ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ActionWoman

#576 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by ActionWoman »

poznanik wrote:
jefferson wrote:Kompanija koja se bavi iznajmljivanjem aviona i posada kada su u pitanju nesrece, ekoloske katastrofe, pozari, naftne mrlje.
Nasa vlada treba da ih nazove, plati i ljudi ce doci sa C130 i poceti gasiti. Jedan C130 baca 12 tona vode!
Ovu kompaniju i poreds vojih kanadera unajmljuje spanija, francuska, amerika itd.
http://www.internationalairresponse.com ... ghting.asp
Koliko je potrebno vremena od uzlijetanja do preleta preko ovih naših požarišta?
Koliko ja vidim ovi dolaze iz USA. Skupo je to za nas.
poznanik

#577 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by poznanik »

jefferson wrote:
poznanik wrote:
jefferson wrote:Kompanija koja se bavi iznajmljivanjem aviona i posada kada su u pitanju nesrece, ekoloske katastrofe, pozari, naftne mrlje.
Nasa vlada treba da ih nazove, plati i ljudi ce doci sa C130 i poceti gasiti. Jedan C130 baca 12 tona vode!
Ovu kompaniju i poreds vojih kanadera unajmljuje spanija, francuska, amerika itd.
Koliko je potrebno vremena od uzlijetanja do preleta preko ovih naših požarišta?
Ako imaju spreman C130, s obzirom da je sjediste u Arizoni, mozda 2-3 dana.
Ja sam ih kontaktirao da ponude usluge ovim nasim nehljebima, mozda im padne napamet i da ih unajme!
Zvao si ih već? :shock:

A šta je s turskom flotom? Negdje sam pročitao da je turskom ambasadoru u BiH upućen apel za pomoć i angažman njihovih Canadaira.
jefferson

#578 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by jefferson »

ActionWoman wrote:
poznanik wrote:
Koliko ja vidim ovi dolaze iz USA. Skupo je to za nas.
Naravno da je skupo. Daleko jeftinije od Munike koja je vec otisla u nepovrat i kuca koje bi mogle isto tako otici u nepovrat. Jeftinije je od odluke od prije par mejseci da se kupe automobili u vrijednosti od 5 miliona maraka. Nek se to stopira i pare preusmjere!
poznanik

#579 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by poznanik »

jefferson wrote:
ActionWoman wrote:... Skupo je to za nas.
Daleko jeftinije od Munike koja je vec otisla u nepovrat i kuca koje bi mogle isto tako otici u nepovrat. Jeftinije je od odluke od prije par mejseci da se kupe automobili u vrijednosti od 5 miliona maraka. Nek se to stopira i pare preusmjere!
:thumbup:
jefferson

#580 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by jefferson »

Zvao si ih već? :shock:
A šta je s turskom flotom? Negdje sam pročitao da je turskom ambasadoru u BiH upućen apel za pomoć i angažman njihovih Canadaira.
Da bog da. Turska isto ima problema sa pozarima. Ako budu pomogli, to ce biti eventualno dva kanadera, sto je opet super. Ali i kod njih gori an sve strane. To i jeste problem, sto se mi oslanjamo na sporazume sa zemljama koje imaju iste probleme kao i mi u isto vrijeme.
Da bog da posalju ensto, ali eto ima opcija i da se debelo plati, ali bolje i to sad nego nista.
Sunrise00

#581 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Sunrise00 »

jefferson wrote: Naravno da je skupo. Daleko jeftinije od Munike koja je vec otisla u nepovrat i kuca koje bi mogle isto tako otici u nepovrat. Jeftinije je od odluke od prije par mejseci da se kupe automobili u vrijednosti od 5 miliona maraka. Nek se to stopira i pare preusmjere!
:thumbup: :thumbup:
astrid

#582 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by astrid »

....
rookfash

#583 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by rookfash »

astrid wrote:....
ma ovo je mescini satiricna stranica, nesto na fazon njuz.neta
jefferson

#584 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by jefferson »

Sta kaze ono Lijanovic i onaj nehljeb Tihic? traktori se ne mogu kupiti?
http://www.fiskalnimonitor.ba/blog/
amoninan

#585 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by amoninan »

Imal kakvih novih vijesti iz Hercegovine?
VjecitiStudent

#586 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by VjecitiStudent »

Pozar na Tari u Srbiji i svi su se digli , premijer, ministri, vojska, policija.
Pozar na Prenju, gase ga saka vatrogasaca i dobrovoljci.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#587 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Truba »

ljudi vole svoju zemlju... za nju su ginuli skidali diktatore i ratovali protiv mnogih carstava
dok smo mi podobni poslušnici :mrgreen:
skafiskafsnjak

#588 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by skafiskafsnjak »

Prosto nevjerovatno ! Sinoc se u Jablanici odrzala "eko noc" dok u to vrijeme Prenj gori. Koje govno od grada je ova JAblanica . Fuuuuuuuuuuuuuuuujjj !! :x
taxi_driver

#589 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by taxi_driver »

volio bih znati koliko se dobrovoljaca jutros javilo.
skafiskafsnjak

#590 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by skafiskafsnjak »

Mislim, fina je to manifestacija, niz godina se odrzavala.... ali brate nije se moglo odgoditi u ovom tenutku dok priroda gori :( zar nije trebalo organizovati da se ljudi pozovu na gasenje ...

Tuzno ..... tuzno .....
cappy_tempo

#591 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by cappy_tempo »

jel ima bilo kakav vid organizavanog prevoza iz sarajeva prema jablanici,konjicu ili ko hoce da ide pomoci nek se snadje do dole? i kakav je dole uopste plan organizacije? da ne bude dodje nas 5-10 iz sarajeva i da ne znamo kome se javiti,sta raditi,gdje ici...
Hajlac

#592 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Hajlac »

cappy_tempo wrote:jel ima bilo kakav vid organizavanog prevoza iz sarajeva prema jablanici,konjicu ili ko hoce da ide pomoci nek se snadje do dole? i kakav je dole uopste plan organizacije? da ne bude dodje nas 5-10 iz sarajeva i da ne znamo kome se javiti,sta raditi,gdje ici...
Zagorcati zivot CZ-u - sve dok oni ne pocnu organizovati gasenje.
metronom

#593 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by metronom »

Najlakse je obicne ljude prozivati sto nece da se jave da kao dobrovoljci gase pozare. Hajde iskreno recite, biste li vi otisli da dobrovoljno gasite pozar negdje gdje postoji objektivna opasnost da aktivirate minu zaostalu iz rata? Druga stvar, radi se mahom o jako nepristupacnom terenu, gdje se svakako moze gasiti samo iz zraka.

Treba prozvati drzavu i entitete sto ne nabave potrebna sredstva za gasenje ovakvih pozara, a to su u prvom redu avioni i helikopteri ili sto u krajnjem slucaju ne zatraze pomoc od zemalja Evrope koje trenutno nemaju problema s pozarima da nam uz naknadu ustupe na koristenje pomenutu tehniku. Drugo, ako treba ljudi za gasenje, ima vojska, koja, da izvinete, ceska muda po kasarnama, pa nek se angazuju oni, jer im je, izmedju ostalog, i pomaganje pri prirodnim katastrofama, u opisu posla. Tek ako i to ne bude dovoljno, onda se treba praviti opsta mobilizacija i prozivati obicne gradjane.
blazh

#594 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by blazh »

djeca nam nikad neće oprostiti
taxi_driver

#595 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by taxi_driver »

ma znas sta misle vecina, ebes djecu nek je nama dobro.
Baltazar008

#596 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Baltazar008 »

nek gori kad je banana drzava sa gradanima majmunima kojima samo treba kruha i igara.
-Gori zato sto policija ne radi posao i sto piromani slobodno setaju i pale opet isponova
-Gori zato sto i ako policija nekim cudom uhvati tuzilastvo ce ga pustiti nakon mjesec dana istrage ako i toliko, propisat mu novcanu kaznu koju nikad nece platiti jer je socijalno ugrozen kao i svi u banana drzavi, ako mu daju i zatvorsku kaznu palit ce dok ceka da dode na rek kao mnogi koji se setaju nasim ulicama.
-Gori jer politicare boli briga za sumu, nek samo vatra ne dode do Gojka u jablanici da se ima gdje jesti
-Gori jer mi politicarima dopustamo da ih boli briga, nemamo sankcije, niko ih nece pitati gdje su bili, opet cemo glasati za svoje, opet cemo se sporiti jel bolji SDA ili SDP ili mozda cak novi SBB, ili mozda neki HDZ od dva tri koliko ih vec ima, il mozda Dodik koji ce kupiti helikoptere kad sve izgori ili mozda ______(dopunite sami, svi su ista g**na).
-Gori jer sve nevadine agencije koje pricaju o prirodnim ljepotama i ubise se prodajom magle da bi uzeli koju paru iz budeta i ne pokusavaju nesto uraditi dok te iste ljepote gore ....

Nek gori, mi i ne zasluzujemo te sume, ne zasluzujemo nista, znam ja nas, j**e ti nas.

Traba ici odavde pa makar i u tanzaniju!
Banksy

#598 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Banksy »

jefferson wrote:
Minsitarstvo Sigurnosti i Ministarstvo Odbrane!
Ta ministarstva i predsjednistvo trebaju kontaktirati Rusku Federaciju putem njihovog ambasadora u Bih a nas ambasador u Moskvi treba se spakovati i otici kod Putina i traziti pomoc.
Onda se treba fino ljudima zahvaliti a kada se sve pogasi pokrenuti inicijativu za otvaranje golog otoka!
jefferson wrote:
poznanik wrote:
Ako imaju spreman C130, s obzirom da je sjediste u Arizoni, mozda 2-3 dana.
Ja sam ih kontaktirao da ponude usluge ovim nasim nehljebima, mozda im padne napamet i da ih unajme!
Bravo jefferson! :thumbup:

Sad je na NOVINARIMA da ovu priču drže na naslovnici, da zovu i pritišću one koji odlučuju.

(U Avazu je ovo priča s 11. u Oslobođenju s 8. stranice, el. mediji vijesti počinju politikom, kao da žive u nekom paralelnom svijetu ... )
Suzie Q

#599 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Suzie Q »

je li vama interesantno da međunarodne organizacije, OHR i svi ostali šute a miješaju se u sve i svašta inače? obzirom da Brisel odobrava pomoć, zar se ne osjete pozvanima da pruže potporu zahtjevu koji je upućen?

također, šute i nevladine organizacije a ima ih milijun...

da se dijele kakve pare za ekologiju javilo bi se 300 organizacija a kad treba šta poduzeti nigdje ni jedne
sumirprimus

#600 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by sumirprimus »

ko nema organizacije,nije je nikad ni bilo...
nece je zadugo ni bit...tuzno i zalosno...
Post Reply