako crno, rekao si ti na ove dvije stranice i jednu pametnu..
Od mene dosta, pa i previše.