Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#57376 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@LSD uporedjivati Svicarsku sa Hrvatskom je smijesno bez obizra na trenutnu poziciju na FIFA listi jer tada kad je bilo price o Halilovicu Hrvatska je bila medju prvih 10. Alen je bez dvoumljenja izabrao da igra za Hrvatsku sto se evo za njegov fudbalski put pokazalo i ispravnim pa je decko sa 18 godina zavrsio u Barceloni. Ali ta prica je sada nebitna jer postoje igraci koji hoce da igraju ali se ne zovu i mislim da je puno pametnije fokusirati pricu na to.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#57377 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Upravo tako!5 0 5 wrote:kad vidis kako se savez i selektori ponasaju prema igracima koji jesu izabrali nasu reprezentaciju, onda nikome ne mozes zamjeriti sto se odlucio za neku drugu.
- OldMayor
#57378 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa meni je jasno.hrasno38 wrote:E upravo to i meni nije nikako jasno!!!!!!!!!!DaysleepeR wrote:Papke nije glavni u NSBiH, ima i on svog šefa i ono što čudi je kako ga niko ne zovne na razgovor i ne kaže mu da se ne može ovako zajebavat i da MORA pozvati toliko i toliko igrača...
stvarno nezapamćena tragikomedija
Pape i Savez su se pronasli samo tako.
Zasto? Pa Pape kao jedna nezainteresovana i totalno letargicna jedinka odgovara savezu. Kolko su love dobili od SP i sponzora bog sami zna, Pape ih uopste ne kosta puno. Njima dobro imaju ime koje znaci nesto u fudbalu (ali igracko ime, na koje su svi pali), njemu dobro jer ne moze naci bolje, nema sanse.
Pa zamisli jbt da sad dodje Vaha ili neki drugi autoritet dodje na tu poziciju i pocne peglati savez sa svim i svacim, pocne im trazit bubam skaute da ih salju po evropi, te nabijat dodatne troskove. Zasto bi NS sebi stvorio problem, a npr licnost ko Vaha bi imao medije i javnost u svojim rukama, jer je trenersko ime i boli ga qrac hoce li ili nece dobit otkaz. A Papeta itekako boli, jer on nema drugog posla, on ne moze naci bolji aganzman. I zato bi npr jedan Vaha bio bez dlake na jeziku, dok je Pape svojevremeno i jednog Usanovica podrzavao...
Pape im je odlican, vide ga 2-3 put godisnje, plate mu povratnu za Pariz i to je to.
Dobro njima, dobro njemu.
-
hizo ramidovic
#57379 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pa nije poso selektora susica da gonja igrace po evropi i da hin munta. to treba neko drugi uradit a susic da sastavi tim od onog sto ima. i mora se priznat da od onog sto ima na spisku uvjek izabere naj bolje. kapa dole, majstore.
-
FreakyStyley
#57380 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tacno, a i logicno je da igraju za te zemlje.5 0 5 wrote:kad vidis kako se savez i selektori ponasaju prema igracima koji jesu izabrali nasu reprezentaciju, onda nikome ne mozes zamjeriti sto se odlucio za neku drugu.
Dobar savez+dobar selektor=dobri rezultati=vise igraca koji se odlucuju da igraju za nas. Ovi momci, "dijasporci" koji sad igraju za nas igraju ili jer: a)ne bi imali mjesta u reprezentacijama "maticnih drzava" b) reprezentacije tih drzava su kita i vjecno ce biti c) iz cistog patriotizma (slucaj Kolasinac recimo).
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#57381 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nemoj svega ti zayebavati. Cuj nije mu posao! Ciji je posao? Ko je taj drugi? Sta velis, neko donese spisak, on probere? Pusti tu pricu! Ne da nije posao, nego ga odavno ne radi. Jel to Kvrzic najbolje sto se moglo pozvati u momentu kad fali gro glavnih igraca? Nije sigurno.hizo ramidovic wrote:pa nije poso selektora susica da gonja igrace po evropi i da hin munta. to treba neko drugi uradit a susic da sastavi tim od onog sto ima. i mora se priznat da od onog sto ima na spisku uvjek izabere naj bolje. kapa dole, majstore.
Vezano za savez.... ja ne znam sta se ima tu jos reci. Pa to je jasno ko dan. I poslije Papeta....Pape. Ili neko jos gori. Vidjecete. Dabogda je pogrijesio, ali ovi trutovi u savezu gledaju da sebe uhljebe i da im niko ne igra po zivcima. Zaboravite na neko trenersko ime, niko nece trpiti te uhljupe.
-
Mustang1
#57382 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo sto se objavi da je neko kapiten on se povrijedi .. To neko naucio na kapitensku traku nesto

-
baxus
#57383 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Što ove trolove ne banujete, bezveze ce im neko jebat mater i popit banhizo ramidovic wrote:pa nije poso selektora susica da gonja igrace po evropi i da hin munta. to treba neko drugi uradit a susic da sastavi tim od onog sto ima. i mora se priznat da od onog sto ima na spisku uvjek izabere naj bolje. kapa dole, majstore.
-
incognito071
#57384 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vidis da podjebava lik...Tomahawk11 wrote:Nemoj svega ti zayebavati. Cuj nije mu posao! Ciji je posao? Ko je taj drugi? Sta velis, neko donese spisak, on probere? Pusti tu pricu! Ne da nije posao, nego ga odavno ne radi. Jel to Kvrzic najbolje sto se moglo pozvati u momentu kad fali gro glavnih igraca? Nije sigurno.hizo ramidovic wrote:pa nije poso selektora susica da gonja igrace po evropi i da hin munta. to treba neko drugi uradit a susic da sastavi tim od onog sto ima. i mora se priznat da od onog sto ima na spisku uvjek izabere naj bolje. kapa dole, majstore.
Vezano za savez.... ja ne znam sta se ima tu jos reci. Pa to je jasno ko dan. I poslije Papeta....Pape. Ili neko jos gori. Vidjecete. Dabogda je pogrijesio, ali ovi trutovi u savezu gledaju da sebe uhljebe i da im niko ne igra po zivcima. Zaboravite na neko trenersko ime, niko nece trpiti te uhljupe.
- Havatar
#57385 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo ni strani selektori nisu rješenje , eno kako se ponaša Dick Advokat, ne zna koje mu pozicije igraju igrači , da li su povrijedjeni, dopisuje se preko maila sa igračima i sl. Samo neko jako ime iz Bosne , eventualno okoline ako nema ko iz Bosne .
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#57386 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
uhljupi i mogu samo uhljupa dovest a Papke is football genius! 
- OldMayor
#57387 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma zasto mora bit domaci ili sa balkana - nigdje veze.Havatar wrote:Samo ni strani selektori nisu rješenje , eno kako se ponaša Dick Advokat, ne zna koje mu pozicije igraju igrači , da li su povrijedjeni, dopisuje se preko maila sa igračima i sl. Samo neko jako ime iz Bosne , eventualno okoline ako nema ko iz Bosne .
Ako mislis na jezicku barijeru - pola igraca jedva nabada bosanski.
I inace, 80% igraca nam je odraslo na zapadu.
Dakle, oni po meni mogu vise problema imati sa nekim domacim trenerom nego stranim.
- Iago
#57388 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Bojim se da ste pogrešno skontali. Mi, naime, ne tražimo DOSTOJNE zamjene, već bilo kakve zamjene. Mi tražimo pristojnog napadača (npr. Milana Đurića), osrednjeg beka (npr. Zukanovića) da popune rupe. A ne da se idemo sramotiti pred 30.000 ljudi sa Višćom koji je u skok igri upotrebljiv k'o bure za rakiju u Saudijskoj Arabiji.
- Havatar
#57389 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dok upoznaju igrače drugi im sufliraju koga da zovuOldMayor wrote:Ma zasto mora bit domaci ili sa balkana - nigdje veze.Havatar wrote:Samo ni strani selektori nisu rješenje , eno kako se ponaša Dick Advokat, ne zna koje mu pozicije igraju igrači , da li su povrijedjeni, dopisuje se preko maila sa igračima i sl. Samo neko jako ime iz Bosne , eventualno okoline ako nema ko iz Bosne .
Ako mislis na jezicku barijeru - pola igraca jedva nabada bosanski.
I inace, 80% igraca nam je odraslo na zapadu.
Dakle, oni po meni mogu vise problema imati sa nekim domacim trenerom nego stranim.
Last edited by Havatar on 11/11/2014 16:06, edited 1 time in total.
- kandelabar
#57390 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
vrijeme je za Vahu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#57391 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Savez dislikes this.kandelabar wrote:vrijeme je za Vahu
- DonVitoNN
#57392 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

- JThomas
#57393 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
bez ironije, ja usprkos svemu mislim da nisu.
- SkyLimit
#57394 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako će Savez njemu ili bilo kojem ozbiljnom treneru objasniti da je nepisano pravilo da mora imati tri pomoćnika, po jednog predstavnika svakog konstitutivnog naroda u BiH, koje će mu oni odabrati? Također, da bez obzira što 90% fudbalera Srba i Hrvata iz BiH koji posjeduju ikakav kvalitet igraju za matice, mora reda radi imati uvijek pokojeg Srbina i Hrvata u rosteru, pa makar se radilo i o rekreativcu iz Livna?kandelabar wrote:vrijeme je za Vahu
Savezu Sušić savršeno odgovara, sve dok plata, premije i bonusi redovno liježu na račun, on je fleksibilan čovjek i o svemu se može popričati
- Iago
#57395 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Natjerah se pa poslušah ovo što Safet reče sorsutačkaba:
"Mi ćemo pokušati da pobijedimo utakmicu, zašto da ne?"
Nemoj ih toliko ložit, Safete...
"Nemam ja razloga sad nekoga da zovem..."
Jest, vala, nemaš sad razloga...
"Imaju Kvržić, Višća, Lulić, to su igrači koji su stalno orijentisani prema napadu..."
A moj rahmetli dedo zavaljiv'o Lulića na beku!
"Igraćemo sa tri napadača..."
A mi dvije godine tupimo jel' treba sa jednim il' dva...
"Mi ćemo pokušati da pobijedimo utakmicu, zašto da ne?"
Nemoj ih toliko ložit, Safete...
"Nemam ja razloga sad nekoga da zovem..."
Jest, vala, nemaš sad razloga...
"Imaju Kvržić, Višća, Lulić, to su igrači koji su stalno orijentisani prema napadu..."
A moj rahmetli dedo zavaljiv'o Lulića na beku!
"Igraćemo sa tri napadača..."
A mi dvije godine tupimo jel' treba sa jednim il' dva...
-
hizo ramidovic
#57396 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nauci citati sa razumjevanjem i pokusaj razumjeti procitano pa se javi...baxus wrote:Što ove trolove ne banujete, bezveze ce im neko jebat mater i popit banhizo ramidovic wrote:pa nije poso selektora susica da gonja igrace po evropi i da hin munta. to treba neko drugi uradit a susic da sastavi tim od onog sto ima. i mora se priznat da od onog sto ima na spisku uvjek izabere naj bolje. kapa dole, majstore.
- House
#57397 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa naravno da nisu favoriti,ali Ben Haim na iskustvo prebacuje pritisak na našu stranu.
Papetu već cakle oči nakon ove izjave
Papetu već cakle oči nakon ove izjave
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#57398 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
dok neprijatelji Bosne i mrzitelji reprezentacije ne miruju po forumima veliki balkanski mag Milan Tarot stoji uz Papketa

Papke is football genius!Milan Tarot, najpoznatiji balkanski vidovnjak, ekskluzivno je samo za portal ..., prokomentirao aktualna dešavanja u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, prognozirao rezultat utakmice s Izraelom i, što je posebno interesantno, osvrnuo se na sve veći broj povrijeđenih igrača u svlačionici našeg nacionalnog tima.
Vodoviti Milan, raspoložen i ljubazan kako smo i navikli, prvo nas je upitao za Elvisovo zdravlje, a potom spremno dočekao sva naša pitanja. Vidjelo se da je ''na svom terenu''. Materiju poznaje, a iskoristio je priliku da bh. javnost zamoli da Papeta poštedi kritike. Kako kaže, on to ne zaslužuje.
''Tu treba BiH da dobije, ali Izrael je počeo da baca jevrejsku magiju, igrači su se iznenada počeli povređivati i još će se povređivati. Njihov trener je drugačiji, ako budete gledali direktan prenos videćete da njihov kamerman neće nikako da prikaže oči tog trenera'', rekao je Milan.
Potom je pojasnio o čemu se zapravo radi.
''On baca crnu magiju svojim očima, protiv toga nema mnogo odbrane. Jedini je spas da se izgara, da se ostavi srce na terenu. No, i pored svega, BiH će da pobedi, bit će 2:0, a oba gola videćemo u drugom poluvremenu iako će biti dosta povređenih i igrači će biti umorni'', kazao nam je Milan Tarot.
Prisjetio se, za kraj, jednog svog gostovanja u programu Radija Sarajevo već ''daleke'' 2008. godine.
''Kada sam bio gost u programu vašeg radija prije nekoliko godina, bilo je mnogo problema u Fudbalskom savezu BiH. Preporučio sam slušaocima da motkama napadnu savez, a znate šta je Ćiro Blažević posle uradio. Pape ostaje, nema razloga da se menja, ako ga smene biće katastrofa. Ako ostane, plasiraće se i na Evropsko i na tri svetska prvenstva'', zaključio je Milan Tarot na kraju razgovora za ...
-
Korisničkoime
#57399 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bez obzira na sve mislim da i dalje imamo potrebnu kvalitetu da dobijemo Izrael, da će biti lako mislim da neće da bi moglo biti lakše svakako međutim i ovako pobjeda protiv Izraela je imperativ.
Priča kako je ovo sada užasno teška tekma i kako se ide na nerješeno i bla bla je sve za malu djecu igramo protiv slabije ekipe od nas koja je slabija uprkos povredama koje imamo i pobjeda će biti ništa više nego odrađen posao kako treba.
Pravi se bauk kako bi se poslije moglo reći Sušić načinio majstoriju a to bi bila pobijedio znatno slabiju repku od naše mada mu ni to ne ide u zadnje vrijeme
Priča kako je ovo sada užasno teška tekma i kako se ide na nerješeno i bla bla je sve za malu djecu igramo protiv slabije ekipe od nas koja je slabija uprkos povredama koje imamo i pobjeda će biti ništa više nego odrađen posao kako treba.
Pravi se bauk kako bi se poslije moglo reći Sušić načinio majstoriju a to bi bila pobijedio znatno slabiju repku od naše mada mu ni to ne ide u zadnje vrijeme
- House
#57400 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Podravka bi razyebao Njemačku reprezentaciju u roku mjesec dana
tvrdim odgovorno
tvrdim odgovorno