Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
annoy

#5726 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

omar little wrote:eee da, gdje je njegova sestra? zadnje sto je se sjecam je kada je pobjegla od ramsey i kera mu :D u neuspjelom spasavanju theona? jel se pojavljivala naknadno a da sam ja zaboravila?
U seriji se prave da ona i svi ostali Željezni ne postoje :diva:
Tako da mislim da nakon one gluposti s Theonom se više nije pojavila.
Juliuscezar

#5727 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

omar little wrote:eee da, gdje je njegova sestra? zadnje sto je se sjecam je kada je pobjegla od ramsey i kera mu :D u neuspjelom spasavanju theona? jel se pojavljivala naknadno a da sam ja zaboravila?
Koliko se sjecam nakon toga su ovi Ironborn iskljuceni iz price, iako kako kazu u knjigama imaju veliku ulogu.
omar little

#5728 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

annoy wrote:
U seriji se prave da ona i svi ostali Željezni ne postoje :diva:
Tako da mislim da nakon one gluposti s Theonom se više nije pojavila.
dobro je, znaci nisam izlapila. s kim su oni, inace, u savezu od ovih velikih kuca? jesu li vjerni nekome ili su sami za sebe kao sto im i geografija nalaze?
annoy

#5729 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

omar little wrote:
dobro je, znaci nisam izlapila. s kim su oni, inace, u savezu od ovih velikih kuca? jesu li vjerni nekome ili su sami za sebe kao sto im i geografija nalaze?
Koliko se sjećam, oni baš nisu voljni se priklanjati nekome, ali pred Aegonom su pokleknuli, a on im je dao određenu dozu samostalnosti i dozvolio im da prakticiraju svoj način života, i odaberu si vođu. Nakon toga su se uglavnom držali sami za sebe i nisu se previše miješali u događaje u ostatku Westerosa. Kasnije su imali vlastitu pobunu protiv Željeznog trona koja je ugušena pa je za kaznu Balonu Greyjoyu uzet Theon. Zanimljivo je da je Viserys njih naveo kao jednu kuću za koju misli da bi ga podržala da je odlučio krenuti u borbu za tron.

Oni imaju i posebnu religiju, tradiciju, običaje, meni osobno su jako interesantni, žao mi je što ih se ignorira.
omar little

#5730 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

hvala :)
Tito_i_Partija

#5731 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Mislim da jednostavno nema mjesta da se opsirnije ulazi u njihove dogadjaje, jer ova serija je jaaaaaako skupa za HBO. To je isto razlog zasto ima samo 10 epizoda po sezoni.

Dok uporedis recimo sa Walking Dead koja ima 16 epizoda, ali svaka se snima na jednoj te istoj jeftinoj lokaciji sa puno manje glumaca koje treba platit'. Tako da vjerujem da ce GoT jos mnogo stvari izostavit', ali meni licno ne smeta, jer serija ovakva kakva jest' je ionako vrh vrhova.
racionalista

#5732 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by racionalista »

"Željezni" su po meni u "top 3" najinteresantnije porodice koje se spominju u GoT-u. Jazuk je da im je dato ovako malo prostora u seriji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5733 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

dvije-tri kuće se spominju ovi ostali ko prateće orkestar...pa već kad si napiso il napisat ćeš 10 knjiga jebte debeli pa napišhi malo o ostalima...i onako je rasčerečijo starkove...daj malo ostale na kolac i deranje kože...
pici

#5734 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Tito_i_Partija wrote:Mislim da jednostavno nema mjesta da se opsirnije ulazi u njihove dogadjaje, jer ova serija je jaaaaaako skupa za HBO. To je isto razlog zasto ima samo 10 epizoda po sezoni.

Dok uporedis recimo sa Walking Dead koja ima 16 epizoda, ali svaka se snima na jednoj te istoj jeftinoj lokaciji sa puno manje glumaca koje treba platit'. Tako da vjerujem da ce GoT jos mnogo stvari izostavit', ali meni licno ne smeta, jer serija ovakva kakva jest' je ionako vrh vrhova.
Image
Tito_i_Partija

#5735 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

pici wrote: Image
Aha. A neki dan isla ova ploca:
pici wrote:jebote višhe i serija i producenti i režiser i debeli prdonja...pa moram li gledat čerečenja, deranje kože, silovanja itd itd da bi se zadovoljila prljava isfrustrirana mašta kretenskih mozgova...od nečeg što je bilo kao jedna fina fantazijska priča su napravili pedofilsko-pedersko-morbidno šenlučenje...jebte koda su im karadžić i mladić savjetnici...i onaj abu bekir iz sirije
pici

#5736 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Tito_i_Partija wrote:
pici wrote: Image
Aha. A neki dan isla ova ploca:
pici wrote:jebote višhe i serija i producenti i režiser i debeli prdonja...pa moram li gledat čerečenja, deranje kože, silovanja itd itd da bi se zadovoljila prljava isfrustrirana mašta kretenskih mozgova...od nečeg što je bilo kao jedna fina fantazijska priča su napravili pedofilsko-pedersko-morbidno šenlučenje...jebte koda su im karadžić i mladić savjetnici...i onaj abu bekir iz sirije

ta ploČa i dalje je u opticaju...kaj se bunišH tHovariš stari...
Tito_i_Partija

#5737 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Meni to daje dva skroz razlicita utiska, al' hajd' eto, kako ti kazes. :D
johnlock071

#5738 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

pici wrote:dvije-tri kuće se spominju ovi ostali ko prateće orkestar...pa već kad si napiso il napisat ćeš 10 knjiga jebte debeli pa napišhi malo o ostalima...i onako je rasčerečijo starkove...daj malo ostale na kolac i deranje kože...
Jarane piše on uveliko i naširoko, al je TV show odlučio malo srezati širinu priče, najviše iz praktičnih razloga. Jedva stane i ovo što stane, ni jedna TV serija nema ni blizu glumaca ni budžet kao GoT.
Volio bih i ja vidjeti i Ironborne i još neke stvari, al šta je tu je.

I prestanite jadovat nad Starkovima, opet kažem, u perspektivnoj su poziciji pravo, ima i gorih. :)
pici

#5739 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

pa bili su ti ironborn i to podosta u seriji...samo što su puša ko meHka dušHa... sjebašHe ih na onim ostrvima ni makac ne mogu od strakovih, tullyijevih i lanisterovih...sad ove dvije prve femilije su pušHa dok lanisterima predstoji čerečenje od ISISovaca...jedva čekam da onaj mali lanister prozbori o incesu a i zna onaj glavozija garant...samo čeka da malo ojača i onda ide nabijanja i deranje kože po Dubrovniku...
dezurni_ucenik

#5740 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

pici wrote:
AleksoMKD wrote:Sansi kako je krenulo u 6-oj sezoni ce je kidnapirati oni Thenovi sto jedu ljude.

Pa ce je zeleti za zenu onaj Kralj white walkera.

njojzi ne gine redaljka do kraja sezone...

Ma i debeli ce se omrsit garant. :lol:
omar little

#5741 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

johnlock071 wrote:
I prestanite jadovat nad Starkovima, opet kažem, u perspektivnoj su poziciji pravo, ima i gorih. :)

ajde?! da neces slucajno naredjivati sta ce se misliti i pisati?
madner

#5742 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madner »

Ovo ko u Alan Fordu, neprijatelj nas je opkolio! Odlicno, meci nece fuliti. :D
johnlock071

#5743 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

omar little wrote:
johnlock071 wrote: I prestanite jadovat nad Starkovima, opet kažem, u perspektivnoj su poziciji pravo, ima i gorih. :)
Ti mi pravo djeluješ pod stresom.
omar little

#5744 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

johnlock071 wrote:
omar little wrote:
johnlock071 wrote: I prestanite jadovat nad Starkovima, opet kažem, u perspektivnoj su poziciji pravo, ima i gorih. :)
ti meni nadmeno.
johnlock071

#5745 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

omar little wrote:
johnlock071 wrote:
ti meni nadmeno.
Pošteno. Nisam pisao u tom smislu u kojem si ti to vidjela, ali eto hvala na primjedbi, trudiću se da ne djelujem tako. :)
pici

#5746 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sviJu nas je potreslo sansino bušenje...de smirimo strasti...evo jel mislite da će ayra biti prevarena od onog vulgaris šuparis bezličnog...nešto mi je šHaren...
johnlock071

#5747 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

pici wrote:sviJu nas je potreslo sansino bušenje...de smirimo strasti...evo jel mislite da će ayra biti prevarena od onog vulgaris šuparis bezličnog...nešto mi je šHaren...
Mislim da će prije ona njih izradit kad je pošalju recimo na misiju da ubije nekog a ona recimo sretne nekog sa svoje liste ili nešta pa napusti misiju.

Oni fejslesi mi se čine pravo pošteni. :)
Juliuscezar

#5748 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Pa nece postati kao on da moze mjenjati lica, biti ce neki manji nivo. On joj kaze da nece postati niko nego neko drugi, mislim da se radi o tome da ce je spremiti fizicki i psihicki za osvete, da ce je napraviti zrelom .

Ima li ko na svijetu da podrzava Lannistere :D
omar little

#5749 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

bhnapoleon1 wrote: Ima li ko na svijetu da podrzava Lannistere :D

kao kucu jok, ali su mi tyrion i jaime dragi likovi. jaime se skoro pa dijametralno promijenio od prve sezone. nabolje, naravano. jos samo onu kuju da sutne i bice super. :D
johnlock071

#5750 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

bhnapoleon1 wrote: Ima li ko na svijetu da podrzava Lannistere :D
Brother Lancel mi je beton. :D
Post Reply