FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BegA_

#5726 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by BegA_ »

Od utakmice proslo nekoliko sati, a ja i dalje gutam tablete za smirenje k'o Mentos. Odavno me ovako nesto nije "raznijelo".
Hajde na rezultat se sad' necu osvrtati. Ono sto me najvise boli jeste nezainteresovanost, nonsalantnost manekena. Pa majku mu, daj ako vec ne zelite da igrate izadjite u javnost i recite u cemu je problem. Pomoci cete i nama i vama. Vise mi je pun kurac svega, svake sezone isto. I kuknjave, kao nema se para... Pa kako ima para za Radulovica, Melunovica i ostale ublehe?
Hoce li iko iz uprave imati obraza i izaci sa saopstenjem u javnost, ili ce se mozda, kao i poslije svake bruke skriti u misiju rupu? Lako je biti "dobar sa navijacima" kad' njihovoj guzici prigusti(moljakanje da se ne pale baklje... Ima dosta primjera, mrsko mi nabrajati). Sta misle kako je bilo momcima koji su putovali preko 12 sati da bi gledali one jadove, fukare... Nek' ih je stid i sram!
Hoce li Dejan Bandovic i ostala kocijaska druzba igraca imati obraza opet psovati navijacima u cetvrtak, kao sto su to uradili bezbroj puta do sada? Svima je jasno da ce imati paklen docek sa Istoka(potpuno zasluzen).
Mi smo jedan veliki cirkus, ala Embel Riva. Pa samo kad' vidim skauta i trenera golmana dodje mi da placem.
Nista se ovdje nije poboljsalo od vremena Baljka i kompanije, samo je jos gore. Sam sebe lazem vec neko vrijeme, i sve kontam "haj, evo ga krenulo nas je...", i tako sve u krug. Kad' ono mi tonemo sve dublje i dublje. Uhh pardon, pa mi uspostavljamo sistem. :lol: tugo moja

Dobro je Semjon Milosevic veceras rekao:
“Dok smo mi igrali postojao je sistem, kriterij i poštovanje, starijih i mlađih… Danas je sistem rekao mladom da je ispred starijeg i da je interes da ga neko proda.
Za mene je i danas kriterij ‘igrač’ bez obzira na sve. Sarajevo treba titule, a kad je tako treba gledati ko će donijeti titule.
Navijače samo to zanima, pa makar se Husref skinuo i zabijao…”, napisao je Milošević, uz opsaku da “lijepo uzmes 100 milja i kupiš tri igrača, a ne busas se u prsa”.

Necu vise da se nerviram, i da nasjedam na price ublehara iz uprave. Postali smo nizerazredni tim, sto boli al' je i nazalost tacno. E moje drago Sarajevo... :sad:
So What!

#5727 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by So What! »

Moment of silence for people who will be missed in the next FK Sarajevo match...

Asmir Suljić
Image

Mario Tadejević
Image

Kemal Malovčić
Image
Muhamed Đakmić

#5728 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

So What! wrote:Moment of silence for people who will be missed in the next FK Sarajevo match...

Asmir Suljić
Image

Mario Tadejević
Image

Kemal Malovčić
Image
Igraju Suljić i Tadejević.
So What!

#5729 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by So What! »

Al' dva žuta care... :(
Muhamed Đakmić

#5730 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

Tri su eliminatorna, igraju :D
BegA_

#5731 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by BegA_ »

So What! wrote:Al' dva žuta care... :(
Igraju 100%. Al' Kemin izostanak se nece moci nadoknaditi nikako. Treba poslati molbu da se smanji ova kazna. :D
Logovan

#5732 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

BegA_ wrote:
Igraju 100%. Al' Kemin izostanak se nece moci nadoknaditi nikako. Treba poslati molbu da se smanji ova kazna. :D
A zašto bi Kemo izostao? :D Je l' to banovan negdje? :lol: Nisam u toku.
BegA_

#5733 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by BegA_ »

_terminaš_ wrote:
BegA_ wrote:
A zašto bi Kemo izostao? :D Je l' to banovan negdje? :lol: Nisam u toku.
Bandovic mu je dohakao. Kemica je dozivio psihicki slom. 14 dana je puno kazne samo zbog jednog crvenog kartona, i to prvog u karijeri. :D
Logovan

#5734 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

BegA_ wrote: Bandovic mu je dohakao. Kemica je dozivio psihicki slom. 14 dana je puno kazne samo zbog jednog crvenog kartona, i to prvi u karijeri. :D
:lol: :-) Eee moj Kemo... Neiskustvo je presudilo, podlegao je pritisku. :D

Vratit će se on pod drugim nickom. Možda nas već sad prati. :D
Objektivni navijac

#5735 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Objektivni navijac »

Potpuno mi je neshvatljivo ovo ogorcenje,ljutnja i iznenadjenje nad losom igrom Sarajeva. Pa zar je iko ocekivao bolji rezultat i igru :-) :-) :-)
Konkretno i realno: Proslu sezonu smo imali ocajnu ekipu,sa ocajnim rezultatima.
1 Ispadanje u Euro takmicenju od amaterske seoske ekipe.
2 Rano ispadanje u kupu.
3 Katastrofalna igra u prvenstvu sa nizom ocajnih rezultata protiv seoskih ekipa.
Da bi na prelazu u novu sezonu od te ocajne i jadne ekipice prodali i rastjerali 5-6 najboljih pojedinaca i potpuno ostali bez kostura,jedne ionako jadne i limitirane ekipe. Onda smo 7 dana pred pocetak takmicenja doveli hrpu anonimusa iz cudnih liga. Doveli smo par pojacanja ,toliko kasno pred utakmicu,da nemaju ni pravo nastupa. Da si doveo 10 igraca iz bundes lige,7 dana pred takmicenje,ne bi bilo realno ocekivati uigranost a kamoli sa ovima.
Suljic je igrac C klase,sto nije moje misljenje,nego cinjenica da se godinama vrti po klubu a ne mogu ga ni u Kazahstan prodati( sto bi sigurno uradili,kada bi mogli ). Takav nikakav igrac je nama postao stub ekipe i nosilac igre. To dovoljno govori o nama.
Husref Musemic je trenirao Sarajevo i Olimpic,trenerska karijera mu je jako skromna.
Posto iza svega ovoga stoji uprava,nju ne treba pominjati,jer je sve apsolutno jasno.
Albanci su ocito amaterska seoska ekipa. Nekada smo takve nazivali simpaticnima. No,kada te neko otrese na terenu,onda je tesko reci da je simpatican. Mozda ih prodzemo na njihovu slabost. Ali to nece nista promijeniti kod nas,otici ce nesto eura u dzepove onih ,koji su zbog tih eura u klubu . Klub ce ostati,jadan,neorganiziran,bez vodstva,bez vizije,ideja,plana. Pobijedicemo neku seosku ekipu,od neke izgubiti,biti prosjek u jednoj ispodprosjecnoj ligi i tako do daljnjega. To nije nesto cime se treba cuditi ili ljutiti. To je nasa realnost i stvarnost. Jos od proljeca 94,kada je ekipa otisla iz opkoljenoga Sarajeva,'da se uigra i ima normalne uslove za rad i trening' odakle ih se pola nije vratilo a ostalo pola u prvom BiH prvenstvu bilo sramotno isamarano od trecerazrednoga Celika.
Navijati za Sarajevo je nacin zivota,ocekivati rezultate od Sarajeva je retardiranost.
Lacrosse

#5736 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Lacrosse »

U novoj Slobodnoj Bosni, veliki tekst, o nekom tajkunu iz Malezije koji je navodno zainteresiran da privatizira FKS.
Ako treba mogu postaviti tekst ovdje sutra, nekako ne vidim drugog izlaza iz istocno Europske fudbalske anemije.
Ali ako moze drzava koja ima manje stanovnika nego grad Sarajevo, da otrese proslogodisnji tim (sto ja nisam mogao vjerovati), onda ovogodisnja ekipa itekako moze imati problema s ovim Albancima. Novac je kljucni faktor koji diskriminira amaterizam od profesionalca, nisi ti profesionalni igrac ako imas ugovor, profesionalni si ako si placen i to placen bolje od nekog ko radi bilo koje druge poslove, FKS ima problem sto nece niko ko hoce da je dobro placen doci, a ko god se pokaze, njega prodaju. Samim tim, osudjeni smo na neuspjeh, na igru na srce, na iznenadjenje velikih timova, ali i nas redovno iznenaduju mali. Uglavnom nisu mi jasni oni koji misle da smo mi neki fudbalski burzuji, pedigrirani i preodredjeni na pobjedu, takvi u startu su dio problema, a ne dio solucije. Solucija je u privatizaciji, ako bi mogao FKS da bude manji tim nekog veceg Europskog tima, koji bi nama slao svoje losije ili igrace koje treba isprobati, s tim da ako se desi kakav igrac da bezbeli bude poslan u taj tim, razvijati odnos s nekim vecim klubom, i bezbeli, traziti pismenog trenera ali svih nivoa, a ne vise po babi i stricevima, ako neko vozi autobus, u slobdono vrijeme ne bavi se pravljenjem autobusa, takodje ako je neko igrao za FKS i zaduzio grad i tim, neka sjedi u upravi, radije nego na klupi. Iako, ovo nije neuspjeh. Ovo je samo pokazatelj da tim ima svoje limite, i ovo je maksimalno koliko se moze napraviti. Trebaju se studirati neki modeli timova koji su preokrenuli situaciju i iz nizeg ranga usli u visi, i tu se zadrzali, ali, nemamo mi toga, neka strategija razvoja za sljedecih 10 godina, previse je to ocekivati, nego samo ho ruk. Eto planira se utakmica npr. s Amerikancima u Bosni prijateljska. MLS bi bio jako dobro mjesto za suradnju, postoji vec nekoliko timova kao Red Bull New York koji je ekstenzija Red Bulla iz Austrije i slicno, nije mi jasno da ne mogu nasi skauti da nadju svu nasu djecu koja igraju fudbal u srednjoj skoli. Profilirati ih, i gledati da potpisu ugovor s FKS na 2 godine. Nesto kao koledz. Pa izgraditi jednu zgradu u kojoj bi mogli ljudi zivjeti, trenirati i slicno. Pa reci ako se pokazes, ides u MLS. Ali za to je potreban neko s parama i neko s vezama, ne mozes od lokalnih cevabdzija ocekivati ovakve poteze. Zato se mora znati koje gazda, koje vlasnik i ciji je to tim. Onda ce se znati sta je cilj a to je da se profitira, a to se radi tako sto dovedes covjeka koji malo vrijedi, das mu priliku i pokazes gdje moze zavrsiti, i pruzis mu uslove i das 2 godine. Normalno, bitni su i skauti, tj. ne mozes ti dovoditi svakog onog ko hoce da dodje, i obuce dres, ali ... tu smo gdje smo... krivi su oni ciji je posao da razmisljaju, nadju sponzore, privatiziraju tim, nadju covjeka koji bi skontao da ima odlicnu bazu, ima odlicne navijace, i za male pare mogao bi stvoriti vise, problem je sto ipak FKS nema nikakav kapital, nismo vlasnici stadiona, postoje prostorije kluba i nesto istorije, to je ipak, premalo, za neku veliku cifru, i drzavu u kojoj nema nikakvih poreznih olaksica, da ih ima, dosao bi tajkun i potrosio pare, samo da mu kazu sljedecih 5 godina ne mora drzavi nista uplatiti od novca iz igranja medjunarodnih utakmica. Kad bi nasa drzava donjela takav zakon da unaprijedi sport, kad bi dosao privatni i uzeto to u svoje ruke, kad bi igraci imali bonus na svaku dobijenu utakmicu i gol, i kad bi nakon 2 godine barem otisli u ljetnji kamp nekog veceg tima da ih pogleda na preporuku FKS, isli bi ka necem. Ovako, ne preostaje nista drugo do da se gleda isto i ceka.
Pitarrr82

#5737 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

:-) :-)

U uzvratu nadam se da Radulovic nece igrati nego Tatko desno, Vule u sredini a i Dejo bi mogao lagano na klupu pa makar ispali radi nekog mladjeg golmana...

Kad se sjetim Zete, par slicnih poteza u PL pa i one greske u San Marinu nije mi dobro kad pomislim na uzvrat...
MHAB

#5738 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by MHAB »

Težak poraz. Ne zbog rezultata nego zbog načina na koji se dogodio odnosno ekipe od koje smo izgubili. Neshvatljiva razlika u kvalitetu igre u prvom i drugom poluvremenu. Ponovila se ista situacija kao na Koševu protiv onih iz San Marina. Dejo kao najiskusniji umjesto da bude prevaga i osigurva mir i stabilnost u ekipi radi katastrofalne greške i direktno nas gura u poraz. Radulović, Šunjevarić ne mogu igrati u našem klubu. Melunović mora igrati zato što nemamo drugog špica inače da postoji ikakvo drugo riješenje i njemu bi odmah bila metla.Zaista ne razumijem ove igrače. Oni su svoj cijeli život podredili fudbalu (nogometu) i žele da zarade dovoljno kako bi mogli nakon fudbalske karijere živjeti ostatak života na osnovu zarađenog u fudbalu. Kako igraju ne da neće dovoljno zaraditi nego će roviti po kontejnerima kada završe karijeru. Husref nije onaj isti Husref prije operacije. Pravi poteze koje niko ne razumije. Gubimo, a prva izmjena Šunjevarić. Sve u svemu jadno i teško nama. Igrači su doveli u pitanje prolaz protiv ovako jadne ekipe kakavi su ovi iz Albanije. Pa ove bi nekadašnja GP Bosna dobila dva razlike u Albaniji sa pola snage.
Altsa

#5739 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Altsa »

Sarajevo1946 wrote:Nemojte Boga vam o nezalaganju, nema ovo veze sa nezalaganjem nego isključivo sa neznanjem.
tacno...igraci su nižerazredni i to je žalosna cinjenica koja prati sarajevo vec dugo...bruka i sramota :skoljka:
shalla

#5740 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by shalla »

Sarajevo1946 wrote:Nemojte Boga vam o nezalaganju, nema ovo veze sa nezalaganjem nego isključivo sa neznanjem.
Exactly!
'95 smo imali bolji tim nego sad :sad:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5741 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by bordo gandalf »

Image
Pitarrr82

#5742 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

:lol: :lol:
north

#5743 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

Obično nakon prespavane noći i neke analize, malo popusti ljutnja i konstatuje se da nije sve tako crno..možda prvi put se barem meni dešava da više tako ne mislim.....ja sam možda jedini prije tekme pisao da čak i sa porazom od 2-1 ne bih bio toliko razočaran, jer bi u revanšu imali veliku priliku za prolaz...3-2 je čak i bolji rezultat od toga...ALI, mislio sam da ovi albanci nisu toliko karinaška ekipa barem za naše prilike, da znaju igrati, pristisnuti i sl. oni metilji neviđeni..... a pogotovo kad u prvom poluvremenu pokažeš da si puno bolji, gdje je trebalo biti 1-3 ili 1-4, i onda u konačnici primaš onakva tri diletantska gola, onako odigraš drugo poluvrijeme, dijametralno suprotno od prvog, i na kraju zijaniš...baš da se rokneš i povratiš...opravdanja nema, svi su krivi, najviše Bandović i Radulović jer su oni isključivi krivci za onakve golove, ali i ostali + trener...Suljić jedini prolazna ocjena i donekle Todorović i Tatomirović...

Da nije novca o kojem se priča, tačno bi za nas bolje bilo da ne prođemo, jer bi u narednom pretkolu mogli i oboriti rekord košpa zvani Litex, mi bi hladno i cenera mogli u pola s lukom fasovati, kad bi nas zapao Rubin, Stutgart, Udinese i sl...
Gandra_1

#5744 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Gandra_1 »

Danas u 12:00 izvlacenje treceg pretkola :D
Salah ad-Din

#5745 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Salah ad-Din »

Daj ba Husrefe dovedi nekog napadača iz mladog tima, ne može biti gori od krampe Melunovića....
Gusztav

#5746 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Gusztav »

Group 3: Seeded
PFC Beroe Stara Zagora (BUL)/Hapoel Tel-Aviv FC (ISR), Sevilla FC (ESP) , FC Metalurh Donetsk (UKR), FC Kuban Krasnodar (RUS), FC Dila Gori (GEO)/Aalborg BK (DEN), FC Differdange 03 (LUX)/FC Utrecht (NED)

Unseeded
Tromsø IL (NOR)/FC İnter Bakı (AZE), FK Kukësi (ALB)/FK Sarajevo (BIH), HNK Hajduk Split (CRO)/FK Turnovo (MKD), Motherwell FC (SCO), FC Levadia Tallinn (EST)/CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (ROU), FK Mladost Podgorica (MNE)/FK Senica (SVK)
R2D2_SA

#5747 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by R2D2_SA »

Meni sve ovo od sinoc mnogo, mnogo smrdi..koeficijenti na Sarajevo, a kao da se moralo izgubiti... :roll:
Pitar s Kariba

#5748 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitar s Kariba »

Pa ja sam bio uvjeren da mi od čitavog tima imamo barem golmana kako treba :?

Sad sam zbunjen, ali i dalje vjerujem da je Dejo vrhunski golman. S obzirom da je momak na mjestu, dijete ovog grada, te na epizodu iz Širokog i sve skupa, zalužuje da mu ovo oprostimo i damo podršku na Koševu. Naravno, uz uslov da se povjerenje opravda i prođemo dalje. Svakom se može desiti loš dan! :roll:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5749 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitar sa Kariba »

R2D2_SA wrote:Meni sve ovo od sinoc mnogo, mnogo smrdi..koeficijenti na Sarajevo, a kao da se moralo izgubiti... :roll:
De ba, manimo se ispraznih opravdanja, kar`na smo od ekipe skupa sa "Radulovićem kojeg je preporučio Radulović sa kojim nije u srodstvu". :twisted:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5750 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitar sa Kariba »

...
Last edited by Pitar sa Kariba on 19/07/2013 11:10, edited 1 time in total.
Post Reply