Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- amortizer
#5726 Re: Miralem Pjanić
Samo da h3bem mater onome ko ga pozove vise i doticnom su_pku sa pegla facom. Pa majmun ni jednu nije odigrao kako treba. Miske je za njega 9 klasa iznad.
Dok seljacic nije slavu i osjetio, nekad se znao i oznojiti. Djeca dodju da se slikaju poslije treninga, ali pakas prvi bjezi i trci u bus da se slucajno ne bi pojavio sa nekim na slici. Fuj, j. ti mat3resinu papansku.
Morao sam!
Dok seljacic nije slavu i osjetio, nekad se znao i oznojiti. Djeca dodju da se slikaju poslije treninga, ali pakas prvi bjezi i trci u bus da se slucajno ne bi pojavio sa nekim na slici. Fuj, j. ti mat3resinu papansku.
Morao sam!
- insaneinthebrain
#5727 Re: Miralem Pjanić
sta se desava sa pjanicem, to je totalna misterija. kad dodje u repku isto kao da je drugi igrac, e moj mire 
- Logovan
#5728 Re: Miralem Pjanić
U Romi - BOG I BATINA!
U reprezentaciji - TARABA!
Zašto? Ne znam.
U reprezentaciji - TARABA!
Zašto? Ne znam.
-
gold'n'brown
#5729 Re: Miralem Pjanić
Mozda zato sto se svaki put mora vratiti u nas sesnesterac da prenese loptu?
- jeza u ledja
#5730 Re: Miralem Pjanić
zato lose izvodi kornere?gold'n'brown wrote:Mozda zato sto se svaki put mora vratiti u nas sesnesterac da prenese loptu?
- Logovan
#5731 Re: Miralem Pjanić
Eki fol to odgovor na pitanje zašto uvijek loše igra.gold'n'brown wrote:Mozda zato sto se svaki put mora vratiti u nas sesnesterac da prenese loptu?
Pa frajer ništa u 90 i kusur minuta ne uradi.
- van Basten
#5732 Re: Miralem Pjanić
s kim će igrati ovdje... čovjek gurne loptu u prostor Medi, ovaj tugaljivo gleda kako ona prolazi 3metra od njega bez iole snage da potrči a kamoli da nastavi akciju.
ima mnogo lošijih i "zaslužnijih" za ovu blamažu u baražu od njega
ima mnogo lošijih i "zaslužnijih" za ovu blamažu u baražu od njega
-
Stari
#5733 Re: Miralem Pjanić
jeza u ledja wrote:Ne kontam onoliki broj kornera na prvu, stvarno ne kontam.
E stvarno moram ...nisam mislio inace ali vidim da nisu samo ovi komentatori sa svedske tv9 vidjeli tu burlesku ....Vec su mi bili poceli ici na zivce ---ali onda sam malo bolje obratio paznju -i tamo fakat- sve kornere ...ili centriranja s boka ...na prvu ...i po zemlji ili onako poluvisoko...
i onda u drugom poluvremenu burleska ...korner ...i jedno 6-7 nasih se u punom ocaju sjuri prema prvoj stativi ...u stilu; ma idemo je sad utjerati u vrazju mater ....al tad je frajko napuca "balon" ...jedva ju je onaj irski bek stigao na drugoj stativi ...ovi svenssoni su bili puni tipicno ironicnog komentara u smislu ...dobar centarsut ali umjereno do znatno krivo plasiran
Da se nije radilo o nama jos bi bilo i smijesno
- mirzadelibasic
#5734 Re: Miralem Pjanić
Sta očekujes da uradi ? Da sam prodje sve i zabije go ? Ne razumijem. Imao je samo jedan pogrešan pas, gurnuo je Visci dobru loptu u prostor, svako ubacivanje naših igrača u slobodan prostor je ispratio, nisam upratio koliko je lopti izgubio, ali sigurno nije puno. Dubinska lopta ga Dzeku fenomenalna...Logovan wrote:Eki fol to odgovor na pitanje zašto uvijek loše igra.gold'n'brown wrote:Mozda zato sto se svaki put mora vratiti u nas sesnesterac da prenese loptu?
Pa frajer ništa u 90 i kusur minuta ne uradi.
Niti jedan slobodnjak do 25 metara nije bio da bi tako zabio go, a i ruku na srce Visca nije Salah, a ni Lulic nije Gervinho, jer Visca striktno igra uz liniju, a Lulic nije tehnički potkovan kao Gervinho.
Igrao je u skladu sa svojim mogućnostima i uvijek tako igra za repku, više od ovoga ne može i svi se moramo pomiriti sa time i nikako ne možemo podrediti Romu i reprezentaciju, jer u Romi igra 90% jako kvalitetnih i vrhunskih igrača, a u našoj reprezentaciji ih igra samo par.
- relativno84
#5735 Re: Miralem Pjanić
Steta, a obecavao je dosta dok je bio Miske da pokrije njegove mane 
- mirzadelibasic
#5736 Re: Miralem Pjanić
Tako nekako, to isto rade Naingolan i De Rossi su Romi...relativno84 wrote:Steta, a obecavao je dosta dok je bio Miske da pokrije njegove mane
- jeza u ledja
#5737 Re: Miralem Pjanić
Korneri buraz, korneri. Uzasno ih je izvodio u ove dvije utakmice, ne kontam zasto. Bilo je i par centarsuteva iz slobodnjaka koji su bili losi.mirzadelibasic wrote: Sta očekujes da uradi ? Da sam prodje sve i zabije go ? Ne razumijem. Imao je samo jedan pogrešan pas, gurnuo je Visci dobru loptu u prostor, svako ubacivanje naših igrača u slobodan prostor je ispratio, nisam upratio koliko je lopti izgubio, ali sigurno nije puno. Dubinska lopta ga Dzeku fenomenalna...
Niti jedan slobodnjak do 25 metara nije bio da bi tako zabio go, a i ruku na srce Visca nije Salah, a ni Lulic nije Gervinho, jer Visca striktno igra uz liniju, a Lulic nije tehnički potkovan kao Gervinho.
Igrao je u skladu sa svojim mogućnostima i uvijek tako igra za repku, više od ovoga ne može i svi se moramo pomiriti sa time i nikako ne možemo podrediti Romu i reprezentaciju, jer u Romi igra 90% jako kvalitetnih i vrhunskih igrača, a u našoj reprezentaciji ih igra samo par.
- mirzadelibasic
#5738 Re: Miralem Pjanić
Eh to je i mene iznenadilo. Znam da se niske lopte na prvu stativu šalju kako bi neko naletio i zakucao ili pokupio otpadak, ali to mora biti uigrana taktika, a ne onaj javasluk. Pa su se malo i pogubili, kada je 5 naših stalo na prvu stativu, Pjanić na drugu posla loptujeza u ledja wrote:Korneri buraz, korneri. Uzasno ih je izvodio u ove dvije utakmice, ne kontam zasto. Bilo je i par centarsuteva iz slobodnjaka koji su bili losi.mirzadelibasic wrote: Sta očekujes da uradi ? Da sam prodje sve i zabije go ? Ne razumijem. Imao je samo jedan pogrešan pas, gurnuo je Visci dobru loptu u prostor, svako ubacivanje naših igrača u slobodan prostor je ispratio, nisam upratio koliko je lopti izgubio, ali sigurno nije puno. Dubinska lopta ga Dzeku fenomenalna...
Kazem ti, davno sam se pomirio sa činjenicom da je ovo njegov maksimalni domet u reprezentaciji i ne mogu ga kritikovati.
-
todd_smith
#5739 Re: Miralem Pjanić
Pjanic nije Misimovic, nije taj tip igraca, nikada nije ni bio. To sto raja vidi da on u Romi zabije, a ne vide Neingolanga koji pisa krv za njim ili da Pjanic igra TOTALNO drugu poziciju, ko vas jebe.
- jeza u ledja
#5740 Re: Miralem Pjanić
Zadnjih 5 godina ja mislim glavni argument u raspravi oko Pjanica je da on nije Misimovic, tj. nije ofanzivni plej i kao eto ko se zali na njegovu igru on ne shvata ovo iznad.
Dobro mislim shvatili smo/znamo da nije to. Ima li jos sta osim te konstatacije?
Dobro mislim shvatili smo/znamo da nije to. Ima li jos sta osim te konstatacije?
- Ricken
#5741 Re: Miralem Pjanić
Pjanić u dvije tekme sa Irskom nije uspio izvesti dobar prekid. Tako da si na pogrešnom tragu.todd_smith wrote:Pjanic nije Misimovic, nije taj tip igraca, nikada nije ni bio. To sto raja vidi da on u Romi zabije, a ne vide Neingolanga koji pisa krv za njim ili da Pjanic igra TOTALNO drugu poziciju, ko vas jebe.
-
todd_smith
#5742 Re: Miralem Pjanić
i u Romi od 50-60 slobodnjaka zabio 12-13.Ricken wrote:Pjanić u dvije tekme sa Irskom nije uspio izvesti dobar prekid. Tako da si na pogrešnom tragu.todd_smith wrote:Pjanic nije Misimovic, nije taj tip igraca, nikada nije ni bio. To sto raja vidi da on u Romi zabije, a ne vide Neingolanga koji pisa krv za njim ili da Pjanic igra TOTALNO drugu poziciju, ko vas jebe.
Pricate kao da u Romi pogleda loptu ona leti u gol.
Slab bio na prekidima, uredu, jebi ga. Sta sad? je li uvijek karina na prekidima za nas? ne vjerujem
- jeza u ledja
#5743 Re: Miralem Pjanić
Pa nije uvijek, ali zadnjih par utakmica. To je njegov posao, a tu je zakazao.
-
todd_smith
#5744 Re: Miralem Pjanić
Ma ko nije zakazao danas? ohladite sa tim pojedincima ovaj vise nego onaj i slicno, svi su zakazali, od sefa do golmana
- Ricken
#5745 Re: Miralem Pjanić
Pa ne gladi mu Naingolan jaja u Romi dok izvodi prekide. Momak je indisponirn u repki, a selektor treba da se bavi tim pitanjem.todd_smith wrote:i u Romi od 50-60 slobodnjaka zabio 12-13.Ricken wrote:Pjanić u dvije tekme sa Irskom nije uspio izvesti dobar prekid. Tako da si na pogrešnom tragu.todd_smith wrote:Pjanic nije Misimovic, nije taj tip igraca, nikada nije ni bio. To sto raja vidi da on u Romi zabije, a ne vide Neingolanga koji pisa krv za njim ili da Pjanic igra TOTALNO drugu poziciju, ko vas jebe.
Pricate kao da u Romi pogleda loptu ona leti u gol.
Slab bio na prekidima, uredu, jebi ga. Sta sad? je li uvijek karina na prekidima za nas? ne vjerujem
- jeza u ledja
#5746 Re: Miralem Pjanić
Nije Viscatodd_smith wrote:Ma ko nije zakazao danas? ohladite sa tim pojedincima ovaj vise nego onaj i slicno, svi su zakazali, od sefa do golmana
Ostali od kojih ne ocekujemo mnogo su uradili onoliko koliko i mogu (Vranjes, Cocalic, Kolasinac, pa eto i Zukanovic).
- mirzadelibasic
#5747 Re: Miralem Pjanić
A šta selektor može uraditi po pitanju Pjanića ? Da mu stvori Romu u reprezentaciji i da Pjanić bude onaj Pjanić iz Rome.Ricken wrote:
Pa ne gladi mu Naingolan jaja u Romi dok izvodi prekide. Momak je indisponirn u repki, a selektor treba da se bavi tim pitanjem.
Pogledajte 5 sljedećih Rominih utakmica i uporedite šta je to u Pjanićevoj igri drugačije nego u reprezentaciji. Evo ja ću vam reći da kretnja i pasovi nisu. Znači standardna trčkaranja, kratki pasovi i igra na prvu loptu, te golovi iz slobodnjaka, sutevi na povratnu loptu, te uigrane akcije. Koliko se sjećam u posljednje dvije utakmice nije bilo faula za nas do 25 metara od njihovog gola.
Za naš animozitet prema Pjaniću prvo moramo kriviti novinare jer ga puno uzdižu. Na Arenisport sam gledao Romu i prošle i ove godine i hiljadu puta se začudio sta nasi novinari pišu (ne kazem da je Pjanić bio loš, sta više dobar je bio, ali u ocima nasih novinara je najbolji igrač Rome). To je sve na fazon kada je Florenzi zabio go Barceloni sa 30 metara, a Dzeko mu dodao. Pa su naši to prenijeli kao fenomenalnu asistenciju Dzeke...
-
todd_smith
#5748 Re: Miralem Pjanić
jarane ne mozes ti pored panjeva igrati onako kako pored dobrih igracajeza u ledja wrote:Nije Viscatodd_smith wrote:Ma ko nije zakazao danas? ohladite sa tim pojedincima ovaj vise nego onaj i slicno, svi su zakazali, od sefa do golmana, a niti Dzeko.
Ostali od kojih ne ocekujemo mnogo su uradili onoliko koliko i mogu (Vranjes, Cocalic, Kolasinac, pa eto i Zukanovic).
Messi u Argentini i Messi u Barci dva svijeta, a u obje ekipe se sistem njemu prilagodi i njemu se stvara ekipa
- ultima_palabra
#5749 Re: Miralem Pjanić
Pa bila je igra u potpunosti prilagođena njemu. Cocalić tu da mu čuva leđa, Medunjanin da ima s kim odigrati, Višća i Lulić da ima kome gurnuti na krilo, i Džeko, klupski saigrač, u vrhu.
Ako si veliki igrač, onda se nametneš i uzmeš stvari u svoje ruke... Džeko je pomenuo alibi igru, daj prvom do sebe... po meni je najviše mislio na Mireta.
Ako si veliki igrač, onda se nametneš i uzmeš stvari u svoje ruke... Džeko je pomenuo alibi igru, daj prvom do sebe... po meni je najviše mislio na Mireta.
-
condy
#5750 Re: Miralem Pjanić
ultima_palabra wrote:Pa bila je igra u potpunosti prilagođena njemu. Cocalić tu da mu čuva leđa, Medunjanin da ima s kim odigrati, Višća i Lulić da ima kome gurnuti na krilo, i Džeko, klupski saigrač, u vrhu.