Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
AdnanSA
#5726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zavisi kakav si penzioner onaj sa 45 godina ili sa 80 god. Ako si mlađi možeš još i proći. 
-
tempuser
#5727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neku noc mene debil mal ne spuca u vrata, vozim prema Dobrinji, lijevom trakom ulazim na kruzni tok i hocu pravo iz kruznog toka dalje u lijevu traku, debil sa desne strane ulazi u desnu traku i desnom trakom pravi zakokret od 270 stepeni prema gradu!
- muha_sa
#5728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to je to o cem govorimtempuser wrote:Neku noc mene debil mal ne spuca u vrata, vozim prema Dobrinji, lijevom trakom ulazim na kruzni tok i hocu pravo iz kruznog toka dalje u lijevu traku, debil sa desne strane ulazi u desnu traku i desnom trakom pravi zakokret od 270 stepeni prema gradu!
- KB9
#5729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
najbolje je kad mlaldi bmw gangsteri vide da nema auta i blizini pa u suprotnom smjeru krenu da presjeku kruzni tok, bembarica od 3-4 hiljade pasica umislio da je glavni u kraju, kupio pussy magnet 
- muha_sa
#5730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pošto kružni tokovi nicu po Sarajevu dobro se pazite kako vozite kroz isti---da ne naletite na kakvog idiota koji desnom stranom pravi krug
mnogo je idiota
- KB9
#5731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nicu po citavoj drzavi, kao najlaksa i najbolja opcija, jednostavni, vala ne moze bit bolji od semafora da jebe rak raka
- dadoka84
#5732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kružni tok na mostarskom raskršću neki dan, žena fulila izlaz za kiseljak i vraća se rikvercom u desnoj traci
Plač.
- muha_sa
#5733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
odlicno je rješenjeKB9 wrote:nicu po citavoj drzavi, kao najlaksa i najbolja opcija, jednostavni, vala ne moze bit bolji od semafora da jebe rak raka
- KB9
#5734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa upravo zbog tog SAMO je uzasno rjesenje, zato sam i napisomuha_sa wrote:odlicno je rješenjeKB9 wrote:nicu po citavoj drzavi, kao najlaksa i najbolja opcija, jednostavni, vala ne moze bit bolji od semafora da jebe rak rakasamo se trebamo navic i naucit vozit kroz kružne
kod nas se ljudi ponasaju kako treba samo kad im izricito kaznom prijetis i uslovis, kakav crni kruzni tok, jos malo ce dzipovima poprijecit prevo preko toka
- muha_sa
#5735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dadoka84 wrote:Kružni tok na mostarskom raskršću neki dan, žena fulila izlaz za kiseljak i vraća se rikvercom u desnoj traciPlač.
spuštanje iz tunela ka kružnom u Velešicima--levat okino pravo ka stanici
- dadoka84
#5736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zna čovjekmuha_sa wrote:![]()
![]()
spuštanje iz tunela ka kružnom u Velešicima--levat okino pravo ka stanici![]()
sreca pa niko nije išo u susret
- muha_sa
#5737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
treba vremena--a bogme i kulture koje nema ni na vidikuKB9 wrote:pa upravo zbog tog SAMO je uzasno rjesenje, zato sam i napisomuha_sa wrote:odlicno je rješenjeKB9 wrote:nicu po citavoj drzavi, kao najlaksa i najbolja opcija, jednostavni, vala ne moze bit bolji od semafora da jebe rak rakasamo se trebamo navic i naucit vozit kroz kružne
![]()
kod nas se ljudi ponasaju kako treba samo kad im izricito kaznom prijetis i uslovis, kakav crni kruzni tok, jos malo ce dzipovima poprijecit prevo preko toka
kako dovest u red
-
zdruzdjo
#5738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozim u kruznim po pravilima i kako treba. Ali onaj na ilidzi fakat ne smijem. Uhvatim se desne i suti. Svi tako pa moram i ja. Jexx ti kasnije ko je kriv, steta, naplata.... kad me seljak krkne u desnu stranu a na toj strani mi sjedi djete. Nema tog osiguranja na ovom svijetu.muha_sa wrote:pošto kružni tokovi nicu po Sarajevu dobro se pazite kako vozite kroz isti---da ne naletite na kakvog idiota koji desnom stranom pravi krugmnogo je idiota
Cesto idem iz grada prema hrsnici i na skretanju za hrasnicu bude straaaasno. Ako vozim lijevom onda bas dooooobro stanem pa izvidim situaciju.
- muha_sa
#5739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zdruzdjo wrote:Vozim u kruznim po pravilima i kako treba. Ali onaj na ilidzi fakat ne smijem. Uhvatim se desne i suti. Svi tako pa moram i ja. Jexx ti kasnije ko je kriv, steta, naplata.... kad me seljak krkne u desnu stranu a na toj strani mi sjedi djete. Nema tog osiguranja na ovom svijetu.muha_sa wrote:pošto kružni tokovi nicu po Sarajevu dobro se pazite kako vozite kroz isti---da ne naletite na kakvog idiota koji desnom stranom pravi krugmnogo je idiota
Cesto idem iz grada prema hrsnici i na skretanju za hrasnicu bude straaaasno. Ako vozim lijevom onda bas dooooobro stanem pa izvidim situaciju.
desetoro oci otvorit-al fakat, ako vec iz desne ideš na drugi, treci izlaz onda daj lijevi žmigavac da oni koji cekaju da udju u kružni znaju da neceš uc na prvi ulaz.
stari sam vozac koji je polago kad je i semafor u gradu rijetkost bila
u ŠveCkoj sam pratio kako to fercera i vazda sam se pito što ne uvedu i kod nas kružne jer je idealno rješenje--bar po mom mišljenju
-
AdnanSA
#5740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Palac gore za kružne tokove, još samo da raja nauči voziti po propisima i saobračaj će ići puno tečnije i sigurnije.
- muha_sa
#5741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
AdnanSA wrote:Palac gore za kružne tokove, još samo da raja nauči voziti po propisima i saobračaj će ići puno tečnije i sigurnije.
idealno rješenje gdje je to moguce
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma i onaj na Otoci je rulet, kad se zalete od Boljakovogzdruzdjo wrote:Vozim u kruznim po pravilima i kako treba. Ali onaj na ilidzi fakat ne smijem. Uhvatim se desne i suti. Svi tako pa moram i ja. Jexx ti kasnije ko je kriv, steta, naplata.... kad me seljak krkne u desnu stranu a na toj strani mi sjedi djete. Nema tog osiguranja na ovom svijetu.muha_sa wrote:pošto kružni tokovi nicu po Sarajevu dobro se pazite kako vozite kroz isti---da ne naletite na kakvog idiota koji desnom stranom pravi krugmnogo je idiota
- GAU8
#5743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Možda su mene pogrešno obučili, ali ja mislim da lijeva traka (unutrašnja) u KT nema neprikosnoveno pravo prvenstva kada izlazi.Tomahawk11 wrote:Ma i onaj na Otoci je rulet, kad se zalete od Boljakovogzdruzdjo wrote:Vozim u kruznim po pravilima i kako treba. Ali onaj na ilidzi fakat ne smijem. Uhvatim se desne i suti. Svi tako pa moram i ja. Jexx ti kasnije ko je kriv, steta, naplata.... kad me seljak krkne u desnu stranu a na toj strani mi sjedi djete. Nema tog osiguranja na ovom svijetu.muha_sa wrote:pošto kružni tokovi nicu po Sarajevu dobro se pazite kako vozite kroz isti---da ne naletite na kakvog idiota koji desnom stranom pravi krugmnogo je idiota
Već lijepo daš žmigavac i malo pripaziš. "Bonton" nalaže da te onaj iz vanjske trake pusti, ali zakon ga ne obavezuje.
Druga stvar je što su bosanci za volanom odnosno čim sjednu za volan agresivniji za jedno 120%
-
tempuser
#5744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako je Fahrooo post'o ministar tako je poceo lagano spremanje za 0-tu transferzalu pored uvrnutog mu tornja kako bi prilaz bio nesmetan. Prvo je asfaltirao prilaz tornju iz 2 pravca u Tesanjskoj, sad hoce semafor na raskrsnici Tesanjska/Kranjceviceva, a u medjuvremenu je promjenio regulaciju raskrsnice u H. Kajtaza prema Kosevskom, kako bi smanjo guzve.
Po novom oni koji se spustaju sa Kosevskog ne smiju lijevo prema Z. Stanici nego samo desno prema kruznom toku u Velesicima, a oni koji dolaze od kruznog toka ne smiju skrenuti lijevo prema Kosevskom.
Koliko ljudi krsi propise na tom mjestu drzava moze popuniti sve deficite za 7 dana, a onaj ko hoce da se podmetne i naplati osiguranje moze to rjesiti za 15 min i to da bira u koji cosak auta zeli da bude pogodjen.
Po novom oni koji se spustaju sa Kosevskog ne smiju lijevo prema Z. Stanici nego samo desno prema kruznom toku u Velesicima, a oni koji dolaze od kruznog toka ne smiju skrenuti lijevo prema Kosevskom.
Koliko ljudi krsi propise na tom mjestu drzava moze popuniti sve deficite za 7 dana, a onaj ko hoce da se podmetne i naplati osiguranje moze to rjesiti za 15 min i to da bira u koji cosak auta zeli da bude pogodjen.
Last edited by tempuser on 14/12/2015 10:54, edited 1 time in total.
- muha_sa
#5745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ako si u KT u lijevoj traci i izlaziš na put koji ima dvije trake u istom smjeru onda prije izlaza daš desni žmigavac (ako se vec nisi prestrojio u desnu) i izlaziš u lijevu traku a onaj što je u desnoj traci izlazi na isti izlaz al u desnu traku--tako bi trebalo bit al pošto je kod nas sve naopako onda desetoro oci otvori i jebeš pravila ako te idiot opali.
-
tempuser
#5746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema tu bontona ali imaju pravila. Pravilo je da vozis desnom trakom samo ako izlazis na prvi izlaz u desno (sto bi rekla teta sa navigacije). U tom slucaju nicim ne ugrozavas ove sto se iskljucuju iz lijeve trake. Voznja desnom trakom, a da ne skrenes na prvi sljedeci izlaz je nepravilna. Zasto bi onda postojalo vise traka u samom kruznom toku i na samim ulazima/izlazima????GAU8 wrote:
Možda su mene pogrešno obučili, ali ja mislim da lijeva traka (unutrašnja) u KT nema neprikosnoveno pravo prvenstva kada izlazi.
Već lijepo daš žmigavac i malo pripaziš. "Bonton" nalaže da te onaj iz vanjske trake pusti, ali zakon ga ne obavezuje.
Druga stvar je što su bosanci za volanom odnosno čim sjednu za volan agresivniji za jedno 120%
- muha_sa
#5747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
greška u kucanje al nebitnotempuser wrote:Kako je Fahrooo post'o ministar tako je poceo lagano spremanje za 0-tu transferzalu pored uvrnutog mu tornja kako bi prilaz bio nesmetan. Prvo je asfaltirao prilaz tornju iz 2 pravca u Tesanjskoj, sad hoce semafor na raskrsnici Tesanjska/Kranjceviceva, a u medjuvremenu je promjenio regulaciju raskrsnice u H. Kajtaza prema Kosevskom, kako bi smanjo guzve.
Po novom oni koji se spustaju sa Kosevskog ne smiju lijevo prema Z. Stanici nego samo desno prema kruznom toku u Velesicima, a oni koji dolaze od kruznog toka ne smiju skrenuti desno prema Kosevskom.
ovu zabranu za lijevo sa koševskog prema stanici neki dan vidjeh--umal ne skrenuh prema navici
- muha_sa
#5748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:Nema tu bontona ali imaju pravila. Pravilo je da vozis desnom trakom samo ako izlazis na prvi izlaz u desno (sto bi rekla teta sa navigacije). U tom slucaju nicim ne ugrozavas ove sto se iskljucuju iz lijeve trake. Voznja desnom trakom, a da ne skrenes na prvi sljedeci izlaz je nepravilna. Zasto bi onda postojalo vise traka u samom kruznom toku i na samim ulazima/izlazima????GAU8 wrote:
Možda su mene pogrešno obučili, ali ja mislim da lijeva traka (unutrašnja) u KT nema neprikosnoveno pravo prvenstva kada izlazi.
-
condy
#5749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uvijek koristim žmigavac kad izlazim iz kružnog toka, i puno pomaže jer vozač iza zna da izlaziš.
- muha_sa
#5750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
condy wrote:Uvijek koristim žmigavac kad izlazim iz kružnog toka, i puno pomaže jer vozač iza zna da izlaziš.
isto tako ako ne izlaziš na prvi izlaz daš lijevi žmigavac i neceš pogriješit.
druga je stvar što kod nas misli ako upali žmigavac da mu aVto više troši il sijalicu handri