Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#57351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71

#57352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Najteže je pročitati tekst :lol:
pecpec

#57353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
pecpec wrote: E sad sto resiver ima vece mogucnosti od modula je prica za sebe...
Resiver je dekoder kao i cam modul , svrha je ista , osim sto resiver ima svoj software pa je moguce i neke druge servise pratiti preko njega.

Mozes skenirati kanale putem DVB-C ali ih isti ne moze i dekodirati , a poklon se odnosi na korisnike koji posjeduju resivere ili cam module.
30 godina se bavim satelitskom tehnologijom i veoma dobro znam sta moze a sta ne moze.Sto se poklona tice to i pricam stalno samo neki kazu da se poklon odnosi na sve koji placaju digitalnu a to nije tacno.
hemed

#57354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

ODJAVA DJECE MI ! :D :D :D :-) :-) :-) :-) :-) :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
pecpec

#57355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Trebo si ranije.
Benq

#57356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: 30 godina se bavim satelitskom tehnologijom i veoma dobro znam sta moze a sta ne moze.Sto se poklona tice to i pricam stalno samo neki kazu da se poklon odnosi na sve koji placaju digitalnu a to nije tacno.
Ne znam ja sta nije tacno , ali znam odlicno sta pise.

Ja izlazim iz ove diskusije :mrgreen:
pecpec

#57357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Nista ja drugo nisam ni pricao jos sam se zalagao da kad vec pustaju puste i onima sto imaju samo analognu a mogu gledat i digitalnu ako posjeduju dvb-c na tv-u.
Ako dajes poklon daj svima ili nikom.Zamisli dodjes u vrtic i das nekima poklon nekima ne?
crnivrag

#57358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pecpec wrote:Nista ja drugo nisam ni pricao jos sam se zalagao da kad vec pustaju puste i onima sto imaju samo analognu a mogu gledat i digitalnu ako posjeduju dvb-c na tv-u.
Ako dajes poklon daj svima ili nikom.Zamisli dodjes u vrtic i das nekima poklon nekima ne?
Takva odluka je donesena na nivou grupacije, dokaz:

Telemach BiH: https://telemach.ba/a33242/podrska/vije ... snike.html

Telemach CG: https://telemach.me/a23108/podrska/vije ... snike.html

Telemach SI: https://telemach.si/a38364/Pomoc/Novost ... cnike.html

SBB: https://sbb.rs/a33814/podrska/vesti-i-i ... snike.html
pecpec

#57359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Pa ja nisam korisnik bh telekoma ili logosofta nego korisnik grupacije koja daje poklon.E sad ako se pravi selekcija među korisnicima i daje poklon nekima to vec nije dobro.Zamisli telekom nagradi jedan mjesec gratis one sto placaju predplatu a ove ultra ni sa 5km?Đe tu pravo a đe pravda? :lol:
tnt-tunja

#57360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

[quote="Telemach"]

Mozete mi odgovoriti na ovaj problem vezan za HBO GO?
N.N.

#57361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by N.N. »

Nemam HBO iako sam ga prosle godine aktivirao ono na portalu...a napisali su, ko je prosle godine ukljucio aktivaciju, sada bi trebao da mu bude otkljucan...
sta mi je ciniti :D
hemed

#57362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

N.N. wrote:Nemam HBO iako sam ga prosle godine aktivirao ono na portalu...a napisali su, ko je prosle godine ukljucio aktivaciju, sada bi trebao da mu bude otkljucan...
sta mi je ciniti :D

zovi 1360 i oni ce ti aktivirati
fusion_ba

#57363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ja sam imao prošle godine ali samo opet morao aktivirati na mojtelemach.ba
Telemach

#57364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@tnt-tunja

Dostavit ćemo Vam više uputa što prije. Zamolit ćemo Vas da nam potvrdite da li ste pokušali pokrenuti servis, sa pristupnim podacima za portala Moj Telemach, na sljedećem linku :

https://hbogo.ba/
j66o

#57365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Ljudi treba biti zadovoljan i pohvaliti Telemach na svim sto nudi i sto je ponudio ovo kao poklon,pa kad pogledate ove druge opetatere npr Bh telecom nista zivo se ne mice evo ima godinu dana kako sam preso na Telemach nije se nista pomakelo milimetar sto se tice Bh telecoma,Telemach se makar potrudi da osvjezi sta bilo,slazem se da je ubaceno dreš kanala ovo unazad mjesec dana ali makar se nesto dogadja jer i ja bi iskreno volio da dodju kanali Jugoton,Kino tv,Pink premium,horror,film da omoguce opciju 72 sata unazad na Cinestar premier jer ako ima Hbo i Cinemax zasto ne i ovi kanali ali ostane samo da se saceka mozda i bude ali treba odati priznanje i za ovo do sad a da ne pricam o podrsci,stabilnosti barem u mom djelu grada,cista 10-tka a vidim i iz drugi gradova se ne zale korisnici,kazem bio sam na Telecomu i tamo uopste nema desavanja,zato treba biti zadovoljan,da smo svi na Telecomu pa da te niko ne sljivi ni zasto sta bi onda??
hipija

#57366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Eto ljudi, otključani kanali. Kažem ja biće, samo sabura malo :D
Iako u ovih zadnjih 5-6 stranica na osnovu onoga što sam pročitao, pomislio sam

Image
Telemach

#57367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@j66o

Hvala na pohvali :)
hipija

#57368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

j66o wrote:Ljudi treba biti zadovoljan i pohvaliti Telemach na svim sto nudi i sto je ponudio ovo kao poklon,pa kad pogledate ove druge opetatere npr Bh telecom nista zivo se ne mice evo ima godinu dana kako sam preso na Telemach nije se nista pomakelo milimetar sto se tice Bh telecoma,Telemach se makar potrudi da osvjezi sta bilo,slazem se da je ubaceno dreš kanala ovo unazad mjesec dana ali makar se nesto dogadja jer i ja bi iskreno volio da dodju kanali Jugoton,Kino tv,Pink premium,horror,film da omoguce opciju 72 sata unazad na Cinestar premier jer ako ima Hbo i Cinemax zasto ne i ovi kanali ali ostane samo da se saceka mozda i bude ali treba odati priznanje i za ovo do sad a da ne pricam o podrsci,stabilnosti barem u mom djelu grada,cista 10-tka a vidim i iz drugi gradova se ne zale korisnici,kazem bio sam na Telecomu i tamo uopste nema desavanja,zato treba biti zadovoljan,da smo svi na Telecomu pa da te niko ne sljivi ni zasto sta bi onda??
Kako nema ništa novo na BHT? Ima nova live kamera grada Bihaća. Zar nije lijepo sjediti u toplini svoga doma i gledati kako pahulje padaju u rijeku Unu :-D
j66o

#57369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

hipija wrote:
j66o wrote:Ljudi treba biti zadovoljan i pohvaliti Telemach na svim sto nudi i sto je ponudio ovo kao poklon,pa kad pogledate ove druge opetatere npr Bh telecom nista zivo se ne mice evo ima godinu dana kako sam preso na Telemach nije se nista pomakelo milimetar sto se tice Bh telecoma,Telemach se makar potrudi da osvjezi sta bilo,slazem se da je ubaceno dreš kanala ovo unazad mjesec dana ali makar se nesto dogadja jer i ja bi iskreno volio da dodju kanali Jugoton,Kino tv,Pink premium,horror,film da omoguce opciju 72 sata unazad na Cinestar premier jer ako ima Hbo i Cinemax zasto ne i ovi kanali ali ostane samo da se saceka mozda i bude ali treba odati priznanje i za ovo do sad a da ne pricam o podrsci,stabilnosti barem u mom djelu grada,cista 10-tka a vidim i iz drugi gradova se ne zale korisnici,kazem bio sam na Telecomu i tamo uopste nema desavanja,zato treba biti zadovoljan,da smo svi na Telecomu pa da te niko ne sljivi ni zasto sta bi onda??
Kako nema ništa novo na BHT? Ima nova live kamera grada Bihaća. Zar nije lijepo sjediti u toplini svoga doma i gledati kako pahulje padaju u rijeku Unu :-D
Izvinjavam se to mi je promaklo :lol: zadnja kamera pred moj raskid ugovora je bila "smetovi" zenica ako se dobro sjecam,znaci sad se napredovalo!!
Telemach

#57370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@all

Novogodišnja magija uključuje i HBOGO uslugu.
Korisnici koji na portalu aktiviraju HBO Premium, u meniju na Televizija/HBOGO će dobiti aktivacisjki kod, koji je potrebno unijeti prilikom registracije na hbogo.ba
fusion_ba

#57371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Saradnja Telemach-m:tel se nastavlja. M:tel dobio Novu TV. Nadam se da će Telemach dobiti Film Klub na koji m:tel/Logosoft ima ekskluzivu.
Rugafet

#57372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

hemed wrote:
pecpec wrote:Takvi se jos nisu javili opet na pamet pricas.
pa ti si se javio prvi, imas 1 resiver, a hoces i na dvb c tv u da imas otkljucane kanale, ma hajde molim te jos djabaluka na tom tv-u gledas digitalu i opet ti nesto nije jasno
Ovaj @pecpec ocito ima velikih problema sa retorikom. Dovoljno je pogledati mu postove onako hronoloski, nidje veze s vezom. Nabacano sbrda zdola, ni on sam ne zna ni sta hoce ni sa kim cijelo vrijeme raspravlja.
avaks

#57373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Kolege, dva klika i riješite se flejmera i trolova:
Image

Fakat nije ofirno da na svaki korak Telemacha, pa bio dobar ili ne, barem 4 nova nicka dolaze na temu da pljuju a ima i ovih par standardnih.
I vidi slučajnosti, isti likovi sasvim slučajno koriste i usluge BHT i na toj temi je li se neko sa strane pojavi belaj naprave :lol:
Imam tu privilegiju da goristim i jednog i drugog operatera i ako se požalim na onoj anamotamo temi odmah drvlje i kamenje :run:
Znači izbjegavati razgovor sa istima, foe i rahat ste.
diablobih

#57374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Prvo da se zahvalim Telemachu na poklonu.

Drugo, hahahha, e ne vjerujem da ne konta da modul sluzi za dekodiranje tih zakljucanih kanala, skoro svaki tv ima dvb-c, i sad ne bi trebao niko uzimati niti modul niti resiver, jer molim te on moze skenirati sve te kanale.
MTV

#57375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

fusion_ba wrote:Saradnja Telemach-m:tel se nastavlja. M:tel dobio Novu TV. Nadam se da će Telemach dobiti Film Klub na koji m:tel/Logosoft ima ekskluzivu.
S tim da je LOL dobio ku*ac od ofce nit SK nit Nove TV, samo Film Klub.

Evo kako izgleda FilmKlub

Nadam se da necu zavrsiti avaksu na foe listi :mrgreen: :lol:
Locked