https://www.fokus.ba/vijesti/globus/srb ... e/2294769/
Nikakve to veze sa Daytonom nema, nit' se pominje u sporazumu.Sarajmen wrote: ↑03/04/2022 18:46 Pa i ne baš, glasanje i glasovanje dijela stanovništva izna izbornim procesima u susjednim Republikama Srbiji i Hrvatskoj je pojava nakon 1995. i ta mogućnost je mislim ukalkulisana u okviru tzv specijalnih veza (sa maticama). Ne znam na pamet u kojem anexu Općeg okvirnog ugovora o miru u BIH se navodi.
Prije mjesec dana smo na temi pominjali i neke pritužbe oko glasača iz BIH u susjednoj Srbiji, onako po sjećanju od 40 do 60 hiljada ih je sa pravom glasa na osnovu dvojnog državljanstva.
Ovi što imaju dvojno državljanstvo i danas glasali u Sa imaju prijavljenu adresu u SrbijiNediM17 wrote: ↑03/04/2022 19:04Nikakve to veze sa Daytonom nema, nit' se pominje u sporazumu.Sarajmen wrote: ↑03/04/2022 18:46 Pa i ne baš, glasanje i glasovanje dijela stanovništva izna izbornim procesima u susjednim Republikama Srbiji i Hrvatskoj je pojava nakon 1995. i ta mogućnost je mislim ukalkulisana u okviru tzv specijalnih veza (sa maticama). Ne znam na pamet u kojem anexu Općeg okvirnog ugovora o miru u BIH se navodi.
Prije mjesec dana smo na temi pominjali i neke pritužbe oko glasača iz BIH u susjednoj Srbiji, onako po sjećanju od 40 do 60 hiljada ih je sa pravom glasa na osnovu dvojnog državljanstva.
Što se Hrvatske tiče svi koji imaju državljanstvo imaju pravo glasa.
U Srbiji je to malo restriktivnije, nije dovoljno imati samo državljanstvo nego moraš imati i prijavljenu adresu u Srbiji.
Tako je moj muhoni, da bi mogao glasati mora imati ličnu kartu Srbije, a da bi imao ličnu kartu mora imati i prijavljenu adresu u Srbiji.
Koji sam ja levat Tito dragiNediM17 wrote: ↑03/04/2022 19:20Tako je moj muhoni, da bi mogao glasati mora imati ličnu kartu Srbije, a da bi imao ličnu kartu mora imati i prijavljenu adresu u Srbiji.
Što se tiče državljanstva znam da je svojevremeno svako ko je rođen u SFRJ mogao Haplicirati, dakle, i ti ja. Poznavao sam par ljudi koji su to iskoristili jer su oni prije nas dobili bezvizni režim.![]()
Zavisno šta želiš da čuješ. Ako si na Telemachu režimska ti je Prva TV, na N1 opozicija, pa šaraj.džakailibu wrote: ↑03/04/2022 17:25 Vas prijedlog gdje veceras glefati postizbornu emisiju I rezultate?
Zbog čega? Zar politika nije zabranjena u evropskom sportu? Zvezda i Partizan su popili kazne od više desetine hiljada (možda i stotine hiljada) evra do sada zbog političkih transparenata navijača, a sada je problem što ne želiš da se baviš politikom uopšte i biraš stranu?HarTar wrote: ↑03/04/2022 18:40 Treba izgleda i srbijanske klubove izbaciti iz svih sportskih takmičenja.
![]()
https://www.telegraf.rs/sport/fudbal/34 ... rukom-mira
Zato što nema ništa loše u transparentu na kojem piše stop ratu u Ukrajini. Ovako ispada da i srbijanaki klubovi i sportisti podržavaju rusku agresiju i rat u Ukrajini.SamoVasGledam wrote: ↑03/04/2022 19:38Zbog čega? Zar politika nije zabranjena u evropskom sportu? Zvezda i Partizan su popili kazne od više desetine hiljada (možda i stotine hiljada) evra do sada zbog političkih transparenata navijača, a sada je problem što ne želiš da se baviš politikom uopšte i biraš stranu?HarTar wrote: ↑03/04/2022 18:40 Treba izgleda i srbijanske klubove izbaciti iz svih sportskih takmičenja.
![]()
I ovo mora da ima veze sa Maratoncima...HarTar wrote: ↑03/04/2022 18:40 Treba izgleda i srbijanske klubove izbaciti iz svih sportskih takmičenja.
![]()
Zato ćete iduće sezone i gledati Champions league iz ABAe.SamoVasGledam wrote: ↑03/04/2022 19:38Zbog čega? Zar politika nije zabranjena u evropskom sportu? Zvezda i Partizan su popili kazne od više desetine hiljada (možda i stotine hiljada) evra do sada zbog političkih transparenata navijača, a sada je problem što ne želiš da se baviš politikom uopšte i biraš stranu?HarTar wrote: ↑03/04/2022 18:40 Treba izgleda i srbijanske klubove izbaciti iz svih sportskih takmičenja.
![]()
Dakle hoćeš da kažeš da je transparent bio sa ruskom zastavom i natpisom ''Go Russia'' onda bi ga držali? Transparent naravno da nije loš, ali je opet politički. Neće ni Evroliga, niti Zvezda i Žalgiris zaustaviti rat u Ukrajini, niti je to njihov posao da čine.
Auu al si upoznat sa dešavanjima u Srbiji.costacurta wrote: ↑03/04/2022 19:53 Zato ćete iduće sezone i gledati Champions league iz ABAe.
Svejedno večeras ko vam pobijedi. Opredijeliti se morate, a pare su draže od "drugarstva" onda će ista ova uprava da kmeči rukovodstvu League. Čović će kod Jeremićke da laje o mrskom zapadu koji je ljubomoran na superjaku Zvezdu i zato su ih izbacili i slične kenjaže......
Kome još treba ova bruka od ekipe u ligi?![]()
Ovo nisu navijači, no igrači.duh_sa_sjekirom wrote: ↑03/04/2022 20:29 Baš me ovo čudi od navijača Zvezde, koji su inače poznati kao pacifisti i tolerantni...I ne, ne bave se oni politikom...
![]()
Upravu si.SamoVasGledam wrote: ↑03/04/2022 20:32Ovo nisu navijači, no igrači.duh_sa_sjekirom wrote: ↑03/04/2022 20:29 Baš me ovo čudi od navijača Zvezde, koji su inače poznati kao pacifisti i tolerantni...I ne, ne bave se oni politikom...
![]()
Ne znam da li bi sa takvim natpisom poput Go Russia, ali sam sasvim siguran da bi nosili transparent sa ruskom zastavom i natpisom stop war da je neko napao Rusiju.... U CZV igra na primjer Nikola Kalinić koji bi sigurno nosio ovaj transparent sa ukrajinskom zastavom da nije pod pritiskom zbog izjava da je Kosovo izgubljeno, pa se je zbog napada na njega morao pravdati. Čovjek jednostavno nije nacionalista, a takvima u Srbiji izgleda nije lahko, nažalost...SamoVasGledam wrote: ↑03/04/2022 20:23Dakle hoćeš da kažeš da je transparent bio sa ruskom zastavom i natpisom ''Go Russia'' onda bi ga držali? Transparent naravno da nije loš, ali je opet politički. Neće ni Evroliga, niti Zvezda i Žalgiris zaustaviti rat u Ukrajini, niti je to njihov posao da čine.