Sarajevo shopping
Moderator: anex
-
feferon
#5726 Re: Sarajevo shoping
pozdrav forumaši
planiram si u RH kupiti fotoaparat od 1700 kuna, sad me zanima da li mogu i za njega tražiti povrat poreza? je li to iznosi čak 25% ?
nađoh na ovoj stranici neke informacije, ali me zanima kako nakon što iziđem iz RH?
http://www.dacc.ba/povrat-pdv-a-za-kupl ... -hrvatskoj
znači ja u RH to prijavim da mi vrate porez i onda kada uđem u BiH kako mogu izbjeći da im platim carinu? i kolika bi bila carina?
ne bih da me na kraju još skuplje iziđe
također koliko ta procedura traje jer postoji mogućnost da ću se autobusom vraćati iz RH pa da ne bi vozač izgubio živce :/
planiram si u RH kupiti fotoaparat od 1700 kuna, sad me zanima da li mogu i za njega tražiti povrat poreza? je li to iznosi čak 25% ?
nađoh na ovoj stranici neke informacije, ali me zanima kako nakon što iziđem iz RH?
http://www.dacc.ba/povrat-pdv-a-za-kupl ... -hrvatskoj
znači ja u RH to prijavim da mi vrate porez i onda kada uđem u BiH kako mogu izbjeći da im platim carinu? i kolika bi bila carina?
ne bih da me na kraju još skuplje iziđe
također koliko ta procedura traje jer postoji mogućnost da ću se autobusom vraćati iz RH pa da ne bi vozač izgubio živce :/
-
MrsJ
#5727 Re: Sarajevo shoping
Pisalo se vec u ranijim postovima o tom prenosenju preko granice pa procitaj malo. Na predaji za povrat ces se zadrzati 5 minuta tako da to nije problem. Ako te nasi uhvate e onda ces dobro platiti jer moras platiti i carinu i PDV, tako da ce ti to doci skuplje nego onaj povrat poreza koji ces dobiti. Na tebi je da li ces rizikovati.
- Nisrin
#5728 Re: Sarajevo shoping
Da li ce ista opstati u ovom gradu i drzavi?
Zatvara se COINCASA u BBIu, pa je rasprodaja...Shoe Be Do mi rece kolegica da se zatvara, i jucer je stvarno los izbor obuce bio...U Bati je snizenje 50% na sve, da se i tamo ne zatvara????
I primjetila sam da su jaaaako neljubazne i arogantne prodavacice u VECINI radnji, jasno mi je da rade za niske plate, da imaju probleme, ali zar prema kupcu ne treba da se ponasaju blagonaklono, sa osmijehom na licu da usluze i eventualno pomognu?!
Da ne kazem da je u SHOE BE DO prodavacica sve vrijeme tipkala na mobitelu i namrgodjena bila i da mi je JEDVA dala da probam cizme i da mi nije ni ponudila veci broj niti ista...
Zatvara se COINCASA u BBIu, pa je rasprodaja...Shoe Be Do mi rece kolegica da se zatvara, i jucer je stvarno los izbor obuce bio...U Bati je snizenje 50% na sve, da se i tamo ne zatvara????
I primjetila sam da su jaaaako neljubazne i arogantne prodavacice u VECINI radnji, jasno mi je da rade za niske plate, da imaju probleme, ali zar prema kupcu ne treba da se ponasaju blagonaklono, sa osmijehom na licu da usluze i eventualno pomognu?!
Da ne kazem da je u SHOE BE DO prodavacica sve vrijeme tipkala na mobitelu i namrgodjena bila i da mi je JEDVA dala da probam cizme i da mi nije ni ponudila veci broj niti ista...
- Irm@
#5729 Re: Sarajevo shoping
Za Coincasa sam ja pitala (jer sam se bas nasekirala sto zatvaraju)Nisrin wrote:Da li ce ista opstati u ovom gradu i drzavi?
- Nisrin
#5730 Re: Sarajevo shoping
Coincasa je svakako bila prevelik zalogaj za nas- mislim za vecinu ljudi...uostalom, kao i Vicko, sve neke fensi stvari ali skupeeeem preskupe!
Kamo srece da se otvori IKEA ili C&A kod nas ili barem KIK..to bi bilo pristupacno!
Kamo srece da se otvori IKEA ili C&A kod nas ili barem KIK..to bi bilo pristupacno!
- jalijas74
#5731 Re: Sarajevo shoping
Obidjem cijeli grada ne bi li nasao svjecice za djeciju tortu nesto u ovom folu

i posto smo mi toliko primitivan grad mi ovakve svjecice nemamo u prodaji.
Dakle obisa sve zivo sto postoji Konzume velike i male (ex Merkatore i ex-DP na vise lokacija), DM u njiha sam se bas bio pouzdao ali zamisli uopste ne maju takvu robu, AMKO, Bingo, Interex, Hose, MARS Grbavica i jos neke jace grape ali nema pa nema.
U CM-u sam doduse na kraju kupio nesto slicno ovome u obliku smajlija i plaio 4,80 KM

Sve svjecice sa brojevima su iste ogromni brojevi a ruzne samo tako

ili one standardne kao cigare.
I na samom kraju pronadjem svjeciciu u Peniju za 1,20 KM skoro ista ako ova.

Kakva smo seljacka provincija postali cudo je rec i o kakvoj SARAJEVO SHOPING prici pricamo kad nema jedne ovakve gluposti kao sto je svijeca.

i posto smo mi toliko primitivan grad mi ovakve svjecice nemamo u prodaji.
Dakle obisa sve zivo sto postoji Konzume velike i male (ex Merkatore i ex-DP na vise lokacija), DM u njiha sam se bas bio pouzdao ali zamisli uopste ne maju takvu robu, AMKO, Bingo, Interex, Hose, MARS Grbavica i jos neke jace grape ali nema pa nema.
U CM-u sam doduse na kraju kupio nesto slicno ovome u obliku smajlija i plaio 4,80 KM

Sve svjecice sa brojevima su iste ogromni brojevi a ruzne samo tako

ili one standardne kao cigare.
I na samom kraju pronadjem svjeciciu u Peniju za 1,20 KM skoro ista ako ova.

Kakva smo seljacka provincija postali cudo je rec i o kakvoj SARAJEVO SHOPING prici pricamo kad nema jedne ovakve gluposti kao sto je svijeca.
- CherryLips
#5732 Re: Sarajevo shoping
Je li se ono zatvara i Oviesse?
- Nisrin
#5733 Re: Sarajevo shoping
CherryLips wrote:Je li se ono zatvara i Oviesse?
U Interexu zatvaraju, a izgleda i u BBIu iako radnica kaze da se sele u SCC- nisam ni ocekivala od nje istinu!
A otvorila se neka pekara u Titovoj, kod Metropolisa, je li bio neko???
- P308
#5734 Re: Sarajevo shoping
Steta, znao sam naci finih a povoljnih stvari kod njih. Nadam se da se samo sele.Nisrin wrote:CherryLips wrote:Je li se ono zatvara i Oviesse?
U Interexu zatvaraju, a izgleda i u BBIu iako radnica kaze da se sele u SCC- nisam ni ocekivala od nje istinu!
- Irm@
#5735 Re: Sarajevo shoping
ja im vjerujem da se seleNisrin wrote:CherryLips wrote:Je li se ono zatvara i Oviesse?
za pekaru: sve zaboravim da svratim pa cu poslije.. prijavim sta ima i kakvo je
edit: isla sam
Last edited by Irm@ on 21/01/2015 13:17, edited 1 time in total.
- m@gm@
#5736 Re: Sarajevo shoping
pekaraNisrin wrote:CherryLips wrote:Je li se ono zatvara i Oviesse?
-
StupskaBitanga
#5737 Re: Sarajevo shoping
aha gdje je bio dežurni market
- CherryLips
#5738 Re: Sarajevo shoping
Biće mi zao ako zatvore Oviesse,za malog sam nalazila odlicnih stvari. Sve što je valjalo,ode. Kad se sjetim Magma home,Dorothy Perkins.....
- JanuaryJones
#5739 Re: Sarajevo shoping
Hoćemo sliku pekare!
-
StupskaBitanga
#5740 Re: Sarajevo shoping
pa šta će ostati od BBI?Nisrin wrote:Da li ce ista opstati u ovom gradu i drzavi?
- Nisrin
#5741 Re: Sarajevo shoping
http://www.ibar.ba/novotvorena-pekara-farina-sarajevo/JanuaryJones wrote:Hoćemo sliku pekare!

Pekara je prelijepa, unutra mozete popiti i caj- TEEKANNE, hljebovi i peciva su PRESKUPI, skuplje od Maison Coco, a manje
Iako im je hljeb sa sjemenkama bas nabijen i preukusan, ali je stvarno preeesitan za 2,20KM...
- JanuaryJones
#5742 Re: Sarajevo shoping
Valja platit kiriju. Vidjeh na infobaru slike, dosta toga sličnog ima u Kaiseru. Haj nek rade ljudi.Nisrin wrote:http://www.ibar.ba/novotvorena-pekara-farina-sarajevo/JanuaryJones wrote:Hoćemo sliku pekare!
Pekara je prelijepa, unutra mozete popiti i caj- TEEKANNE, hljebovi i peciva su PRESKUPI, skuplje od Maison Coco, a manje![]()
Iako im je hljeb sa sjemenkama bas nabijen i preukusan, ali je stvarno preeesitan za 2,20KM...
-
StupskaBitanga
#5743 Re: Sarajevo shoping
meni se iskreno ukus nije dopao još sam uzeo neko pecivo sa sirom. Ne znam meni poenta pekare a da nije friško i toplo nije ok
- JanuaryJones
#5744 Re: Sarajevo shoping
Da nije na fazon franšize MiniPani gdje se zaledjeno tijesto i peciva specijalnom peći peku, a ne mijesi se na licu mjesta?StupskaBitanga wrote:meni se iskreno ukus nije dopao još sam uzeo neko pecivo sa sirom. Ne znam meni poenta pekare a da nije friško i toplo nije ok
-
StupskaBitanga
#5745 Re: Sarajevo shoping
ne znam ono što sam ja jeo nije bilo friško i nije bilo toplo nego je imalo ukus kao da dugo vremena stoji tu
-
dpjokala26
#5746 Re: Sarajevo shoping
ponude u nasim pekarama lice ko jaje jajetu. kad vidim vani kakvih pekara ima,i kakva je sve ponuda za peciva i kruh,odmah ogladnim.StupskaBitanga wrote:meni se iskreno ukus nije dopao još sam uzeo neko pecivo sa sirom. Ne znam meni poenta pekare a da nije friško i toplo nije ok
Last edited by dpjokala26 on 22/01/2015 15:00, edited 1 time in total.
-
dpjokala26
#5747 Re: Sarajevo shoping
ne vjerujem da ima prostora da se tamo mijesi....vjerujem da se dostavlja zaledjeno.JanuaryJones wrote:Da nije na fazon franšize MiniPani gdje se zaledjeno tijesto i peciva specijalnom peći peku, a ne mijesi se na licu mjesta?StupskaBitanga wrote:meni se iskreno ukus nije dopao još sam uzeo neko pecivo sa sirom. Ne znam meni poenta pekare a da nije friško i toplo nije ok
- black
#5748 Re: Sarajevo shoping
samo se prebacio na pekaruStupskaBitanga wrote:aha gdje je bio dežurni market
-
StupskaBitanga
#5749 Re: Sarajevo shoping
znaci isti vlasnik
- black
#5750 Re: Sarajevo shoping
daStupskaBitanga wrote:znaci isti vlasnik