POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
GoodTaste

#576 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

ZNam to, ali kad, u koja doba, gdje ... ? U komisiji samo rekli prati stranicu i dovidjenja ...
lavorpunvode

#577 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

citala sam ja to negdje, ne znam sad gdje.. ako nadjem ostavit cu link ovdje. pisalo je cini mi se da ce se odrzavati u velikoj sali opstine Centar.. e sad, pretpostavljam da ce svaka opstina imati posebne prostorije za to. a cula sam otprije da se zvanicno to odrzava po skoro 8 sati dnevno.. ali nece trajati bas toliko, ali traje. tako da...
Potočna pastrmka

#578 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

GoodTaste wrote:ZNam to, ali kad, u koja doba, gdje ... ? U komisiji samo rekli prati stranicu i dovidjenja ...
Možda im je ovo način da nekog novog "ubace", da ništa ne govore ljudima, kako i šta ?
Potočna pastrmka

#579 Re: POsao-Popis stanovnistva

Logično bi bilo da se obuka održava u općini u kojoj ćeš raditi. A ne da neko ko će raditi na Ilidži ima obuku u općini Centar.
lavorpunvode

#580 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

http://www.bhas.ba/Popis%202013/PROCEDURE_BOS%201.pdf

evo odgovora na neka ovdje postavljena pitanja..
kome je mrsko citati, sto se tice mjesta odrzavanja instrukcija, ovdje pise kako ce svi instruktori a pretpostavljam i popisivaci, biti naknadno obavijesteni o mjestu odrzavanja i kako ce imati rok od 2 dana da potvrde dolazak..
vjerovatno ce, pored zavnicnog obavjestenja, kontaktirati svakog posebno telefonom, kao sto su to radili nakon objavljivanja konacne liste.. :zoka:
foxy13

#581 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by foxy13 »

lavorpunvode wrote:http://www.bhas.ba/Popis%202013/PROCEDURE_BOS%201.pdf

evo odgovora na neka ovdje postavljena pitanja..
kome je mrsko citati, sto se tice mjesta odrzavanja instrukcija, ovdje pise kako ce svi instruktori a pretpostavljam i popisivaci, biti naknadno obavijesteni o mjestu odrzavanja i kako ce imati rok od 2 dana da potvrde dolazak..
vjerovatno ce, pored zavnicnog obavjestenja, kontaktirati svakog posebno telefonom, kao sto su to radili nakon objavljivanja konacne liste.. :zoka:
Zar su nakon konačnih listi uopšte obavještavali telefonom? Koja opština?
lavorpunvode

#582 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

Centar. a imas i na prethodnim stranicama jos ljudi koji su pisali da su ih zvali, ne znam da li i oni pripadaju opstini Centar.
vazi

#583 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by vazi »

ne znam gdje da postavim pitanje: od kad do kad traje popis, je li od 1 - 15 oktobra ili je cijeli oktobar?
perfect_guy

#584 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

vazi wrote:ne znam gdje da postavim pitanje: od kad do kad traje popis, je li od 1 - 15 oktobra ili je cijeli oktobar?
1. do 15. (s tim da je 15. malo klimav zbog Bajrama)
vazi

#585 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by vazi »

perfect_guy wrote:
vazi wrote:ne znam gdje da postavim pitanje: od kad do kad traje popis, je li od 1 - 15 oktobra ili je cijeli oktobar?
1. do 15. (s tim da je 15. malo klimav zbog Bajrama)
bas ti hvala :thumbup:
foxy13

#586 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by foxy13 »

lavorpunvode wrote:Centar. a imas i na prethodnim stranicama jos ljudi koji su pisali da su ih zvali, ne znam da li i oni pripadaju opstini Centar.
Hvala.
proljece101

#587 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by proljece101 »

Općina Novi grad, do koliko sati se mogu predati papiri sutra i prekosutra, hitno je....neko???
pop_corn

#588 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by pop_corn »

.
gnjev

#589 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

proljece101 wrote:Općina Novi grad, do koliko sati se mogu predati papiri sutra i prekosutra, hitno je....neko???
Pa do kraja radnog vremena opstine ,do 4 valjda

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
perfect_guy

#590 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

gnjev wrote:
proljece101 wrote:Općina Novi grad, do koliko sati se mogu predati papiri sutra i prekosutra, hitno je....neko???
Pa do kraja radnog vremena opstine ,do 4 valjda

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
u Novom Sarajevu je 9-15, vjerujem da je i kod ostalih tako
lavorpunvode

#591 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

zna li mi neko reci koja je procedura za dobijanje uvjerenja na birou? ako recimo tek sutra uspijem otici na biro da se prijavim, jel to uvjerenje moze odmah biti gotovo ili moram kupiti prvo radnu knjizicu pa je nositi u opstinu kako mi neki kazu.. a navodno to u opstini traje par dana.. :S
blondina

#592 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by blondina »

lavorpunvode wrote:zna li mi neko reci koja je procedura za dobijanje uvjerenja na birou? ako recimo tek sutra uspijem otici na biro da se prijavim, jel to uvjerenje moze odmah biti gotovo ili moram kupiti prvo radnu knjizicu pa je nositi u opstinu kako mi neki kazu.. a navodno to u opstini traje par dana.. :S
Upravo tako kako su ti rekli,prvo kupiš radnu knjižicu pa u opštinu,ali znaju nekad i u opštini završiti to za koji sat.Jedino da ih zamoliš.A što se tiče biroa,to ti ne znam reći.Ja pošto sam na birou juče sam za 2 min dobila tu potvrdu.
gnjev

#593 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

lavorpunvode wrote:zna li mi neko reci koja je procedura za dobijanje uvjerenja na birou? ako recimo tek sutra uspijem otici na biro da se prijavim, jel to uvjerenje moze odmah biti gotovo ili moram kupiti prvo radnu knjizicu pa je nositi u opstinu kako mi neki kazu.. a navodno to u opstini traje par dana.. :S
Jesil ti na birou il nisi ? Za radnu knjizicu je zesca zajebancija pocevsi od neke potvrde iz pia na malti koju cekas jedan dan pa do ispunjavanja knjizice u opstini koje traje i po par dana. Ako imas knjizicu neces cekati vise od par min za uvjerenje o nezaposlenosti .
lavorpunvode

#594 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

gnjev wrote:
Jesil ti na birou il nisi ? Za radnu knjizicu je zesca zajebancija pocevsi od neke potvrde iz pia na malti koju cekas jedan dan pa do ispunjavanja knjizice u opstini koje traje i po par dana. Ako imas knjizicu neces cekati vise od par min za uvjerenje o nezaposlenosti .
nisam na birou.. tek bi se sad prvi put prijavila.. :-) ma nista.. nema sanse da stignem do sutra :lol:
Potočna pastrmka

#595 Re: POsao-Popis stanovnistva

Do 16 sati rade. Ali dodji ranije za svaki slučaj.
Potočna pastrmka

#596 Re: POsao-Popis stanovnistva

Ja sam prijavljen na biro već dva -tri mjeseca, tako da sam samo karton za prijavu donio i ona žena što radi mi je dala Uvjerenje o nezaposlenosti, koji kasnije jedan čiko treba da potpiše i stavi pečat i to je to, to kopiraš i u općinu.
Last edited by Potočna pastrmka on 03/09/2013 15:05, edited 2 times in total.
Potočna pastrmka

#597 Re: POsao-Popis stanovnistva

Da, kada se predaje knjižica u općini . čeka se oko 5 -6 dana koliko se sjećam. Pa onda podigneš knjižicu.
Potočna pastrmka

#598 Re: POsao-Popis stanovnistva

Da li popisivači svih onih oko 120 stranica za popisivače moraju znati kao "hafizi" ili samo treba pročitati nekoliko puta i "biti u toku" ?

Kada je dodjela mjesta i ulica popisivačima ili to tek 16. og se dodjeljuje kada donosimo kopiju računa sa banke ?
kurty

#599 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by kurty »

Potočna pastrmka wrote:Da li popisivači svih onih oko 120 stranica za popisivače moraju znati kao "hafizi" ili samo treba pročitati nekoliko puta i "biti u toku" ?

Kada je dodjela mjesta i ulica popisivačima ili to tek 16. og se dodjeljuje kada donosimo kopiju računa sa banke ?
a mislim da ce testiranja biti kao i kad su izbori...
prvih 10 minuta, muk, tisina, oni sto posmatraju satro ljudi...
drugih deset minuta malo komesanje, sapces onom do sebe, ili taj tebi sapce...
onda ovi sto nadgledaju pocnu hodati od osobe do osobe i pomazu, ostali se dovikuju i pomazu...

i onda svi prodju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šunj

#600 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Šunj »

Šunj wrote:Popisni obrasci za one koji zive u inostranstvu:

http://www.popis2013.ba/index.php/bs/

Obrazac za popis lica koja žive u inostranstvu duže od 12 mjeseci
http://www.bhas.ba/Popis...

Uputstvo za popis lica koja žive u inostranstvu duže od 12 mjeseci
http://www.bhas.ba/Popis...

Popis dijaspore se nece brojati u konacne rezultate popisa! BH gradjani iz inostranstva mogu da se popisu normalno kao i svi ostali u obrascima P-1, P-2 i P-3, samo trebaju na pitanje "Duzina odsustva?" odgovoriti "Krace od jedne godine".
Tako cu onda i da uradim.
:thumbup:
Post Reply