Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Industrialyzer

#576 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

medo28 wrote:
Kio wrote:Evo vam i slika novog Mondea, strucnjaci :D
Ajd da cujem nedostatke :P, Image
I novi motor 1.0 zapremine Ecoboost.
Imaš neke podatke o motoru, potrošnja, karakteristike...

tri cilindra, 123KS , 200Nm u overboost rezimu rada, 170 u normalnom.

Sce vuce na to da ce biti red ispred servisa :-D
vukojebina

#577 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

Ma jok, ne licim na aston martina nimalo, jbte ovo ko da je dino merlin podjonio...nego kad izlazi to cudo, il je vec izaslo, stvarno nissm upoznat...
Qler

#578 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

Gledao sam maloprije video sa predstavljanja, meni je prelijep. Dizajn je bas dobar. Mondeo i Insignia su mu najljepsi u klasi, trenutno...
emko1234

#579 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

e jebes mu mater ne ide da u auto koje ima preko 4.5 metara ide motor od tri cilindra i 1000 kubika. to je bas ciganluk. ko da pare za to auto, moze vala i jaci motor uzet. pa kakav je to cirkus? kako ih nije stid?
citroen xm

#580 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Pihhhhhhh u ovolikom autu 3 cilindra i 1000 kubika. Pa brate da ima 8 miliona turbina, 1000 KS i 500 Nm. Hvala, ne bih. Svaka vam čast na tehnologiji, ali prodajte je nekom drugom.

A što se tiče čestih predstavljanja novih modela, opet se potvrđuje ono: Sto ljudi sto ćudi, sto žena dvjesto sisa. :D Za mene to nije dobro i samo potvrđuje koliko su nova auta blijeda. A to što neko mijenja auto često za mene ima smisla zbog izbjegavanja troškova posle garancije. To da mi je stalo da svake 3 godine imam novi model, stvarno nije. Čak mi je i besmisleno. Al da bi smirio to rećiću samo: Ko voli nek izvoli.
Qler

#581 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

Suti, sacekaj novu generaciju vw koncerna. pa koliko ja znam u Superb se ugradjuje 1.4 motor... sta ce biti za par godina, vidjet cemo.

Meni je sad samo smijesno sto se dizelasi pale, kad se poceo benzin opet razvijati. Pa iz 1.0 200Nm i 125KS :D a dizel iz 1.0 moze izvuci samo macka za rep :D
Oxygenn

#582 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Oxygenn »

Nit' je naljepsi, nit' je najbolji ali je jos uvijek leader u compact klasi

- a sve ostalo su samo nijanse
:D

Image

Image

Image

Image
Image

Image

Image
emko1234

#583 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

Qler wrote:Suti, sacekaj novu generaciju vw koncerna. pa koliko ja znam u Superb se ugradjuje 1.4 motor... sta ce biti za par godina, vidjet cemo.

Meni je sad samo smijesno sto se dizelasi pale, kad se poceo benzin opet razvijati. Pa iz 1.0 200Nm i 125KS :D a dizel iz 1.0 moze izvuci samo macka za rep :D
vala 1.4 je za 1.0 i tri cilindra osmak, i to onaj americki s 6500 kubika.
samo zamisljam tog mondea, kako ide uz ivan. 5 ljudi unutra, klima i pun gepek. fap iz 77 ga pretice hladno.
technoGeek

#584 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by technoGeek »

@Oxygenn - Lider cega, prodaje :mrgreen:
Oxygenn

#585 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Oxygenn »

technoGeek wrote:@Oxygenn - Lider cega, prodaje :mrgreen:
Kompakt klase pajdo :-D
Qler

#586 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

Jeste lider u prodaji, to stoji. U svemu ostalom nije...
Gost1515

#587 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Jest lijep mondeo, ali brate baš je preofirno pođenjen aston, pa normalno da će biti lijep ... Bila bi i lada prelijepa samo da pođone, šta ja znam ... quattroportea i eto ga. Mogu i ja biti takav dizajner.
johntra

#588 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Eos koncept, na kojem se temelji Mondeo, je nastao kada je Ford bio vlasnik Aston Martina...zato nema ništa čudno u sličnosti sa njim...ja ne bih tako brzo otpisao taj motor, pogotovo Ecoboost tehnologiju, a sigurno je da taj motor nije napamet stavljen u auto...ima danas nešto što se zove inžinjeri, to su one male čikice u bijelim mantilima (mogu biti i plavi), koji su sigurno izračunali i vidjeli mogućnosti tog motora...može to biti veliki hit, a može biti i fula, mada vjerujem da neće biti fula...u svakom slučaju, novi Mondeo izgleda jako lijepo i uz Insigniu sad je jedan od ljepših automobila ove klase...
citroen xm

#589 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Na ovim slikama meni pažnju privlače jedino ove cure. :-D

A što se motora tiče, ja taj motor u tom autu izbjegavam u širokom luku. Vjerujem da je za Fiestu odliučan i da bi bila mala gradska jurilica, ali Mondeo.......
Gost1515

#590 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

johntra wrote:Eos koncept, na kojem se temelji Mondeo, je nastao kada je Ford bio vlasnik Aston Martina...zato nema ništa čudno u sličnosti sa njim...ja ne bih tako brzo otpisao taj motor, pogotovo Ecoboost tehnologiju, a sigurno je da taj motor nije napamet stavljen u auto...ima danas nešto što se zove inžinjeri, to su one male čikice u bijelim mantilima (mogu biti i plavi), koji su sigurno izračunali i vidjeli mogućnosti tog motora...može to biti veliki hit, a može biti i fula, mada vjerujem da neće biti fula...u svakom slučaju, novi Mondeo izgleda jako lijepo i uz Insigniu sad je jedan od ljepših automobila ove klase...
Ma stoji to, bio je ford gazda astona tada, znam ali opet ne samo da su to različite klase auta, različit svijet je to aston i mondeo, al hajd ...

A slažem se i za ovaj drugi dio, mada ne mogu da se ne sjetim koliko se pljuvalo na troklipaš u fabiji, a stiže troklipaš i u mondea ... znam bolji je ovaj, moderniji i sve ali važi ista priča za čikice u bijelim mantilima ...
dottore

#591 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

Image

Image

Ovo je prema vasim komentarima drugo najgore auto na trzistu?
johntra

#592 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Pa dobro, ovo je turbomotorić, ima više obrtnog momenta od starog 1,6 Ford motora, tako da mislim da ne bi trebalo biti većih problema sa njim...U Focusu ovaj motor već obara rekorde prodaje, a sada ide i u Fiestu i nove dostavnjake...interesantan i hrabar potez Forda, nema šta...
citroen xm

#593 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

dottore wrote:Image

Image

Ovo je prema vasim komentarima drugo najgore auto na trzistu?

E jbg sad. Kako dođe do tog zaključka? Sigurno nije loše auto, ali mene ne privlači.
Ako gledamo A3 meni je model prije ovoga u trovratnoj verziji bio mnogo ljepši.
dottore

#594 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

citroen xm wrote: E jbg sad. Kako dođe do tog zaključka? Sigurno nije loše auto, ali mene ne privlači.
Ako gledamo A3 meni je model prije ovoga u trovratnoj verziji bio mnogo ljepši.
MQB platforma, samo se dizajnerski razlikuje od Golfa, sve ostalo je isto(mehanika) . Audi je skuplji, i on je beton haos gori hala, a Golf nije ni za starog željeza. Zato sve mi se vise cini da vise ni vi sami ne znate zasto pljujete Golfa... :mrgreen:
citroen xm

#595 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Pa nisam ja samog Golfa pljuvao, ja tvrdim samo da nije bolji od konkurencije po pouzdanosti, voznim osobinama, dizajnu, kvalitetu.....

Većina nas ovde samo ide protiv stavova da je Golf neko božanstvo u klasi. Svi vi volite itekako da prećutite mane VW grupe, a to nije baš pšteno sa vaše strane.

Ja jednostavno ne mogu da zamislim Golfa u mojoj garaži, jedino da mi ga neko pokloni. A tada bi se zadržao dok ne dođe prvi ozbiljan kupac. Ali moraš priznati da nikada nisam rekao da je golf najgore auto.
goran16v

#596 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Pa nisam ja samog Golfa pljuvao, ja tvrdim samo da nije bolji od konkurencije po pouzdanosti, voznim osobinama, dizajnu, kvalitetu.....
A gdje je dokaz za tu tvrdnju? U korist price da ukupo gledajuci jeste su cijena, broj prodatih, statistika kvarova i pad cijene... Buduci da je takva situacija svugdje u Europi nema govora da je to isljucivo zbog naseg mentaliteta i zbog toga sto smo glupi...
O dizajnu ne treba raspravljati, meni su Stilo, Megane II coupe i prosla generacija C4 najruzniji automobili u zadnjih 20 god, pa to nikad ne potezem kao argument.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#597 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

Industrialyzer wrote:
medo28 wrote:
Kio wrote:Evo vam i slika novog Mondea, strucnjaci :D
Ajd da cujem nedostatke :P, Image
I novi motor 1.0 zapremine Ecoboost.
Imaš neke podatke o motoru, potrošnja, karakteristike...

tri cilindra, 123KS , 200Nm u overboost rezimu rada, 170 u normalnom.

Sce vuce na to da ce biti red ispred servisa :-D
Kad sam cuo da se turbina na ovom motoru vrti preko 240 000 obrtaja u minuti ostao sam frapiran,a mislim i da ce vlasnici ostati kad budu morali mjenjati turbine svakih 50 000 km :lol:
Mislim svaka cast na motoru i tehnologiji (mislim da je pokupio nagradu za motor godine ili sl) ali ne hvala.
drndalo

#598 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

goran16v wrote:A gdje je dokaz za tu tvrdnju?
dottore wrote:MQB platforma...... Audi je skuplji, i on je beton haos gori hala..........
Jel' mislis na ovakve dokaze ljubitelja Golfovog lika i djela? Onako utemeljene provjerljivim kategorijama iz automobilizma:

- Beton
- Haos
- Gori
- Hala (ovo dvoje zadnje je namjerno rastavljeno, zbog igre rijecima, ne mora automatski nositi sud autora) :P
goran16v

#599 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

drndalo wrote:
goran16v wrote:A gdje je dokaz za tu tvrdnju?
dottore wrote:MQB platforma...... Audi je skuplji, i on je beton haos gori hala..........
Jel' mislis na ovakve dokaze ljubitelja Golfovog lika i djela? Onako utemeljene provjerljivim kategorijama iz automobilizma:

- Beton
- Haos
- Gori
- Hala (ovo dvoje zadnje je namjerno rastavljeno, zbog igre rijecima, ne mora automatski nositi sud autora) :P
Ne, ja sam uredno naveo poznate podatke koji idu u prilog onima koji tvrde da ukupno gledajuci Golf jeste ispred konkurencije, a ne licne impresije. Da li je bilo pada kvalitete u odnosu na ranije, da li ta razlika u odnosu na konkyrenciju sad kolika je nekad bila, da li ce ostati kolika je sad je neka sasvim druga prica.
Qler

#600 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

A na koliko se to vrti u TDI-u? Ili TSI-u?
Post Reply