Generali OSLOBOĐENI!!

Locked
Ripicipi

#576 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Ripicipi »

Bulatovic wrote:
pOZz wrote:Aida Mujan ne govori hrvatskim jezikom i ne znam odakle ti to.
Jelena Blagojević je Srpkinja i uopšte ne priča hrvatskim jezikom.
Nije istina ni prvo ni drugo. Hajde pokazi mi neki snimak i dokazi to sto pricas. Aida Mujan na Federalnoj Televiziji iskljucivo govori hrvatskim jezikom, a takodje i Jelena. To nije njihov jezik, vec samo citaju sta je na teleprompteru (ako znas sta je to). Ja ne krivim njih, vec krivim FTV.
Nema ti ko sta pokazivati, nego sljedeci put otvori usi i operi oci.
amoninan

#577 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by amoninan »

Gotovina je vojničina! Drago mi je da je oslobođen.
Bulatovic

#578 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Bulatovic »

amoninan wrote:Gotovina je vojničina! Drago mi je da je oslobođen.
Da Bogda tebi i tvojoj familiji bilo onako kako je taj vojnicina bio prema srpskim civilima u Oluji.

Lijep pozdrav.
Last edited by Bulatovic on 17/11/2012 03:11, edited 1 time in total.
Bulatovic

#579 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Bulatovic »

potres_mozga wrote:
Bulatovic wrote:
pOZz wrote:Aida Mujan ne govori hrvatskim jezikom i ne znam odakle ti to.
Jelena Blagojević je Srpkinja i uopšte ne priča hrvatskim jezikom.
Nije istina ni prvo ni drugo. Hajde pokazi mi neki snimak i dokazi to sto pricas. Aida Mujan na Federalnoj Televiziji iskljucivo govori hrvatskim jezikom, a takodje i Jelena. To nije njihov jezik, vec samo citaju sta je na teleprompteru (ako znas sta je to). Ja ne krivim njih, vec krivim FTV.
Nema ti ko sta pokazivati, nego sljedeci put otvori usi i operi oci.
Ja sam svoje reko i stojim iza toga. Cinjenica je da se na BH kanalima govori hrvatski jezik i nikakav drugi. Ako to neznas onda si komad budale.

Tvoj nickname ti dobro stoji.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Bulatovic
basicm

#580 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by basicm »

Bolje i hrvatski nego srpski. Znaci opcina je hrvatski dok je opstina bosanski zato sto je isto kao srpski. Meni odgovara kad tako pricaju, a cupa mi kosu kad cujem casova umjesto sati, dejstva na lijek, a pogotovo one skrabotine sto se zovu cirilica na bht1.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Lacrosse

#581 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Lacrosse »

E, izem ti generale, blesavi narode.
Gotovina il Dalmoski Rambo, is'o oslobadjati Afrikance od Afrikanaca, bio u Legiji, za mene je on ko Legija iz Srbije. Jedina razlika je sto je Legija ubio rezim, a rezim ubio Gotovinu na drugoj strani. Gotovina je oficir, a Legija gangster, razlika je u tome sto je jedan mogao organizovati korpus i shvatao kako funkcionira akcija, a drugi je bio die hard specijalac, i kriminalac a to barem kod nas nije debela linija, cak i najbolji policijski specijalci, poznaju podzemlje, ne moraju nuzno biti kriminalci, ali se znaju i "suraduju". Gotovina nasrnuo s 200 hiljada Hrvata po Srbima, i sad covjek heroj. Heroji su ljudi koji su u Vukovaru bili, i ostali. Oni sto su Srbi tukli po Vojvodini mjesecima nakon pada Vukovara, e to su heroji, ako nista imali su muda. Gotovina da je heroj, prvo bi se spremio, pa u 3-4h interviju rekao Hrvatima ko ga je predao u Hag, koje sve organizirao, koje sve orkestrirao, i da ne preuvelicava svoju ulogu, on je bio tu general, iz jednog razloga. Hrvatska nije htjela da joj armija lici na mrsku JNA. A svi oficiri JNA oficiri u tadasnjoj HV, i uzmu onda Hercegovaca "ta trane" koji nisu JNA ni sluzili jer su bili za onu drugu opciju, i pokojeg ovako egzoticnog. I kako ce Tudjman to razgoditi, pa dovedes tako jednog mladog, zajebanog, iz Legije Stranaca, organizujes udarne brigade, profesionalnu vojsku, stavis pod njegovu komandu, i onda podjelis uniforme i komplete ostalim prasinarima.

Helem, udarilo 200 hiljada ljudi na Knin od 15 hiljada, Drvar od 11 hiljada, Mrkonjic Grad 20 hiljada...
Ja ne govorim, Oluja je pomogla BiH, dovela do kraja rata, konacno se enigma rijesila u jednom smjeru, bila je dobro organizovana akcija, i nije se islo na genocid, nisu Srbe kupili da ih ubiju nego im je cilj bilo da ih protjeraju, samim tim, minimalno je bilo zvjerstava, onakvih kao sto su Srbi pocinili u Srebrenici li 1992 godine po Drini kad su ljude klali po mostovima, leseve bacali po ulicama, i izvodili ljude u trenerkama da nikad vise vidjeni nisu bili. Oluja je dosla, panika usla, bjezanija nastala, a najveca trauma koju Srbi imaju iz tog vremena je sto oni to nisu mogli procesuirati. Da oni gube rat, da oni bjeze na traktoru, da njima niko ne dolazi u pomoc, da Slobina prica ostaje prica, e, to je sto je najteze palo, jer su oni mislili da su zasticeni ko Pande u zoloskom vrtu, i ako ih ko barne, doci ce Legija i Arkan....
occupylove

#582 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by occupylove »

imam jedno pitanje , nisam niti 'genijalac' ili bilo sta
50 000 slavi generale
a ne slavi naucnike i umjetnike ,
slavite smrt i destrukciju
a kada se mahmurni u ponedeljak probudite ?
imate li vecu placu ?
jeli vam zivot bolji ?
svi smo Hrvati ili Srbi ili Muslimani i Bosnjaci
trujete svoju djecu ,
koju buducnost im dajete ?
21 stoljece
a vase dijete treba biti ubijeno ? na fudbalskoj utakmici ili samo zbog drugacijega imena
klanjate se idolima
bez veze
madFlava

#583 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by madFlava »

naletih na ovo kod nekog na fb , pa procitah kme kme kme .

http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav ... ki.lt.html
Sezam

#584 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Sezam »

madFlava wrote:naletih na ovo kod nekog na fb , pa procitah kme kme kme .

Jedan od komentara ispod:

Lepo je covek rekao da je danas sila iznad svakog prava. Kada smo imali silu nismo to znali ili smeli da iskoristimo.Sada nam preostaje samo da pamtimo i da vredno radimo na obnovi pa ako se nekad pojavi istorijska prilika,a pojavice se,da merimo merom kojom smo izmereni.

Pamet u glavu Bosnjaci.
Akadi

#585 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Akadi »

Sezam wrote:
madFlava wrote:naletih na ovo kod nekog na fb , pa procitah kme kme kme .

Jedan od komentara ispod:

Lepo je covek rekao da je danas sila iznad svakog prava. Kada smo imali silu nismo to znali ili smeli da iskoristimo.Sada nam preostaje samo da pamtimo i da vredno radimo na obnovi pa ako se nekad pojavi istorijska prilika,a pojavice se,da merimo merom kojom smo izmereni.

Pamet u glavu Bosnjaci.
Oni i dalje izigravaju žrtve... iako su najviše zločina počinili oni i dalje to ignorišu i izigravaju žrtve. Uvijek će pronaći neko opravdanje za svoju mržnju.

Mi Bošnjaci ćemo u narednom ratu ili nestati ili se sa fašističkom stokom obračunati jednom za sva vremena.
sase.ba

#586 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by sase.ba »

Nema govora o tome je li akcija "Oluja" bila legitimna. Također, neozbiljno je upoređivati pravosuđe Hrvatske i Srbije u procesuiranju zločinaca iz vlastitih redova, a o ovima iz RS-a da govorimo. Što se tiče emocija, prevashodno Bošnjaka, mislim da su one pretjerane, jer treba odvagati (odvojiti) ispavnost presude suda u Hagu, koja je neupitna, od štetnih posljedica koje je Bosni, a Bošnjacima prevashodno, nanijela "Oluja", a ti rezultati će se najbolje vidjeti na predstojećem popisu stanovništva. Te izbjeglice su izmjenile demografsku strukturu stanovništva na štetu Bošnjaka i Hrvata u vrlo važnim gradovima, a posebno u Brčkom.
Halcyon

#587 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Halcyon »

Akadi wrote:Oni i dalje izigravaju žrtve... iako su najviše zločina počinili oni i dalje to ignorišu i izigravaju žrtve. Uvijek će pronaći neko opravdanje za svoju mržnju.
Brlja i guslanje učine svoje. Mitomanija je, po običaju, u zamahu. Zato, što @Sezam reče, pamet u glavu Bošnjaci - i po pitanju Srba, i po pitanju "braće" Hrvata.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#588 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by PipiDugaDevetka »

:thumbup:
branimir stulic

#589 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by branimir stulic »

Vidjelo se sinoc kako je general momački "pacifiziran" pa se zahvaljivao svima odreda...sto je izazvalao blagu pometnju medju hardcore "patriotama" okupljenim oko Thompsona, koji su ocekivali poziv na ustanak, boj za Zemun, boj za Herceg Bosnu.. ali nema vise toga...
Okrece se nova stranica.. iz euforije u bolnu sadasnjost - Za nekoliko mjeseci na dugogodisnji odmor idu Prlic, Praljak i company - kakve li ce reakcije Hrvatske biti na presudu (jer je sve dokazano) o ucescu Hrvatske u agresiji na BiH????
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#590 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by KatarinaKosaca »

Kao prvo žao mi je nika @poznanik... bio je uvijek umjeren i konstruktivan forumaš, ali navikla sam da se odluke Suda, bio on općinski sud ili Haški sud ili @zoom, moraju poštovati :D . Valjda je to prvi korak prema usvajanju pravne države. Imala sam mišljenje i o presudi i ležanju generala BIH Armije Kubure i Hadži.., ali nisam to komentirala, nije ni u BIH, hvala Bogu oko toga bilo histerije.
Ipak, ovdje se analizira da li je Hrvatska bila pod sankcijama ili ne, da li se mogla naoružavati ili ne... šta je bilo kad je bilo, ali nitko da spomene jednu činjenicu a to je čišćenje Hrvata sa okupiranih područja 1991. :roll: Ili 1990, mislim da je ipak, bila 1991 godina. Balvan revolucijom, oružanim ustankom je terirotija etnički pročišćena, okupirana, zaokružena i dobila ime "Srpska Krajina". Ovo se jednostavno preskače u svim analizama... :cry:
Preskače se i činjenica da je Srbima obično iz Srbije izdavana naredba da se povlače i idu masovno, kao što je bio slučaj Krajišnikove depeše u Sarajevu, a sad se kao krivi Sarajevo što je etnički čisto
150.000 Srba da nije sjelo na traktore i krenulo prema Beogradu i Banja Luci, ne bi moglo fizički biti pobijeno, dakle, ostali bi na svojim ognjištima, vremenom bi uređivali svoj status, ali u destruktivnoj politici koju im je vodio Balkanski kasapin o tome nisu mislili. Čak i ne krivim cijeli narod , jer jednom upitah jednog bivšeg sarajliju zašto je poslušao Krajišnika 1995 i ovako mi je rekao "Idu svi, šta ću se ja pravit pametan i ostajati". Dakle, jedna politika ubojstva i samoubojstva ih je raselila (sad samo govorim o Srbima), preselila, a danas im je svatko kriv sem te i takve politike. Ovim, naravno, ne želim reći da nije bilo i da nema zločina nad Srbima koje treba kazniti, procesuirati, osuditi itd, ali Oluja je legitimna akcija oslobađanja teritorija Hrvatske , a ono što se treba naučiti od Hrvata i Hrvatske da je prvo na mjestu domovina, a tek onda ljevica, desnica i sve ostale "podjele".
It_is_a_Leclerc

#591 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by It_is_a_Leclerc »

A i nebi me cudilo da ove 2012e konacno bude smak sveta , ja mislim da planeta nece pretrpeti ovakvu nepravdu.
Jedan od komentara na eminentnom srbijanskom portalu.

Zaključak je do kraja jasan - BiH neće imati mira od fašizma i fašista još decenijama.
Abid Sakalaš

#592 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Abid Sakalaš »

A evo šta kaže bivši golman reprezentacije BIH, kome je cijelo Bilino Polje skandiralo ime:

Bivši golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Nemanja Supić, je nakon što su odlukom Žalbenog vijeća Međunarodnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije, hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač pušteni na slobodu, dao podršku ratnim zločincima veličajući ih na svom facebook profilu.

Odmah nakon što su Gotovina i Markač pušteni na slobodu, bivši golman naše reprezentacije je napisao status dajući podršku ratnim zločincima.
"Samo me zanima kako su svi srbi zločinci a ovi drugi nevinašćad. Izdrži Ratko!"

Uz status koji se nalazi iznad, Supić je priložio i sliku na kojoj je pisalo:

"Granice se krvlju crtaju i prekrajaju, a Otadžbina brani svim snagama. Nije mrtav vojnik ako život da braneći otadžbinu, mrtav je ako izgubi svoje vjekovno ognjište." general Ratko Mladić.

Fakat ima nešto u srpskom genu što nije zdravo.
Chuckie

#593 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Chuckie »

Jednom četnik, uvijek četnik.
Revolver

#594 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Revolver »

i kad neko počne uspoređivati i izjednačavati Srbiju i Hrvatsku :-)

evo danas na hrvatskim portalima se umjereno i realno sve komentira, traži se procesuiranje svih odgovornih za zločine za vrijeme i poslije Oluje....

zamisli reakcije srpskih medija kada bi se oslobodio neki njihov važniji general. to bi njima bio konačni dokaz da su apsolutno nevini, da su svi ostali krivi, urota svih protiv srba .....
vjesticanametli

#595 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by vjesticanametli »

PipiDugaDevetka wrote:
:thumbup:
+1 :thumbup:
Pismonosa

#596 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Pismonosa »

Čestitke hrvatskom narodu uz malu dozu zavisti, zavidim vam na ovakvom jedinstvu, slozi i jasnom i nedvosmislenom definiranju prioriteta. To je nešto što mi i naši kokošari i izdajnci od političara vjerovatno nikad nećemo imati

A ovo govno četničko što glumi Hrvata i lijepi bolesne slike treba ignorisati. Njima danas sigurno nije lako.
vjesticanametli

#597 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by vjesticanametli »

nije ni trebao u zatvor :) sada neka uziva ima i u cemu :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#598 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by plain vanilla »

Bulatovic wrote:
Da Bogda tebi i tvojoj familiji bilo onako kako je taj vojnicina bio prema srpskim civilima u Oluji.

Lijep pozdrav.
kako bi tek srpskim civilima bilo da je Gotovina bio poput Karadzica i Mladica
ne bi isli traktorima nego bi im jos kosti trazili
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#599 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by plain vanilla »

Toffee karamela wrote:
U_Poskok_M wrote: NIKAD VIŠE KRST PROTIV KRSTA NEĆE
Auuu kako nam se poskok provali ovdje...nema tog majoriziranog iz kamenjara kojemu bi krst poletio s jezika prije negoli križ.

Hoće to, hoće na tastaturi pobjeći, pa ovo nam je dakle mali četo :-x

Čekamo čmolju da se probudi i počisti otpad :)
pa to je pukla ljubav na HB forumu, pa jadnicak izbjegao
samo ne znam jel i on traktorom dosao
mO k3

#600 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by mO k3 »

plain vanilla wrote:
Toffee karamela wrote:
U_Poskok_M wrote: NIKAD VIŠE KRST PROTIV KRSTA NEĆE
Auuu kako nam se poskok provali ovdje...nema tog majoriziranog iz kamenjara kojemu bi krst poletio s jezika prije negoli križ.

Hoće to, hoće na tastaturi pobjeći, pa ovo nam je dakle mali četo :-x

Čekamo čmolju da se probudi i počisti otpad :)
pa to je pukla ljubav na HB forumu, pa jadnicak izbjegao
samo ne znam jel i on traktorom dosao
ljoobav :-) kod njih je ,lizanje testisa jedan drugom ,a iza ledja bi jedan drugom zaboli noz
Locked