Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Arminaa

#5726 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

kadinica wrote:Trebala je reklamaciju uputiti...

Sorry, neću više ovo spominjati.
:dance: :dance: :dance: :dance:
krompir i riza

#5727 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

O, ne opet :-)

Mir, mir, nema rasprave više :D

Jutros sam postavila pitanje i nema ga :-? Haman mi konekšn pukla dok sam submit..
CherryLips

#5728 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Je li ok krvarenje koje se javlja svako malo,ja sve mislim da se organizam jos dovodi u red...imala sam dvije menstruacije koje su nekako brzo dosle jedna za drugom (20-ak dana),onda kad je opet men.trebala biti samo se jednom u toku dana javilo krvarenje,i evo opet nakon deset dana isto. I nekako se oba puta desilo nakon duzeg pjesacenja,sko to uopste ima ikakve veze..Od poroda su prosla skoro cetiri mjeseca..nikako da odem gin na kontrolu,bilo je nekih drugih zdrav.problema...utjesite me da je sve to u normali...
max07

#5729 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

Arminaa, tebi je Nikulin izgleda dobro stao na zulj nekada...
Umjesto sto ovdje mlatis praznu slamu i pricas o tome kako covjek uzima lovu, fino otidji i prijavi ga. Eto imas i dokaz, tu pricu cimerice :-)

Niti sam njegov advokat niti ga sad nesto branim, ali sad ispade da ko god je bio kod njega, morao mu je iskesirati barem jednu prosjecnu ovdasnju platu.
A ja kad kazem da mu nisam dala nista, kvarim ti koncepciju :roll:
max07

#5730 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

CherryLips wrote:Je li ok krvarenje koje se javlja svako malo,ja sve mislim da se organizam jos dovodi u red...imala sam dvije menstruacije koje su nekako brzo dosle jedna za drugom (20-ak dana),onda kad je opet men.trebala biti samo se jednom u toku dana javilo krvarenje,i evo opet nakon deset dana isto. I nekako se oba puta desilo nakon duzeg pjesacenja,sko to uopste ima ikakve veze..Od poroda su prosla skoro cetiri mjeseca..nikako da odem gin na kontrolu,bilo je nekih drugih zdrav.problema...utjesite me da je sve to u normali...
Moze biti da nije nista i da ti se ciklus jos nije uspostavio, ali nemoj se igrati, otidji sto prije na ginekoloski pregled.
Alhemicarkaa

#5731 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

CherryLips wrote:Je li ok krvarenje koje se javlja svako malo,ja sve mislim da se organizam jos dovodi u red...imala sam dvije menstruacije koje su nekako brzo dosle jedna za drugom (20-ak dana),onda kad je opet men.trebala biti samo se jednom u toku dana javilo krvarenje,i evo opet nakon deset dana isto. I nekako se oba puta desilo nakon duzeg pjesacenja,sko to uopste ima ikakve veze..Od poroda su prosla skoro cetiri mjeseca..nikako da odem gin na kontrolu,bilo je nekih drugih zdrav.problema...utjesite me da je sve to u normali...
Ima i te kako logike, materica se još skuplja i vraća u prvobitan položaj - svaki fizički napor može dovesti do krvarenja. Kažu da su nepravilnosti u menstruaciji za vrijeme dojenja normalne, kako u obimu, tako i u dužini. Mada ipak neko pretjerano dugo krvarenje ne bi trebalo biti normalno. Nije alarmantno za ići kod doktora, sačekaj još, pa ako se stanje ponovi idi doktoru.
CherryLips

#5732 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Hvala puno na odg.,ma to sto se pojavi i ne mogu nazvati krvarenjem u pravom smislu rijeci,vise kao trag krvi,a na kontrolu svakako moram kad-tad...
Arminaa

#5733 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

max07 wrote:Arminaa, tebi je Nikulin izgleda dobro stao na zulj nekada...
Umjesto sto ovdje mlatis praznu slamu i pricas o tome kako covjek uzima lovu, fino otidji i prijavi ga. Eto imas i dokaz, tu pricu cimerice :-)

Niti sam njegov advokat niti ga sad nesto branim, ali sad ispade da ko god je bio kod njega, morao mu je iskesirati barem jednu prosjecnu ovdasnju platu.
A ja kad kazem da mu nisam dala nista, kvarim ti koncepciju :roll:
Izgleda da sam ja tebi nekad stala na zulj, a ne Nikulin meni, obzirom da za skoro svaki moj post nadjes zajedljiv i ironican komentar :evil: . Prije svega ja ne mlatim praznu slamu, vec pricam istinu, a zasto bih ga ja prijavljivala - pa nisam mu ja dala pare niti ih je trazio od mene.
Buduci da s velikom paznjom pratis moje komentare cudi me da nisi vidjela da sam ja u prvom odgovoru napisala da dosta zena hvali Nikulina, a pare nisam ni spominjala. Kada je kadinica napisala Nikulin+koverta, ja sam se samo nadovezala na to.
I jos nesto draga moja, ne kvaris mi koncepciju, samo je potvrdjujes, jer si ranije pisala da ti Nikulin nije trazio pare, moguce i zbog zajednickih prijatelja preko kojih si i dosla do njega (tako je nesto pisalo, mrsko mi se sada vracati nekoliko strana unazad pa da te citiram od rijeci do rijeci)!
Ovim je sva moja korespondencija s tobom zavrsena i ne mislim vise komentarisati ijedno slovo natipkano s tvoje strane. LP
affidavit

#5734 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Može li mi neko reći kako funkcioniše dolazak patronažnih sestara na adresu?
Naime, pošto sam godinama kod dr. Divanovića i on mi vodi i trudnoću odem ja danas do ginekologije u svom domu zdravlja da se raspitam kako ću regulisati uputnicu za porod, hoće li mi oni otvoriti porodiljsko bolovanje i sl. administrativne stvari, rekoh da ne bude da sam morala nešto uraditi pa da to kasnije neko završava za mene. Elem, sestra mi reče da 15 dana prije zakazanog termina mogu doći kod njih na šalter i uzeti uputnicu za porod, 28 dana prije termina mi isto tako mogu otvoriti porodiljsko bolovanje, a ako budem morala na bolovanje ranije onda mi bolovanje može otvoriti dr. porodične medicine uz preporuku dr. Divanovića. Ja sam stvarno rekla zašto sam tu tj da imam dr. koji mi vodi trudnoću, i pitala sam trebam li da otvorim karton kod nekog dr. u domu zdravlja da bih sve to mogla regulisati, žena kaže ne treba jer kao bezveze je da idem na duple preglede, što je i u pravu.
Onda mi je naumpalo kako stvari stoje sa patronažnim sestrama, hoće li mi one doći iako nemam karton u domu zdravlja? Znate li možda proceduru, nešto me strah, jer kad pričam sa ženam sve koje su vodile trudnoću privatno su ipak imale karton i u svojim domovima zdravlja tj. u javnom zdravstvu i povremeno su dolazile na preglede. Ja stvarno ne bih da sad bezveze ni tom nekom dr. oduzimam vrijeme, ali ne bih kasnije da ne mmogu regulisati stvari vezane za bolovanje? Da li je neka imala sl. situaciju, da je trudnoću vodila samo privatno?
Znam da smaram s ovim proceduralnim stvarima, ali kako rekoh ne bih kasnije da to neko mora obavljati za mene, a znamo već kako te stvari u zdravstvu idu.
Arminaa

#5735 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Arminaa »

Ja sam vodila trudnocu samo privatno i to upravo kod dr. Divanovica :D i nisam imala karton nigdje izuzev onog standardnog u ambulanti porodicne medicine. Bila sam na bolovanju skoro 2 mjeseca prije poroda koje mi je otvorila dr. opste prakse na preporuku Divanovica. Dr. opste prakse mi je dala i uputnicu za bolnicu. A porodiljsko sam otvorila sa danom poroda uz otpusno pismo iz bolnice, nisam htjela 28 dana prije poroda, zbog posla mi je bolje odgovaralo bolovanje.
Sto se tice patronazne, u bolnici nakon poroda ti uzmu podatke sa tacnom adresom i brojem telefona, koje zatim proslijede u domove zdravlja kako bi patronazne sestre mogle doci porodiljama.
max07

#5736 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

@Arminaa, ja ne trazim svadju i nisam konfliktna osoba, ali mi jako ide na zivce kada me neko proziva bez razloga. To si ti upravo ucinila u svom danasnjem postu na koji sam i reagirala (parafraziram - da mi Nukulin mora biti blizak rod kad mi nije trazio pare).
Ovim i ja zavrsavam ovu prepisku. Zelim ti svu srecu svijeta uz nadu da ni tebi ni meni koverte nikada vise nece biti tema u zivotu.
otherside

#5737 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

max07 wrote:@Arminaa, ja ne trazim svadju i nisam konfliktna osoba, ali mi jako ide na zivce kada me neko proziva bez razloga. To si ti upravo ucinila u svom danasnjem postu na koji sam i reagirala (parafraziram - da mi Nukulin mora biti blizak rod kad mi nije trazio pare).
Ovim i ja zavrsavam ovu prepisku. Zelim ti svu srecu svijeta uz nadu da ni tebi ni meni koverte nikada vise nece biti tema u zivotu.
:thumbup: :stolica1:
duboka_misao

#5738 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

hajde ba max svi znamo da ti je Nikulin od tetkine dajdziCHne rodjak po maminoj strani.
otherside

#5739 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

duboka_misao wrote:hajde ba max svi znamo da ti je Nikulin od tetkine dajdziCHne rodjak po maminoj strani.
:jok: :balkanac:
(volim ove nove smajlice) :D
max07

#5740 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

duboka_misao wrote:hajde ba max svi znamo da ti je Nikulin od tetkine dajdziCHne rodjak po maminoj strani.
:lol:
eto provaljena sam izgleda :ljubi:

ja sta je ovih novih smajlica
gle ovog :smekerica:
duboka_misao

#5741 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

:cuvajse:
safran

#5742 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

duboka_misao wrote::cuvajse:
:gladna:
otherside

#5743 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

:janpi: :nargila: :luda:
blufonka

#5744 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by blufonka »

Nikulin uzima pare i to je opste poznato; kao i ostali ljekari uostalom, ne znam sto uopste naklapati na tu temu, svojim sam ocima vidjela da je uzeo lovu zeni za uslugu (ne bih detaljisala)!
Mozemo ga kuditi ili braniti ali stvar je licnog izbora platiti mu ili ne, pa ko voli nek izvoli!
max07

#5745 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

:happyfamily:
:amazonka:

otherside, evo jedan i za tebe
:jedekolac:
otherside

#5746 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

ja bih prvo ovog nikulina u zatvor pa da nastavimo :D
ciki4

#5747 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Ja samo da pozdravim max :cao: i čestitam sarajevo84 na trudnoći :navijacica: (i isprobam nove smajliće :luda: . Dr. Katica je porodio moju prijateljicu (CR), hvali ga na sva usta, a moja cimerka se bila zaljubila u njega, koliko je bio pazljiv u vizitama prema njoj. Navodno, (kako je cimi samo o njemu pričala) čovjek je bio maneken nekad davno. To je jedna nebitna, ali nama tad uzasno zabavna informacija :hulahop:
Joj jesu dobri smajlići, mogla bi ovako do sutra
ciki4

#5748 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Nikulina pred Fazliju, da mu ko Backovicu očita bukvicu :fazlija:
max07

#5749 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

ciki4 wrote:Ja samo da pozdravim max :cao: i čestitam sarajevo84 na trudnoći :navijacica: (i isprobam nove smajliće :luda: . Dr. Katica je porodio moju prijateljicu (CR), hvali ga na sva usta, a moja cimerka se bila zaljubila u njega, koliko je bio pazljiv u vizitama prema njoj. Navodno, (kako je cimi samo o njemu pričala) čovjek je bio maneken nekad davno. To je jedna nebitna, ali nama tad uzasno zabavna informacija :hulahop:
Joj jesu dobri smajlići, mogla bi ovako do sutra
cao ciki :cao: :cmok:
nadam se da bebce slusa i da uzivate :shmizla:
max07

#5750 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

ciki4 wrote:Nikulina pred Fazliju, da mu ko Backovicu očita bukvicu :fazlija:
ako ne uspije fazlija, ima evo i brus li :) :brusli:
Post Reply