Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Warashii

#5726 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Mah, moram priznati da me ove vijesti ne tangiraju bas previse, od svega one su najbitnije onima koji ulazu kapital.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5727 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Warashii wrote:Jbjga kako nam je tako nam je. Nemam ništa protiv hadžija samo oni imaju problem sa hadžijama koji su nama ostali u sjećanju.
Moramo, ja barem jesam, raščistiti sa tim da to ne mora znaci hadžija=pošten.
Danas se smatra neko moralnim ako prijavi radnika, što nije daleko od istine, ali opet pokazuje gdje mi živimo.
Pogotovu sto je danas svako hadzija.
kakavdanakneiskustvu

#5728 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Abdulah Š., zaposlenik u Općini Zenica šokirao je svoje radne kolegice kada se nakon džume namaza vratio na posao.

Njegove kolegice bile su šokirane s obzirom na to da svi muškarci, zaposleni u općini Zenica, petkom odlaze na džumu i ne vraćaju se više na posao.

Ipak, nakon dugog niza godina te prakse, jedan zaposlenik se vratio. On je to pravdao time da mu je ostalo nekoliko nedovršenih predmeta, pa je to želio završiti.

Na poslu se zadržao kao i svaki drugi dan do 16 sati.

(Tekst je satiričnog karaktera)

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.
Freamon Lester

#5729 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kakavdanakneiskustvu wrote:Abdulah Š., zaposlenik u Općini Zenica šokirao je svoje radne kolegice kada se nakon džume namaza vratio na posao.

Njegove kolegice bile su šokirane s obzirom na to da svi muškarci, zaposleni u općini Zenica, petkom odlaze na džumu i ne vraćaju se više na posao.

Ipak, nakon dugog niza godina te prakse, jedan zaposlenik se vratio. On je to pravdao time da mu je ostalo nekoliko nedovršenih predmeta, pa je to želio završiti.

Na poslu se zadržao kao i svaki drugi dan do 16 sati.

(Tekst je satiričnog karaktera)

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.
Satira je jedno od najjacih politickih oruzija. Tu nema dileme. Ali moras i sam priznati da je clanak na granici istinitosti... :lol:

A klasicni primjer politicke satire je ovo... sa iste stranice..

GLUMAC U NEVJERICI: Chuck Norris četvrti na tenderu u Zenici!
Popularni glumac Chuck Norris prijavio se na tender za rekonstrukciju jedne ulice u centru Zenice. Ni sam nije mogao vjerovati kada se na rezultatima našao tek na četvrtom mjestu.

Prije njega našle su se firme: Almy, ITC i Arel (svi iz Zenice). Glumac je ispred zgrade općine Zenica samo kratko kroz suze rekao: “Ne mogu da vjerujem” i napustio grad i državu Bosnu i Hercegovinu

Pokušali smo Chucka kontaktirati kako bi nam dao komentare, no do zaključenja ovog članka on je bio nedostupan na naše pozive. Iskreno se nadamo da će se uspjeti javiti na naše propuštene pozive.
kakavdanakneiskustvu

#5730 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

pojedinci odu sluzbenim vozilom na džumu u 11,vrate se u 15 sati,svojim očima vidio
tabloid

#5731 Re: Zeničani

Post by tabloid »

kakavdanakneiskustvu wrote:pojedinci odu sluzbenim vozilom na džumu u 11,vrate se u 15 sati,svojim očima vidio
Najbolje da trazimo da nam vrate komunizam.
Warashii

#5732 Re: Zeničani

Post by Warashii »

tabloid wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:pojedinci odu sluzbenim vozilom na džumu u 11,vrate se u 15 sati,svojim očima vidio
Najbolje da trazimo da nam vrate komunizam.
Pishaj ga i nema neke razlike, osim što je Yu komunizam bio malo zdraviji od današnjeg sistema.
Freamon Lester

#5733 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Napokon mlada pamet ovog grada odlucila reagovati na lopovluk...

http://www.zenicablog.com/index.php/spo ... a-za-celik
Warashii

#5734 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Freamon Lester wrote:Napokon mlada pamet ovog grada odlucila reagovati na lopovluk...

Evo nesto malo gledam mada nisam neki optimista vezano za sve ovo.
Iako sam nas fudbal davno prestao da pratim ipak bi volio da vidim Čelik u vrhu, tamo gdje mu i jest mjesto.
Freamon Lester

#5735 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Warashii wrote:
Freamon Lester wrote:Napokon mlada pamet ovog grada odlucila reagovati na lopovluk...

Evo nesto malo gledam mada nisam neki optimista vezano za sve ovo.
Iako sam nas fudbal davno prestao da pratim ipak bi volio da vidim Čelik u vrhu, tamo gdje mu i jest mjesto.
Ja sam optimista. Momci nisu odlucili praviti seljacku bunu vec to rade pametnim nacinom. Nadam se samo da nece pasti kada lopovluk krene da uzvraca i da su spremni da trpe razne komentare... Znam ja nas, jebo ti nas... :D
Eborg

#5736 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Interesantno, svi relevantni mediji popratili, samo Klix totalno izignorisao iako je imao zvanični poziv za press kao i svi ostali mediji. :roll:

Da treba pisat' o trepavicama Cristiana Ronalda, revolucionarnoj kremi od žabljih nogica ili 34 članka o promjenama u nekom od sarajevskih klubova...
Kralj Tvrtko I.

#5737 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ima li neko od forumasa da zna kakvog su kvaliteta oni stanovi u Crkvicama, gore na brdu, one sto je Almy gradio?
kamen spoticanja

#5738 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Kralj Tvrtko I. wrote:Ima li neko od forumasa da zna kakvog su kvaliteta oni stanovi u Crkvicama, gore na brdu, one sto je Almy gradio?
Brat kupio nedavno...zalio se na neke sitnice
Kralj Tvrtko I.

#5739 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Je li problem da posalje par fotografija stana?
Zanima me onako "uzivo" kako izgleda stan a i razmisljam o kupovini pa bi mi to dobro doslo da pogledam.
Fotose mozes poslati i na PP ako budes slao. Ne moras javno.
Stjui

#5740 Re: Zeničani

Post by Stjui »

a ja pameti i qrca :lol: blatuški šanerčići reaguju na lopovluk :lol:
Stjui

#5741 Re: Zeničani

Post by Stjui »

Kralj Tvrtko I. wrote:Ima li neko od forumasa da zna kakvog su kvaliteta oni stanovi u Crkvicama, gore na brdu, one sto je Almy gradio?
moj se jaran uselio prošlo ljeto.zadovoljan je sa stanom,al nije zadovoljan s komšijama.sve go babinjac,otvorena im ulazna vrata,a pred njima obuća,lonci za otkuhavanje veša itd.sve kako su navikli i na rodnoj grudi :lol:
Oi

#5742 Re: Zeničani

Post by Oi »

Stjui wrote:

a ja pameti i qrca :lol: blatuški šanerčići reaguju na lopovluk :lol:
poznajes li ikog za ovim stolom osim vladana?
Stjui

#5743 Re: Zeničani

Post by Stjui »

Oi wrote: poznajes li ikog za ovim stolom osim vladana?
odma znaš o komu govorim :) pravo da kažem i ne znam ostale na slici,idem po onoj s kim si takav si...
p.s.znam tarika doduše.on je momak na mjestu.
Casual's

#5744 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Stjui wrote:
Oi wrote: poznajes li ikog za ovim stolom osim vladana?
odma znaš o komu govorim :) pravo da kažem i ne znam ostale na slici,idem po onoj s kim si takav si...
p.s.znam tarika doduše.on je momak na mjestu.
Nemaš ti pojma. Ne valja pljuvati po nekome. Nisu oni krivi sto je doticni predsjednik RZ88
Stjui

#5745 Re: Zeničani

Post by Stjui »

Casual's wrote: Nemaš ti pojma. Ne valja pljuvati po nekome.Nisu oni krivi sto je doticni predsjednik RZ88
ma sve u svemu paglu im je inicijativa.možel 'vako?
Casual's

#5746 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Stjui wrote:
Casual's wrote: Nemaš ti pojma. Ne valja pljuvati po nekome.Nisu oni krivi sto je doticni predsjednik RZ88
Napravi bolje, osmisli bolji plan da se Čelik spasi...ja te prvi podržim.
Freamon Lester

#5747 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Stjui wrote:
Šeki jes' to ti... :lol:
N.N.

#5748 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Vidim dosta momaka koji su nekada isli na tekme a da su i sada ukljuceni na neki nacin. Podrska i da se to nekako izgura :thumbup:
phillie

#5749 Re: Zeničani

Post by phillie »

Jel to zavrsila sezona grijanja u Zenici :? :?

PS. ZaCelik.org :thumbup:
channel10

#5750 Re: Zeničani

Post by channel10 »

phillie wrote:Jel to zavrsila sezona grijanja u Zenici :? :?

PS. ZaCelik.org :thumbup:
Haman da jest. Sto bi levate grijali, kad mogu i ovako uzeti pare, a troskova nigdje. Vidis koja je to djubrad da kad god zahladni i padne snijeg oni iskljuce grijanje, lafo puko kotao :izet: . Onda nemas grijanja, a oni ti racunaju da te griju 70 posto :shock: . Pa ti zavrnu sto mogu duze jer ti lafo isporucuju 70 posto, a kotao samo odrzava da nisu ledeni i da ne popucaju. A sezone ostalo jos malo jada, nekih 40-ak toplih dana gdje ce malo pomalo loziti, a uredno ti naplatiti ko da je minus 15 (eto nisu ni ovo u stanju da nam griju po ovim toplim danima, nego hajmo ih jos malo okrenuti). I onda lezi hljebe da te jedem narednih 6 mjeseci.
Post Reply