Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#57476 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hrasno38 »

limeni wrote:ostalo je jos 5 dana do direktnog okrsaja za drugo mjesto u grupi. porazom bi se za sada oprostili od direktnog plasmana, remi ne pomaze nama nego walesu i onim anamo a pobjedom bi se vratili na svoje mjesto.
dosta mi se ogadila reprezentacija i citav cirkus oko iste za koji su odgovorni safet susic i ns bih.
nasa ekipa ce uvijek imati podrsku jer su to zlatni momci, neki su mirni i stalozeni kao asmir begovic, neki su malo ljuti kao emir spahic, neki zele samo rusiti (znate na koga mislim) dok su neki kao djeca u luksemburgu navijali zajedno sa nama da bi sada bio glavna zvijezda repstacije.
safetu susicu gori pod nogama, ova utakmica mu je biti ili ne biti. on mora motivisati igrace da izvuce maksimum i da tucemo neprijatelja. izgubio je susic odavno i simpatije i orijentaciju, taj covjek cudnog morala je trebao otici nakon brazila kao gospodin a ovako je doslo do jedne vrste zasicenja i nema vise napretka uz njega na klupi.
bilo kako bilo, ja cu nase igrace podrzati i mislim da cemo slaviti sa 1-3.
2x medunjanin i 1x hajrovic

igrajte za arafata!
Sve bi se slozio ali ovo nije tacno!!! Po cemu bi se to oprostili od direktnog plasmana???
Dead Man Walking

#57477 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Po tome sto bi nam Izrael bjezao 7 bodova uz utakmicu manje, i sto bi mi iz preostalih 6 utakmica trebali osvojiti 8 bodova vise nego oni iz 7. Al eto, recimo da u Belgiji mi necemo uzeti nista, a oni s Belgijom ni kod kuce ni vani nista, znaci iz 5 utakmica mi trebamo 8 boba vise od njih. Oni imaju Andoru i Kipar kuci, mi Andoru i Kipar vani, recimo da to uzmemo i mi i oni, znaci ostaju nam po 3 utakmice iz kojih mi moramo uzeti 8 boba vise od njih. Znaci nek uzmu jednom Vels i cao djaci.
SoccerBabo

#57478 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SoccerBabo »

ultima_palabra wrote:Haman da nije nijedan... prepismen je za laku, a preinformisan za ovu dvojicu.
Vidi Karaulca sto se usqrcio. :mrgreen:
Nece ti taj gulas sa avatara nikad biti selektor, djaba hracete po forumima.
SoccerBabo

#57479 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SoccerBabo »

I to jos malo dok mu je babo ziv, ne gine mu gras. :mrgreen:
Dead Man Walking

#57480 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Eh jos laki, emigracija i cindrlakaca su tu. Al laki je jak karakter. :bih:
Šibicar

#57481 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Opa,imamo i stručnjaka za Safetove genitalije.
SoccerBabo

#57482 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SoccerBabo »

Dead Man Walking wrote:Eh jos laki, emigracija i cindrlakaca su tu. Al laki je jak karakter. :bih:
Sto, neka malo, svakako vam je sad ekipa na forumu isto onaj direk Djuric. :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#57483 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hrasno38 »

Dead Man Walking wrote:Po tome sto bi nam Izrael bjezao 7 bodova uz utakmicu manje, i sto bi mi iz preostalih 6 utakmica trebali osvojiti 8 bodova vise nego oni iz 7. Al eto, recimo da u Belgiji mi necemo uzeti nista, a oni s Belgijom ni kod kuce ni vani nista, znaci iz 5 utakmica mi trebamo 8 boba vise od njih. Oni imaju Andoru i Kipar kuci, mi Andoru i Kipar vani, recimo da to uzmemo i mi i oni, znaci ostaju nam po 3 utakmice iz kojih mi moramo uzeti 8 boba vise od njih. Znaci nek uzmu jednom Vels i cao djaci.
Pod broj jedan nisu odigrali ni jednu utakmicu sa Belgijom a mi smo im otkinuli bod u jednoj
Pod dva nisu odigrali ni jednu sa Welsom a mi smo Welsu otkinuli bod I to na strani
Pod tri igrali su sa Andorom a mi nismo ni jednu
Pod cetiri jedina prednost za sada im je ta pobjeda protiv Kipra I nas poraz
Pod pet kuci nam dolaze I izrael I Vels I gdje to pise da se ne mozemo revansirati Kipru za poraz
Pod sest ja sam napisao da nije tacno da sa porazom nema teorije da budemo ni drugu jer jos uvijek I sa tim porazom mozemo biti I prvi. Vi svi kao da ste Azire pa znate unaprijed rezultate svih sljedecih utakmica u grupi pa tako tvrdite.

Na stranu opravdane kritike prema Safetu ali niko ama bas niko ne moze tvrditi ko ce biti prvi, drugi ili treci u nasoj grupi......pardon osim Milana Tarota :-)
SoccerBabo

#57484 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SoccerBabo »

veliki_u_papeta wrote:
SoccerBabo wrote:I to jos malo dok mu je babo ziv, ne gine mu gras. :mrgreen:
Babo je glavni zagovornika Papeta, bio i ostao. Ali nece oni na babu, kazu bolestan covjek pa mu se malo horizonti pojebali ne treba mu zahatariti...
Sto jest jest, on je ljudina i po'. Ne znam na kog mu se onaj bilmez bacio.
House

#57485 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by House »

u koliko sati je utakmica?
FreakyStyley

#57486 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Moguce rjesenje za poziciju napadaca (ako vec Pape odbija da zove nekog od puno puta spomenutih):

http://www.transfermarkt.de/mateo-susic ... eler/83287

Koliko je realno? Jesu li rod?

Zanemarite poziciju, kad je to Papetu bilo bitno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#57487 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:
limeni wrote:ostalo je jos 5 dana do direktnog okrsaja za drugo mjesto u grupi. porazom bi se za sada oprostili od direktnog plasmana, remi ne pomaze nama nego walesu i onim anamo a pobjedom bi se vratili na svoje mjesto.
dosta mi se ogadila reprezentacija i citav cirkus oko iste za koji su odgovorni safet susic i ns bih.
nasa ekipa ce uvijek imati podrsku jer su to zlatni momci, neki su mirni i stalozeni kao asmir begovic, neki su malo ljuti kao emir spahic, neki zele samo rusiti (znate na koga mislim) dok su neki kao djeca u luksemburgu navijali zajedno sa nama da bi sada bio glavna zvijezda repstacije.
safetu susicu gori pod nogama, ova utakmica mu je biti ili ne biti. on mora motivisati igrace da izvuce maksimum i da tucemo neprijatelja. izgubio je susic odavno i simpatije i orijentaciju, taj covjek cudnog morala je trebao otici nakon brazila kao gospodin a ovako je doslo do jedne vrste zasicenja i nema vise napretka uz njega na klupi.
bilo kako bilo, ja cu nase igrace podrzati i mislim da cemo slaviti sa 1-3.
2x medunjanin i 1x hajrovic

igrajte za arafata!
Sve bi se slozio ali ovo nije tacno!!! Po cemu bi se to oprostili od direktnog plasmana???
jel to Papketu crko digitron :D

evo jedne insajderske fotke iz Trening kampa u Zenici :wink:

Image
Dead Man Walking

#57488 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

hrasno38 wrote: Rasclanio ti rasclanio ja a u svoj prici ja samo tvrdim da neiko ne moze reci I da pored poraza od Izreala mi opet nemamo sansi. Sansi imamo a kako ce se situacija razvijati to sad niko ne zna. I nisam ja to safetofski ukalkulisao nego sam napisao onako kako jeste I nisam nigdje napisao kako ce biti jer ja to ne znam ali vi ocigledno svi znate I cini mi se da ce opet na kraju kvalifikacija biti povlacenje na rezervne polozaje I protest cutnjom I nepisanjem po forumu.
Dakle slazemo se da je situacija losa, da se selektor zajebava, da nam je pomalo vise I sreca okrenula ledja ali se ne slazemo niti cemo jos uvijek da nemamo sansi I ako izgubimo od Izraela a ja mislim da izgubiti necemo.
Sansi imamo sve dok digitron radi, znaci dok matematicki ne ispadnemo, sansi imamo. Ali kakvih? Evo izvoli, sam izracunaj. Dakle ako izgubimo, mi ostajemo na 2 boda, Izrael ide na 9, a do kraja:

----------Mi------Izrael---
Andora--3---------3------
Andora--3-----------------
Belgija--0---------0------
Belgija------------0------
Kipar----3---------3------
Vels-----3----------?------
Vels----------------?------
Medjusobno--3---0------

Ukupno--17------15 + 2 upitnika s Velsom (dakle uzmu jednom i Vels i cao djaci)

Sta ako su moje pretpostavke pogresne i ne bude ovako? Pa jedino se moze da mi kiksamo neku jer sam pretpostavio ono sto Safet sanja, pet pobjeda na proljece, da sve pobjedjujemo, a oni kao sto vidis nemaju gdje kiksati a da im vec nisam upisao nulu, a moze se desiti da neka od tih nula bas i ne bude nula pa im od Velsa bude dovoljan i jedan bod.
Bosanski_kralj

#57489 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Baš me zanima šta bi I. Osim sad rekao u odbranu Sušića?
Last edited by Bosanski_kralj on 12/11/2014 00:14, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#57490 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

AcaLukas wrote:Bolje je da izgubimo nego x pa da produzimo patnju. I da nas Papke odvede na EP, a nece, cilj ce jedino biti promocija bratica Tina, kopileta Hadzica i mozda jos neko govno iz Seadove agencije.
¨
Nego, neko postavi intervju Hadzica, ovaj rece da ce igrati beka i biti starter. Kako to uopste zna? :shock:

Da nije Sead narucio vecu minutazu jer kopiletu ugovor istice za 7 mjeseci.
A da malo prestaneš sa uvredama. Ako ne znaš drugačije onda ćemo se igrati drugih igara ...
Tyke

#57491 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

Neki potenciraju Vahu na klupi (mada i ja nisam protiv toga), i pocet cete me osudjivati usljed pogresnog shvatanja ovog posta, ali toliko trubite kako se Safet Susic ne moze zadrzati na klupi nekog klupa duze od godinu ili dvije. Pa ni nas Vaha nije plaho bolji, cak mu nepravdu ucinise vodjenjem Obale Slonovace. Ali ocito da i on ima svojih bubica, ima prgavu narav, i pretezno se ne slaze sa celnicima kluba ili reprezentacije. Samo u Lille-u se duze zadrzao, sve ostalo je tu i tamo slicno Papetovom, osim sto je vodio bolje klunove od Papeta:

Trenerska karijera[uredi | uredi izvor]
1990–1992 Velež Mostar
1993–1994 Beauvais
1997–1998 Raja Casablanca
1998–2002 Lille OSC
2002–2003 Stade Rennais
2003–2005 Paris Saint-Germain
2005–2006 Trabzonspor
2006-2008 Ittihad Jeddah
2008–2010 Obala Slonovače
2010–2011 Dinamo Zagreb
2011 – Alžir
2014 - 2014 Trabzonspor (Tur)

Pape ima i cca 5 godina fore, obzirom da je toliko kasnije i zapoceo trenersku karijeru u odnosu na Vahu. Daleko od toga da izjednacavam njihovo trenersko umijece i uspjeh dosadasnji, Vaha je svjetski priznato trenersko ime, ali daleko od velikog trenera. U isto vrijeme i vece od Papeta. Ali vidjenim dosadasnjim iskustvom tesko bi Vaha uspio nesto u nasem Savezu, ne bi on imao zivaca ni 2 mjeseca voditi repku na ovakav nacin, a ocito da Vaha ne dozvoljava da mu se mijesa u posao, a zato nerijetko i pije vatru.
Safet Susic ce napraviti daleko bolju trenersku karijeru od ove dosadasnje, a ponajvise zahvaljujuci uspjehu koji je napravio sa Reprezentacijom BiH. Medjutim, pacer je po nacinu razmisljanja i zadovoljavanjem jednim bodom u nekim utakmicama. Repka sa igracima koje mi imamo uvijek mora biti orijentisana na osvajanje 3 boda, pogotovo protiv timova koji su objektivno daleko ispod nas, a nikakvo opravdanje ne smije biti izostanak zvijezda repke. Da bi postao veci trener morao bi poceti razmisljati unaprijed i imatu muda za neke poteze, a on to ne cini vec odavno.

Cini mi se da je sada kasno da se vadi, pokazao je i dokazao da jos uvijek nema ono nesto u sebi sto veliki treneri vec imaju, ne zove nove igrace i isprobava ih, nema alternativne taktike, nema buducnosti u reprezentaciji sa ovakvim trenerom. Ili on u ovoj pauzi mora ispraviti sve sto je pokvario i nije uradio u zadnjih pola godine, ili mora otici bez obzira na rezultat.

Nadam se pobjedi i njegovom odlasku.
Kinaski

#57492 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kinaski »

Pape nema alibija.. ako ne uzme tri boda u Izraelu. Nek kupi kofere !!! Povrede nisu nikakav alibi, sam je sebe doveo u situaciju da nema rezervnog napadaca. Iako ih ima (Djuric, napadaci iz U21 ili bilo koji iz Prmijer lige) on nijednog nije pozvao. Ili si jebeni genije ili teleca glava.

Budi covjek, sam daj ostavku... ove picke iz saveza te ne smiju otpustiti izgleda.
mfeed

#57493 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mfeed »

Tyke wrote:Neki potenciraju Vahu na klupi (mada i ja nisam protiv toga), i pocet cete me osudjivati usljed pogresnog shvatanja ovog posta, ali toliko trubite kako se Safet Susic ne moze zadrzati na klupi nekog klupa duze od godinu ili dvije. Pa ni nas Vaha nije plaho bolji, cak mu nepravdu ucinise vodjenjem Obale Slonovace. Ali ocito da i on ima svojih bubica, ima prgavu narav, i pretezno se ne slaze sa celnicima kluba ili reprezentacije. Samo u Lille-u se duze zadrzao, sve ostalo je tu i tamo slicno Papetovom, osim sto je vodio bolje klunove od Papeta:

Trenerska karijera[uredi | uredi izvor]
1990–1992 Velež Mostar
1993–1994 Beauvais
1997–1998 Raja Casablanca
1998–2002 Lille OSC
2002–2003 Stade Rennais
2003–2005 Paris Saint-Germain
2005–2006 Trabzonspor
2006-2008 Ittihad Jeddah
2008–2010 Obala Slonovače
2010–2011 Dinamo Zagreb
2011 – Alžir
2014 - 2014 Trabzonspor (Tur)

Pape ima i cca 5 godina fore, obzirom da je toliko kasnije i zapoceo trenersku karijeru u odnosu na Vahu. Daleko od toga da izjednacavam njihovo trenersko umijece i uspjeh dosadasnji, Vaha je svjetski priznato trenersko ime, ali daleko od velikog trenera. U isto vrijeme i vece od Papeta. Ali vidjenim dosadasnjim iskustvom tesko bi Vaha uspio nesto u nasem Savezu, ne bi on imao zivaca ni 2 mjeseca voditi repku na ovakav nacin, a ocito da Vaha ne dozvoljava da mu se mijesa u posao, a zato nerijetko i pije vatru.
Safet Susic ce napraviti daleko bolju trenersku karijeru od ove dosadasnje, a ponajvise zahvaljujuci uspjehu koji je napravio sa Reprezentacijom BiH. Medjutim, pacer je po nacinu razmisljanja i zadovoljavanjem jednim bodom u nekim utakmicama. Repka sa igracima koje mi imamo uvijek mora biti orijentisana na osvajanje 3 boda, pogotovo protiv timova koji su objektivno daleko ispod nas, a nikakvo opravdanje ne smije biti izostanak zvijezda repke. Da bi postao veci trener morao bi poceti razmisljati unaprijed i imatu muda za neke poteze, a on to ne cini vec odavno.

Cini mi se da je sada kasno da se vadi, pokazao je i dokazao da jos uvijek nema ono nesto u sebi sto veliki treneri vec imaju, ne zove nove igrace i isprobava ih, nema alternativne taktike, nema buducnosti u reprezentaciji sa ovakvim trenerom. Ili on u ovoj pauzi mora ispraviti sve sto je pokvario i nije uradio u zadnjih pola godine, ili mora otici bez obzira na rezultat.

Nadam se pobjedi i njegovom odlasku.
ne znam dal si gledao sp, na sred terena vaha drzi govor a sve I jedan igrac alzira nakon onakve borbe ne dise I slusa sta on govori, koja scena.....ne razumijem sta se toliko svi ovdje loze na te safetove izjave, I da je rekao da idemo k'o turisti da izgubimo, vrlo vazno, to nista ne znaci. za igraca je vazno jel' te stavlja u tim, racuna li na tebe a ne gluposti koje trener prica medijima. murinjo kad izgubi odma' prodaje cijeli tim. nema safet sta ispravljati, on je zakuhao izgleda sa svim vaznim igracima I zato treba otici, nece mu na terenu pobjedu donositi tss, vrsko & co.
Cabadahija

#57494 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

STRAHOTA je rijec koja opisuje stanje u nasoj reprezentaciji....

svi kazu "Sajo Susic je u problemu, Saju boli glava itd".... ma zaboli Saju KARDAN i ako izgubimo jer SAJO OSTAJE selektor cak i ako bi zijanili od Izraela 50:0 !!!

PROBLEM imamo MI, obicni i iskreni NAVIJACI ove reprezentacije i MI smo oni koji PATIMO zbog Safetovog TERSLUKA i TALOVA !!!

Kako samo taj Sajo Susic LAZE KO PSETO na FACE-TV kad je "mrtav-ladan" PRDNO IZ USTA da je Tinky-Vinky Susic DEFANZIVNI VEZNI i IDEALAN NASLJEDNIK Elvira Rahimica !!!!!!!!
Pa ljudi moji, koji je to POGAN i LAZOVCINA !!! Kako ga NIJE STID lagat i NE TREPNUT??? i Tino Slino Susic JESTE pod patronazom Germania Sportagentur GmbH ciji je SUVLASNIK Sead Susic, brat Papketov !!!
LSD

#57495 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Kinaski wrote:Pape nema alibija.. ako ne uzme tri boda u Izraelu. Nek kupi kofere !!! Povrede nisu nikakav alibi, sam je sebe doveo u situaciju da nema rezervnog napadaca. Iako ih ima (Djuric, napadaci iz U21 ili bilo koji iz Prmijer lige) on nijednog nije pozvao. Ili si jebeni genije ili teleca glava.

Budi covjek, sam daj ostavku... ove picke iz saveza te ne smiju otpustiti izgleda.
pa i ako uzmemo kojim slucajem u Izraelu ta 3 boda, opet cemo biti četvrti na tabeli :!: - ispred nas i ce i dalje biti: Belgija, Vels i Izrael (pogledati tabelu i raspored)....ništa konkretno, u suštini....mi smo svoje usrali odmah u samom startu protiv Kipra i sad možemo q svirati ;-)
tu nam ga je Safet šukn'o do balčaka :izet: i unazadio nas nenormalno tim porazom.

a valja nam ici u goste Belgiji i Kipru, te docekati kompletiran Vels i neugodni Izrael....uzimajuci u obzir naše igre, samo stanje unutar selekcije, lošu atmosferu, nepovjerenje i ogroman pritisak koji je Safet kreirao svojim glupostima - niti u jednoj utakmici ne možeš ocekivati sigurna 3 boda (izuzev Andore gdje bi trebali uzeti svih 6 bodova)
Cabadahija

#57496 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

Da vidimo pod KOJOM je agenicjom TINO SVEN SUSICA

Name im Heimatland: Tino-Sven Sušić

Marktwert: 500.000 €

Spielerberater: Germania Sportagentur GmbH

ovo su podaci kad je tek presao u Hajduk, a sad mu je Sajo Susic napucao cijenu na 2.000.000 € !!!!!!!
LSD

#57497 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Image

znaci - 3 golmana, 5 nekakvih defanzivnih igraca, 12 veznih i 0 napadaca...u kvalitet polovine ovih igraca ne treba posebno ni ulaziti :facepalm: dovoljno je samo pogledati klubove iz kojih dolaze ili broj nastupa

ovako izgleda selekcija Fijija, Kukovih Otoka, Papua Nove Gvineje i slicne tropske egzotike....ali nikako selekcija koja bi trebala biti 26-ta na FIFA ranking listi
plagijator1975

#57498 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by plagijator1975 »

Kaže sad bi potpisao bod u Izraelu, naravno da bi, jer to znači 500.000 KM u pađe do proljeća, a to što repki bod ne znači ništa, ma jebo to :(
Cabadahija

#57499 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

“Koga ja mogu pozvati i ako Džeko ne bude spreman? Nemamo alternativa u napadu”, izjavio je selektor Safet Sušić na pitanje jednog portala, nakon povrede Džeke, jedinog napadača koji je preostao reprezentaciji.

Koga ja mogu pozvati, retoričko je pitanje ali i dalje pitanje, i to koje je više nego bezobrazno i drsko, jer postavlja ga čovjek koji je placen jedan milion € da zna odgovor na njega !
Cabadahija

#57500 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

FEJZAGA vise NIJE PRVI GOLMAN Zweite PATULJKA Aalena !!!!!!!!!!!

ljudi, u Savezu je GORA SITUACIJA nego ona dok su Munib & company harali

http://www.rezultati.com/utakmica/WERt3kQF/#postave;1
Locked