Smiješna strana izbora - all about

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Control panel

#576 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Control panel »

Dozer wrote:Mozda...samo, pitanje je - koju stranku?
Mislili smo da je SDP opcija. Ispade da nije...
A oni su najveca opozicija. NS, SDU, DNZ i sta ja znam sta sve ne, cak i kada bi se ujedinili,m opet usu premaleni, bez kapaciteta, znanja, moci, sredstava... Znaci - 0 boba. Nada. Nothing, Nista.

Sta je opcija?
nije valjda da si potpao pod uticaj medija?

SDP je opcija. jedna i jedina. jeli iedalna nije ali su oni jedini pokazali volju da hoce nesto da naprave i uradili su. jeli dovoljno nije. da su svi uradili kao oni,a ne da vrse opstrukcije, bilo bi stanje mnogo bolje.
SDA je sve ucinio da uspori SDP, kada su to ovi konacno skontali, nabili su ih nogom. a sada SDA pokusava da zablokira stvari. najbolji primjer je pokretanje vitalnog nacionalnog interesa, cak su i oni znali da to ne pije vode, ali su ostavrili svoj cilj i zakocili stvari 2-3 mjeseca. a udruzivanje sa SDS-om oko smjene Becirovica je kap koja je konacno pokazala pravo lice SDA.
bogumila

#577 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by bogumila »

Control panel wrote:

SDP je opcija. jedna i jedina. jeli iedalna nije ali su oni jedini pokazali volju da hoce nesto da naprave i uradili su. jeli dovoljno nije. da su svi uradili kao oni,a ne da vrse opstrukcije, bilo bi stanje mnogo bolje.
SDA je sve ucinio da uspori SDP, kada su to ovi konacno skontali, nabili su ih nogom. a sada SDA pokusava da zablokira stvari. najbolji primjer je pokretanje vitalnog nacionalnog interesa, cak su i oni znali da to ne pije vode, ali su ostavrili svoj cilj i zakocili stvari 2-3 mjeseca. a udruzivanje sa SDS-om oko smjene Becirovica je kap koja je konacno pokazala pravo lice SDA.
:lol: :lol: :lol:
Control panel

#578 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Control panel »

SARAJKA wrote:Bože dragi zar oni misle da smo mi toliko blesavi. Da sem njihovih faca koje nas isprepadaše sa svih strana i iza svakog čoška nas gledaju još mi na san nisu izašli, a do izbora hoće i to sigurno.
Oni misle da mi nevidimo kako se troše te pare za kampanje....Nego dragi naši političari mi smo ovdje (u svojim gradovima diljem naše BiH) a ne samo mjesec dana pred izbore. Mi smo tu u svojim selima, mjestima, gradovima tokom 365 dana u godini i živimo svako na svoj način zna kako ih preživljava. Ali smo sigurno dostojanstveniji nego VI svi skupa zajedno ...... ne znam samo odakle vam ideja da iz termos boce dijelite kafu ulicom, sipate čašu soka kojeg vi ne kupujete ni svojim ukućanima, čokoladice...... bilo bi bolje da ste nahranili gladnu porodicu kod nsa ih ima da birate, bolje bi bi bilo da ste prije kiša i snijega nekome krov popravili ...... ima se gdje investirati bolje nego što radite..... i da ne bih moje zemljake tušila, ali sam morala izbaciti ovo iz sebe.

I da, prvi put ove godine NE IZLAZIM NA IZBORE ....
ti bogami kao da ne zivis na ovoj planeti. jesi li se ikada potrefila u nekoj zemlji kada su kod njih izbori. i u drugim zemljama se smijese razne face sa plakata, i kod njih se finansira kampanja, cak sam vidio predizborne plakate za glasanje u Ceskoj koji su postavljeni na jadranu. i ti se cudis kao da se kod nas radi nesto nenormalno.

stvari su jasne. izbora je bilo uvijek i uvijek ce ih biti. plakata je bilo i bice ih. do tvoje svijesti i savjesti je hoces li izaci ili ne na izbore. i tacka.
da sam vlast prvo sto bih uradio je da se izmijeni izborni zakon kojim bi se kaznio svaki gradjanin nase zemlje koji ne izadje na izbore i glasa. i uveo bih elektronsko glasanje da mi se ovi kurcubici ne folirajui i pokusavaju da budu kretaivni crtajuci i pisuci razne gluposti u nastojanju da budu duhoviti.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#579 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by plain vanilla »

sda i sds opet zajedno... kao nekad
Control panel

#580 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Control panel »

plain vanilla wrote:sda i sds opet zajedno... kao nekad
stara ljubav zaborava nema.
draganbl

#581 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by draganbl »

Control panel wrote:

Je li se u smiješnu stranu izbora računaju i izjave forumaša?
Ne znam koliko vas plaćaju, ali vjerujte da je malo, s obzirom na poniženje koje sami sebi činite ovakvim postovima.
bogumila

#582 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by bogumila »

I ja bih uvela neku obavezu glasanja. Ili barem ako ne glasas da time gubis neke "poene" kad se javljas za neku javnu uslugu/beneficiju/sta vec. Da onda oni koji jesu glasali imaju prednost. Evo npr ne bih dala uopste da konkurisu za drzavnog sluzbenika svi koji nisu glasali. Ako te ne intresuje rad drzave, onda te NE INTERESUJE.
Tayyip

#583 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Tayyip »

tom postu i jeste mjesto na ovoj temi. vidite da se čovjek zajebava :D
Control panel

#584 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Control panel »

draganbl wrote: Je li se u smiješnu stranu izbora računaju i izjave forumaša?
Ne znam koliko vas plaćaju, ali vjerujte da je malo, s obzirom na poniženje koje sami sebi činite ovakvim postovima.
duhovito nema sta.
za razliku o tebe koji lupa po tastaturi, ja vjerujem da samo kriticna masa na izborima moze promijeniti stvari, a ne kriticna masa forumasa-apstinenata uz tastaturu.

covjece ja sam Titin pionir i to mi ne moze niko uzeti. time se ponosim, a ne dozivljavam kao ponizenje.
SARAJKA

#585 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by SARAJKA »

ti bogami kao da ne zivis na ovoj planeti.

IZVINI nisam te prepoznala
Control panel

#586 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Control panel »

SARAJKA wrote:ti bogami kao da ne zivis na ovoj planeti.

IZVINI nisam te prepoznala
ako se to odnosi na mene, da odgovorim.

zivim naravno, i ne prihvatam i ne mirim se sa stavrima koje mi se ne svidjaju. nastojim,radim i cinim sve sto je u mojoj moci da ih promijenim. dok god ima nade ne predajem se.
Doktor29

#587 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Doktor29 »

Od kada, zasto...kada su ovi raskunuli sa SDP-om....tko to vise moze pratiti
plain vanilla

#588 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by plain vanilla »

Doktor29 wrote:
brak iz interesa nikad ne opstane

samo je prava ljubav vjecna :mrgreen:
Doktor29

#589 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Doktor29 »

plain vanilla wrote:
Doktor29 wrote:
brak iz interesa nikad ne opstane

samo je prava ljubav vjecna :mrgreen:
A gdje si procitala to, neki link ili....samo je interes vjecan
plain vanilla

#590 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by plain vanilla »

Doktor29 wrote: A gdje si procitala to, neki link ili....samo je interes vjecan
nemas pojma o ljubavi i interesu :P :D
Doktor29

#591 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Doktor29 »

plain vanilla wrote:
Doktor29 wrote: A gdje si procitala to, neki link ili....samo je interes vjecan
nemas pojma o ljubavi i interesu :P :D
Mozda ali je interes vazniji od ljubavi, u politici barem
Doktor29

#592 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Doktor29 »

Zlatko je to lijepo objasnio, to je bilo za vrijeme preizborne kampanje i danas to ne vazi :D
draganbl

#593 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by draganbl »

Control panel wrote:
draganbl wrote: Je li se u smiješnu stranu izbora računaju i izjave forumaša?
duhovito nema sta.
za razliku o tebe koji lupa po tastaturi, ja vjerujem da samo kriticna masa na izborima moze promijeniti stvari, a ne kriticna masa forumasa-apstinenata uz tastaturu.

covjece ja sam Titin pionir i to mi ne moze niko uzeti. time se ponosim, a ne dozivljavam kao ponizenje.
Ja zaista nemam ništa protiv toga što ti glasaš za SDP. Nemam čak ni ništa protiv toga što i druge pokušavaš da ubijediš u isto. Jedino su mi smiješna tvoja obrazloženja, jer mi se ne čini da su proizvod zdravog razuma. Doduše, možda je zbog plave kape i crvene marame, ali i to mu dođe na isto.
Akibh

#594 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Akibh »

Control panel wrote:
A oni su najveca opozicija. NS, SDU, DNZ i sta ja znam sta sve ne, cak i kada bi se ujedinili,m opet usu premaleni, bez kapaciteta, znanja, moci, sredstava... Znaci - 0 boba. Nada. Nothing, Nista.

Sta je opcija?

Ti nigdje da ne ides, ovo je tema za tebe.
Jos malo i pod ruku sa Miradom mozes.
Cuj pokazali volju da hoce nesto da naprave i uradili su. O Boze...
Znam da radis na Skenderiji, znam da si na budzetu ali sto je previse, previse je...
LeonardoAC

#595 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by LeonardoAC »

hary wrote:Cuj Memica: "Ovo sto kaze kolega jest tacno al nije istina" :lol:
vjerovao ili ne... sve što je tačno - nije nužno istina :-D
rookfash

#596 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by rookfash »

Control panel wrote:

Sta je opcija?

Hajd samo nabroj 4 stvari koje je SDP napravila u svim sarajevskim opcinama u kojima je imala vlast zadnje 4 godine, a da nije raskopavanje svih mogucih cesta zadnja 2 mjeseca mandata pred izbore! Dakle, samo 4 stvari za sve opcine u kantonu u kojima imaju vecinu u OV ili nacelnika?
Gorštak

#597 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Gorštak »

Yebo vas i SDP i SDA.
Imate čitav forum tema da se prepucavate.
Sad ste došli i ovdje da zagađujete ovu divnu temu. Moderacija?
Kome nije smiješno ovo što se događa, nek ne čita ovu temu.
Za one koji našu tragediju shvataju ozbiljno ima dovoljno ozbiljnih tema.
Pustite nas da se rahat smijemo.
pianist

#598 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by pianist »

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#599 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by -LIBERO- »

Image
Eborg

#600 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Eborg »

Pa fali u kojoj diskoteci nastupa i koliko je upad. :lol: Ova "Stari grad" joj je baš hit, sve ga lole u Golfovima puštaju! :lol:
Locked