Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dozer wrote: ↑05/03/2026 23:20
Sazet cu svoje postove, a do sad pogodih sve. Nadam se da za zadnje necu.
1. Iran i Iranci nisu ni blizu arapske pascadije u Iraku, Libiji, Siriji, jer je njihovo naslijedje perzijsko. Civilzacija je to. Plus, nacionalni i drzavni identitet ce uvijek staviti ispred etnickog, vjerskog i plemenskog. Ovo je prvi, i najveci zajeb Zutalja i Klempe.
2. Cenzura medija i interneta ce biti maksimalna.
3. USA i Izrael ce na Iranu dobro polomiti zube, jer se Iran za ovo sprema decenijama, znali su da ce prije ili kasnije doci do ovoga.
4. Ako Zutalj posalje pjesadiju, slijedi im poraz kakav nikad nisu dozivjeli.
5. Jedino rjesenje koje ce Zutalj imati su udari TN, ali to ce samo dodatno eskalirati sve, i tu ce Izrael biti ponisten kao da ga nikad nije bilo.
Možeš komotno sa Ahatovićem i Hadžidedićem na Face.
N12: Pet kurdskih grupa nemaju više od 2 hiljade vojnika.
Pet kurdskih oporbenih organizacija koje su se pridružile koaliciji za svrgavanje režima u Teheranu nemaju više od 2000 naoružanih boraca. Namjera je ubacivati agente, novac i oružje kurdskim elementima u pokrajinama Kermanshah i Kurdistan, koji su poznati po svom neprijateljstvu prema Islamskoj revoluciji. Izraelske i američke zračne snage već izvode značajne zračne napade u tim pokrajinama, uključujući napade na 11. brigadu Revolucionarne garde. Cilj ovih napada je oslabiti snage režima u kurdskim područjima. Dakle, u ovoj fazi, velika intervencija Kurda iz Iraka vjerojatno nije na dnevnom redu.
nusmir wrote: ↑05/03/2026 23:20
Iznenadjujuce dobro se Iran drzi.... Mislim ni najveci optimisti da nisu ocekivali ovo. Inace ove cluster bombe su zabranjene a drzave koje to nisu potpisale su bas Sad izrael i Iran glavna raketa udari a dio ovih bombi padne i ostaje u zemlji neke i kao mine... Uglavnom mnogo zajebana stvar zamislite da neko na naseljeno mjesto baci 200 300 bombi po 1 kg
Nisu to te kasetne.
Ovo je raketa u kojoj su granate velike, poput 155mm haubice.
Ova iranska ima 80 komada
Bas jucer vidjeh sliku,minimalna steta od rakete,prosla kroz betonsku plocu,kontam kako je slaba ta iranska raketa i onda sam skonto da su te granate sto ispadnu iz te velike rakete
Uhh iskreno nisam to ni istrazivao toliko ali to je jos zajebanije.... Vidio sam to da spominju 80 komada . Strasna je i raketa ova 20 tona masa . S obzirom da zadnjih dana ne vidim skoro nikako odbrane izraela debelo ce i tel aviv nadrljat
Ovo je raketa u kojoj su granate velike, poput 155mm haubice.
Ova iranska ima 80 komada
Bas jucer vidjeh sliku,minimalna steta od rakete,prosla kroz betonsku plocu,kontam kako je slaba ta iranska raketa i onda sam skonto da su te granate sto ispadnu iz te velike rakete
Uhh iskreno nisam to ni istrazivao toliko ali to je jos zajebanije.... Vidio sam to da spominju 80 komada . Strasna je i raketa ova 20 tona masa . S obzirom da zadnjih dana ne vidim skoro nikako odbrane izraela debelo ce i tel aviv nadrljat
alijagoro wrote: ↑05/03/2026 23:30
20 tona
Da 20 tona.... Sad ne znam koliki dio se odbaci u putu ali sama glava ima 1 do 1.5t exploziva.... Strasno
skupljac_zeljeza wrote: ↑06/03/2026 00:00
Ima li neko da zna arapski jer spominje jevrejsku diplomatiju, mir, posjetu, da ne želi nešto....a ne čuh nigdje da je spomenuo Gazu.
Iz iskustva, uopce je nebitno sta kaze saudijski mvp.
To je gubljenje vremena slusati.
Ludzak wrote: ↑05/03/2026 23:43
Ovo ne može biti vojnik. Mislim da ova zadnja slika nije autentična ama nikako.
Iako i ja tako mislim, ostavljam mogucnost. Tamo je sve veza i poznanstvo podignuto na n -tu cak i u odnosu na nas.
Last edited by Haris.ba on 06/03/2026 00:04, edited 1 time in total.
Ima li neko da zna arapski jer spominje jevrejsku diplomatiju, mir, posjetu, da ne želi nešto....a ne čuh nigdje da je spomenuo Gazu.
Iz iskustva, uopce je nebitno sta kaze saudijski mvp.
To je gubljenje vremena slusati.
d
Ludzak wrote: ↑05/03/2026 23:43
Ovo ne može biti vojnik. Mislim da ova zadnja slika nije autentična ama nikako.
Iako i ja tako mislim, ostavljam mogucnost. Tamo je sve veza i poznanstvo podignuto na n -tu cak i u odnosu na nas.
Oleg Maštruko se osjeća blagoslovljeno.
48 min.
·
Elon je isto seronja. Throttlao je algoritam na Tvitteru da ne vidimo u kojim problemima su SAD i Izrael.
Njegova reputacija kao free speech apsolutista i Tvitera kao "najboljeg izvora vijesti" su jako okaljane. Tviter je zadnjih dana teška kamilica, treba kopati duboko ili se prebaciti na Telegram kanale da vidiš što se zbiva.
Sori Elone, ali moram zadržati SVOJU reputaciju kao onaj koji calla bullshit kad vidi bullshit i tko give credit when credit is due.
Hvalio sam Elona kad je trebalo, ali nemam problema da ga prvi poserem kad zaslužuje.
Moja osobna lojalnost na temelju starih zasluga je nula. Moja težnja za objektivnim sudom je sto. Ili bar želim da tako budu. Pitajte Rudana
Zadnjih dana Elon je smrad koji iskrivljuje istinu, a Tviter kamilica (y) Od ovog se neće tako lako oprati. Očito je, nakon bizarnih svađa, opet odlučio sve staviti na opstanak Trumpa. To je sve veća kocka, ali donekle ga shvaćam, ako padne Trump, može pakirati kufere za povratak u Pretoriju...
Ne vjerujem, neki će se izvući, ali večina neće, i dići će bunu, pogotovo stranci, jer rat mijenja pravila, granice se zatvore itd. Ne znam, znam da su njbli kao i planeta.
Ima tamo dosta bogataša i srednje klase.
Oni će bježati definitivno, ali ostali, od 10 miliona primjerice u Kuvajtu, gdje će, ovo je i humanitarna kriza u najavi samo takva, največa možda do sada.
Ti kažeš da uvijek pogodiš
ili izgubiš spise
daj nam svoje predviđanje da uplatim
inače mislim da neke stvari koje lupetaš budu istina
Jedna 155mm je je mase oko 50kg i oko 6 kg eksploziva.
Za destrukciju i rušenje najjače su bunker buster bombe ili termobarične. Onaj aerosol. Sad opet...mislim da ove skuplje rakete koriste jače eksplozive od TNT-a.
Ove kasetne su zapravo mamci da maksimalno istroše PVO, kasetno dejstvo na zemlji je sekundarno sporedno.
The Cradle: Ovaj istrazivacki portal, koji ima duboke veze sa diplomatskim izvorima u Teheranu i Bejrutu, objavio je analizu o tome da Iran vise ne prihvata "parcijalne dogovore" i da je uslov za prekid raketiranja Tel Aviva odlazak SAD iz Iraka i Sirije.
Al Mayadeen i Al Jazeera (Live Updates): Tokom vecerasnjeg napada, dopisnici iz Teherana su izvestili da je Iran "odbio americki prijedlog za privremeno primirje" koji je stigao preko Svajcarske, insistirajuci na svojim strateskim ciljevima.
Mogao bi iducih dana biti zanimljiv razvoj dogadaja.