BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Ned071
#57276 Re: BHTelecom All About
isplati li se, zbog brzine interneta, sa prikljucka koji sada imam, onaj od 19.90 KM preci na ovaj L.NET PAKET 3?
- REDDEVILS
#57277 Re: BHTelecom All About
Hvala ti, samo me jos nesto zanima posto koristim internet bankarstvo dali mogu staviti ovaj Google Public DNS addresses: 8.8.8.8 and 8.8.4.4 ili zbog sigurnosti neku drugu DNS adresuDel_Boy1 wrote:Možeš na tim uređajima staviti DNS koji hoćeš, i radit će, nema veze koji je DNS u modemu postavljen.
-
kakaljin
#57278 Re: BHTelecom All About
Novi TV uređaji u ponudi!

Ponuda BH Telecoma je bogatija sa četiri nova modela TV uređaja.
U ponudi su:
· LG TV LED 32LJ610V
· Tesla TV 40S367BFS
· Tesla TV 43K307BF
· Tesla TV 24S306BH
Kupljeni TV aparati dostavljaju se na kućnu adresu.
Takođe, kupovinom TV uređaja ostvarujete velike popuste za moja TV naknadu.
TV uređaje možete kupiti jednokratno za gotovinu i putem kreditnih kartica na odgođeno plaćanje i na 12 ili 24 mjesečne rate uz račun za moja TV uslugu.
Ukupni iznos PDV-a plaća se u jednokratnom iznosu uz prvu ratu.
Više karakteristika o uređajima možete vidjeti na linku.
Ponuda vrijedi do isteka zaliha.
22.05.2018
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5236c84d334.html

Ponuda BH Telecoma je bogatija sa četiri nova modela TV uređaja.
U ponudi su:
· LG TV LED 32LJ610V
· Tesla TV 40S367BFS
· Tesla TV 43K307BF
· Tesla TV 24S306BH
Kupljeni TV aparati dostavljaju se na kućnu adresu.
Takođe, kupovinom TV uređaja ostvarujete velike popuste za moja TV naknadu.
TV uređaje možete kupiti jednokratno za gotovinu i putem kreditnih kartica na odgođeno plaćanje i na 12 ili 24 mjesečne rate uz račun za moja TV uslugu.
Ukupni iznos PDV-a plaća se u jednokratnom iznosu uz prvu ratu.
Više karakteristika o uređajima možete vidjeti na linku.
Ponuda vrijedi do isteka zaliha.
22.05.2018
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5236c84d334.html
-
channel10
#57279 Re: BHTelecom All About
Da li monteri i tehničari u telekomu imaju dežurne ekipe koje rade 24h ili i oni rade do 16h?
Nema interneta i televizije od jučer poslijepodne.
- Del_Boy1
#57280 Re: BHTelecom All About
Eh na to već ne bih znao odgovor, i ja koristim mobilno bankarstvo a za DNS sam stavio 1.1.1.1 i 1.0.0.1 a za sada me još niko nije opelješio, osim suprugeREDDEVILS wrote:Hvala ti, samo me jos nesto zanima posto koristim internet bankarstvo dali mogu staviti ovaj Google Public DNS addresses: 8.8.8.8 and 8.8.4.4 ili zbog sigurnosti neku drugu DNS adresuDel_Boy1 wrote:Možeš na tim uređajima staviti DNS koji hoćeš, i radit će, nema veze koji je DNS u modemu postavljen.
- REDDEVILS
#57281 Re: BHTelecom All About
Ok Hvala ti stavio sam ovu DNS adresu 1.1.1.1 tj. 1.0.0.1 sto si naveo u svom postu i trenutno je koristim na mobitelu i na dva kompijutera i smart tv-u
sad sve radi bez problema
sad sve radi bez problema
-
kakaljin
#57282 Re: BHTelecom All About
Prijavi na 1444, pa trazi da provjere i izadju na teren ako je potrebnochannel10 wrote:Da li monteri i tehničari u telekomu imaju dežurne ekipe koje rade 24h ili i oni rade do 16h?
-
channel10
#57283 Re: BHTelecom All About
Prijavljeno jučer i eto nikoga danas. Ko zna hoće li i sutra doci, zato sam i pitao imaju li dezuru koja izlazi na teren.kakaljin wrote:Prijavi na 1444, pa trazi da provjere i izadju na teren ako je potrebnochannel10 wrote:Da li monteri i tehničari u telekomu imaju dežurne ekipe koje rade 24h ili i oni rade do 16h?
Biće čekati...
- PlusSA
#57284 Re: BHTelecom All About
zrakomlat wrote:Dok smisliš priču?duffy_duck wrote: Nazalost ja to odavno znam.kad budem imao vremena ispricat cu i ja negativno iskustvo sa Telekomom.
Kod mene pozitivna prica
Juce riknuo ADSL modem jutros prijavio posljepodne odem i dobijem novi ADSL modem
Tako da cu samo odjaviti mojuTV a ADSL paket ostaviti.
Fiksni svakako dzaba kupi prašinu.
Pametni modem sam podatke skinuo
-
Pacifistaa
#57285 Re: BHTelecom All About
U mene je u Moj izbor uvezana Moja tv full, 2 ultre, moj mini 15 + rata na uredjaj, a račun dodje ja msm 97/98 KM, a i dalje je start paket, al hajde dobro. Mozda ih i prenese pa me presaltaju na silver, pa da za tih 100-tinjak KM imam oko 200 bodova.Dr_Help wrote:Ja imam Moja tv full + moj izbor - 3 ultre i 1 pretplata i fiksni i dalje mi je standard kategorija :d da hoće barem silver plus dva telefona plaćam na rate :d
- pepeljara
#57286 Re: BHTelecom All About
Pacifistaa wrote:U mene je u Moj izbor uvezana Moja tv full, 2 ultre, moj mini 15 + rata na uredjaj, a račun dodje ja msm 97/98 KM, a i dalje je start paket, al hajde dobro. Mozda ih i prenese pa me presaltaju na silver, pa da za tih 100-tinjak KM imam oko 200 bodova.Dr_Help wrote:Ja imam Moja tv full + moj izbor - 3 ultre i 1 pretplata i fiksni i dalje mi je standard kategorija :d da hoće barem silver plus dva telefona plaćam na rate :d
bas su unistili taj bonus.
Prvo hajp, sve divno krasno bajno, izbise ono sasomange.
te smanjise ljudima rejting, te izbacise redovno placanje i jos koji, te promjenise modalitet bodovanja i iznose...
na kraju godisnje moras potrositi milju da ustedis 5 marki...
- Cossack
#57287 Re: BHTelecom All About
Ja sam imao SILVER status a takav je i ostao. Mjesecno potrosim oko 110 KM i otprilike svaki drugi mjesec skinem racun za 10 KM.pepeljara wrote:Pacifistaa wrote:
te smanjise ljudima rejting, te izbacise redovno placanje i jos koji, te promjenise modalitet bodovanja i iznose...
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#57288 Re: BHTelecom All About
iako plaćam 163 km mjesečno izgleda da presudnu ulogu igra staž kao korisnisnik. ja sam tek 3 godine pretplatnik na mojoj tvCossack wrote:Ja sam imao SILVER status a takav je i ostao. Mjesecno potrosim oko 110 KM i otprilike svaki drugi mjesec skinem racun za 10 KM.pepeljara wrote:Pacifistaa wrote:
-
The BEN10
#57289 Re: BHTelecom All About
Tehničko pitanje: u kući sam instalirao wi-fi repeater.
https://www.gearbest.com/networking-com ... id=1433363
Eh sada, primijetio sam da se dogodi da laptop koji koristi wi-fi kojeg distribuira taj repeater s vremena na vrijeme prikaže poruku: IP conflict. Ovako nekako znači: http://www.tomshardware.co.uk/forum/382 ... i-repeater
Također, primijetio sam da tv-box koji je putem ethernet kabla nakačen na BHT router izgubi konekciju, pa moram kabl ištekati i ponovo uključiti u njega da bi dobio konekciju.
Šta mi je činiti?
Zahvaljujem
Eh sada, primijetio sam da se dogodi da laptop koji koristi wi-fi kojeg distribuira taj repeater s vremena na vrijeme prikaže poruku: IP conflict. Ovako nekako znači: http://www.tomshardware.co.uk/forum/382 ... i-repeater
Također, primijetio sam da tv-box koji je putem ethernet kabla nakačen na BHT router izgubi konekciju, pa moram kabl ištekati i ponovo uključiti u njega da bi dobio konekciju.
Šta mi je činiti?
Zahvaljujem
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#57290 Re: BHTelecom All About
koji ti je dhcp repeateraThe BEN10 wrote:Tehničko pitanje: u kući sam instalirao wi-fi repeater.
Šta mi je činiti?![]()
Zahvaljujem
- arnes_king
#57291 Re: BHTelecom All About
Kod mene ranije samo pretplata nolimit m + rate za S7edge bilo silver. Sad imam nolimitm + rata za s9+ + moja tv + dodatni paket 1 i start miPacifistaa wrote:U mene je u Moj izbor uvezana Moja tv full, 2 ultre, moj mini 15 + rata na uredjaj, a račun dodje ja msm 97/98 KM, a i dalje je start paket, al hajde dobro. Mozda ih i prenese pa me presaltaju na silver, pa da za tih 100-tinjak KM imam oko 200 bodova.Dr_Help wrote:Ja imam Moja tv full + moj izbor - 3 ultre i 1 pretplata i fiksni i dalje mi je standard kategorija :d da hoće barem silver plus dva telefona plaćam na rate :d
Nisam to uvezao nista, da li bih trebao?
-
Sehro
#57292 Re: BHTelecom All About
Kad, šta, kako, gdjemade_in_sarajevo wrote:bit ce koliko znamCurve wrote:citam stalno neke akcije, ponude, za mobilnu et i 4g se spominje..
imal ikakve naznake za ovaj ADSL, da tu brzinu vise podignu malo, u danasnjem svijetu da ti je brzina interneta do 10 Mbps/1 Mbps zadnjih par godina ista, je plakat
-
The BEN10
#57293 Re: BHTelecom All About
Nemam pojma, radio sam prema ovom uputstvu (ne mogu da nađem kvalitetnije).Dr_Help wrote:koji ti je dhcp repeateraThe BEN10 wrote:Tehničko pitanje: u kući sam instalirao wi-fi repeater.
Šta mi je činiti?![]()
Zahvaljujem
https://fccid.io/2ADQY525756/User-Manua ... al-2629720
-
made_in_sarajevo
#57294 Re: BHTelecom All About
Ne znam tacno, mozda i 4g cekaju ali cuo sam da ce svima dici brzine i to pofino dici. U ovoj godini svakakoSehro wrote:Kad, šta, kako, gdjemade_in_sarajevo wrote:bit ce koliko znamCurve wrote:citam stalno neke akcije, ponude, za mobilnu et i 4g se spominje..
imal ikakve naznake za ovaj ADSL, da tu brzinu vise podignu malo, u danasnjem svijetu da ti je brzina interneta do 10 Mbps/1 Mbps zadnjih par godina ista, je plakat![]()
![]()
-
puz_u_salati
#57295 Re: BHTelecom All About
Samo da mi je znati kakve veze ima 4G sa ADSL-om pa makar odmah umro.
U Hrvatskoj već skoro 10 godina ima 4G a nešto ne vidim da su ADSL-u podigli brzine kao ni da su MaxTV prebacili na 4G. Čak su u ADSL brzinama na samom dnu Evrope.
U Hrvatskoj već skoro 10 godina ima 4G a nešto ne vidim da su ADSL-u podigli brzine kao ni da su MaxTV prebacili na 4G. Čak su u ADSL brzinama na samom dnu Evrope.
- ferratilis
#57296 Re: BHTelecom All About
Kad bi barem podigli brzine uploada bilo bi dobro, ali to su puste zelje 
- MTV
#57297 Re: BHTelecom All About
Tako sto je TCom u Hrvatskoj dijelio hibridne routere koji se moze spojiti na fiksnu (adsl) i mobilnu mrezu (ima utor za sim karticu). Adsl je trosio brzinu za Max TV a 4G za obicno surfanje. Nisu to sad masovno dijelili korisnicima al ima takvih routera.puz_u_salati wrote:Samo da mi je znati kakve veze ima 4G sa ADSL-om pa makar odmah umro.
-
puz_u_salati
#57298 Re: BHTelecom All About
Ima ali nije za masovnu upotrebu budući da je 4G nešto kao kod nas ADSL 5G od prije 10 godina tj ograničen je saobraćaj. Ima TELE 2 čisti flat ali pokrivenost i cijena paketa odvlače veći broj korisnika. Htio sam reći da, kad u Hrvatskoj to nije zaživjelo a vala ni u ostalim zemljama, neće ni kod nas, budi u to uvjeren. Jedva će se smilovati da uopšte puste 4G a smiješno je govoriti da će telecom ili neki drugi državni operater u BiH preuzeti vodeću ulogu u Evropi po tom pitanju,. Jedino što će podebljati pakete mobilnog interneta i to je to.MTV wrote:Tako sto je TCom u Hrvatskoj dijelio hibridne routere koji se moze spojiti na fiksnu (adsl) i mobilnu mrezu (ima utor za sim karticu). Adsl je trosio brzinu za Max TV a 4G za obicno surfanje. Nisu to sad masovno dijelili korisnicima al ima takvih routera.puz_u_salati wrote:Samo da mi je znati kakve veze ima 4G sa ADSL-om pa makar odmah umro.
- MTV
#57299 Re: BHTelecom All About
Kontam sve. Ugl ima mogucnosti ali realizacija je vec druga stvar.
-
puz_u_salati
#57300 Re: BHTelecom All About
To sve se može i sa H+. Tu je brzina do 40 Mbit/s a vidimo gdje se stiglo sa tim tako da, ništa od toga. Mogućnosti ima svakako za štošta.MTV wrote:Kontam sve. Ugl ima mogucnosti ali realizacija je vec druga stvar.
Da se dodijeli nekom privatnom operateru četvrta GSM licenca, to bi uzdrmalo tržište. Ovako će ostati sve isto godinama.