Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavidovići
- kadinica
#576 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Zovite Fahru neka spriječi veću tragediju 
-
HM 2011
#577 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Da ti bude malo jasnije:
ali jako su male šanse da će preživjeti mir - a posebno branitelje poput Čamdžića -
kojem izgleda nije problem dopuštati kršenje općeg kolektivnog ugovora prilikom isplate plata radnicima - jel to istina - ako je to istina -
6. šta je onda bilo kriminalnije od isplaćivanja manje od Opštim kolektivnim ugovorom zagarantovane plate radnicima - pa je Amir Čamdžić došao u sukob sa poslodavcem i ostao bez posla ?
ovo je pitanje broj 6.
Zbog čega je došao u sukob i ostao bez posla - ako znamo da nije došao u sukob zbog kolektivnog ?
pazi: od 2006 do 2009.godine.
pazi ovo: Već duži niz godina krši se opći kolektivni ugovor za teritorij FBiH u Krivaji bez obzira pod čijom je kontrolom Krivaja..
Koji zaključak iz svega izvodimo ?
ali jako su male šanse da će preživjeti mir - a posebno branitelje poput Čamdžića -
kojem izgleda nije problem dopuštati kršenje općeg kolektivnog ugovora prilikom isplate plata radnicima - jel to istina - ako je to istina -
6. šta je onda bilo kriminalnije od isplaćivanja manje od Opštim kolektivnim ugovorom zagarantovane plate radnicima - pa je Amir Čamdžić došao u sukob sa poslodavcem i ostao bez posla ?
ovo je pitanje broj 6.
Zbog čega je došao u sukob i ostao bez posla - ako znamo da nije došao u sukob zbog kolektivnog ?
pazi: od 2006 do 2009.godine.
pazi ovo: Već duži niz godina krši se opći kolektivni ugovor za teritorij FBiH u Krivaji bez obzira pod čijom je kontrolom Krivaja..
Koji zaključak iz svega izvodimo ?
-
sarajevo999999
#578 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Molio bih odgovor na par pitanja:
1. Koji je vas opis poslova na trenutnom radnom mjestu?
2.Govorite li ijedan strani jezik,ako da i koji?
3.Kako u 5 konkretnih koraka imate namjeru obracunati se sa kriminalom u Zavidovicima kao obicni vijecnik?
4.Kako u 5 konkretnih koraka imate namjeru pokrenuti Krivaju kao obicni vijecnik?
5.Ako kao buduci vijecnik dobijete instrukcije iz vrha stranke da glasate za nesto,a vi se sa tim ne slazete da li cete ipak dignuti ruku ZA
S postovanjem
Na pitanja 3 i 4 bez demagogije,samo konkretno jer cete Vi sutra predstavljati sire narodne mase
3.Kako u 5 konkretnih koraka imate namjeru obracunati se sa kriminalom u Zavidovicima kao obicni vijecnik?
4.Kako u 5 konkretnih koraka imate namjeru pokrenuti Krivaju kao obicni vijecnik?
5.Ako kao buduci vijecnik dobijete instrukcije iz vrha stranke da glasate za nesto,a vi se sa tim ne slazete da li cete ipak dignuti ruku ZA
S postovanjem
Na pitanja 3 i 4 bez demagogije,samo konkretno jer cete Vi sutra predstavljati sire narodne mase
-
Dženana Čamdžić
#579 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Pobjednici su uvijek heroji a oni koji izgube se proglašavaju izdajnicima ili neprijateljima ! Naravno dok ne dođe suprotna poltička opcija na vlast i izvrši reviziju historije ! Vidimo iz današenjeg primjera kako se vrši revizija historije u odnosu na historiju koju su pisali tadašnji pobjednici komunisti.Tako će neki drugi politički pobjednici pisati svoju historiju i revidirati ono što su oni koji izgubel vlast nekada pisali.cetmi wrote:1. Je li se slažeš sa ovom izjavom?Znači ukoliko se promjeni vladajuća politčka opcija i efektivnu političku moć preuzmu prosrpski muslimani Srbofili ja bih i ovakvi kao ja bili narodni heroji.
2. Možeš li mi reći kako se izjašnjavaš kada je u pitanju nacionalna pripadnost?
Nacionalna pripadnost bezvezno pitanje, nije sve u nacijama ima nešto i u ljudskosti !
- Gorštak
#580 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Jes' se ovaj HM natovario na kosti, haman čovjek upućen u problematiku.
Prođi se ćorava posla, pusti nas da uživamo u Dženaninom cijenjenom prisustvu na forumu.
Hvala na odgovoru vezano za komunalnu politiku i rasvjetu.
Iz Vašeg odgovora proizilaze dalje nejasnoće:
1. Ko će finansirati odvoz smeća?
2. Ko će finansirati troškove električne energije za rasvjetu?
I samo bih još poručio da nam treba više ovakvih emisija.
Prođi se ćorava posla, pusti nas da uživamo u Dženaninom cijenjenom prisustvu na forumu.
Hvala na odgovoru vezano za komunalnu politiku i rasvjetu.
Iz Vašeg odgovora proizilaze dalje nejasnoće:
1. Ko će finansirati odvoz smeća?
2. Ko će finansirati troškove električne energije za rasvjetu?
-
HM 2011
#581 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Dženana ja sam po nacionalnoj pripadnost pripadnik BH nacije, moja etnička pripadnost je više manje moja privatna stvar....Dženana Čamdžić wrote:Pobjednici su uvijek heroji a oni koji izgube se proglašavaju izdajnicima ili neprijateljima ! Naravno dok ne dođe suprotna poltička opcija na vlast i izvrši reviziju historije ! Vidimo iz današenjeg primjera kako se vrši revizija historije u odnosu na historiju koju su pisali tadašnji pobjednici komunisti.Tako će neki drugi politički pobjednici pisati svoju historiju i revidirati ono što su oni koji izgubel vlast nekada pisali.cetmi wrote:1. Je li se slažeš sa ovom izjavom?Znači ukoliko se promjeni vladajuća politčka opcija i efektivnu političku moć preuzmu prosrpski muslimani Srbofili ja bih i ovakvi kao ja bili narodni heroji.
2. Možeš li mi reći kako se izjašnjavaš kada je u pitanju nacionalna pripadnost?
Nacionalna pripadnost bezvezno pitanje, nije sve u nacijama ima nešto i u ljudskosti !
I ti si DŽenana BH nacionalne pripadnosti - ali izgleda ti toga nisi svjesna... Sad mi nije jasno kako to a pravnica ?
- Challenger__
#582 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Gorštak wrote:
-
Dženana Čamdžić
#583 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Po državljanstvu BiH svi smo sa stručno pravno-politološkog aspekta pripadnici BiH nacije !
Ipak Ustav BiH poznaje samo Srbe, Hrvate i Bošnjake !
Last edited by Dženana Čamdžić on 02/09/2012 17:46, edited 1 time in total.
-
Wind
#584 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
...ja bih samo da pozdravim sve u studiju i režiji....i ove vaše slušaoce..tj. čitaoce....
-
HM 2011
#585 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
To lutko....Dženana Čamdžić wrote:Po državljanstvu BiH svi smo pripadnici BiH nacije !
Ustav BiH poznaje samo Srbe, Hrvate i Bošnjake !
Samo na kraju druge rečenice dodaj "kao etničke pripadnosti konstitutivnim narodima BiH, jer postoje i ostali"
Rečenica u konačnici izgleda ovako:
Ustav BiH poznaje samo Srbe, Hrvate i Bošnjake kao etničke/narodne pripadnosti konstitutivnim narodima BiH, a postoje i ostali kao kolektivni naziv za sve ostale narode ! Svi zajedno su građani BiH odnosno pripadnici BH nacije....
BH nacija ima svoje oružane snage, svoju carinu, svoje sportske reprezentacije a kvalitet istih je odraz toga kako se mi odnosimo prema slici koju o sebi šaljemo svijetu....
(da upišem u kitab - širenje istine +1 Dženana Čamdžić i porodica)....
Eh sad, stvarno me brine,
šta ćemo sa idejama koje širi tvoj cjenjeni suprug - iste baš i nisu u skladu sa idejama koje zastupaš ti javno....
Last edited by HM 2011 on 02/09/2012 17:50, edited 2 times in total.
-
Dženana Čamdžić
#586 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
SBB je politička opcija otvorena za sve građane BiH koji prihvataju njen program i djelovanje !
Nacionalno osjećanje je lična stvar svakog pojedinca zagarantovana međunarodnim i domaćim pozitivnim pravom !
Nacionalno osjećanje je lična stvar svakog pojedinca zagarantovana međunarodnim i domaćim pozitivnim pravom !
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#587 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
on ne hebe ustav, ceka da pobijede njegovi da pisu novi ustavcetmi wrote:A ko su muslimani o kojima govori tvoj stranački kolega Amir Čamdžić? Zašto on ne spominje Bošnjake u svojim tekstovima?Dženana Čamdžić wrote:Po državljanstvu BiH svi smo sa stručno pravno-politološkog aspekta pripadnici BiH nacije !
-
HM 2011
#588 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Mogu li ja kao građanin isključivo Hrvatske nacionalnosti da glasam za SBB ?Dženana Čamdžić wrote:SBB je politička opcija otvorena za sve građane BiH koji prihvataju njen program i djelovanje !
-
zvrk
#589 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
šalu na stranu, dzenana za razliku od vecine vijecnika - zna koristiti internet
genijalna serija bela ladja i šojić su nam postali odraz stvarnosti
ne tako davno, gledam na tv (neka znj tv viva fiva il vako nesto) vijecnika Ćasu iz Boljakova - općina Novi Grad, kako zahtijeva rasvjetu argumentujući: ljudi moji, to je mrak, to ljudi pišaju da izvinete, moze se i ograjisati....
sukladno tome, dzenana, makar vi bili bez pravosudnog ( sto i jeste) makar radili sudijske poslove bez imenovanja na mjesto sudija ili strucnog saradnika, makar vam diploma bila iz univerziteta Travnik...
eto znate koristiti internet pa mi je drago...
ovo sto ste s_ali o razvojoj banci i privatizacijama to - jednako je u nadleznosti opcine kao i pozari...
ali to je drugi par opanaka...ili stikli, ko sta voli
na kraju, jedna svevremenska od gospodina Pejakovica: Znam ja nas - jebo ti nas
genijalna serija bela ladja i šojić su nam postali odraz stvarnosti
ne tako davno, gledam na tv (neka znj tv viva fiva il vako nesto) vijecnika Ćasu iz Boljakova - općina Novi Grad, kako zahtijeva rasvjetu argumentujući: ljudi moji, to je mrak, to ljudi pišaju da izvinete, moze se i ograjisati....
sukladno tome, dzenana, makar vi bili bez pravosudnog ( sto i jeste) makar radili sudijske poslove bez imenovanja na mjesto sudija ili strucnog saradnika, makar vam diploma bila iz univerziteta Travnik...
eto znate koristiti internet pa mi je drago...
ovo sto ste s_ali o razvojoj banci i privatizacijama to - jednako je u nadleznosti opcine kao i pozari...
ali to je drugi par opanaka...ili stikli, ko sta voli
na kraju, jedna svevremenska od gospodina Pejakovica: Znam ja nas - jebo ti nas
-
Dženana Čamdžić
#590 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Pitaj akademika Muhameda Filipovića zašto je pisao muslimani a ne Bošnjaci u svojoj knjizi "Bio sam Alijin diplomata" .cetmi wrote:A ko su muslimani o kojima govori tvoj stranački kolega Amir Čamdžić? Zašto on ne spominje Bošnjake u svojim tekstovima?Dženana Čamdžić wrote:Po državljanstvu BiH svi smo sa stručno pravno-politološkog aspekta pripadnici BiH nacije !
Valjda se do 1993.godine niko i nije javno izjašnjavao Bošnjakom već muslimanom !
-
HM 2011
#591 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Mogu li ja kao građanin isključivo Hrvatske nacionalnosti da glasam za SBB ?Dženana Čamdžić wrote:Pitaj akademika Muhameda Filipovića zašto je pisao muslimani a ne Bošnjaci u svojoj knjizi "Bio sam Alijin diplomata" .cetmi wrote:A ko su muslimani o kojima govori tvoj stranački kolega Amir Čamdžić? Zašto on ne spominje Bošnjake u svojim tekstovima?Dženana Čamdžić wrote:Po državljanstvu BiH svi smo sa stručno pravno-politološkog aspekta pripadnici BiH nacije !
Valjda se do 1993.godine niko i nije javno izjašnjavao Bošnjakom već muslimanom !
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#592 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
kako se ti izjasnjavas? to je glasacima vaznoDženana Čamdžić wrote:Pitaj akademika Muhameda Filipovića zašto je pisao muslimani a ne Bošnjaci u svojoj knjizi "Bio sam Alijin diplomata" .cetmi wrote:A ko su muslimani o kojima govori tvoj stranački kolega Amir Čamdžić? Zašto on ne spominje Bošnjake u svojim tekstovima?Dženana Čamdžić wrote:Po državljanstvu BiH svi smo sa stručno pravno-politološkog aspekta pripadnici BiH nacije !
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#593 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Challenger__ wrote:Gorštak wrote:
-
Dženana Čamdžić
#594 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Benjamin Kalaj je bio Austrugarski okupator (zavojevač) baš kao što su i Nijemci u Drugom svjetskom ratu bili zavojevači.
Opšte poznato je da je okupatorima u interesu da prave zavadu među narodima okupiranih teritorija a tada je i BiH pala pod Austrougarsku okupaciju.
Opšte poznato je da je okupatorima u interesu da prave zavadu među narodima okupiranih teritorija a tada je i BiH pala pod Austrougarsku okupaciju.
-
sarajevo999999
#595 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
umjesto Kalaja,volio bih odgovor na pitanja.sarajevo999999 wrote:Molio bih odgovor na par pitanja:
S postovanjem
-
HM 2011
#596 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Dio te okupacione armije je izgradio više od pola grada u kojem želiš biti vijećnica pa i počeo sa eksploatacijom šume , pokrenuo Krivaju, izgradio željeznicu........Dženana Čamdžić wrote:Benjamin Kalaj je bio Austrugarski okupator (zavojevač) baš kao što su i Nijemci u Drugom svjetskom ratu bili zavojevači.
Kalaj kao što vidiš nije uporediv sa Njemačkom..... vidi se uticaj Mlade Bosne i Gavrila na ideologiju....
jel to JOSD ?
-
generacija77
#597 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Ja još uvijek, izgleda uzaludno, čekam odgovor na pitanje o poznavanju stranih jezika... 
- Gandalf
#598 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
'ta će strani jezik 
- kamen spoticanja
#599 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
nju zanima jedini svjetski jezik...srpskiGandalf wrote:'ta će strani jezik
-
Dženana Čamdžić
#600 Re: Dženana Čamdžić, dipl.pravnica za Općinsko vijeće Zavido
Ništa ne mijenja na istini da je Austrougarska zaista bila okupator !HM 2011 wrote:Dio te okupacione armije je izgradio više od pola grada u kojem želiš biti vijećnica pa i počeo sa eksploatacijom šume , pokrenuo Krivaju, izgradio željeznicu........Dženana Čamdžić wrote:Benjamin Kalaj je bio Austrugarski okupator (zavojevač) baš kao što su i Nijemci u Drugom svjetskom ratu bili zavojevači.
Kalaj kao što vidiš nije uporediv sa Njemačkom..... vidi se uticaj Mlade Bosne i Gavrila na ideologiju....
jel to JOSD ?
JOSD zaista njeguje ideju Mlade Bosne koliko je meni poznato !
Mlada Bosna je bila organizacija progresivne bosansko-hercegovačke omladine a da je tako dokaz tome je i doskorašnje veličanje te organizacije u BiH.Nije to bilo davno svi smo učili u historiji !Ja sam tako učila i ostajem kod naučenog !