Punice i Svekrve

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#576 Re: Punice i Svekrve

Post by Truba »

sanjam-te

#577 Re: Punice i Svekrve

Post by sanjam-te »

aaaaaaj ljudi dragi, bila sam na jednom tam forumu i čitala o njihovim snahama i svekrvama...naše su divne,predivne :sax:
code black

#578 Re: Punice i Svekrve

Post by code black »

Morala sam se registrovati :)

Mene ova moja izludjuje, znaci kako god da stavim sudje u masinu ona nesto popravlja i stavlja drugacije. I ne samo to, bilo sta da uradim ona mora popraviti nesto :)

neki dan je isla negdje i zamolila me da joj izvadim ves iz masine i stavim da se susi, i fino me odvela do masine da mi pokaze kako da je iskljucim prvo. da se ubijes
gerberica

#579 Re: Punice i Svekrve

Post by gerberica »

code black wrote:Morala sam se registrovati :)

Mene ova moja izludjuje, znaci kako god da stavim sudje u masinu ona nesto popravlja i stavlja drugacije. I ne samo to, bilo sta da uradim ona mora popraviti nesto :)

neki dan je isla negdje i zamolila me da joj izvadim ves iz masine i stavim da se susi, i fino me odvela do masine da mi pokaze kako da je iskljucim prvo. da se ubijes

Dobrodosla u klub :lol:

Posalji je meni da joj ja kazem koju :mrgreen:
code black

#580 Re: Punice i Svekrve

Post by code black »

gerberica wrote:
code black wrote:Morala sam se registrovati :)

Dobrodosla u klub :lol:

Posalji je meni da joj ja kazem koju :mrgreen:
A gdje god da idemo, odmah i ona zove, isla bi s nama :(
gerberica

#581 Re: Punice i Svekrve

Post by gerberica »

Ne pises koliko si u braku, ali ako si friska to odmah moras da sredis.Ne daj da ti pametuje i dijeli nepotrebne savjete.Ja sam tako koji mjesec i onda presjekla, ne dam ja svoje zivce nikome. Doduse ja i ne zivim u zajednici, ali ona bi i kada dodje svoje ali ja ne dam. Sada sam ja glavna i ona zna sta smije a sta ne.Ako me iznervira ona zna da nece ovaj prag vise preci.Ako je ok ona ja sam jos bolja, pomazem joj nesebicno.Moras to postaviti kako treba :)
code black

#582 Re: Punice i Svekrve

Post by code black »

gerberica wrote:Ne pises koliko si u braku, ali ako si friska to odmah moras da sredis.Ne daj da ti pametuje i dijeli nepotrebne savjete.Ja sam tako koji mjesec i onda presjekla, ne dam ja svoje zivce nikome. Doduse ja i ne zivim u zajednici, ali ona bi i kada dodje svoje ali ja ne dam. Sada sam ja glavna i ona zna sta smije a sta ne.Ako me iznervira ona zna da nece ovaj prag vise preci.Ako je ok ona ja sam jos bolja, pomazem joj nesebicno.Moras to postaviti kako treba :)
friska sam, par mjeseci i pokusavam biti fina, ali ovako ne ide :)
previse je vezana za svog sina, odnosno on za nju. iako ne zivim u zajednici, kao i da zivimo, uvijek je tu i sve odredjuje. znaci kad god dodje, uvijek nesto premjesta i govori mi kako da uradim nesto. inace je ok, jedino me te gluposti izbacuju iz takta, a ne znam ni kako da kazem muzu.
gerberica

#583 Re: Punice i Svekrve

Post by gerberica »

code black wrote:
gerberica wrote:Ne pises koliko si u braku, ali ako si friska to odmah moras da sredis.Ne daj da ti pametuje i dijeli nepotrebne savjete.Ja sam tako koji mjesec i onda presjekla, ne dam ja svoje zivce nikome. Doduse ja i ne zivim u zajednici, ali ona bi i kada dodje svoje ali ja ne dam. Sada sam ja glavna i ona zna sta smije a sta ne.Ako me iznervira ona zna da nece ovaj prag vise preci.Ako je ok ona ja sam jos bolja, pomazem joj nesebicno.Moras to postaviti kako treba :)
friska sam, par mjeseci i pokusavam biti fina, ali ovako ne ide :)
previse je vezana za svog sina, odnosno on za nju. iako ne zivim u zajednici, kao i da zivimo, uvijek je tu i sve odredjuje. znaci kad god dodje, uvijek nesto premjesta i govori mi kako da uradim nesto. inace je ok, jedino me te gluposti izbacuju iz takta, a ne znam ni kako da kazem muzu.
Pokusaj rijecima :mrgreen: .Ma kada pijete vas dvoje kafu reci mu da te to cini nervoznom i da te vrijedja njeno ponasanje.Sve ces ti i bez nje nauciti sto ne znas i nema potrebe da ti ona dijeli nepotrebne savjete.Ako te ni tada ne bude slusao ti pokusaj da mu kazes u krevetu :lol: jer tada se sklapaju najbolji dogovori ;)
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#584 Re: Punice i Svekrve

Post by Faruk »

zašto je tema u ljubav i sex?
bolje da je zasebnom forumu pod temom žrtve torture ili slično :D
gerberica

#585 Re: Punice i Svekrve

Post by gerberica »

Faruk wrote:zašto je tema u ljubav i sex?
bolje da je zasebnom forumu pod temom žrtve torture ili slično :D
jer nas u zdrav mozak :mrgreen:
Bambi_na_kofeinu

#586 Re: Punice i Svekrve

Post by Bambi_na_kofeinu »

gerberica wrote:Ako me iznervira ona zna da nece ovaj prag vise preci.
Ljupko :)
Da mi muž kaže kako mi majka neće preći NAŠ prag, ako ga iznervira, zapitala bih se za koga sam se to udala.
smurf

#587 Re: Punice i Svekrve

Post by smurf »

Vala ako nece postovati domacina/domacicu i njihov kucni red onda i ne treba prelaziti prag.
Bambi_na_kofeinu

#588 Re: Punice i Svekrve

Post by Bambi_na_kofeinu »

smurf wrote:Vala ako nece postovati domacina/domacicu i njihov kucni red onda i ne treba prelaziti prag.
Sreća pa svako traži i partnera prema sebi.
Niti mi je životna aspiracija dokazati da sam sada ja "glavna", niti padam u histeriju ako me neko ponudi nečim što ne jedem, niti smatram objavom rata ičiji pa i nepotreban prijedlog/savjet, niti razvijam teorije i taktike kako svekrvu/majku/zaovu/komšinicu Fatu postaviti na njeno mjesto.
Pa se i uparih shodno tome.
Onog dana kada budem našim majkama ispostavljala kućni red priznat ću da me život porazio i učinio malom, jadnom, osobom.
Ljuska_u_BaklaFi

#589 Re: Punice i Svekrve

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Bambi_na_kofeinu wrote:
smurf wrote:Vala ako nece postovati domacina/domacicu i njihov kucni red onda i ne treba prelaziti prag.
Sreća pa svako traži i partnera prema sebi.
Niti mi je životna aspiracija dokazati da sam sada ja "glavna", niti padam u histeriju ako me neko ponudi nečim što ne jedem, niti smatram objavom rata ičiji pa i nepotreban prijedlog/savjet, niti razvijam teorije i taktike kako svekrvu/majku/zaovu/komšinicu Fatu postaviti na njeno mjesto.
Pa se i uparih shodno tome.
Onog dana kada budem našim majkama ispostavljala kućni red priznat ću da me život porazio i učinio malom, jadnom, osobom.
Samo da udarim muhur :-D
smurf

#590 Re: Punice i Svekrve

Post by smurf »

Ne treba ispostavljati, dobar gost pa taman da su roditelji treba da isti uvide. Sugestije, prijedlozi, sve stoji, ali ako domacica ne ukuhava secer u kafu zasto treba "daviti" drugu stranu da to radi? Ne svidja ti se da sam/a seceris, nemoj je brate ni piti.
astrid

#591 Re: Punice i Svekrve

Post by astrid »

Vec je napisano,ali da se ponovi :D
Kad mama nesto kaze i posavjetuje ,to je dobronamjerno i super,ali kad to isto uradi svekrva..eeeeeeee,ondaK se u sve mijesa :oops:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#592 Re: Punice i Svekrve

Post by ladyblue18 »

astrid wrote:Vec je napisano,ali da se ponovi :D
Kad mama nesto kaze i posavjetuje ,to je dobronamjerno i super,ali kad to isto uradi svekrva..eeeeeeee,ondaK se u sve mijesa :oops:
:thumbup: :oops:

Inace, mene citajuci ovu temu cesto ufati stid jer sam zensko.
code black

#593 Re: Punice i Svekrve

Post by code black »

jedno je savjet, a drugo ako ti neko konstantno u tvojoj kuci premjesta tanjire, pravi raspored u masini, govori kako ces na pritisnut tipku off ako hoces da iskljucis masinu i sl.

Ko ima svekrvu razumije me, ko nema, razumjet ce :)
zeleno volim te

#594 Re: Punice i Svekrve

Post by zeleno volim te »

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Last edited by zeleno volim te on 19/11/2012 20:01, edited 2 times in total.
Woman

#595 Re: Punice i Svekrve

Post by Woman »

pepe le frr wrote:Ja živim sa svojom svekrvom pod istim krovom, doduše oni su na prvom a mi na drugom spratu, što ne mjenja situaciju isto je kao da živimo svi u jednoj sobi.Moja jedina sreća što imam normalnog muža koji je na mojoj strani i vidi kakva je pegla njegova majka i on je od milja zove FIRER :lol: Mene moja svekrva od dana kad me upoznala nije zagotivila, stvarno ne znam zašto ali vjerujem da je jedan od razloga bio i taj što ja nisam iz Hercegovine jer jako pate od toga svi.Pokušava da se mješa u sve, samo je ona pametna i jedina ona zna šta je ispravno i jedino je njen način ispravan.Dođe mi da je zatučem čekićem.Ubi me u pojam sa svojom rodbinom tipa trebali bi otići nekom tamo rođaku koji joj je 589 koljeno, ko da mi je zanimljiv.Što je najgore svojim konstantnim insistiranjem da obilazimo njenu rodbinu zgadila mi je neke ljude koji su mi stvarno dragi.Najgore od svega tog je to što ja trenutno ne radim a i ona je na godišnjem pa me ubi u pojam 326 puta dnevno ili zove na telefon ili dođe na vrata.Ako ovih dana u crnoj hronici pročitate da je snaha ubila svekrvu ta sam! ;-) Rado bih se odselila ali to će biti moguće jedino ako dobijem na bingu.
:lol:
fatamorgana

#596 Re: Punice i Svekrve

Post by fatamorgana »

ladyblue18 wrote:
astrid wrote:Vec je napisano,ali da se ponovi :D
:thumbup: :oops:
Inace, mene citajuci ovu temu cesto ufati stid jer sam zensko.
Ne brini, mozes uvijek igrati na kartu da si moderator, :wink:
zeleno volim te

#597 Re: Punice i Svekrve

frameni wrote:Moji najveci i skoro pa jedini nesporazumi su bili "kako oslovljavat svekrvu-svekra".Uz duzno postovanje ja nisam mogla da im se obracam sa mama,tata/babo,to je bilo jace od mene.Bilo je tu dosta ljutnje i neugodne atmosfere,potom su dosla djeca i ja tako prihvatila nana-dedo.Mozda nije najbolji izbor ali meni opet prihvatljiviji od trazenog.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by zeleno volim te on 19/11/2012 20:01, edited 1 time in total.
zeleno volim te

#598 Re: Punice i Svekrve

code black wrote:jedno je savjet, a drugo ako ti neko konstantno u tvojoj kuci premjesta tanjire, pravi raspored u masini, govori kako ces na pritisnut tipku off ako hoces da iskljucis masinu i sl.

Ko ima svekrvu razumije me, ko nema, razumjet ce :)

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by zeleno volim te on 19/11/2012 20:02, edited 1 time in total.
zeleno volim te

#599 Re: Punice i Svekrve

gerberica wrote:Nisam se odavno javila ali nista novo nema kod moje svekrve. Ostala je ista. Za Bajram me je i dalje nudila sirom i 10 puta baklavom :(. Sta reci, koju posluku porati ?:lol:
:x :x :x :x :x
Last edited by zeleno volim te on 19/11/2012 20:02, edited 1 time in total.
zeleno volim te

#600 Re: Punice i Svekrve

Woman wrote:
pepe le frr wrote:Ja živim sa svojom svekrvom pod istim krovom, doduše oni su na prvom a mi na drugom spratu, što ne mjenja situaciju isto je kao da živimo svi u jednoj sobi.Moja jedina sreća što imam normalnog muža koji je na mojoj strani i vidi kakva je pegla njegova majka i on je od milja zove FIRER :lol: Mene moja svekrva od dana kad me upoznala nije zagotivila, stvarno ne znam zašto ali vjerujem da je jedan od razloga bio i taj što ja nisam iz Hercegovine jer jako pate od toga svi.Pokušava da se mješa u sve, samo je ona pametna i jedina ona zna šta je ispravno i jedino je njen način ispravan.Dođe mi da je zatučem čekićem.Ubi me u pojam sa svojom rodbinom tipa trebali bi otići nekom tamo rođaku koji joj je 589 koljeno, ko da mi je zanimljiv.Što je najgore svojim konstantnim insistiranjem da obilazimo njenu rodbinu zgadila mi je neke ljude koji su mi stvarno dragi.Najgore od svega tog je to što ja trenutno ne radim a i ona je na godišnjem pa me ubi u pojam 326 puta dnevno ili zove na telefon ili dođe na vrata.Ako ovih dana u crnoj hronici pročitate da je snaha ubila svekrvu ta sam! ;-) Rado bih se odselila ali to će biti moguće jedino ako dobijem na bingu.
:lol:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Sve znam..................... :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Post Reply