Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
edin_the
#5726 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Možeš izaći na izlazu prije tunela pa starom cestom na Lašvansku i onda pred Zenicom uključit se nazad na AP do Kaknja. Tako će te i jeftinije izać.
- supercali
#5727 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
sta bi bilo kad bi recimo otisao skroz do naplatnih kucica u zenici i prije kucica napravio polukruzno i nazad
i kad se bude iskljucivao za kakanj iz pravca zenice ima ovu karticu sa josanice?
i kad se bude iskljucivao za kakanj iz pravca zenice ima ovu karticu sa josanice?
-
edin_the
#5728 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ako mu uspije vjerovatno bi platio putarinu Jošanica (novi je naziv zapravo Sarajevo Sjever)-Kakanj, al ako ga ovi na kućicama uhvate platio bi kaznu za gubitak kartice.
-
amir79
#5729 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
supercali wrote:sta bi bilo kad bi recimo otisao skroz do naplatnih kucica u zenici i prije kucica napravio polukruzno i nazad
aha?
-
kakaljin
#5730 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa prvo bi te pitao kako si uopste iz tog pravca dosao kada si uzeo karticu za drugi pravac.supercali wrote:sta bi bilo kad bi recimo otisao skroz do naplatnih kucica u zenici i prije kucica napravio polukruzno i nazad
Cak bi mogao da te nepusti i da zove policiju jer si uradio nelegalnu radnju i ugrozio saobracaj na autoputu.
-
amir79
#5731 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
edin_the wrote:Ako mu uspije vjerovatno bi platio putarinu Jošanica (novi je naziv zapravo Sarajevo Sjever)-Kakanj, al ako ga ovi na kućicama uhvate platio bi kaznu za gubitak kartice.
a mogao bi se vratiti do sarajeva i tamo okrenuti prije naplatnih kucica...??
-
edin_the
#5732 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
U svakom slučaju ne bi se dobro proveo, a i zašto bi rizikovao zbog marke i po?
- supercali
#5733 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
a kazna za gubitak je?edin_the wrote:Ako mu uspije vjerovatno bi platio putarinu Jošanica (novi je naziv zapravo Sarajevo Sjever)-Kakanj, al ako ga ovi na kućicama uhvate platio bi kaznu za gubitak kartice.
-
kakaljin
#5734 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A zasto i pomisljati da se uradit takva stvar??!!!!supercali wrote:a kazna za gubitak je?edin_the wrote:Ako mu uspije vjerovatno bi platio putarinu Jošanica (novi je naziv zapravo Sarajevo Sjever)-Kakanj, al ako ga ovi na kućicama uhvate platio bi kaznu za gubitak kartice.
-
amir79
#5735 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Treba tražiti rupe u sistemu, kako bi se korištenjem istih ukazalo na njihovo postojanje.kakaljin wrote:A zasto i pomisljati da se uradit takva stvar??!!!!supercali wrote:a kazna za gubitak je?edin_the wrote:Ako mu uspije vjerovatno bi platio putarinu Jošanica (novi je naziv zapravo Sarajevo Sjever)-Kakanj, al ako ga ovi na kućicama uhvate platio bi kaznu za gubitak kartice.
- supercali
#5736 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
kakve veze ima pitanje za kaznu sa ovim gore i bilo kakvog pomisljanja na to?
kartica se moze izgubiti i bez radjenja ovih radnji
kartica se moze izgubiti i bez radjenja ovih radnji
-
edin_the
#5737 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nemam pojma, mislio sam da ima na njihovoj stranici ali nisam uspio da nađem. Suština je u tome da ona postoji i vjerujem da niko od nas ne želi da sazna tačan iznossupercali wrote:a kazna za gubitak je?edin_the wrote:Ako mu uspije vjerovatno bi platio putarinu Jošanica (novi je naziv zapravo Sarajevo Sjever)-Kakanj, al ako ga ovi na kućicama uhvate platio bi kaznu za gubitak kartice.
- supercali
#5738 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
zasto ne bi zelio saznati tacan iznosedin_the wrote:Nemam pojma, mislio sam da ima na njihovoj stranici ali nisam uspio da nađem. Suština je u tome da ona postoji i vjerujem da niko od nas ne želi da sazna tačan iznossupercali wrote:a kazna za gubitak je?edin_the wrote:Ako mu uspije vjerovatno bi platio putarinu Jošanica (novi je naziv zapravo Sarajevo Sjever)-Kakanj, al ako ga ovi na kućicama uhvate platio bi kaznu za gubitak kartice.. Zato Amire mislim da ti je najbolja ova opcija preko stare ceste koju sam ti ja preporučio.
to me podsjeti na ono sa parkingom
bolje mi je platiti 2-3 puta mjesecno kaznu od 40 za pogresno parkiranje nego da placam mjesecni parking 500 maraka
tako isto i ovdje mada se ne moze porediti
mozda nekome za nesto se vise isplati kazna gubitka kartice nego sto bi placao svaki put redovno
-
kakaljin
#5739 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
pa svaki put ces platiti gubitak kartice kada izadjes na autoput jer je zatvoreni sistem sa rampama !!!!!!!!!!supercali wrote:zasto ne bi zelio saznati tacan iznosedin_the wrote:Nemam pojma, mislio sam da ima na njihovoj stranici ali nisam uspio da nađem. Suština je u tome da ona postoji i vjerujem da niko od nas ne želi da sazna tačan iznossupercali wrote: a kazna za gubitak je?. Zato Amire mislim da ti je najbolja ova opcija preko stare ceste koju sam ti ja preporučio.
to me podsjeti na ono sa parkingom
bolje mi je platiti 2-3 puta mjesecno kaznu od 40 za pogresno parkiranje nego da placam mjesecni parking 500 maraka
tako isto i ovdje mada se ne moze porediti
mozda nekome za nesto se vise isplati kazna gubitka kartice nego sto bi placao svaki put redovno
Tako da nikako ne mozes proci nekaznjeno za gubitak kartice.
- supercali
#5740 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ja pitam koliko je gubitak kartice
ovo sto sam naveo je samo primjer
mogu ja izgubiti karticu i u putu jednostavno odleti kroz prozor
ovo sto sam naveo je samo primjer
mogu ja izgubiti karticu i u putu jednostavno odleti kroz prozor
-
edin_the
#5741 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Šalim se jarane, mislio sam na to da onaj ko plati kaznu saznaće koliki je tačan iznossupercali wrote: zasto ne bi zelio saznati tacan iznos
Last edited by edin_the on 29/08/2014 15:18, edited 1 time in total.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#5742 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
kakva kazna
? naplati ti samo cijeli autoput i dovidjenja. ako si usao na autoput u podlugovima i dosao bez karticu u josanicu platit ces kao da si isao od zenice
-
edin_the
#5743 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa to što si ti naveo i jeste kazna zar ne 
- supercali
#5744 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
kazna je umjesto 3 marke platiti 6?
onda samo cekam kad ce neki kreten izaci na autocestu jurcati tamo vamo tamo vamo i onda za tu zajebanciju platiti samo 6 maraka
idealna kazna
onda samo cekam kad ce neki kreten izaci na autocestu jurcati tamo vamo tamo vamo i onda za tu zajebanciju platiti samo 6 maraka
idealna kazna
-
tec
#5745 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne bi to bila jedina kazna jer bi čekala policija sa snimkom prekršaja. Pored kamera na autocesti na svakoj raskrsnici se snimaju takvi prekršaji.edin_the wrote:Ako mu uspije vjerovatno bi platio putarinu Jošanica (novi je naziv zapravo Sarajevo Sjever)-Kakanj, al ako ga ovi na kućicama uhvate platio bi kaznu za gubitak kartice.
-
tap3ah75
#5746 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kazna, ako dodjes do naplatne kucice bez one kartice, je u visini najvece moguce dionice na autoputu .... znaci platio bi kao da si isao od Sarajeva do Zenice.
s telefona
s telefona
- vivaldi
#5747 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
@madneru i @addemu sam odgovorio u onoj novoj temi
- Vitezanin
#5748 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Privredni gigant?!spacek wrote:ja samo znam da bih do 1992 nije imala ni 1km autoputa (jedina republika bez km autoputa), a bila je privredni gigant za region (upravo zbog zeljeznica a ne losih puteva koji su i danas u upotrebni). ako hoces privredni bum, trebaju i ceste i zeljeznica, ali fokusirati se na autoput koji je preskup po 1km je vise nego utopija. nije problem autoput i gradnja postojece trase, problem je da li imamo potrebe za takvim oblikom autoputa. po meni je sasvim dovoljno autoput u obliku brze ceste sa ogranicenjima od 100km/h gdje se izbjegavaju tuneli, vijadukti i gabariti autoceste koje enormno poskupljuju izgradnju...pogotovo jer su poslovi pokrenuti i pogodjeni u najvecoj recesiji!
BiH je i u bivšoj državi bila na donjoj razini s Makedonijom i Kosovom. Mediji su možda ljude silovali slikama iz tvornica i radnika kako ulaze u rudnike, ali BiH je i tada bila što i danas u okvirima Balkana.
- Hajlac
- Hajvan
#5750 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Vitezanin wrote:
Privredni gigant?!
BiH je i u bivšoj državi bila na donjoj razini s Makedonijom i Kosovom. Mediji su možda ljude silovali slikama iz tvornica i radnika kako ulaze u rudnike, ali BiH je i tada bila što i danas u okvirima Balkana.
Misliš?