Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Cosmic

#576 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

plain vanilla wrote: pa ako pisem o Bosancima i Hercegovcima, podrazumijevam i sebe tu
to sto me nije opucala euforija s Komsicem je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo :mrgreen:
To je onda drugo.

Inače, u zadnje se vrijeme pojavio vagon nekakvih "umjerenjaka" koji samo nešto pozivaju na oprez u svemu. Nekakvo dijete 15 godina mlađe od mene poziva na oprez protiv Grčke. Ja sam s većom euforijom bjež'o u podrum od granata i skuplj'o gelere, a ono mene nešto poziva na nekakav oprez sa ajfonom čet'ri. Tek se rodilo i ne zna uživat. I zamisli sad mi dobijemo Grčku, a ja cijelo vrijeme bio oprezan. Gdje je tu merak moliću lijepo? Ebo takvu pobjedu :D

Sad smo malo pobjegli od teme. Ovo sa Komšićem mi ulijeva umjereni optimizam i što je (meni) najvažnije imam dobru šuhvu. Znaš kad imaš dobru šuhvu, može pričat ko šta hoće, tebi je tvoja priča zakon :D Poštujem da ti nisi ni euforična ni optimistična, ali ne volim kad neko govori u negativnom kontekstu o ljudima koji tako djeluju. Uglavnom sve 5, sorry još jednom na onakvom pristupu.

FOM-ovcima i ostalim Zlajinim jurišnicima koji su došli po nalogu partije da raji zgade Komšića uz nekakvu "intelektualnu" šuplju poruka: No Pasaran :wink:
iPod

#577 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by iPod »

Razumljivo je da ce vec od danas turbo SDP-ovci poceti sa okrestriranim omalovazavanjem Komsica, ali eto nije im to pomoglo ni na ovim izborima, a jos manje ce im pomoci 2014. godine.

@plain vanilla

Tako ti je to, nazalost jedino nam je jos Zeljko kao neki vid nade ostao. Ja jednostavno nemam vise volje da glasam za ovako bolestan SDP, gdje polupismeni ljudi vode glavnu rijec, evo cjeli dan mi je u glavi ona slika sa jučerašnje sjednice predsjedništva gdje se jasno na slici vidi Ibro Berilo.

SDP jednostavno nema više nikakve šanse kod običnog čovjeka, previše je kompromitovan naizgled jeftinim promašajima pojedinaca iz te stranke. Prije svega mislim na uhljebljavanje podobnih, pa krenimo redom od Nikšića koji je zaposlio svog brata, moze on tvrditi da to nije sukob interesa, ali to nije lijepo jer izaziva kod "siće", kod običnog svijeta gnušanje, kod nekoga ko nema ništa, a bori se za minimum. Lagumdzija za direktora jedne od najvecih javnih kompanija u BiH postavlja svog asistenta. Nastavimo sa nesposobnim Karićem koji je direktor cesta FBiH itd itd.

Mnogi će reći da je to radila i SDA, jeste, radila je i SBiH, ali zar moramo da se na taj način pravdamo, prepucavamo i aminujemo to što sada radi SDP, mnogo ofirnije nažalost. Zar smo na to spali da socijaldemokratiju predstavljaju jedan Ibro Berilo i Desnica Radivojević. Berilo je promjenio sve tri opcije, od SDA, do SBiH pa sada konačno SDP.

Vrijeđa svakog normalnog čovjeka nadobudnost Ivaniševića, Hadzića, Koraćke, Selimovića i mnogih drugih koji su nas iznevjerili nakon što smo im ukazali povjerenje 2010. godine.

Iskreno vjerujem da će Željko uz pomoć svojih saradnika biti u sranju da zada ozbiljan udarac sadašnjem rukovodstvu SDP-a, koji je duboko ogrezao u korupciji.

Lijepo je bilo vidjeti Komšića večeras, koji je očito dobro nasavjetovan, kada nije htjeo da blati svoju bišu partiju, svoje drugove i drugarice, možda je tako i bolje.

Stoga, od mene, moje djevojke siguran glas 2014. godine :thumbup:
erik2

#578 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by erik2 »

heckler wrote:
Klavikula wrote:
use your illusion wrote:volio bih recimo da u toj stranci bude gospodja Svetlana Cenić..zena je kraljica a vole je i kod nas u federaciji...uz to je izvrstan ekonomista...
Svetlani Cenic bi dao sve funkcije, od ministra u kantonalnoj vladi do predsjednika drzave, zena je boginja.

:lol: Kad vidim ovakve izjave sveki put mi se mozak zaledi. Imate pamcenje ko muhe. Zena dok je bila ministrica u vladi cetniteta davala je najradikalnije nacionalisticke izjave da joj ni karadzin ni dodik nebi mogli pera odbiti. Par godina opozicje i par izjava protiv dode i dobri Bosnjo sve zaboravio i sad je "kraljica" i "boginja".

Aferim majstori :thumbup:
heckler :thumbup:

Kakva ba Cenićka, ja bih u toj stranci volio vidjeti ljude poput Zgodića, Bogičevića i sl. dakle neukaljana obraza, a zna se gdje je Cenićka bila tokom agresije na BiH.
legalista

#579 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by legalista »

kamen spoticanja wrote:
JoseMujica wrote:
oprosti FAhro nisam te prepoznao ;-)
de bolan malo o komsicu
da se i ja malo uključim navalio si de o komšiču a u tebe je svaka druga zlatko otvori temu o njemu pa da ti ja napišem šta treba razligu i ti i zlatko
legalista

#580 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by legalista »

Corto Maltese wrote:
BHCluster wrote:Image
Je l' ovo Brankovićev?
kako nepoznaješ zar ovo nije tvoj
legalista

#581 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by legalista »

prljavi Hare wrote:Zanimljivo koliko "analitičara" na temi. :roll:
Nije još vrijeme za zabrinutost,pa čovjek je dao tek prvi intervju,ni tri sata od tada nisu prošla! :wink:
mnogima se gače tresu
legalista

#582 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by legalista »

StupskaBitanga wrote:mislim da će m use pridružiti i akccija za Srebrenicu
jeli ti to vatra što netraži treči entitet
Intimus

#583 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Intimus »

iPod wrote:Razumljivo je da ce vec od danas turbo SDP-ovci poceti sa okrestriranim omalovazavanjem Komsica, ali eto nije im to pomoglo ni na ovim izborima, a jos manje ce im pomoci 2014. godine.

@plain vanilla

Tako ti je to, nazalost jedino nam je jos Zeljko kao neki vid nade ostao. Ja jednostavno nemam vise volje da glasam za ovako bolestan SDP, gdje polupismeni ljudi vode glavnu rijec, evo cjeli dan mi je u glavi ona slika sa jučerašnje sjednice predsjedništva gdje se jasno na slici vidi Ibro Berilo.

SDP jednostavno nema više nikakve šanse kod običnog čovjeka, previše je kompromitovan naizgled jeftinim promašajima pojedinaca iz te stranke. Prije svega mislim na uhljebljavanje podobnih, pa krenimo redom od Nikšića koji je zaposlio svog brata, moze on tvrditi da to nije sukob interesa, ali to nije lijepo jer izaziva kod "siće", kod običnog svijeta gnušanje, kod nekoga ko nema ništa, a bori se za minimum. Lagumdzija za direktora jedne od najvecih javnih kompanija u BiH postavlja svog asistenta. Nastavimo sa nesposobnim Karićem koji je direktor cesta FBiH itd itd.

Mnogi će reći da je to radila i SDA, jeste, radila je i SBiH, ali zar moramo da se na taj način pravdamo, prepucavamo i aminujemo to što sada radi SDP, mnogo ofirnije nažalost. Zar smo na to spali da socijaldemokratiju predstavljaju jedan Ibro Berilo i Desnica Radivojević. Berilo je promjenio sve tri opcije, od SDA, do SBiH pa sada konačno SDP.

Vrijeđa svakog normalnog čovjeka nadobudnost Ivaniševića, Hadzića, Koraćke, Selimovića i mnogih drugih koji su nas iznevjerili nakon što smo im ukazali povjerenje 2010. godine.

Iskreno vjerujem da će Željko uz pomoć svojih saradnika biti u sranju da zada ozbiljan udarac sadašnjem rukovodstvu SDP-a, koji je duboko ogrezao u korupciji.

Lijepo je bilo vidjeti Komšića večeras, koji je očito dobro nasavjetovan, kada nije htjeo da blati svoju bišu partiju, svoje drugove i drugarice, možda je tako i bolje.

Stoga, od mene, moje djevojke siguran glas 2014. godine :thumbup:
Bravo! :thumbup:
sandoz11

#584 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by sandoz11 »

Puno je Sarajevo minornih stranaka ko su nastale otpadanjem od SDP, i nijedna se nije proslavila ,
a uglavnom su se borili protiv SDP-a,
a protiv nacionalnih stranaka nisu bas bili glasni a o ekonomskim stvarima jos manje...
pa na kraju ispadne da su i osnovane da se bore protiv SDP-a ,
sto bi se reklo "da se vlasi ne sjete"...

PS:
Cak je i najveci SDP-ovac Durakovic je svojim izlaskom iz SDP uspio samo "zaraditi" u drugoj stranci,
da mu Reis odrzi dzenazu...
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
brezan

#585 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by brezan »

sandoz11 wrote:Puno je Sarajevo minornih stranaka ko su nastale otpadanjem od SDP, i nijedna se nije proslavila ,
a uglavnom su se borili protiv SDP-a,
a protiv nacionalnih stranaka nisu bas bili glasni a o ekonomskim stvarima jos manje...
pa na kraju ispadne da su i osnovane da se bore protiv SDP-a ,
sto bi se reklo "da se vlasi ne sjete"...

PS:
Cak je i najveci SDP-ovac Durakovic je svojim izlaskom iz SDP uspio samo "zaraditi" u drugoj stranci,
Ja bih radije stao na stranu onih koji su izasli iz partije nego sa onima koji je trenutno vode. A ti?
sandoz11

#586 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by sandoz11 »

Ja bih ostao u partiji,
lideri su bili i prosli,
kao i mnoge prominentne licnosti i iz bilo kojih razloga otisli,
a partija je kako tako uvijek prezivila pa ce i sada, jer ona je potrebna BiH... :sax: :bih:
PapakizSarajeva

#587 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by PapakizSarajeva »

Zeljko samo naprijed, od moje porodice ti je sigurno +3 glasa ...
al_akhisari

#588 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by al_akhisari »

...10-tak sati teme i već desetak stranica, pokazuje i dokazuje da je gospodin komšić itetako zanimljiva ličnost, a pogotovo najava osnivanja stranke; iskreno, valjda poučen iskustvom življenja u bih, ne mogu da budem veliki optimista; optimizma ima, pogotovo što znam da postoji prostor koji se nudi jednoj pravoj, iskrenoj socijaldemokratskog ideji, znam da postoji nezadovoljstvo ljudi trenutnim upražnjavanjem i tumačenjem socijaldemokratije; i pored toga što je gospodin komšić javna ličnost već dugi niz godina, ja kao pojedinac ipak imam određene rezerve, iz razloga što o dotičnom nemam gotovo nikakvih informacija; pomenuti skepticizam u meni pomalo podgrijava i to što se pomenuti i nije baš pretrgao ( kao ustalom niti jedan član predsjedništva do sada ) u kolektivnom predsjedništvu (bez obzira na ingerencije istog); no, bez obzira na sve kazano, smatram da će stranka gospodina komšića biti osvježenje na političkom nebu bih-ali, da li će biti onaj motor promjena, koji svi priželjkujemo i tako dugo čekamo (pri čemu prije svega mislim na izmjenjen odnos obnašanja vlasti i odgovoran pristup), to je pitanje; u svakom slučaju, neka je sa srećom :bih:
dustaban

#589 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

sandoz11 wrote: Cak je i najveci SDP-ovac Durakovic je svojim izlaskom iz SDP uspio samo "zaraditi" u drugoj stranci,
:lol: :thumbup:

Bojim se da Zeljku nece ni to zapasti!
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#590 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by I am Happy »

Da je to ranije uradio vjerovatno bi pobjedio na izborima...
Puno bi raje koja nikada nije glasala, glasala za Zeljka ( evo prvi ja )
nosara

#591 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

Bogic Bogicevic... :D

Nastavite niz pozeljnih likova, s obzirom na one kriterije postavljene sinoc (borci za BiH, nekompromitovani itd)...
Forsaken

#592 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Forsaken »

Komsi glas i od mene. Coek iz naroda, mozda i nema kapacitet da vodi stranku, al gledajuci ove "kapacitete" trenutne kako nam vode drzavu nemamo sta izgubiti.
bakonja

#593 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by bakonja »

Nazalost Komsic je dobar samo za pojavljivanje po nekim dogadjajima ili otvaranje nekih zavrsenih izgradnji ali diplomata i politicar je nula. Kad je iko cuo da je on doveo kakve investitore ili da se sastajao s nekim osim kad neko dodje pa po protokolu. Nema on taj kapacitet. On bi bio odlican za gradonacelnika i to je to, visoka politike neee. ;-)
dustaban

#594 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by dustaban »

A sad ozbiljno.

Ne vjerujem, kao i vecina ovdje, u nove stranke. Pogotovo ne u nove stranke sa starim likovima.

Za stranku je potrebna INFRASTRUKTURA, a SDP-ova je najjaca. To treba nekako osvojiti.
Postoje tri nekakva scenarija:
Najbrze bi bilo maknut vodzu, kad vec sam nece da se makne, jer bi se tad desio munjevit lancani proces. Ovo je, medjutim, malkice nedemokratski :mrgreen:
- Drugi scenario je targetirati ovu skupinu poltrona oko njega, konkretno Predsjednistvo stranke, koje je ZL sastavio da bi ga odrzavali na celu. To znaci da ovi petnaestak likova konacno javno raskrinkamo i izlozimo ih bojkotu i preziru, svakoga u njegovoj sredini, jer ti mishevi, koliko god se zabijali u zlajinu guzicu, samo cekaju pravi momenta da se prebace na suprotnu stranu. To treba sprijeciti pod svaku cijenu.
- I naravno treci scenario, najsporiji ali i najdemokratskiji, jeste "pustanje niz vodu". Sacekati da im se desi isto sto i SBiH, ali umjesto filtriranja i preuzimanja ono malo upotrebljivog clanstva, treba se fokusirati na SDP-ovu infrastrukturi. Treba dakle naci nacina kako PREUZETI stranku sa njenom infrastrukturom jer je to jedino sto vrijedu u SDP-u. Ljudi ce sami doci.

Zato ne tipujem na Zeljka Komsica, ja racunam na neke tipove koji su jos tamo... a imaju plan!
Ali, o tom - po tom.
jazzer

#595 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by jazzer »

bakonja wrote:Nazalost Komsic je dobar samo za pojavljivanje po nekim dogadjajima ili otvaranje nekih zavrsenih izgradnji ali diplomata i politicar je nula. Kad je iko cuo da je on doveo kakve investitore ili da se sastajao s nekim osim kad neko dodje pa po protokolu. Nema on taj kapacitet. On bi bio odlican za gradonacelnika i to je to, visoka politike neee. ;-)
U poredjenju sa kim? Lagumdzijom, Tihicem ili Bakirom I? Ako ti je to referenca za dobrog politicara, jesu li ovi nabrojani doveli neke investitore ovdje osim Al Sidija iako je to uradjeno za vlastiti racun?
asurbanipal

#596 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by asurbanipal »

Željko Komšić ? Ko je to ? :roll:
starii

#597 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by starii »

u ovoj drzavi je sipatnije osnovati politicku stranku nego D.O.O.....vise zaradis nego kad imas firmu :D
ultima_palabra

#598 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:najzanimljivije su mi kod Bosanaca (i Hercegovaca) optimizam,nada i euforija
Ma koliko se puta razocarali, opet nadju u sta ce slijepo vjerovati i nadaju se cudu.
Hiljadu puta razocarani u politiku, opet nasli idola koji ce za dvije godine, kad razvali izbore sa svojom strankom koja ce biti popunjena strucnim, postenim ljudima, od ove zemlje napraviti raj.
Kriminalci ce u zatvor, nezaposleni ce raditi, penzije ce se povecati...Spasitelj nash

I nije ovo slucaj samo u politici, euforija pred svaku utakmicu je neopisiva...i nema veza koliko bilo poraza, prije svake utakmice ista euforija :)
Ja sam po prirodi oprezan... ali razumijem ove euforične sasvim dobro. Skakavci su sve pojeli, još samo nada nam je ostala. Ovi +1, +4, dajdža, amidža, grupe sa FB... sve su to stvarni, obični ljudi kojima Željko Komšić uliva neku nadu da će jednom biti bolje. Možda je to lažna nada, ali je više nego što postojeće stranke mogu i zamisliti.

Vidiš koliko su se dežurni SDA-ovci nasekirali, ne može to da ne valja :mrgreen: A i ono malo pristalica Velikog Vođe što je ostalo, pljuckaju koliko mogu...
Better Man

#599 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Better Man »

Kada ljudi shvate da su Lagumdžija i njegovi poltroni rak rana SDP-a, onda bi SDP-u moglo krenuti bolje! Zato podhitno treba otjerati Lagumdžiju i poltromne i zabraniti im pristup prostorijama SDP-a i bilo kakvom odlučivanju! Mašićeva priča o dobrim rezultatima i povećanju broja načelnika je cirkus! Halo ba, kakvo Trnovo i to čovjek koji pridošlica u SDP, kojeg bi ja nabio nogom u dupe i zabranio mu pristup SDP-u! Izgubljeni su Kakanj, Bihač, Općina Novi Grad i meni Mašić spominje Trnovo i prosipa šuplju! Cirkus i smijurija!
Last edited by Better Man on 12/10/2012 08:44, edited 1 time in total.
polovka

#600 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by polovka »

-LIBERO- wrote: Meni je uvijek inetresantno bilo ta cinjenica koliko Zeljku raja voli. Najcesce ni ne znaju objasniti ni artikulisati tu svoju privrzenost prema njemu, kada ih pitas razlog zasto ga vole, ali zaista ima velike simpatije u narodu.
Pa valjda zato što je "naš" a "njihov", pripadnici svih etnosa imaju poštovanje prema takvim.Što je par puta izgovarao velike riječi(bez obzira što za njih nije imao pokrića), populista koji izgleda naivno pa se ljudima sviđa na prvu.

Razlog njegove određene popularnosti ne treba posebno istraživati, jer se ne radi o nikakvom fenomenu :roll:
Locked