KS - Načelnici opština: all about

Post Reply
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#576 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by UltrasNaBaterije »

@cadburry

Ti si tipičan primjer lika koji nema muda nizašta u životu, ili ti je krivo šti i ti nisi uhljebljen a možda i jesi pa onda lupaš po Maksim, eto sad je 40, pa ti znaš za 10. Slobodno reci imena, reci nije htio zaposlit mene ili nekog mog al sviju ti nemoj širiti dezinformacije. Tipični komunjarski tip glupog Bošnje, bezmozgaška propaganda sa tintarom koja sluša samo što mu neko drugi kaže, a u životu nije povezao dvije smislene.

Sad u vezi ovih radnih mjesta u Općini:
Ja da sam na poziciji zaposlio bi svu svoju familiju, ako mogu po Zakonu, i svako bi od nas, sad si ti eto odjednom samosvjestan. Ukoliko imaju školu, ispunjavaju uslove i dobro rade svoj posao, nek rade. Svako se za nešto u životu bori, pa i do pozicije načelnika nije lako doći, neki ljudi drže firme pa tako uvale svoju familiju, neki se bave ilegalnim radnjama pa tu zarađuju, samo nehljebovici i ova hipsterska omladina prdi po vazdan i smrdi po stanu i kucama, kurcem ne mrdne i kuka kako mu je kolegu sa faksa ćaća uvalio u BH Telecom ili Općinu. :-) :-) Bošnjo = IQ 0
novi.dan.nova.nafaka

#577 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

UltrasNaBaterije wrote:@cadburry
Ti si tipičan primjer lika koji nema muda nizašta u životu, ili ti je krivo šti i ti nisi uhljebljen a možda i jesi pa onda lupaš po Maksim, eto sad je 40, pa ti znaš za 10. Slobodno reci imena, reci nije htio zaposlit mene ili nekog mog al sviju ti nemoj širiti dezinformacije. Tipični komunjarski tip glupog Bošnje, bezmozgaška propaganda sa tintarom koja sluša samo što mu neko drugi kaže, a u životu nije povezao dvije smislene.
Nadam se da će prozvani forumaš @cadburry prijaviti jako bezobrazno,primitivno i drsko ponašanje.
Vidiš, iako sam XXXX puta branio i branim SDA na ovom forumu, radi tipova poput tebe ljudima se gadi SDA jer radiš antipropagandu svojim papanskim ponašanjem. E sad je pravo pitanje jesi li ti zaista neka SDA-ovca koja je slijepa ili tu namjerno glumiš SDA-ovca.
Birokratija u ovoj državi je ionako prevelika i umjesto da se na lokalnom nivou podvuče crta pa ako treba zaposlenike u općinama gdje ih je višak prebacivati u općine gdje ih je manje (prema nekim standardima), nepotrebna birokratija se još više koti. Semir radi dosta dobrih stvari, ako ništa, pokrenuo je stvari sa mrtve tačke, nešta se dešava. Ali isto tako, nije pametno "zaslužne" tokom lokalnih izbora trpati tamo gdje realno nema mjesta.
ultima_palabra

#578 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by ultima_palabra »

Sjahao Kurto, uzjahao Murto... kao da može biti drukčije :)
UltrasNaBaterije

#579 Re: KS - Načelnici opština: all about

Ako sam reko da nema muda, čime sam ga uvijedio? Ovo drugo je generalizacija.

Za ostalo nemam komentar, nisi ni pročitao šta sam napisao. Ako čovjek radi dobar posao, znači da su oko njega dobri ljudi, pa i ako su familija dobro rade. Šta nije jasno tu?
novi.dan.nova.nafaka

#580 Re: KS - Načelnici opština: all about

UltrasNaBaterije wrote:Ako čovjek radi dobar posao, znači da su oko njega dobri ljudi, pa i ako su familija dobro rade. Šta nije jasno tu?
Za početak, općina nije ničija ćaćevina da može zaposliti koga hoće!
Zakonski su propisane PROCEDURE kojima se podrazumijeva RAVNOPRAVAN tretman kod eventualnog zapošljavanja bilo kojeg novog zaposlenika. Jer, neće Semir iz svog džepa plaćati bilo kojeg novog zaposlenika - već svi poreznici obaveznici zajedno.
No, kao što rekoh, smrdiš mi na SDP trolla koji glumi SDA-ovcu i brani zapošljavanje preko veze.
Mastermind30

#581 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Mastermind30 »

cadburry wrote:
„Pokrenimo Novi Grad“ ili pokrenimo SDA-ov kadar?
Ova i prethodne sjednice su nam pokazale da „Pokrenimo Novi Grad“ podrazumijeva pokretanje SDA-vog kadra finansijskim sredstvima svih građana sa ovog područja

Na 6. sjednici Opštinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, održanoj 27. maja 2013. godine stranke koje čine većinu, SDA, SDU, BOSS, BPS i Naša stranka usvojili su prijedlog načelnika Semira Efendića (SDA) da za ovu godinu podsticaj poljoprivrednoj prizvodnji bude 0,00 KM.

Naime, program podsticaja privredi načelnika Efendića, koji iznosi 400.000 KM je usmjeren u popravak saobraćajnice, finansiranje kreditne linije, podsticaj programu Kantonalne službe za zapošljavanje, te organizovanju seminara za promociju privrednih potencijala Opštine.

Tu ne bi bilo ništa čudno da Semir Efendić u svom predizbornom programu nije najavio povećanje budžeta za stimulaciju poljoprivredne proizvodnje malih poljoprivrednih proizvođača i realizaciju projekata razvoja i podsticaja plasteničke proizvodnje i prerade voća i povrća. Za vrijeme mandata SDP-ovog načelnika taj poticaj bio je 200.000 KM. Poljoprivrednici ove godine neće moći aplicirati za podsticaje ratarstva, voćarstva, pčelarstva, peradarstva, plasteničke proizvodnje, nabavku mehanizacije i ostalih aktivnosti koje bi mogle olakšati i unaprijediti poljoprivrednu prozivodnju.

U sklopu dnevnog reda razmatran je i program Manifestacije„Novogradski dani“od 31.5. – 30.6.2013. godine za koji građanima ove godine nije bilo omogućeno da iznesu svoje prijedloge. Polovina planiranih dana manifestacije će biti bez događaja zbog nedostaka sredstava, jer će veliki dio novca namijenjenog za ovu manifestaciju morati biti izdvojen za honorar Mirze Šoljanina i njegov solistički koncert 9. juna.

Na istoj sjednici, vladajuća većina se nije mogla složiti o dobitniku Zlatne plakete „Safet Hadžić“, ali je Srebrnu plaketu „Safet Hadžić“ i nagradu od 1.000 KM sa 16 glasova ZA, dodijelila vijećniku SDA Jasminu Smječaninu, koji je glasavši sam za sebe bio i presudni glas. Dokaz anarhije i odnosa načelnika Efendića prema uposlenicima, kažnjavanju nepodobnih, a nagrađivanju podobnih jeste i dodjela javnih priznanja uposlenicima Opštine. Podsjećamo da do sada nikada nije bila praksa da se javna priznanja Opštine dodjeljuju uposlenicima, a naročito da je vijećnici sami sebi dodjeljuju. Jedan od prijedloga bio je da javno priznanje dobije i Asocijacija Fatma (forum žena SDA).

Ova i prethodne sjednice su nam pokazale da „Pokrenimo Novi Grad“ podrazumijeva pokretanje SDA-vog kadra finansijskim sredstvima svih građana sa ovog područja.
Mali Efendić ukinuo podsticaje za privredu kako bi mogao zaposliti u općinu 40 nekulturnih, neobazovanih i pomalo krezavih mladih iz Asocijacije mladih SDA (mahom članova njegove familije) koji se ponašaju kao da im je općina babovina.

Ah ti mladi i obrazovani politički kadrovi koji su znanja ispekli na prestižnim obazovnim institucijama kao što su Branko Lazić i Fakultet političkih nauka. :-)
Kakve lazi pricas ali kao SDP-ovac iz Novog Grada nije nista drugo ni ocekivati od tebe. Mozes li dati barem jedno ime nekog njegovog rodjaka kojeg je zaposlio, za pocetak???
Druga laz je ukidanje poticaja privrednicima, planirano je 400.000 koje ce biti uplacene banci koja da najpovoljnije kredite za privrednike sa Novog Grada kao dio poticaja...prestani lagati
Pasiflora

#582 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Pasiflora »

cadburry wrote:Evo ti jedno konkretno ime: Aida Vražalica. Bahata, nekulturna, s pola mozga. Bila na listi za Općinsko vijeće ispred SDA i nije ušla u vijeće. Nedugo nakon izbora dobila posao u Centru za mlade (služba unutar općine). Učinak na tom radnom mjestu: 0%. Ono što je pozitivno, za razliku od ostalih SDA kadrova u općini, ne treba joj udarati nove zube od opštinskih para. :D
A to je ta "vedeta". Bas me zanima sta je od uslova za posao u Centru za mlade ona imala?!?! Znam momka koji je aplicirao i koji je tako odgovarao zahtjevima iz konkursa - kao da je za njega pisan :D - kad vidi vraga - konkurs pisan za Aidu :skoljka: .
Nakon sto ovoga momka nisu ni na razgovor pozvali on im se obratio sa zahtjevom za objasnjenje: koje je primljen i po kojim kvalifikacijama na navedeno radno mjesto. Naravno da mu na dopis nikada nisu odgovorili.
I tako je mladi Efendic, par dana po namjestanju poceo namjestati. Tako je i D. Hadzic poceo.
Nemojte se raspravljati o SDA i SDP-u - sve je to isto smece ciji je primarni cilj dobro se smjestiti, a onda navuci sto
veci broj ljudi koji ce ima biti nesto duzni jer su ih zaposlili. Nema tu dobrih - sve je laz i prevara i svi oni su lazovi i prevaranti!
Mastermind30

#583 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Mastermind30 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
UltrasNaBaterije wrote:Ako čovjek radi dobar posao, znači da su oko njega dobri ljudi, pa i ako su familija dobro rade. Šta nije jasno tu?
Za početak, općina nije ničija ćaćevina da može zaposliti koga hoće!
Zakonski su propisane PROCEDURE kojima se podrazumijeva RAVNOPRAVAN tretman kod eventualnog zapošljavanja bilo kojeg novog zaposlenika. Jer, neće Semir iz svog džepa plaćati bilo kojeg novog zaposlenika - već svi poreznici obaveznici zajedno.
No, kao što rekoh, smrdiš mi na SDP trolla koji glumi SDA-ovcu i brani zapošljavanje preko veze.
Prvo je laz da je netko zaposlen, ovaj centar za mlade ne zaposljava nego angazuje ljude po ugovorima koje placaju razne NVO za projekte, do sada je u njemu bio mladi kadar SDP-a a sada je vecinom SDA sa tim da je Efendic zaposlio tamo ili angazovao jer to nije stalni radni odnos i predsjednika foruma mladish SDP Novi Grad.
Pasiflora

#584 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Pasiflora »

Mastermind30 wrote:Prvo je laz da je netko zaposlen, ovaj centar za mlade ne zaposljava nego angazuje ljude po ugovorima ...
Da li ti ljudi provode u kancelarijama 8h dnevno? DA
Da li primaju platu? DA
Znaci li to da rade? Naravno da rade, za boga miloga!!!!!
novi.dan.nova.nafaka

#585 Re: KS - Načelnici opština: all about

Mastermind30 wrote:Prvo je laz da je netko zaposlen, ovaj centar za mlade ne zaposljava nego angazuje ljude po ugovorima koje placaju razne NVO za projekte, do sada je u njemu bio mladi kadar SDP-a a sada je vecinom SDA sa tim da je Efendic zaposlio tamo ili angazovao jer to nije stalni radni odnos i predsjednika foruma mladish SDP Novi Grad.
Ti zaista misliš da ovakvim piskaranjem i opravdavanjem uhljebljivanja (bez konkursa) kandidata sa lista koji nisu uspjeli ući u OV praviš uslugu SDA-u !?!? A samim time, kada SDA dođe na vlast 2014 da praviš uslugu svima nama legalizujući takve rabote!?!? :roll:
Mastermind30

#586 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Mastermind30 »

Pasiflora wrote:
Mastermind30 wrote:Prvo je laz da je netko zaposlen, ovaj centar za mlade ne zaposljava nego angazuje ljude po ugovorima ...
Da li ti ljudi provode u kancelarijama 8h dnevno? DA
Da li primaju platu? DA
Znaci li to da rade? Naravno da rade, za boga miloga!!!!!
Naravno da rade ali nisu u stalnom radnom odnosu, nisu osigurani i to su uglavnom pripravnici koje placa Kanton ili razne NVO
I rekoh vec taj Centra za mlade je SDP-ov projekat, nije ga on napravio nego zatekao tamo, ne rade samo ljudi iz SDA nego i predsjenik foruma SDP-a Novi Grad
Pasiflora

#587 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Pasiflora »

Ma briga me iz koje stranke su ovi sto rade. Hocu ti reci: covjek je aplicirao i nisu ga ni na razgovor pozvali, a odgovarao je za taj posao po svakoj mogucoj stavci. Ok sto nije dobio posao... iskreno nije se ni nadao buduci da nema nikavu stelu (zalosno sto to uopce treba), ali da ga ni na razgovor nisu pozvali?!?!...
UltrasNaBaterije

#588 Re: KS - Načelnici opština: all about

Pasiflora wrote:Ma briga me iz koje stranke su ovi sto rade. Hocu ti reci: covjek je aplicirao i nisu ga ni na razgovor pozvali, a odgovarao je za taj posao po svakoj mogucoj stavci. Ok sto nije dobio posao... iskreno nije se ni nadao buduci da nema nikavu stelu (zalosno sto to uopce treba), ali da ga ni na razgovor nisu pozvali?!?!...
Jesu li ga Pravilnikom dužni pozvati? Ne, pozivaju koga hoće čak i ako si prekvalifikovan isto ti je, takav je pravilnik. Jedino ako je službeno poslao na protokol pismo da mu se obrazloži zašto nije pozvan, onda je morao dobiti odgovor, mada sumnjam u ove tvoje navode. Obično tako te priče, moj jaran, poznanik ovo ono su mu uradili, imao je sve uslove hu ha, u najmanju ruku sumnjive priče da je sve urađeno po proceduri.

Meni se nikad u životu nije desilo (a svaki dan radim sa papirologijom) da ako nekom pošaljem zvaničan dopis preporučenom pošiljkom ili direktno na protokol da mi ta firma/lice/ustanova ne odgovori u zakonskom roku od 7 dana. :)

@novi.dan.nova.nafaka

kakav troll sunce ti kalajisano. :lol: :-)
Mastermind30

#589 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Mastermind30 »

Pasiflora wrote:Ma briga me iz koje stranke su ovi sto rade. Hocu ti reci: covjek je aplicirao i nisu ga ni na razgovor pozvali, a odgovarao je za taj posao po svakoj mogucoj stavci. Ok sto nije dobio posao... iskreno nije se ni nadao buduci da nema nikavu stelu (zalosno sto to uopce treba), ali da ga ni na razgovor nisu pozvali?!?!...
To je glupost i apsolutno se slazem sa tobom, ja samo govorim da ovaj SDP-ovac koji je povukao to pitanje 12 godina suti o tome, takvo licemjerje ne podnosim
cadburry

#590 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by cadburry »

UltrasNaBaterije wrote:@cadburry

Sad u vezi ovih radnih mjesta u Općini:
Ja da sam na poziciji zaposlio bi svu svoju familiju, ako mogu po Zakonu, i svako bi od nas, sad si ti eto odjednom samosvjestan. Ukoliko imaju školu, ispunjavaju uslove i dobro rade svoj posao, nek rade. Svako se za nešto u životu bori, pa i do pozicije načelnika nije lako doći, neki ljudi drže firme pa tako uvale svoju familiju, neki se bave ilegalnim radnjama pa tu zarađuju, samo nehljebovici i ova hipsterska omladina prdi po vazdan i smrdi po stanu i kucama, kurcem ne mrdne i kuka kako mu je kolegu sa faksa ćaća uvalio u BH Telecom ili Općinu. :-) :-) Bošnjo = IQ 0
Ja ovdje vidim dvije moguće situacije.
1. Ti si jedan od te, u hodu opismenjene, krezave i nekulturne (iz priloženog, odgovaraš opisu) SDA omladine koju je mali Efendić poslao na kurs informatike u Kralj Fahd i odriješio opštinsku kesu da brane SDA po forumu. Ako je ovo slučaj, katastrofalno ti ide i nije ni čudo što ti novi.dan.nova.nafaka prigovara jer ako nastaviš ovako hvaliti SDA, morat ćeš svaku markicu vratiti Efendiću. Preporučujem ti da se konsultuješ sa Innovation ili sa Udrich, oni su ti majstori razvodnjavanja i prikrivanja SDA kriminala na ovom forumu, a ne da pišeš te bljuvotine i da radiš analizu mene. Dakle Bošnjak sam, komunista sam, nemam muda. Šta još znaš ili želiš saznati o meni? Šta jedem? Koga guzim? Gdje izlazim? Ko mi je babo? Ko mi je majka? Jednostavno ovako ne da ne razvodnjavaš priču, nego pokazuješ jedan bolesni mentalni sklop SDA-ovca ogrezao u kriminalu i korupciji, te otkrivaš svoje određene osobine: nedostatak elementarnog kućnog odgoja, bahatost, smiješno uzak vokabular, tragičan nedostatak govornih vještina i argumenata...

2. Ti stvarno vjeruješ u ovo što si napisao. Onda je to stvarno tragično. Tragično je da jedni takvi izopačeni i u kriminalu ogrezli umovi imaju pravo glasa. Pa nije ni čudo što nam je SDA od rata na vlasti. Pa jesi li ti svjestan da on svoju familiju uhljebljava preko tvoje grbače? Da tebi uzima od usta kako bi svojoj rodici priuštio neko dobro auto, nove zube i ugled u Buljakovom? Znam jako puno klinaca sa razmišljanjima kao ti. Fahrudin Radončić, Naser Keljmendi, Kristijan Golubović, Semir Efendić, Alija Budnjo, Eso Radeljaš, sve su to uspješni ljudi? Snašli se, jelde? Sistem ne valja i ništa se ne može pstići poštenim trudom i radom, nego je potrebno snaći se i iskoristiti sva moguća sredstva. Zaista me tuga uhvati kada vidim kakav sunovrat morala i sistema vrijednosti se desio poslije rata. Dođe mi da stvarno idem odavde. Ne zbog loše situacije, nego kad vidim koliko su izopačeni i nemoralni moji sugrađani. Tužno. :(
cadburry

#591 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by cadburry »

Mastermind30 wrote:
To je glupost i apsolutno se slazem sa tobom, ja samo govorim da ovaj SDP-ovac koji je povukao to pitanje 12 godina suti o tome, takvo licemjerje ne podnosim
Još jedan sa ograničenim intelektualnim izražajem koji u nedostatku argumenata se bavi mojom ličnošću. :roll:

Da čujem imenom i prezimenom koga je to SDP zaposlio bez konrkusa ili sa namještenim konkursom u Općini Novi Grad? Hajde, ja sam imao hrabrosti da imenujem jasno i glasno, da čujem tebe. :wink:
Mastermind30

#592 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Mastermind30 »

cadburry wrote:
Mastermind30 wrote:
Još jedan sa ograničenim intelektualnim izražajem koji u nedostatku argumenata se bavi mojom ličnošću. :roll:

Da čujem imenom i prezimenom koga je to SDP zaposlio bez konrkusa ili sa namještenim konkursom u Općini Novi Grad? Hajde, ja sam imao hrabrosti da imenujem jasno i glasno, da čujem tebe. :wink:
Jos jedan tupadzija kome to nije smetalo 12 godina ali se danas sjetio da kmeci po forumu :thumbup: :thumbup:
Haris Musinociv za pocetak, Sakib Dzihanic za kraj ili Irma Maric (koja je u tom centru radila godinama) ili mozda Pipa (vozac-pljackas Interexa)
cadburry

#593 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by cadburry »

Mastermind30 wrote:
cadburry wrote:

Jos jedan tupadzija kome to nije smetalo 12 godina ali se danas sjetio da kmeci po forumu :thumbup: :thumbup:
Haris Musinociv za pocetak, Sakib Dzihanic za kraj ili Irma (ona debela) koja je u tom centru radila godinama :D :D
:lol: :lol: :lol: Koji si ti lažov.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/otvoren- ... /120813090

Jel godinama radila ta neka debela Irma u Centru za mlade,a Centar nasto par sedmica prije posljednjih izbora? :-) Fuj kakvim se sve lažima služite.

Sad ozbiljno, bez zezancije i bez ovakvih laži, ako je SDP zaposlio nekog u Novom Gradu bez konkursa ili sa namještenim konrkusom onda je to za svaku osudu. Ja ne znam nikoga takvog. Vjerovatno jer Novi Grad nije moja općina.

Međutim, tužno je kako pravdaš zločin jednoga drugim zločinom. Kao OK je što Efendić natrpava u opštinu krezave nepismene idiote i to preko grbače svih ostalih, jer SDP je isto nekoga nekad uvalio bez konkursa. Nije ni čudo što smo ovako nazadno društvo - samo se čeka kad će neko novi postaviti donju granicu nečeg normalnog. To ti je kao kad ljudi tvog civilizacijskog kruga mokre nasred ulice pred drugim ljudima, pa kad im neko nešto kaže, odgovaraju "šaa jeee? pa ionaj tamo je isto vako nekidan". Super vam je logika. :thumbup:
Mastermind30

#594 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Mastermind30 »

cadburry wrote:
Mastermind30 wrote:
cadburry wrote:

Haris Musinociv za pocetak, Sakib Dzihanic za kraj ili Irma (ona debela) koja je u tom centru radila godinama :D :D
:lol: :lol: :lol: Koji si ti lažov.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/otvoren- ... /120813090

Jel godinama radila ta neka debela Irma u Centru za mlade,a Centar nasto par sedmica prije posljednjih izbora? :-) Fuj kakvim se sve lažima služite.

Sad ozbiljno, bez zezancije i bez ovakvih laži, ako je SDP zaposlio nekog u Novom Gradu bez konkursa ili sa namještenim konrkusom onda je to za svaku osudu. Ja ne znam nikoga takvog. Vjerovatno jer Novi Grad nije moja općina.

Međutim, tužno je kako pravdaš zločin jednoga drugim zločinom. Kao OK je što Efendić natrpava u opštinu krezave nepismene idiote i to preko grbače svih ostalih, jer SDP je isto nekoga nekad uvalio bez konkursa. Nije ni čudo što smo ovako nazadno društvo - samo se čeka kad će neko novi postaviti donju granicu nečeg normalnog. To ti je kao kad ljudi tvog civilizacijskog kruga mokre nasred ulice pred drugim ljudima, pa kad im neko nešto kaže, odgovaraju "šaa jeee? pa ionaj tamo je isto vako nekidan". Super vam je logika. :thumbup:
Opet je to SDP-ovo projekt a ne njegov, tamo su bili i ostali SDP-ovi puleni.
Ja sam ti nabrojao par imena, slobodno provjeri sve to...
Zivis na Alipasinom, to je tvoja opcina :D
Cherry-Cherry

#595 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Cherry-Cherry »

al dobar je argument za nekog reći da je nesposoban, jer je krezav :roll:
udrch

#596 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by udrch »

cadburry wrote:Preporučujem ti da se konsultuješ sa Innovation ili sa Udrich(
što izazivaš kad te ne diram..a kad si već zvao da vidimo šta si sve nabubo u samo dvije stranice..
Mali Efendić ukinuo podsticaje za privredu kako bi mogao zaposliti u općinu 40 nekulturnih, neobazovanih i pomalo krezavih mladih iz Asocijacije mladih SDA (mahom članova njegove familije) koji se ponašaju kao da im je općina babovina.
iako se na kraju sve svelo na jedno ime, ti si odmah u samom startu pokazao da nemaš predstavu uopće koliko ljudi zapošljava prosječna opština..kad bubneš 40 stekne se dojam da je Efendić preuzeo Elektroprivredu..
Iskreno ne znam. Ja lično poznajem 10tak novih zaposlenika općine i svi su nekulturni, bezobrazni, primitivni i SDA papagaji.
ograđuješ se da ih je 40, ali istovremeno iznosiš još veću cifru, jer ako ti znaš deset i to jako dobro, jer vidimo da znaš sve njihove manire onda mi samo trebamo misliti koliko ih je primljeno, jer ti nisi uposlenik opštine :-) da bi ih znao, a čak i nisi sa naše opštine :D ..nisam ni ja uposlenik, ali jesam sa ove opštine i znam samo jednog momka koji je radio neki pripravnički i ne znam je li uopće ostao..
Ne radim u općini.
Vjerovatno jer Novi Grad nije moja općina.
pa onda ideš dalje i kažeš:
Informacija koju imam je vjerovatno od jednog zaposlenika općine
jesi svjestan da u ovoj rečenici ova riječ "vjerovatno" visi, jer nema logike da bude tu i svaki nastavnik bosanskog bi ti je prekrižio..međutim tebi to nije smetalo da odamh iza ove rečenice napišeš:
Trebam li navoditi imena te bahate i polupismene SDA omladine
ipak ima i većih bisera
ne treba joj udarati nove zube od opštinskih para
ne razumijem zašto joj ne treba udarati zube i kakav efekat se postiže papirom..ili si mislio kovanicama..
Dakle Bošnjak sam, komunista sam, nemam muda.
e vidi Bošnjo, komunisto, u ovoj rečenici leže svi tvoji odgovori..
ja se sjećam vremena prije rata polijepo..ne znam puno ljudi koji su radili u opštini, ali svi oni koje znam bili su istaknuti članovi SK, a i roditelji su im bili, a i posao su uglavnom naslijedili..
vjerujem da i tebi to smeta..sistem koji su komunisti uspostavili i za sebe i svoju djecu birali mjesta..sad vam smeta što su ovi nakon njih nastavili istom praksom..jer svaki oglas je lahko namjestiti..napišeš uslove i ljudi se prijave..ne postoji radno mjesto gdje se neće prijaviti bar 100 ljudi koji ispunjavaju uslove..ali posao dobiju uvijek oni za koje je to planirano, jer se ostavi mogućnost onih par bodova da dodijeli opštinska (ili neka druga) komisija..a komisija uvijek ista..uvijek bira svoje..nebitno jesu li komunisti, sda ili sdp na vlasti..uvijek im njihova djeca, rodbina i prijatelji i njhihova djeca najbolji..
što se tiče opštine kojom se ti baviš, trebao bi znati da će biti tu još rokada..s obzirom da je SDP bio na vlasti tu 12 godina, trebaće Efendiću vremena da promjeni SDP raspoloženje, koje je najvidljivije bilo pred izbore, kada su se na opštinskim tv-ima vrtile reklame vd. načelnika..

nije sve tako crno, rekao si ti na ove dvije stranice i jednu pametnu..
Od mene dosta, pa i previše.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#597 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by -LIBERO- »

UltrasNaBaterije wrote: Sad u vezi ovih radnih mjesta u Općini:
SDA shvatanje privatizacije drzavnih firmi i administracije.

Nije ni cudo onda sto u administraciji ima 305 onih koji bukvalno nista ne rade, i sto nam je drzavni aparat, kao i broj uposlenika u drzavnim firmama, najveci u odnosu a broj stanovnika koji bi (kao) trebali da opsluzuju.

SDA privatizacija drzave. :thumbup:
Havatar

#598 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Havatar »

-LIBERO- wrote:

Nije ni cudo onda sto u administraciji ima 305 onih koji bukvalno nista ne rade, i sto nam je drzavni aparat, kao i broj uposlenika u drzavnim firmama, najveci u odnosu a broj stanovnika koji bi (kao) trebali da opsluzuju.

Prije rata ljudi koji su radili u opštini bili su istaknuti članovi SK, a i roditelji su im bili, a i posao su uglavnom naslijedili..
vjerujem da i tebi to smeta..sistem koji su komunisti uspostavili i za sebe i svoju djecu birali mjesta..sad vam smeta što su ovi nakon njih nastavili istom praksom..jer svaki oglas je lahko namjestiti..napišeš uslove i ljudi se prijave..ne postoji radno mjesto gdje se neće prijaviti bar 100 ljudi koji ispunjavaju uslove..ali posao dobiju uvijek oni za koje je to planirano, jer se ostavi mogućnost onih par bodova da dodijeli opštinska (ili neka druga) komisija..a komisija uvijek ista..uvijek bira svoje..nebitno jesu li komunisti, sda ili sdp na vlasti..uvijek im njihova djeca, rodbina i prijatelji i njhihova djeca najbolji..
Mastermind30

#599 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by Mastermind30 »

-LIBERO- wrote:

U ovom slucaju nisi u pravu, opcina Novi Grad je bila godina Bastija SDP-a i tamo su uglavnom njihovi kadrovi, o njihovij prekobrojnosti bi se trebali baviti iztrazni organi, pocebno rjesenjima potpisanim pred same izbore
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#600 Re: KS - Načelnici opština: all about

Post by -LIBERO- »

@Havatar, naravno. Nasljedje koje je tu generacijama. Ali, slozio se ti ili ne, zadnjih 20 godina je to toliko usavrseno, da je i vise nego karikaturno.

@Mastermind30, nisam se osvrtao na jednu opstinu. Prokomentarisao sam sistem "vrijednosti" i favorizovanje prilikom zaposljavanja na razne budzetske sise l. naravno, da je to uhodano i tamo gdje SDP ima vlast, primjer ti je i opstina Centar u Sarajevu.

Svakako, po vertikali, i po godinama kojima upraznjavaju taj metod i princip udomljavanja, prednjaci SDA. Naravno, ne amnestiram ni jednu drugu stranku ili ti interesnu grupaciju.

I onda se kao pitamo zasto smo u ovolikom K. a svima nam je postalo nesto kao sasvim normalno, da se po principu pogodnosti, familijarnosti, stranacke pripadnosti ..uposljava, pa cak i po pozicijama, i na mjestima, koje su presudne u sistemu organizacije i odlucivanja.
Post Reply