Mah, moram priznati da me ove vijesti ne tangiraju bas previse, od svega one su najbitnije onima koji ulazu kapital.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.zenit.ba/foto-u-zenici-pocin ... iliona-km/
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Warashii
#5726 Re: Zeničani
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5727 Re: Zeničani
Pogotovu sto je danas svako hadzija.Warashii wrote:Jbjga kako nam je tako nam je. Nemam ništa protiv hadžija samo oni imaju problem sa hadžijama koji su nama ostali u sjećanju.
Moramo, ja barem jesam, raščistiti sa tim da to ne mora znaci hadžija=pošten.
Danas se smatra neko moralnim ako prijavi radnika, što nije daleko od istine, ali opet pokazuje gdje mi živimo.
-
kakavdanakneiskustvu
#5728 Re: Zeničani
Abdulah Š., zaposlenik u Općini Zenica šokirao je svoje radne kolegice kada se nakon džume namaza vratio na posao.
Njegove kolegice bile su šokirane s obzirom na to da svi muškarci, zaposleni u općini Zenica, petkom odlaze na džumu i ne vraćaju se više na posao.
Ipak, nakon dugog niza godina te prakse, jedan zaposlenik se vratio. On je to pravdao time da mu je ostalo nekoliko nedovršenih predmeta, pa je to želio završiti.
Na poslu se zadržao kao i svaki drugi dan do 16 sati.
(Tekst je satiričnog karaktera)
Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.
Njegove kolegice bile su šokirane s obzirom na to da svi muškarci, zaposleni u općini Zenica, petkom odlaze na džumu i ne vraćaju se više na posao.
Ipak, nakon dugog niza godina te prakse, jedan zaposlenik se vratio. On je to pravdao time da mu je ostalo nekoliko nedovršenih predmeta, pa je to želio završiti.
Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.
- Freamon Lester
#5729 Re: Zeničani
Satira je jedno od najjacih politickih oruzija. Tu nema dileme. Ali moras i sam priznati da je clanak na granici istinitosti...kakavdanakneiskustvu wrote:Abdulah Š., zaposlenik u Općini Zenica šokirao je svoje radne kolegice kada se nakon džume namaza vratio na posao.
A klasicni primjer politicke satire je ovo... sa iste stranice..
GLUMAC U NEVJERICI: Chuck Norris četvrti na tenderu u Zenici!
Popularni glumac Chuck Norris prijavio se na tender za rekonstrukciju jedne ulice u centru Zenice. Ni sam nije mogao vjerovati kada se na rezultatima našao tek na četvrtom mjestu.
Prije njega našle su se firme: Almy, ITC i Arel (svi iz Zenice). Glumac je ispred zgrade općine Zenica samo kratko kroz suze rekao: “Ne mogu da vjerujem” i napustio grad i državu Bosnu i Hercegovinu
Pokušali smo Chucka kontaktirati kako bi nam dao komentare, no do zaključenja ovog članka on je bio nedostupan na naše pozive. Iskreno se nadamo da će se uspjeti javiti na naše propuštene pozive.
-
kakavdanakneiskustvu
#5730 Re: Zeničani
pojedinci odu sluzbenim vozilom na džumu u 11,vrate se u 15 sati,svojim očima vidio
-
tabloid
#5731 Re: Zeničani
Najbolje da trazimo da nam vrate komunizam.kakavdanakneiskustvu wrote:pojedinci odu sluzbenim vozilom na džumu u 11,vrate se u 15 sati,svojim očima vidio
- Warashii
#5732 Re: Zeničani
Pishaj ga i nema neke razlike, osim što je Yu komunizam bio malo zdraviji od današnjeg sistema.tabloid wrote:Najbolje da trazimo da nam vrate komunizam.kakavdanakneiskustvu wrote:pojedinci odu sluzbenim vozilom na džumu u 11,vrate se u 15 sati,svojim očima vidio
- Freamon Lester
#5733 Re: Zeničani
Napokon mlada pamet ovog grada odlucila reagovati na lopovluk...
http://www.zenicablog.com/index.php/spo ... a-za-celik
- Warashii
#5734 Re: Zeničani
Evo nesto malo gledam mada nisam neki optimista vezano za sve ovo.Freamon Lester wrote:Napokon mlada pamet ovog grada odlucila reagovati na lopovluk...
Iako sam nas fudbal davno prestao da pratim ipak bi volio da vidim Čelik u vrhu, tamo gdje mu i jest mjesto.
- Freamon Lester
#5735 Re: Zeničani
Ja sam optimista. Momci nisu odlucili praviti seljacku bunu vec to rade pametnim nacinom. Nadam se samo da nece pasti kada lopovluk krene da uzvraca i da su spremni da trpe razne komentare... Znam ja nas, jebo ti nas...Warashii wrote:Evo nesto malo gledam mada nisam neki optimista vezano za sve ovo.Freamon Lester wrote:Napokon mlada pamet ovog grada odlucila reagovati na lopovluk...
Iako sam nas fudbal davno prestao da pratim ipak bi volio da vidim Čelik u vrhu, tamo gdje mu i jest mjesto.
-
Eborg
#5736 Re: Zeničani
Interesantno, svi relevantni mediji popratili, samo Klix totalno izignorisao iako je imao zvanični poziv za press kao i svi ostali mediji.
Da treba pisat' o trepavicama Cristiana Ronalda, revolucionarnoj kremi od žabljih nogica ili 34 članka o promjenama u nekom od sarajevskih klubova...
Da treba pisat' o trepavicama Cristiana Ronalda, revolucionarnoj kremi od žabljih nogica ili 34 članka o promjenama u nekom od sarajevskih klubova...
-
Kralj Tvrtko I.
#5737 Re: Zeničani
Ima li neko od forumasa da zna kakvog su kvaliteta oni stanovi u Crkvicama, gore na brdu, one sto je Almy gradio?
- kamen spoticanja
#5738 Re: Zeničani
Brat kupio nedavno...zalio se na neke sitniceKralj Tvrtko I. wrote:Ima li neko od forumasa da zna kakvog su kvaliteta oni stanovi u Crkvicama, gore na brdu, one sto je Almy gradio?
-
Kralj Tvrtko I.
#5739 Re: Zeničani
Je li problem da posalje par fotografija stana?
Zanima me onako "uzivo" kako izgleda stan a i razmisljam o kupovini pa bi mi to dobro doslo da pogledam.
Fotose mozes poslati i na PP ako budes slao. Ne moras javno.
Zanima me onako "uzivo" kako izgleda stan a i razmisljam o kupovini pa bi mi to dobro doslo da pogledam.
Fotose mozes poslati i na PP ako budes slao. Ne moras javno.
- Stjui
#5740 Re: Zeničani
a ja pameti i qrcaFreamon Lester wrote:Napokon mlada pamet ovog grada odlucila reagovati na lopovluk...
- Stjui
#5741 Re: Zeničani
moj se jaran uselio prošlo ljeto.zadovoljan je sa stanom,al nije zadovoljan s komšijama.sve go babinjac,otvorena im ulazna vrata,a pred njima obuća,lonci za otkuhavanje veša itd.sve kako su navikli i na rodnoj grudiKralj Tvrtko I. wrote:Ima li neko od forumasa da zna kakvog su kvaliteta oni stanovi u Crkvicama, gore na brdu, one sto je Almy gradio?
- Oi
#5742 Re: Zeničani
poznajes li ikog za ovim stolom osim vladana?Stjui wrote:a ja pameti i qrcaFreamon Lester wrote:Napokon mlada pamet ovog grada odlucila reagovati na lopovluk...
http://www.zenicablog.com/index.php/spo ... a-za-celikblatuški šanerčići reaguju na lopovluk
- Stjui
#5743 Re: Zeničani
odma znaš o komu govorimOi wrote: poznajes li ikog za ovim stolom osim vladana?
p.s.znam tarika doduše.on je momak na mjestu.
- Casual's
#5744 Re: Zeničani
Nemaš ti pojma. Ne valja pljuvati po nekome. Nisu oni krivi sto je doticni predsjednik RZ88Stjui wrote:odma znaš o komu govorimOi wrote: poznajes li ikog za ovim stolom osim vladana?pravo da kažem i ne znam ostale na slici,idem po onoj s kim si takav si...
p.s.znam tarika doduše.on je momak na mjestu.
- Stjui
#5745 Re: Zeničani
ma sve u svemu paglu im je inicijativa.možel 'vako?Casual's wrote: Nemaš ti pojma. Ne valja pljuvati po nekome.Nisu oni krivi sto je doticni predsjednik RZ88
- Casual's
#5746 Re: Zeničani
Napravi bolje, osmisli bolji plan da se Čelik spasi...ja te prvi podržim.Stjui wrote:ma sve u svemu paglu im je inicijativa.možel 'vako?Casual's wrote: Nemaš ti pojma. Ne valja pljuvati po nekome.Nisu oni krivi sto je doticni predsjednik RZ88
- Freamon Lester
#5747 Re: Zeničani
Šeki jes' to ti...Stjui wrote:ma sve u svemu paglu im je inicijativa.možel 'vako?Casual's wrote: Nemaš ti pojma. Ne valja pljuvati po nekome.Nisu oni krivi sto je doticni predsjednik RZ88
- N.N.
#5748 Re: Zeničani
Vidim dosta momaka koji su nekada isli na tekme a da su i sada ukljuceni na neki nacin. Podrska i da se to nekako izgura 
- phillie
#5749 Re: Zeničani
Jel to zavrsila sezona grijanja u Zenici

PS. ZaCelik.org
PS. ZaCelik.org
-
channel10
#5750 Re: Zeničani
Haman da jest. Sto bi levate grijali, kad mogu i ovako uzeti pare, a troskova nigdje. Vidis koja je to djubrad da kad god zahladni i padne snijeg oni iskljuce grijanje, lafo puko kotaophillie wrote:Jel to zavrsila sezona grijanja u Zenici![]()
PS. ZaCelik.org