FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ajroncojek

#57351 Re: FC Barcelona

Post by ajroncojek »

animals wrote:Pa mozda je i vrijeme da ode..negdje gdje moze
da odigra jos koju sezonu, i da se lagano oprosti..
jer godine pritiscu..
Druze on treba da bude playmaker i da drzi sredinu kao malo vode na dlanu, sto rade prave veziste i pravi kreatori igre, meni je za klasu bolji Arthur svako ima svoje misljenje...On niti sad sluzi kao razbijac protivnicke igre sto igra Busquets i Arturo Vidal, niti kao kreator igre...Messi mora doci da uzme loptu od Busquetsa pa da kreira igru, ne samo u ovoj nego u svakoj utakmici kad zaskripi,a tad treba da napravi potez vezista koji je kreator i koji je tu da poveze sredinu sa napadom...Toliko
Last edited by ajroncojek on 10/05/2019 15:10, edited 1 time in total.
mbenz

#57352 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:
LSD wrote:Normalno, Milner i Henderson su neke igracine supermeni sa kojima moze igrati raspali Kutinjo, a Rakitic i Busi kar.ine.
I onda kazu ja trolam :lol:
Pa Milner i Henderson popišaše sve trojicu :mrgreen:
Tako da si nesvjesno i uz veliku dozu ironije rekao priličnu istinu :-D
Uozbilji se Toma, Milner i Henderson da nekoga pisaju :lol: :lol: ta dva antitalenta nisu ni do clanaka Busquetsu i Rakiticu. Mada Rakitica treba prodavati , pao je.
Pacov Alba im poklonio dva gola, zadnji gol je ciganluk i najveca prevara.
ciganluk jasta je ali niko nije to spomenuo svak govori genialnost a ubijedjen sam da je barcelona dala onakav gol bilo bih podmuklo i kukavicki, jedino slaven musa rece neki dan u studiju da su ga na "buku" dali, da se razumijemo ne umanjujem zasluge liverpula za prolaz samo kazem da je gol meni malo shupacki ali nema veze sto onaj kaze ćeraćemo se mi još :D :D :D
ajroncojek

#57353 Re: FC Barcelona

Post by ajroncojek »

Izvinjavam se na ovakvom iznad postu dok se ustelim sa forumom :D
tuzlak1212

#57354 Re: FC Barcelona

Post by tuzlak1212 »

Ma sve je ovo samo dokaz koliko je ova Primera čisto 1/1 Messijeva i koliko ni Valverde ni makar 6 prvotimaca nemaju nikakvog udjela u tituli samo će dobit medalju. Sve rastjerat čisto da se pravda zadovolji barem malo.
Kad smo kod asistencija ja ne mogu da vjerujem da Messi i u tome drži neke rekorde.

If we're talking about in single season : Lionel Messi assisted 29 times in 2011–12 season. Which is highest assists in a single football season.

In a single calender year again Lionel Messi assisted 33 times in 2016. Which is highest ever in a single calander year.

Nezz koliko je ovo vjerodostojno, ove statistike piše ko hoće danas.
ajroncojek

#57355 Re: FC Barcelona

Post by ajroncojek »

tuzlak1212 wrote:Ma sve je ovo samo dokaz koliko je ova Primera čisto 1/1 Messijeva i koliko ni Valverde ni makar 6 prvotimaca nemaju nikakvog udjela u tituli samo će dobit medalju. Sve rastjerat čisto da se pravda zadovolji barem malo.
Kad smo kod asistencija ja ne mogu da vjerujem da Messi i u tome drži neke rekorde.

If we're talking about in single season : Lionel Messi assisted 29 times in 2011–12 season. Which is highest assists in a single football season.

In a single calender year again Lionel Messi assisted 33 times in 2016. Which is highest ever in a single calander year.

Nezz koliko je ovo vjerodostojno, ove statistike piše ko hoće danas.

Ma brate o tome i pisem u gore iznad postu, covjek dodje na sredinu do Busquetsa uzme loptu i kreira igru, sto uopste u sustini ne bi trebao on da radi, ne bar u toj mjeri... Meni se iskreno jako svidja igra malog Arthura samo da ga neko malo isforsira i da mu prave zadatke, i malo mu da sirinu u igru, ima decko stila i muda...
Crvena Tifoza

#57356 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Gomes u Tottenham za 30 milki. Dobro im ga uvališe. :D
Vitoo

#57357 Re: FC Barcelona

Post by Vitoo »

°u° wrote:
Vitoo wrote:Fakin De Ligt 96 mill :roll: :-) puu pisam nogomet i one jadnike sto ko popisani izgledaju na tribini posle revansa tako im i treba...
Ebi ga, tržišna ekonomija. Ako ga ne plati Barca hoće neko drugi. I koji klinac napadači trebaju imat toliko veću cijenu od odbrambenih? Virgil možda ne prodaje toliko svojih dresova ko najpopularniji Mo, barem ne direktno. Ali momak svojim kvalitetom donosi rezultate Liverpoolu, tako i Salahu, pa time indirektno učestvuje u prodaji i Salahovih dresova koji ne bi bio toliko popularan da nema rezultate :mrgreen:
Trzisna a debela Riola trazi 20%...Treba ga na k nabiti
Distortion

#57358 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Polako se igraci oglasavaju na drustvenim mrezama nakon blamaze u 1/2. Razumijem da bilo koji igrac moze nesto konkretno reci ili opravdati jer opravdanja nema.

Dolazis na uzvrat Liverpoolu i trebas da igras na kontre gdje je bilo dovoljno da zabijes samo 1 gol. Protiv Celte stavljas Dembelea u nebitnoj utakmici i izlazes ga riziku da se povrijedi umjesto da ga cuvas za Liverpool. Dembele se na samom pocetku utakmice povrijedio i nemas najbrzeg igraca na Anfieldu za potencijalne kontre. Tu Valverde pravi prvu gresku uoci uzvrata.

Igraci Barcelone nisu imali taj nivo pozrtvovanosti i agresivnosti koju traze ovakve utakmice. Nije se muski odigralo i to je jedan od glavnih razloga ovakve blamaze. Nije se dovoljno napadalo u drugom poluvremenu kad se moralo ici da se dadne gol. Ona slika Messija u sendvicu 5 igraca Liverpoola puno govori. Ne moze Messi sam pobjediti Liverpool. Trebao je vecu pomoc saigraca koji zaradjuju masne pare i od kojih se ocekuje da pokazu klasu.
Ja kad sam vidio u 90+ ono dodavanje na 40 metara i kurcenje (silovanje) lopte doslo mi je da ugasim tv. T'ham je pokazao kako se direktno, na sve ili nista napada kad treba za razliku od Barce koja je silovala loptu u trenutku kad se morala lopta ubaciti u 16m.

Alba citavu sezonu igra dobro i u ovoj utakmici napravi 2 velika kiksa. Cak je imao sansu da zabije gol al eto ne ocekujes od Albe da bude golgeter. Suarez i Coutinho su imali zicere ali su sutevi bili jako losi. Sve je to servirao Messi koji je vjerovatno ljut na sve redom. Slag na tortu je 4. gol koji vise lici na neki nastimani gol za kladionicu.
AmiĐa_Idriz

#57359 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Meni je gore od Albe ono kad je vratio Mesiju iza leđa umjesto da šuta, zicer.

To je veće od bilo kog kiksa u odbrani, jer bi tim golom neutralisao sve greške pozadi.
tuzlak1212

#57360 Re: FC Barcelona

Post by tuzlak1212 »

Ma ne bih ja da pravdam ikog u Barci, ali bio je jedan nesviran penal, ne sjećam se sad ko je bio udvojen i prepolovljen s loptom... Alba je čitavu sezonu jako dobar i koristan igrač, ovaj put su ga ljudi nadtrčali i mentalno nadigrali ali Alba je ostavio srce na terenu nema mu se šta prigovarat. Pique je meni i dalje bio odličan, na svom nivou sve dok nisu golovi počeli padat i jbg onda pad je svima pad uslijedio. Sergio nije brz, nije nikad ni bio brz, Barcelona nikad nije zasnivala igru na brzini igrača nego na brzini lopte a tu Sergio i dalje ima šlifa samo je pitanje da oni uopšte hoće takav fudbal da igraju, Sergio je sposoban poprilicno s loptom i ima dobar pregled terena, smije se isprsit i pokušat zaustavit bilo koga na svijetu. Da su Semedo i Arthur startali umjesto Rakete i Sergi Roberta pitanje je dal bi baš završili bez ijednog gola, možda ne bi ni ispali. Valverde je krivac, pratio je logiku defanzivnih taktika slično Alegriju, njih dvojica identično treniranju i vode ljude, zato i jesu dobri u tabeli jer defanzivan stil igre i jeste u neku ruku najveća sigurica kad se samo bodovi gledaju.
Nisu svi sad krivci, definitivno Cutinho i Rakitić su bili 2 igrača manje na terenu, ova prepirka oko Semeda/Sergi Roberta je nezahvalna jer su obojica odlični, treba pronaći formaciju i raspored da obojica mogu igrat.
Korovjev

#57361 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

Tražite uzrok poraza u pojedincima, treneru a ja mislim je da je uzrok ispadanja bolji protivnik. Ko gleda malo više fudbal zna da je Live uz Man City najbolji tim u Evropi zadnje dvije sezone, a ko imalo gleda i voli fudbal zna da imena igrača, njihova cijena nisu isto što uigran i našpanovan tim. Ovdje ne tvrdim da Barca nije dobar tim, kao onaj neki što piše da Barci treba čistka kao u Mutd, ko biva u istom su klincu, što potvrđuju i dvije la lige zaredom, kup kralja prošle i finale ove sezone i to pored Reala ne igra nam se liga Madrida, i Atletico nemamo para ali imamo cohones Madrida. Ali jednostavno Live je bolji.
Sad što bi raja svake godine triplete bez nekog temelja u igri to je, bojim se problem raje. Pa mi je smješno kad pročitam najteži poraz ikad, raspad sistema, treba sve raspičkat pa iznova.... A prije tog poraza sve divno, krasno uzima se CL, to Valverde jesi vidio kako je ubo sa uvođenjem Semeda u prvoj. A ruku na srce treba staviti i priznati da igrom ni ove kao ni prošle sezone ne zaslužujemo tu tripletu. Zato sam i zazivao Dembelea i Coutihna da oni moraju biti sad ta prevaga, x factor, odigrati tekmu, dvije i da im zaboravimo sve loše što su do sada odigrali. Eto Dembele se povrijedio, čitam nekima Valverde isto kriv, pretpostavljam da su to isti oni što im je Klop kriv što je uveo Firminja u prvoj, pa je ovaj obnovio povredu, kao i oni što im je Pep kriv jer mu rovit Debruyne nije igra prvu protiv Totanhama. A nije da taj Dembele nije imao neke prilike u prvoj tekmi.
Tako da nekih prevelikih promjena niti može niti treba biti. Ovi neki stariji igrači će morati dobiti zamjene, ali igra će ostati ista sve dok je Mesi i ova generacija tu i ja tu ne vidim neke velike mogućnosti za promjenu. Tipa što neki stručnjak napisa ovdje što se ne ugledaju na Totanham kako se igra direktno, vertikalno prema golu. Valjda odgledao dvije tekme Barce pa ne zna kako mi igramo. Ili oni što zazivaju neke Setiene i slične mlade guru trenere, biva ako oni dođu natjerat će Mesija, Suareza, Buskea da promjene način na koji igraju. Ovo sa Xavijem je isto li la, raja opet konta kako je Pep uspio tako će i ovaj, a jedno s drugim nema veze.
Tako da je sezona po meni uspješna, naročito ako se uzme kup, prvaci već standardno rekao bih, opet smo tamburali Reala gdje smo ih stigli, par dobrih tekmi se odigralo, recimo kup protiv Sevilje, a uvijek ima sljedeća sezona za nove izazove i uspjehe.
animals

#57362 Re: FC Barcelona

Post by animals »

tuzlak1212 wrote:Ma ne bih ja da pravdam ikog u Barci, ali bio je jedan nesviran penal, ne sjećam se sad ko je bio udvojen i prepolovljen s loptom... Alba je čitavu sezonu jako dobar i koristan igrač, ovaj put su ga ljudi nadtrčali i mentalno nadigrali ali Alba je ostavio srce na terenu nema mu se šta prigovarat. Pique je meni i dalje bio odličan, na svom nivou sve dok nisu golovi počeli padat i jbg onda pad je svima pad uslijedio. Sergio nije brz, nije nikad ni bio brz, Barcelona nikad nije zasnivala igru na brzini igrača nego na brzini lopte a tu Sergio i dalje ima šlifa samo je pitanje da oni uopšte hoće takav fudbal da igraju, Sergio je sposoban poprilicno s loptom i ima dobar pregled terena, smije se isprsit i pokušat zaustavit bilo koga na svijetu. Da su Semedo i Arthur startali umjesto Rakete i Sergi Roberta pitanje je dal bi baš završili bez ijednog gola, možda ne bi ni ispali. Valverde je krivac, pratio je logiku defanzivnih taktika slično Alegriju, njih dvojica identično treniranju i vode ljude, zato i jesu dobri u tabeli jer defanzivan stil igre i jeste u neku ruku najveća sigurica kad se samo bodovi gledaju.
Nisu svi sad krivci, definitivno Cutinho i Rakitić su bili 2 igrača manje na terenu, ova prepirka oko Semeda/Sergi Roberta je nezahvalna jer su obojica odlični, treba pronaći formaciju i raspored da obojica mogu igrat.
koliko ti imas godina..
zivota ti vise ne seri ..
tuzlak1212

#57363 Re: FC Barcelona

Post by tuzlak1212 »

animals wrote:
koliko ti imas godina..
Jesil ti onaj što mu je Rakitić odigrao sezonu na vrhunskom nivou?
animals

#57364 Re: FC Barcelona

Post by animals »

tuzlak1212 wrote:
animals wrote:
koliko ti imas godina..
Ne..zaboli me i za tobom i za barsom i njim..
ne raspravlja mi se sa djecom..
tuzlak1212

#57365 Re: FC Barcelona

Post by tuzlak1212 »

animals wrote:
tuzlak1212 wrote:
animals wrote:
koliko ti imas godina..
Ne..zaboli me i za tobom i za barsom i njim..
ne raspravlja mi se sa djecom..
Pa prestani me kvotat :-) :-) :-)
p206

#57366 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Korovjev wrote:Tražite uzrok poraza u pojedincima, treneru a ja mislim je da je uzrok ispadanja bolji protivnik. Ko gleda malo više fudbal zna da je Live uz Man City najbolji tim u Evropi zadnje dvije sezone, a ko imalo gleda i voli fudbal zna da imena igrača, njihova cijena nisu isto što uigran i našpanovan tim. Ovdje ne tvrdim da Barca nije dobar tim, kao onaj neki što piše da Barci treba čistka kao u Mutd, ko biva u istom su klincu, što potvrđuju i dvije la lige zaredom, kup kralja prošle i finale ove sezone i to pored Reala ne igra nam se liga Madrida, i Atletico nemamo para ali imamo cohones Madrida. Ali jednostavno Live je bolji.
Sad što bi raja svake godine triplete bez nekog temelja u igri to je, bojim se problem raje. Pa mi je smješno kad pročitam najteži poraz ikad, raspad sistema, treba sve raspičkat pa iznova.... A prije tog poraza sve divno, krasno uzima se CL, to Valverde jesi vidio kako je ubo sa uvođenjem Semeda u prvoj. A ruku na srce treba staviti i priznati da igrom ni ove kao ni prošle sezone ne zaslužujemo tu tripletu. Zato sam i zazivao Dembelea i Coutihna da oni moraju biti sad ta prevaga, x factor, odigrati tekmu, dvije i da im zaboravimo sve loše što su do sada odigrali. Eto Dembele se povrijedio, čitam nekima Valverde isto kriv, pretpostavljam da su to isti oni što im je Klop kriv što je uveo Firminja u prvoj, pa je ovaj obnovio povredu, kao i oni što im je Pep kriv jer mu rovit Debruyne nije igra prvu protiv Totanhama. A nije da taj Dembele nije imao neke prilike u prvoj tekmi.
Tako da nekih prevelikih promjena niti može niti treba biti. Ovi neki stariji igrači će morati dobiti zamjene, ali igra će ostati ista sve dok je Mesi i ova generacija tu i ja tu ne vidim neke velike mogućnosti za promjenu. Tipa što neki stručnjak napisa ovdje što se ne ugledaju na Totanham kako se igra direktno, vertikalno prema golu. Valjda odgledao dvije tekme Barce pa ne zna kako mi igramo. Ili oni što zazivaju neke Setiene i slične mlade guru trenere, biva ako oni dođu natjerat će Mesija, Suareza, Buskea da promjene način na koji igraju. Ovo sa Xavijem je isto li la, raja opet konta kako je Pep uspio tako će i ovaj, a jedno s drugim nema veze.
Tako da je sezona po meni uspješna, naročito ako se uzme kup, prvaci već standardno rekao bih, opet smo tamburali Reala gdje smo ih stigli, par dobrih tekmi se odigralo, recimo kup protiv Sevilje, a uvijek ima sljedeća sezona za nove izazove i uspjehe.
sezona je uspješna, ali za onaj manjak želje i borbe treba pola tima, trenera i uprave otjerati
ili nek ostanu, i nek se brukaju opet dogodine

kad su uspjeli da zgrade fudbal svojim nezalaganjem navijačima iz Evrope koji ih prate po 15-20 godina, šta misliš kako su tek nekim Azijatima koji prebace kanal i počnu navijati za neke druge, kad za 5-10 godina ne budu ovako unosni ugovori od sponzora nek se ne čude
Distortion

#57367 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

@Korovjev
Ja sam napisao da su trebali napadati vise vertikalno kao T'ham ali se to odnosilo na zadnji dio tekme kad je gorilo pod nogama. Primis 4 gol u nemas vise izbora, moras napadati direktno sa jakim pritiskom. A Barca u 90+ se dodaje i kruzi na 40 metara. :roll:

Prepali su se ko pizde najvece i to je glavni razlog poraza. Alba ae prvi prepao i nakon toga 2x kardinalno pogrijesio. Mogao je ispraviti da je dao gol nakon dodavanja Messija.

Nije Liverpool bio toliko bolji ali kad napravis onakve 3 greske u jednoj utakmici to se kaznjava surovo. Cetvrti gol je samo slika nonsalancije Barcelone. Imala je Barca svoje sanse ali bar 1 zicer se morao dati. Valverde je usrao sa igranjem Dembelea protiv Celte, opet ponavljam. Roberto odigra lose u prvoj i opet ga stavljas i u drugoj utakmici a Semedo koji ne cvrsto odigrao opet sjedi na klupi. 2x pravi istu gresku i to je ocito. Prelako su primljeni golovi a to ozbiljne ekipe sebi ne smiju dopustiti. Pa i kad ti se to desi i da ne zabijes 1 gol onda je :run:
Last edited by Distortion on 11/05/2019 08:36, edited 1 time in total.
studeni76

#57368 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

Korovjev wrote:Tražite uzrok poraza u pojedincima, treneru a ja mislim je da je uzrok ispadanja bolji protivnik. Ko gleda malo više fudbal zna da je Live uz Man City najbolji tim u Evropi zadnje dvije sezone, a ko imalo gleda i voli fudbal zna da imena igrača, njihova cijena nisu isto što uigran i našpanovan tim. Ovdje ne tvrdim da Barca nije dobar tim, kao onaj neki što piše da Barci treba čistka kao u Mutd, ko biva u istom su klincu, što potvrđuju i dvije la lige zaredom, kup kralja prošle i finale ove sezone i to pored Reala ne igra nam se liga Madrida, i Atletico nemamo para ali imamo cohones Madrida. Ali jednostavno Live je bolji.
Nekom je casa do pola puna a nekom do pola prazna.
Ako im se opet bruka i slijedece sezone onda neka ostave Valverdea. Nije naucio prvi put, nece ni drugi, pa moze i slijedece sezone ispustit 3 gola prednosti.
Vitoo

#57369 Re: FC Barcelona

Post by Vitoo »

studeni76 wrote:Ten Hag se ubio za trenera Barce. Ide i njega ovo gubljenje 3 gola prednosti, taman da se kontinuitet nastavi nakon ovog levata :)
Mesija za trenera ionako se ne pita niko nista....
LSD

#57370 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Od bitnijih igraca treba prodavati Suareza, Coutinha, Rakitića, Dembelea, moguce i Umtitija.
Od manje bitnih prodati Rafinhu, Denisa i Malcoma (zna li iko zašto se ovaj kupovao :lol: ). Navodno, još jedan parazit Gomes treba da pređe u Tottenham.

Eto 7-8 lezihljebovića na kojima se mogu zaraditi neke pare, ali treba stisnuti petlju pa potjerati bagru. Jasno, to se može ocekivati od isprepadanog klimoglavca poput Valverdea, vec od nekog ko ima muda za to.
Korovjev

#57371 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

@p206
Nezalaganje u polufinalu CL bilo kojeg igrača ne postoji. U to me niko ne može uvjeriti. Možda se neki igrač usere, ali s obzirom da su sve iskusni igrači, koji su pored toga imali iskustvo sličnog ispadanja prošle godine, nekako sumnjam da se bilo koji od njih i usrao. A i koji se usere treba samo da pogleda u Mesija. Što se tiče ogađivanja fudbala evropljanu, azijatu to me zalibo. Hoće li biti para dogodine, za 5 ili 10 isto. Kao što me i zalibo što sad ima para, koliko su dali za Dembelea, Coutihna ovog onog. Imaju tamo dobro plaćeni ljudi koji se brinu o tome. Mene samo zanima igra. Ova priča pare, šta će biti za godinu dvije, uloži ovdje ondje, šta je reko ovaj, onaj, to imam u pravom životu, na poslu i od toga se i pokušavam maknuti kad gledam fudbal.

@Distortion
Znam da pratiš Barcu pa znaš i da ako smo po čemu poznati igramo uvijek isto. Od noge do noge okolo, strpljivo, traži rupu ili pokušaj podvaliti kao recimo prvi gol u 1. tekmi. E kako pratiš Barcu sigurno se sjećaš i tekme protiv PSG 6:1 kad s ganjao rezultat i kad su dva gola dana u produžetku ali isto takvom strpljivom i pametnom igrom. Tad je prošlo sad nije. Mjenjati sistem igre na uklj/isklj ne može ni jedan tim niti je ikad mogao. O nonšalanciji i nezalaganju sam već napisao, toga jednostavno nema. Fakat ne kontam je li vi mislite da Alba uđe u ovakvu tekmu sa razmišljanjem, prvu smo ih ubili ovu ću laganice odigrati trčkarati malo okolo. Ovo da Live nije bio toliko bolji se slažem, ali isto tako nismo mi bili toliko bolji za 3:0 u prvoj. Na kraju mislim da je Live u ove dvije tekme ipak bio bolji malo ili puno nije ni bitno, što je isto nebitno jer je bitan samo krajnji rezultat.

@studeni
Nisam siguran koliko je baš pesimist/optimist floskula primjenjiva ovdje samo reagujem na te neke komentare koji idu iz krajnost u krajnost pa je čaša ili skroz puna ili skroz prazna, nema sredine. Što se tiče Valverdea mislim da treba ostati prvo zbog onoga što je napravio sa timom a drugo jer fakat ne vidim koji trener ga sad može zamijeniti. A vidimo šta kockanja sa trenerima i brzi otkazi učine od velikih timova, primjer Mutd. Jedino bih volio da nekad dok je Mesi još tu dođe i Murinjo pa da vidimo šta je taktika bus plus 1. Ne bi bilo lijepo ali bi sigurno bilo zanimljivo.

Ne tvrdim da nije bilo grešaka u 2. tekmi i kod pojedinaca i kod trenera, ali to je sastavni dio igre, nekad trener ubode, nekad fuli. Igrači isto, nekad imaju svoj dan, nekad ne mogu meda. Tim je tu da pokrije, nadoknadi te slabosti, lošu igru pojedinca i greške. Da ne analiziram sad svaku ‘grešku’ Albe, ovog, onog koja se ovdje spominje ali dovoljno je reći da je Alba grešku napravio 30, 40 metara od gola uz aut loniju i da je nakon toga Live ima pas, prodor, dribling, šut, odbijanac koje niko nije zaustavio. Takvih grešaka svaki igrač napravi mali milion u svakoj tekmi. Fol je da se prave u što bezbolnijim situacijama i da je tim spreman da pokrije te greškice.
Težak poraz jeste, uvijek je posljednji poraz najteži, ovaj je pojedincima navijačima teško pao jer su već kaparisali finale, ali bilo je i težih. Omar little me nedavno podsjetila na rastakanja od strane Bayerna kad u dvije tekme nismo mogli apsolutno ništa nikad ni jedne od 180 minuta.
Distortion

#57372 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Slazem se vezano za stil kojim se igra i to nije sporno. Kad imas 0:4 i nekoliko minuta do kraja moras malo direktnije igrati. Morao je i Pique ranije krenuti u napad da se uhvati neki skok i spustanje lopte kao sto je to radio Lorente iz T'hama. Ispade da je sad pametovanje nakon izgubljene bitke ali ja nisam vidio tu borbu.
Liverpool nije zasluzio da izgubi 3:0 na Camp Nou kao ni Barca na Anfiledu 4:0.
Messi nije imao adekvatnu pomoc saigraca kad je najvise trebalo i to je glavni razlog ispadanja. Ne treba ni spominjat 4. gol i tu smijuriju.

Prodaje ce biti, to je sigurno. Minimalno 5 igraca ce napustiti tim. Neozbiljno je da se dovode igraci poput Murilla i Boatenga.
dzipalo

#57373 Re: FC Barcelona

Post by dzipalo »

Raiola dobio zabranu bavljenja managerskim poslom u ljetnom prelaznom roku, nista od De Ligta izgleda :)
tuzlak1212

#57374 Re: FC Barcelona

Post by tuzlak1212 »

dzipalo wrote:Raiola dobio zabranu bavljenja managerskim poslom u ljetnom prelaznom roku, nista od De Ligta izgleda :)
Naprotiv, povećava šanse, Raiola je inače problem u transferima jer hoće po nekim informacijama 20% sebi. Sada De Light može drugog, jeftinijeg menadžera nać u međuvremenu :D
dzipalo

#57375 Re: FC Barcelona

Post by dzipalo »

tuzlak1212 wrote:
dzipalo wrote:Raiola dobio zabranu bavljenja managerskim poslom u ljetnom prelaznom roku, nista od De Ligta izgleda :)
Naprotiv, povećava šanse, Raiola je inače problem u transferima jer hoće po nekim informacijama 20% sebi. Sada De Light može drugog, jeftinijeg menadžera nać u međuvremenu :D
Cisto sumnjam da ce igraci mijenjati managera zbog toga, a transfer se ne moze realizovati bez njegovog potpisa ako sam dobro pretpostavio. Jedino da mu privremeno 'daju otkaz' da oni mogu sami realizovati transfer ako je to uopste legalno.
Post Reply