Cloud-Xz wrote:Sve je to veća politika, od HOS-a pokojnog Blaža Kraljevića i sam znaš kako je završio, trgovanjem teritorijama,...dogovori ovo ono,nego ponos prepostavljam da si bošnjak pa kao bošnjaka zanima me i tvoje mišljenje o bošnjacima koji su ostali u HVO-u tokom sukoba npr u Mo.pa i Juka Prazina jel po tebi heroj ili izdajica bio na na strani hrvata 93 u Mo..?!
Bošnjaka je vrlo malo ostalo u HVO-u tokom sukoba 93-94, ostali su oni koji su imali debelu zaštitu od hrvata, inače dosta ih je završilo u HVO logorima, prvenstveno mislim na bošnjake iz čapljinske i stolačke opštine, pričali su mi neki kad su izašli iz logora, kako su ih hapsili njihovi dojučerašnji saborci i kako su im cjepali vojne iskaznice HVO-a koje su bili dobili, dakle nije im valjalo ime i prezime, možda bi njih još ostalo u HVO-u ali ih hrvati nisu htjeli. A što se tiče mog mišljenja o tim ljudima što su ostali u HVO-u, za mene su to obični jadnici, to su ljudi bez vjere i karaktera, ljudi niskih pogleda, ja ne mogu shvatiti ljude koji mirno gledaju kako im njihov narod progone, hapse, ubijaju, gađaju čim stignu, odvode ženu i djecu, pljačkaju,i da još oni učestvuju sami u tome,a vjerovatno imaju bliskih rođaka s druge strane, to mogu samo plaćenici tako nešto raditi, ili ti ljudi jednostavno nemaju ništa s tim narodom, ko zna kome oni pripadaju, vjerovatno nikome.Kad je rat stao ja sam ponovo pružio ruku prijateljstva i pomirenja prijeratnom prijatelju hrvatu, s kojim sam odrastao i zajedno u školu išao, ali tom bošnjaku je nikad ne bih pružio, to je otpad, to nisu ljudi.
Što se tiče Juke on je jedan obični kriminalac kojeg su iz Sarajeva napušili, i dobro je došao HVO-u u onom tenutku, pa bolje za hrvatske ciljeve da ginu balije iz bosne nego sami hrvati iz hercegovine, bili su došli do hotela ruže na početku sukoba, međutim u akcji ravnanja linije na novom bulevaru dobro su zaginuli i poslije su se koliko imam informacija raspali ...