POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
GoodTaste
#576 Re: POsao-Popis stanovnistva
ZNam to, ali kad, u koja doba, gdje ... ? U komisiji samo rekli prati stranicu i dovidjenja ...
- lavorpunvode
#577 Re: POsao-Popis stanovnistva
citala sam ja to negdje, ne znam sad gdje.. ako nadjem ostavit cu link ovdje. pisalo je cini mi se da ce se odrzavati u velikoj sali opstine Centar.. e sad, pretpostavljam da ce svaka opstina imati posebne prostorije za to. a cula sam otprije da se zvanicno to odrzava po skoro 8 sati dnevno.. ali nece trajati bas toliko, ali traje. tako da...
-
Potočna pastrmka
#578 Re: POsao-Popis stanovnistva
Možda im je ovo način da nekog novog "ubace", da ništa ne govore ljudima, kako i šta ?GoodTaste wrote:ZNam to, ali kad, u koja doba, gdje ... ? U komisiji samo rekli prati stranicu i dovidjenja ...
-
Potočna pastrmka
#579 Re: POsao-Popis stanovnistva
Logično bi bilo da se obuka održava u općini u kojoj ćeš raditi. A ne da neko ko će raditi na Ilidži ima obuku u općini Centar.
- lavorpunvode
#580 Re: POsao-Popis stanovnistva
http://www.bhas.ba/Popis%202013/PROCEDURE_BOS%201.pdf
evo odgovora na neka ovdje postavljena pitanja..
kome je mrsko citati, sto se tice mjesta odrzavanja instrukcija, ovdje pise kako ce svi instruktori a pretpostavljam i popisivaci, biti naknadno obavijesteni o mjestu odrzavanja i kako ce imati rok od 2 dana da potvrde dolazak..
vjerovatno ce, pored zavnicnog obavjestenja, kontaktirati svakog posebno telefonom, kao sto su to radili nakon objavljivanja konacne liste..
kome je mrsko citati, sto se tice mjesta odrzavanja instrukcija, ovdje pise kako ce svi instruktori a pretpostavljam i popisivaci, biti naknadno obavijesteni o mjestu odrzavanja i kako ce imati rok od 2 dana da potvrde dolazak..
vjerovatno ce, pored zavnicnog obavjestenja, kontaktirati svakog posebno telefonom, kao sto su to radili nakon objavljivanja konacne liste..
-
foxy13
#581 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zar su nakon konačnih listi uopšte obavještavali telefonom? Koja opština?lavorpunvode wrote:http://www.bhas.ba/Popis%202013/PROCEDURE_BOS%201.pdf
- lavorpunvode
#582 Re: POsao-Popis stanovnistva
Centar. a imas i na prethodnim stranicama jos ljudi koji su pisali da su ih zvali, ne znam da li i oni pripadaju opstini Centar.
- vazi
#583 Re: POsao-Popis stanovnistva
ne znam gdje da postavim pitanje: od kad do kad traje popis, je li od 1 - 15 oktobra ili je cijeli oktobar?
- perfect_guy
#584 Re: POsao-Popis stanovnistva
1. do 15. (s tim da je 15. malo klimav zbog Bajrama)vazi wrote:ne znam gdje da postavim pitanje: od kad do kad traje popis, je li od 1 - 15 oktobra ili je cijeli oktobar?
- vazi
#585 Re: POsao-Popis stanovnistva
bas ti hvalaperfect_guy wrote:1. do 15. (s tim da je 15. malo klimav zbog Bajrama)vazi wrote:ne znam gdje da postavim pitanje: od kad do kad traje popis, je li od 1 - 15 oktobra ili je cijeli oktobar?
-
foxy13
#586 Re: POsao-Popis stanovnistva
Hvala.lavorpunvode wrote:Centar. a imas i na prethodnim stranicama jos ljudi koji su pisali da su ih zvali, ne znam da li i oni pripadaju opstini Centar.
-
proljece101
#587 Re: POsao-Popis stanovnistva
Općina Novi grad, do koliko sati se mogu predati papiri sutra i prekosutra, hitno je....neko???
- gnjev
#589 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa do kraja radnog vremena opstine ,do 4 valjdaproljece101 wrote:Općina Novi grad, do koliko sati se mogu predati papiri sutra i prekosutra, hitno je....neko???
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- perfect_guy
#590 Re: POsao-Popis stanovnistva
u Novom Sarajevu je 9-15, vjerujem da je i kod ostalih takognjev wrote:Pa do kraja radnog vremena opstine ,do 4 valjdaproljece101 wrote:Općina Novi grad, do koliko sati se mogu predati papiri sutra i prekosutra, hitno je....neko???
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- lavorpunvode
#591 Re: POsao-Popis stanovnistva
zna li mi neko reci koja je procedura za dobijanje uvjerenja na birou? ako recimo tek sutra uspijem otici na biro da se prijavim, jel to uvjerenje moze odmah biti gotovo ili moram kupiti prvo radnu knjizicu pa je nositi u opstinu kako mi neki kazu.. a navodno to u opstini traje par dana.. :S
-
blondina
#592 Re: POsao-Popis stanovnistva
Upravo tako kako su ti rekli,prvo kupiš radnu knjižicu pa u opštinu,ali znaju nekad i u opštini završiti to za koji sat.Jedino da ih zamoliš.A što se tiče biroa,to ti ne znam reći.Ja pošto sam na birou juče sam za 2 min dobila tu potvrdu.lavorpunvode wrote:zna li mi neko reci koja je procedura za dobijanje uvjerenja na birou? ako recimo tek sutra uspijem otici na biro da se prijavim, jel to uvjerenje moze odmah biti gotovo ili moram kupiti prvo radnu knjizicu pa je nositi u opstinu kako mi neki kazu.. a navodno to u opstini traje par dana.. :S
- gnjev
#593 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jesil ti na birou il nisi ? Za radnu knjizicu je zesca zajebancija pocevsi od neke potvrde iz pia na malti koju cekas jedan dan pa do ispunjavanja knjizice u opstini koje traje i po par dana. Ako imas knjizicu neces cekati vise od par min za uvjerenje o nezaposlenosti .lavorpunvode wrote:zna li mi neko reci koja je procedura za dobijanje uvjerenja na birou? ako recimo tek sutra uspijem otici na biro da se prijavim, jel to uvjerenje moze odmah biti gotovo ili moram kupiti prvo radnu knjizicu pa je nositi u opstinu kako mi neki kazu.. a navodno to u opstini traje par dana.. :S
- lavorpunvode
#594 Re: POsao-Popis stanovnistva
nisam na birou.. tek bi se sad prvi put prijavila..gnjev wrote:Jesil ti na birou il nisi ? Za radnu knjizicu je zesca zajebancija pocevsi od neke potvrde iz pia na malti koju cekas jedan dan pa do ispunjavanja knjizice u opstini koje traje i po par dana. Ako imas knjizicu neces cekati vise od par min za uvjerenje o nezaposlenosti .lavorpunvode wrote:zna li mi neko reci koja je procedura za dobijanje uvjerenja na birou? ako recimo tek sutra uspijem otici na biro da se prijavim, jel to uvjerenje moze odmah biti gotovo ili moram kupiti prvo radnu knjizicu pa je nositi u opstinu kako mi neki kazu.. a navodno to u opstini traje par dana.. :S
-
Potočna pastrmka
#595 Re: POsao-Popis stanovnistva
Do 16 sati rade. Ali dodji ranije za svaki slučaj.proljece101 wrote:Općina Novi grad, do koliko sati se mogu predati papiri sutra i prekosutra, hitno je....neko???
-
Potočna pastrmka
#596 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja sam prijavljen na biro već dva -tri mjeseca, tako da sam samo karton za prijavu donio i ona žena što radi mi je dala Uvjerenje o nezaposlenosti, koji kasnije jedan čiko treba da potpiše i stavi pečat i to je to, to kopiraš i u općinu.lavorpunvode wrote:zna li mi neko reci koja je procedura za dobijanje uvjerenja na birou? ako recimo tek sutra uspijem otici na biro da se prijavim, jel to uvjerenje moze odmah biti gotovo ili moram kupiti prvo radnu knjizicu pa je nositi u opstinu kako mi neki kazu.. a navodno to u opstini traje par dana.. :S
Last edited by Potočna pastrmka on 03/09/2013 15:05, edited 2 times in total.
-
Potočna pastrmka
#597 Re: POsao-Popis stanovnistva
Da, kada se predaje knjižica u općini . čeka se oko 5 -6 dana koliko se sjećam. Pa onda podigneš knjižicu.
-
Potočna pastrmka
#598 Re: POsao-Popis stanovnistva
Da li popisivači svih onih oko 120 stranica za popisivače moraju znati kao "hafizi" ili samo treba pročitati nekoliko puta i "biti u toku" ?
Kada je dodjela mjesta i ulica popisivačima ili to tek 16. og se dodjeljuje kada donosimo kopiju računa sa banke ?
Kada je dodjela mjesta i ulica popisivačima ili to tek 16. og se dodjeljuje kada donosimo kopiju računa sa banke ?
- kurty
#599 Re: POsao-Popis stanovnistva
a mislim da ce testiranja biti kao i kad su izbori...Potočna pastrmka wrote:Da li popisivači svih onih oko 120 stranica za popisivače moraju znati kao "hafizi" ili samo treba pročitati nekoliko puta i "biti u toku" ?
prvih 10 minuta, muk, tisina, oni sto posmatraju satro ljudi...
drugih deset minuta malo komesanje, sapces onom do sebe, ili taj tebi sapce...
onda ovi sto nadgledaju pocnu hodati od osobe do osobe i pomazu, ostali se dovikuju i pomazu...
i onda svi prodju
- Šunj
#600 Re: POsao-Popis stanovnistva
Tako cu onda i da uradim.Šunj wrote:Popisni obrasci za one koji zive u inostranstvu:
http://www.popis2013.ba/index.php/bs/
Obrazac za popis lica koja žive u inostranstvu duže od 12 mjeseci
http://www.bhas.ba/Popis...
Uputstvo za popis lica koja žive u inostranstvu duže od 12 mjeseci
http://www.bhas.ba/Popis...
Popis dijaspore se nece brojati u konacne rezultate popisa! BH gradjani iz inostranstva mogu da se popisu normalno kao i svi ostali u obrascima P-1, P-2 i P-3, samo trebaju na pitanje "Duzina odsustva?" odgovoriti "Krace od jedne godine".