Kraj entiteta?

Locked
Bosnolog

#576 Re: Kraj entiteta?

Post by Bosnolog »

mostar036 wrote:Federacija je prvobitno bila nazvana Muslimansko-hrvatska federacija.Neko veče je Veselin Gatalo na OBN-u rekao da u HNK srbi nisu ni konstitutivan narod što baca veliku ljagu na Federaciju.
Gatalo je Dodikovac i cetnicki megasmrad, koji ljubi skute herceg HDZ cetnicima, prdeci u istu anti BH i antibosnjacku tikvu,....

Gatalo zali sto Perisic nije zauzeo Mostar 1992 i od njega napravio Srebrenicu,..

Skijaš

#577 Re: Kraj entiteta?

Post by Skijaš »

hAZNADAR wrote:
Skijaš wrote: Ljudskost u definisanju političkih ciljeva. Znam da se usput može krivudati i praviti poneki kompromis, ali cilj mora biti pravedan.
Na ovim prostorima a uglavnom i u svijetu odkada je svijeta i vijeka - pravda je na strani pobjednika.
Ne možeš očekivati od mene da prihvatam te primitivne gluposti.
hAZNADAR wrote:
Skijaš wrote: Bosanskohercegovački patriota daruje krv svaka četiri mjeseca, brani interese svih naroda i u skladu sa zakonom je naouružan bar lovačkim karabinom s optikom i pištoljem. Biti spreman braniti zemlju ne znači širiti mržnju prema Srbima glupim idejama kao što je tvoja.
Individualno - ali samo individualno kada pricas o bosnjackim patriotama.
Isto važi na svim nivoima, ne moraš postati nacionalista da bi bio sposoban i spreman braniti državu niti određena stranka treba propagirati šovinizam da bi njen potencijal za odbranu države porastao. Štaviše, širenjem međuetničkih animoziteta se svrstavaš na stranu neprijatelja.
seln

#578 Re: Kraj entiteta?

Post by seln »

Bosnolog wrote:
mostar036 wrote:Federacija je prvobitno bila nazvana Muslimansko-hrvatska federacija.Neko veče je Veselin Gatalo na OBN-u rekao da u HNK srbi nisu ni konstitutivan narod što baca veliku ljagu na Federaciju.
Gatalo je Dodikovac i cetnicki megasmrad, koji ljubi skute herceg HDZ cetnicima, prdeci u istu anti BH i antibosnjacku tikvu,....

Gatalo zali sto Perisic nije zauzeo Mostar 1992 i od njega napravio Srebrenicu,..

Mislim da je to malo pretjerano.
Gatalo je, kako bi to Sidran nazvao, cetnik-epikurejac.
Njegova sluzba naciji je direktno proporcionalna subvencijama koje prima.
nemoguce vruce

#579 Re: Kraj entiteta?

Post by nemoguce vruce »

Skijaš wrote:
hAZNADAR wrote:
Skijaš wrote: Ljudskost u definisanju političkih ciljeva. Znam da se usput može krivudati i praviti poneki kompromis, ali cilj mora biti pravedan.
Na ovim prostorima a uglavnom i u svijetu odkada je svijeta i vijeka - pravda je na strani pobjednika.
Ne možeš očekivati od mene da prihvatam te primitivne gluposti.
hAZNADAR wrote:
Skijaš wrote: Bosanskohercegovački patriota daruje krv svaka četiri mjeseca, brani interese svih naroda i u skladu sa zakonom je naouružan bar lovačkim karabinom s optikom i pištoljem. Biti spreman braniti zemlju ne znači širiti mržnju prema Srbima glupim idejama kao što je tvoja.
Individualno - ali samo individualno kada pricas o bosnjackim patriotama.
Isto važi na svim nivoima, ne moraš postati nacionalista da bi bio sposoban i spreman braniti državu niti određena stranka treba propagirati šovinizam da bi njen potencijal za odbranu države porastao. Štaviše, širenjem međuetničkih animoziteta se svrstavaš na stranu neprijatelja.
Ne kontam na osnovu cega zakljucujes da haZNADAR siri medjuetnicki animozitet. Daj podebljaj sta je to momak rekao a nije tacno?
Sta to trebamo jos uraditi pa da se cetnici okane bolesnih snova?
Skijaš

#580 Re: Kraj entiteta?

Post by Skijaš »

nemoguce vruce wrote: Ne kontam na osnovu cega zakljucujes da haZNADAR siri medjuetnicki animozitet. Daj podebljaj sta je to momak rekao a nije tacno?
Sta to trebamo jos uraditi pa da se cetnici okane bolesnih snova?
Predlaže transformaciju BiH u bošnjačku državu u kojoj Srbi i Hrvati ne bi imali konstitutivan status. To je kao da kažeš da Bošnjaci zbog stanja u Sarajevu sa kriminalom, vodosnabdjevanjem i psima lutalicama nemaju kapacitet da učestvuju u vođenju države i da se BiH ipak treba podijeliti između Srbije i Hrvatske. Obje teze kao imaju neku argumentaciju, ali je u pozadini obje ustvari šovinizam.
Bosnolog

#581 Re: Kraj entiteta?

Post by Bosnolog »

seln wrote:
Ono sto Gatalo radi i prica moze raditi samo neko ko je placenicka nemoralna prostitutka ili cetnicko ideolosklo smece, Sasvim je nebitno da li on to radi za novac ili iz politickocetnicko ideoloskih ubjedenja,. Sanja Vlaisavljevic mu je sestra u tom istiom poslu, oni koji im daju medijski prostor poput OBN-a da vodi emisije poput Gatala, su dio istog anti BH tima,....
VjecitiStudent

#582 Re: Kraj entiteta?

Post by VjecitiStudent »

Bosnolog wrote:
seln wrote:
Ono sto Gatalo radi i prica moze raditi samo neko ko je placenicka nemoralna prostitutka ili cetnicko ideolosklo smece, Sasvim je nebitno da li on to radi za novac ili iz politickocetnicko ideoloskih ubjedenja,. Sanja Vlaisavljevic mu je sestra u tom istiom poslu, oni koji im daju medijski prostor poput OBN-a da vodi emisije poput Gatala, su dio istog anti BH tima,....
Nego, jel' ima u Vladi HNK Srba i koliko?
seln

#583 Re: Kraj entiteta?

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
Bosnolog wrote:
seln wrote:
Zar je formirana vlada hnk?
VjecitiStudent

#584 Re: Kraj entiteta?

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote: Nego, jel' ima u Vladi HNK Srba i koliko?
U sadasnjoj, prosloj, pretprosloj svejedno?
seln

#585 Re: Kraj entiteta?

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
Kontrapitanje: koliko je Bosnjaka u predsjednistvu SDS-a?
Bosnolog

#586 Re: Kraj entiteta?

Post by Bosnolog »

VjecitiStudent wrote:
Bosnolog wrote:
seln wrote:
Mnogo vise nego Hrvata i Bosnjaka u Trebinu,Nevesinju, Bileci,Gacku ili na primjer Bosnjaka u Foci u kojoj su bili vise od 50% ili Visegradu u kojem su bili vise od 70% i td,....Gatalo ne kritikuje one koji su propuzrokovali nesrecu komsijama pa i Srbima, vec se zali i laje sto nije uspio plan Srboslavije u Seseljevim granicama. Gatalo se bavi plakanjem i posljedicama neuspjele Srboslavije...Cetnicka guslarska posla,....
mostar036

#587 Re: Kraj entiteta?

Post by mostar036 »

Da Gatalo tako razmišlja ne bi živio na lijevoj obali.
VjecitiStudent

#588 Re: Kraj entiteta?

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
seln wrote: Zar je formirana vlada hnk?
Kakve veze ima sastav predsjednistva SDS-a sa implementacijom odluke Ustavnog suda BiH?
LosmiH

#589 Re: Kraj entiteta?

Post by LosmiH »

Ja kao Srbin forumasa hAZNADAR sve razumijem i postujem iako se ne slazem ni 1% ali forumasa Skijaš ne razumijem nista i ne trudim se jer organski ne podnosim ljude koji drugima naturaju svoje modele zivota i razmisljanja.
Ja sam ja i razmisljacu onako kako ja hocu, radicu ono sto ja hocu i to u skladu sa zakonom. Niko mene ne moze prisiliti na bilo sta. Dzaba ti lovacki karabin sa optikom i pistolj, mozes me samo ubiti sa njim ali misljenje mi promjeniti ne mozes.
seln

#590 Re: Kraj entiteta?

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
Kakve veze ima sastav predsjednistva SDS-a sa implementacijom odluke Ustavnog suda BiH?
Koje odluke? Da neko mora biti u vladi samo zato jer je xy nacija, bez obzira koliko glasova njegova partija osvojila?
VjecitiStudent

#591 Re: Kraj entiteta?

Post by VjecitiStudent »

Bosnolog wrote:
Mnogo vise nego Hrvata i Bosnjaka u Trebinu,Nevesinju, Bileci,Gacku ili na primjer Bosnjaka u Foci u kojoj su bili vise od 50% ili Visegradu u kojem su bili vise od 70% i td,....Gatalo ne kritikuje one koji su propuzrokovali nesrecu komsijama pa i Srbima, vec se zali i laje sto nije uspio plan Srboslavije u Seseljevim granicama. Gatalo se bavi plakanjem i posljedicama neuspjele Srboslavije...Cetnicka guslarska posla,....
Tema nije Gatalo, vec implementacija odluke Ustavnog suda o konstitutivnosti svih naroda BiH na teritoriji BiH.
Otud i pitanje o sastavu Vlade HNK.
Trololo

#592 Re: Kraj entiteta?

Post by Trololo »

LosmiH wrote:Ja kao Srbin forumasa hAZNADAR sve razumijem i postujem iako se ne slazem ni 1% ali forumasa Skijaš ne razumijem nista i ne trudim se jer organski ne podnosim ljude koji drugima naturaju svoje modele zivota i razmisljanja.
Ja sam ja i razmisljacu onako kako ja hocu, radicu ono sto ja hocu i to u skladu sa zakonom. Niko mene ne moze prisiliti na bilo sta. Dzaba ti lovacki karabin sa optikom i pistolj, mozes me samo ubiti sa njim ali misljenje mi promjeniti ne mozes.
:thumbup:
VjecitiStudent

#593 Re: Kraj entiteta?

Post by VjecitiStudent »

seln wrote: Koje odluke? Da neko mora biti u vladi samo zato jer je xy nacija, bez obzira koliko glasova njegova partija osvojila?
Odluka Ustavnog suda BiH kaze da u organima i ustanovima vlasti moraju biti zastupljena sva tri naroda BiH.
Bosnolog

#594 Re: Kraj entiteta?

Post by Bosnolog »

mostar036 wrote:Da Gatalo tako razmišlja ne bi živio na lijevoj obali.
Gatalu je mnogo draza i bliza desna oblala. Gatalo zali sto nije uspio plan iz Karadordeva po ko kojem je trebala pripsti Srbima lijeva obala, Hrvatima desna obala Mostara a Bosnjacima Neretva,.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... _ZDqRKgDQs#!

Gatalo je u savezu sa Herceg HDZ cetnicima,.

Code: Select all

http://--- no links ---/vijesti/hrvatska/video_pogledajte_film_koji_je_dokaz_u_haagu_ali_ne_smije_biti_prikazan_u_hrvatskoj/282668.html
seln

#595 Re: Kraj entiteta?

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote: Koje odluke? Da neko mora biti u vladi samo zato jer je xy nacija, bez obzira koliko glasova njegova partija osvojila?
Odluka Ustavnog suda BiH kaze da u organima i ustanovima vlasti moraju biti zastupljena sva tri naroda BiH.
..pa se moramo potruditi da rodimo takvog? Nikakav problem, naci ce SDA novog Desnicu. Zadovoljan?
seln

#596 Re: Kraj entiteta?

Post by seln »

LosmiH wrote:Ja kao Srbin forumasa hAZNADAR sve razumijem i postujem iako se ne slazem ni 1% ali forumasa Skijaš ne razumijem nista i ne trudim se jer organski ne podnosim ljude koji drugima naturaju svoje modele zivota i razmisljanja.
Ja kao Bosanac kazem da me, otkako nisam goloruk, boli kita sta bilo koji srbin misli.
Trololo

#597 Re: Kraj entiteta?

Post by Trololo »

seln wrote:
Ja kao Bosanac kazem da me, otkako nisam goloruk, boli kita sta bilo koji srbin misli.
Samo bahato.
VjecitiStudent

#598 Re: Kraj entiteta?

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
..pa se moramo potruditi da rodimo takvog? Nikakav problem, naci ce SDA novog Desnicu. Zadovoljan?
Odluka Ustavnog suda nije podrazumijevala posao za samo par Desnica, vec i za sudije, policajce, drzavne sluzbenike, ..., sto znaci da bi mnogi povratnici imali itekakvu sansu za posao.

No to se, osim za nekoliko 'desnica', nije desilo ni u Federaciji ni u RS-u.

A mi smo ko fol bili 'za', tvrdi @haznadar.
Bosnolog

#599 Re: Kraj entiteta?

Post by Bosnolog »

VjecitiStudent wrote:
Bosnolog wrote:
Tema nije Gatalo, vec implementacija odluke Ustavnog suda o konstitutivnosti svih naroda BiH na teritoriji BiH.
Otud i pitanje o sastavu Vlade HNK.
Bosnjaci i Hrvati su u genocidnom Auscvicu gradani treceg reda. Kosntutivnost naroda nigdje ne postoji u demokratskim i pravno uredenom drzavama svijeta, vec imaju ustavno zagarantovanu jednakopravnost svih gradana i naroda.Stoga je kvazikonstutivnost naroda u daytonskoj BiH najobicnija ublaha i podvala etnotorovskih stranka.

Evo jednog od dokaza
Published on Oct 7, 2012 by Ibrahim Halilovic

Nakon što smo se Marjan Hajnal i ja 6. augusta 2012. pred oronulom zgradom Spomen-muzeja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu - Varcar Vakufu, zaogrnuli jedino legalnom zastavom Republike Bosne i Hercegovine - onom sa ljiljanima - bili smo izloženi na stup srama na You Tube gdje smo postavili video o tom našem performansu.

Najhrabrija je bila neka spodoba koja se krije iza mračnog imena "četnik956" koja mi je priprijetila da će mi odrubiti glavu ako se sa tom zastavom pojavim na svome privatnom posjedu u selu Podšiljku, u planini Lisini iznad Mrkonjić-Grada.

Nakon tei i drugih prijetnji, išao sam u Podšiljak više puta u sred dana i na svome posjedu, pokraj ruševina moje kućice, razvio zastavu s ljiljanima.

Moguće je da me je vidio i "četnik856", ali "heroj" nije mi smio ništa.
Tek kada sam jedne prilike napustio svoj posjed, atakirano je na moju imovinu. Velika kapija na ogradi je dovaljena i spaljena.
Moguće je kako se radilo o grupici vandala, jer takvi kao "četnik956" su hrabri samo kada su u čoporu, kada su pijani i kada je osoba ili imovina koju napadaju - nezaštićena.

Prijavio sam i taj vandalizam policiji u Mrkonjić-Gradu.
Inspektor Udovičić je neuvjerljivo odglumio ljubaznost i odlučnost da počinitelje otkrije, ali na tome se sve završilo. Ni ovog puta, kao ni pet-šest puta ranije u proteklih dvadeset i tri godine - kada mi je vikendica kamenovana, pljačkana, minirana i spaljena i srušena, a zatim uništena ogarada na posjedu - policija nije pronašla ni jednog počinitelja. Zna se da su vikendicu srušili Podraščani.
Pod zastavom sa ljiljanima popravio sam ogradu - čekajući da se odnekud pojavi "četnik956" ili grupa njemu sličnih barbara, ali ne bi ih. I poslije sam dolazio i svaki put se vihorila zastava s ljiljanima na mome posjedu. Mada znaju da im policija ne bi ništa čak i ni kada bi ih sama policija uhvatila na djelu, kukavice su ostale kukavice! Mračnjaci rade samo u mraku! Oni se boje sami sebe i strah ih je vlastite sjene.
Za njih je cvrvena krpa lijepa zastava sa ljilanima,
Jedan od takvih je i Dimitrije Jaslar, penzioner i pjano.
Jaslar me verbalno napada već dugo vremena, bihuzuri u mome rodnom grada, ali nisam bio ni mukajet.
13. augusta 2012. ponovo me provocirao, krenuo iza kafanskog stola prema meni da me tuče, dok sam prolazio ulicom. Zažalio je što me nije usmrtio 1992. kada je nosio pušku strašeći nejač po našoj mahali, prijetio da će me ubiti toga augustovskog dana...
Zabranjivao mi je dolazak u moj rodni grad, vrijeđao me i psovao mi mrtvu majku, na što sam ga počastio njemu najdražim imenom, koje mu najbolje i pristaje.
Sve je to šutke slušao Radim Heganović, nekadašnji borac Armije RBiH, vjerni Cacin kafanski pajdo. Prigovorio sam mu što šuti, a onda me i on verbalno napao Jaslar - zbog zastave s ljiljanima.
Slučaj sam prijavio policiji, a policija je napravila prijavu za prekršaj u kojem sam od svjedoka događaj- postao drugookrivljeni!
Bila je rasprava na sudu, čakam presudu; u RS nemam pravo čak ni na verbalnu samoobranu od napadača.
Napadač i žrtva isto su tretirani,
Spaljenu kapiju sam obnovio. Opet ću je popraviti i razviti zastavu RBiH, a vandalima će svako zlo razbiti o glavu!
Rušite i spaljujte, ali će vam Bog stostruko vratiti!
Ni "Četnik956", ni Jaslar a nii Heganović i njima slični neće me obeshrabriti u namjeri da se zavraćam i vraćam u svoj rodni grad i na svoj privatni posjed.
(Neko će reći kako je ovo mačji kašalj što mi se događa. Moguće, jer su toliki nevini ljudi platili i glavom i imetkom...
Niko nema pravo presuđivati nekome bez suda i sudije, niti osim Boga oduzeti nekome život. Stoga, mislim kako i ja, ako sam već preživio rat i izbjeglištvo, imam pravo na život i zaštitu i sebe i svoga imetka. Nažalost, u tzv. rs monogi kao ja su građani nultog reda. Zato i ovaj protest!)

Troetnicka konstutivnost se ne uvazava,Daytonska BiH je etnoaparthejdsko genocidno, nodrzivo i nametnuto uredenje. Ustavni sud daytonske BiH ne stiti svoje odluke i ne procesuira krsenje istih pa tako i svoju odluku o kvazikonstutivnosti naroda, koja se pokazala kao glavni izvor i povod etnosegregacija i diskriminacija manjinski zastupljenih, navodno konstutivnih naroda na cijelom prostoru BIH, ovisno gdje je koji u vecniskoj ili manjinskoj mjeri zastupljen,....
Last edited by Bosnolog on 10/10/2012 17:28, edited 3 times in total.
LosmiH

#600 Re: Kraj entiteta?

Post by LosmiH »

seln wrote:
Svaka cast. To je toliko normalno da zaista ne znam o cemu se ovdje prica.
Mene boli "isto to" sta misli komsija sa prvog sprata a ne tamo neki seln.
Svoje politicko misljenje na izborima prenesem na politicke partije pa neka se one bore za njega. Kome se ne svidja neka ne glasa za moju opciju nego neka glasa za onu koja njemu odgovara. Imamo hvala bogu 200 stranaka i niko ne moze reci da nema izbora.

Ko ima pravo da se mjesa u moj politicki izbor? Ko smije da se usudi? Niko.
Locked