BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
p206

#5726 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by p206 »

nihoniho wrote:"Pa, meni je taj poziv za Seferovića logičan. On je igrao čitave kvalifikacije za U-21 reprezentaciju Švajcarske i to je njegova stvar. Znao je kao i ostali igrači da smo mi zainteresovani za njega, ali on je prošao sve selekcije Švajcarske, tako da je poziv u A tim logičan slijed događaja", dodao je Sušić.

nastavlja se grcevita borba nseg selektora po pitanju dijaspore , nijedan potencijalni eprezentativac nece biti prepusten drugoj selekciji
Meni se čini da njega boli kurko šta će biti poslije ovih kvalifikacija. Jer on sigurno neće produžiti ugovor i ima svojih 20 igrača.
Stvarno su mu medijski nastupi katastrofa...jebote znam da si fudbaler, al brate daj malo poradi na diplomatiji. A ne s neba pa u rebra.
samo_ti

#5727 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by samo_ti »

Majke mi moje, mene bi iznenadilo da on kaze sta normalno i pozitivno :)
denimb

#5728 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by denimb »

Edin H. wrote:
denimb wrote:Ja skonto da je Chelsea u pitanju :D

Nema veze ba, bitan je napredak u karijeri, da mi je neko pricao prije 5 godina da cemo imati golmana koji bi mogao braniti u MUFC, samo bih se nasmijao :D
Koliko ja razumijem i Chelsea je ozbiljno zainteresovan, ali nisam siguran kakve su mu sanse da izbaci Cecha.
Liverpool bi mu bio najbolja opcija, jer izgleda da Brendon ne gotivi Reinu koji ima najvecu tupla poslije Gerrarda, tako da on najvjerovatnije ide na ljeto, a Bradley mu realno ne bi bio konkurencija.

Procitao sam negdje i ja da je zainteresovan, ali da bi se Begovic u tom slucaju morao pomiriti sa klupom do daljnjeg...

Reina ide 90% iz L'poola, ali koliko sam skonto ni De gea nije siguran, tako da su to dva kluba u kojima bi mogao doci do prvih 11 relativno lahko...
cindrlimindrli

#5729 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cindrlimindrli »

Edin H. wrote:Mislim da ovo znaci da ce Asmir na ljeto u (mrski) Manchester United kad se oni kotarisu De Gea-e, jer je Stoke kupio Butlanda, mladog engleskog reprezentativca, ali ce ga ostaviti u Birminghamu na posudbi do kraja sezone.
Ovo bi bilo super, jos Dzeko da se ustabili u prvom sastavu i mozda pomognu nekom drugom da se docepa EPL.
Recimo, Vranjes u United-u. :D :run:
nihoniho wrote:"Pa, meni je taj poziv za Seferovića logičan. On je igrao čitave kvalifikacije za U-21 reprezentaciju Švajcarske i to je njegova stvar. Znao je kao i ostali igrači da smo mi zainteresovani za njega, ali on je prošao sve selekcije Švajcarske, tako da je poziv u A tim logičan slijed događaja", dodao je Sušić.

nastavlja se grcevita borba nseg selektora po pitanju dijaspore , nijedan potencijalni eprezentativac nece biti prepusten drugoj selekciji
Borba neborba, nista on nije lupio, odmjerena i pristojna izjava. Normalno je za ocekivati da ce neki klinac
nakon sto prodje sve selekcije reprezentacije vjerovatno dobiti poziv i za A tim.
Mikady

#5730 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

Spominje se Man.U, Chelsea, Arsenal, LFC, City, Totenham.. :roll: a na kraju predje u QPR.
MyTao

#5731 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MyTao »

Nadam se da ce Asmir u Liverpool... i sam je nekoliko puta rekao da mu je san braniti u Liverpool-u... E sad neznam koliko ga cijeni BR jer on trazi golmana koji ce se dodavati vise nego ispucavati... a mislim da je to Begovicu najveca mana, ili je to sto igra za Stoke, pa uvijek izbija loptu...
Dead Man Walking

#5732 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Normalno da je logicno da Seferovica zove Otmar koji ima jos 5-6 napadaca kao sto su Saciri, Derdiyok, Gavranovic, Mehmedi, Frei, Ben Khalifa... A nije logicno da ga zovemo mi koji imamo Dzeku i Vedada. Veliki je logicar taj nas Safet.
nihoniho

#5733 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by nihoniho »

Ovo , bez imalo pretjerivanja, postaje smijesno ! Sta taj covjek radi i govori je cista satira .
Jos su smjesniji naivni pokusaji, na nivou obdanista, da se ti potezi predstave pot[uno normalnim i logicnim !
Citava javnost djeluje retardirano !
jeza u ledja

#5734 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Nije mi jasan post iznad od Dead Man, kako ce Susic zvati Seferovica?

Nego, evo pitanje. Kakav cete vi zakljucak izvuci (i da li cete) na osnovu eventualnog nepojavljivanja nekih od ovih igraca sto su pozvani na "druzenje" protiv Slovenije? Da li ce to za vas znaciti da oni nece da igraju ili cete smatrati da imaju dobar izgovor? I sto se tice Seferovica, kakav cete zakljucak izvuci (i da li cete ikakav) ako umjesto posjete Koperu ode i odigra za Svicarsku?
splend

#5735 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by splend »

Dead Man Walking wrote:Normalno da je logicno da Seferovica zove Otmar koji ima jos 5-6 napadaca kao sto su Saciri, Derdiyok, Gavranovic, Mehmedi, Frei, Ben Khalifa... A nije logicno da ga zovemo mi koji imamo Dzeku i Vedada. Veliki je logicar taj nas Safet.
pape ne moze zvati seferovica. pokusat cu nacrtat razlog :thumbup:

Image
jeza u ledja

#5736 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

nihoniho wrote:Ovo , bez imalo pretjerivanja, postaje smijesno ! Sta taj covjek radi i govori je cista satira .
Jos su smjesniji naivni pokusaji, na nivou obdanista, da se ti potezi predstave pot[uno normalnim i logicnim !
Citava javnost djeluje retardirano !
Get of jor haj hors.
Dead Man Walking

#5737 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

jeza u ledja wrote:Nije mi jasan post iznad od Dead Man, kako ce Susic zvati Seferovica?

Nego, evo pitanje. Kakav cete vi zakljucak izvuci (i da li cete) na osnovu eventualnog nepojavljivanja nekih od ovih igraca sto su pozvani na "druzenje" protiv Slovenije? Da li ce to za vas znaciti da oni nece da igraju ili cete smatrati da imaju dobar izgovor? I sto se tice Seferovica, kakav cete zakljucak izvuci (i da li cete ikakav) ako umjesto posjete Koperu ode i odigra za Svicarsku?
Nazvace ga na telefon barem, ako vec nece otici i popricati s njim, reci mu da racuna na njega. Umjesto da pokaze minimum volje za tog igraca on je poletio da kaze kako je logicno da on igra za Svicu, a prije je toga je digo nosinger sto su ovi potencijalni uopste kontaktirani od strane saveza.

Sto se tice ovog tvog pitanja, sve dok selektor ne pozove igraca oni mogu na druzenja dolaziti 10 godina bez da ikad zaigraju za tim, tako da sto se mene tice nema se niti jednom od njih sta prigovoriti ako ne dodju.

P.S. Za stoljpija na vodu, cak i Koraljki se (doduse rijetko) udostojim odgovoriti, al najvecoj fudbalskoj neznalici na forumu mi se bas ne da.
ODVRATAN_i_GADAN

#5738 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

splend wrote:
Dead Man Walking wrote:Normalno da je logicno da Seferovica zove Otmar koji ima jos 5-6 napadaca kao sto su Saciri, Derdiyok, Gavranovic, Mehmedi, Frei, Ben Khalifa... A nije logicno da ga zovemo mi koji imamo Dzeku i Vedada. Veliki je logicar taj nas Safet.

Image
Mozda nema pasos ali je dvojni drzavljanin BiH i Swiss kao i Hajrovic!
jeza u ledja

#5739 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:
jeza u ledja wrote:Nije mi jasan post iznad od Dead Man, kako ce Susic zvati Seferovica?

Nazvace ga na telefon barem, ako vec nece otici i popricati s njim, reci mu da racuna na njega. Umjesto da pokaze minimum volje za tog igraca on je poletio da kaze kako je logicno da on igra za Svicu, a prije je toga je digo nosinger sto su ovi potencijalni uopste kontaktirani od strane saveza.

Sto se tice ovog tvog pitanja, sve dok selektor ne pozove igraca oni mogu na druzenja dolaziti 10 godina bez da ikad zaigraju za tim, tako da sto se mene tice nema se niti jednom od njih sta prigovoriti ako ne dodju.

P.S. Za stoljpija na vodu, cak i Koraljki se (doduse rijetko) udostojim odgovoriti, al najvecoj fudbalskoj neznalici na forumu mi se bas ne da.
Ne znamo je li ga zvao telefonom. Susic, Begic, Slavica. Recio da Susic nije. Zasto bi Susic prvi trebao da kontaktira, a ne neko iz Saveza? Kako ce racunati na njega ako ovaj nema pasos? Odkud znas da nije pokazao minimum volje? Na osnovu toga sto kaze medijima? Ocigledno je da ima stav "necu ja nikog moliti" ako ovi ne pokazu interesovanje (da ne kazem "necu meni novinari podmetati igrace"). Interesovanje se ogleda u tome sto promjenis drzavljanstvo. Drzavljanstvo se mijenja uz pomoz saveza, ne uz pomoc Susica. Znaci kontakt treba da se uspostavlja na razini savez - igrac. Kontakt je uspostavljen, gdje su igraci? Ovaj momak nije kalibar za repke, realno, jeste da se isproba, nije za prvih 11 sigurno, realno tesko i za klupe. Da jeste, onda bi vec malo vise Susic trebao da se trzne.
Znaci kontakt prvo savez, onda Jagodic, onda Susic.

Hitzfield isprobava jer zeli da ga utefteri. I ja bih, da mozemo, ali ne mozemo.

PS: Palo mi je na pamet da igraci sa odredjenim sportskim drzavljanstvom imaju obavezu da se jave u reprezentaciju ako ih selektor zovne. Je li to tacno ili sam ja nesto pobrko?
jeza u ledja

#5740 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

I nikako mi nije jasno, zasto na osnovu izjava u medijima zakljucujete da znate sva desavanja oko reprezentacije?

Zar mislite da trener govori isto igracima i novinarima?
nihoniho

#5741 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by nihoniho »

Prodjose tri mjeseca od slucaja "Hajrovic", niko ne ode da posjeti Seferovica, pita bi li igrao u nasoj reprezentaciji, ponudi promjenu sportskog drzavljanstva.... da jeste, do marta bi procedura bila uradjena .
Naivno i degutantno, ceka se utakmica, pa se plasiraju price kako igrac nema pravo igrati!
Last edited by nihoniho on 01/02/2013 21:01, edited 1 time in total.
Mikady

#5742 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

splend wrote:

Image
:thumbup:

Bravo ovima se treba nacrtati.
nihoniho

#5743 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by nihoniho »

Mikady wrote:
splend wrote:

Image
:thumbup:

Bravo ovima se treba nacrtati.
Seferovic IMA pasos, pitanje je promijene sportske nacionalnosti.
Dzaba pokusavate dezavuisati javnost .
Dead Man Walking

#5744 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Pa otkud onda ista znamo jezu? Kako ti znas da ovaj nema nas pasos? Reko Safet i ti procito, ili si mu mozda vrsio uvid u dokumentaciju licno? Safet je isto govorio i za Hajrovica da nema pasos. Doduse mozda je to samo novinarima govorio, a raji svojoj je govorio da ima. Mislim, kad tako postavis stvari koji qrac ista ovdje radimo, zakljucati sve teme i cao.
Edin H.

#5745 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Edin H. »

Ako Safet kaze da treba da igra za Svicu, onda treba da igra za Svicu :dance:
Mikady

#5746 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

Seferovic ako zeli da igra za Svicu tu Pape ne moze nista a tako isto Kolasinac ako zeli za Njemacku.

Dzaba znaci i da im ide na noge ako zele da igraju za Bosnu sredice papire i cekat ce poziv. 8)
IlijaLadin

#5747 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by IlijaLadin »

Po mome mišljenju, i valjda common sense, vrijeđati nekoga koji u datom trenutku obnaša i jeste Institucija od državnog značaja, karakterišući ga sa atribucijama da je glup, retardiran ili idiot, prelazi granicu dopuštenog komuniciranja u javnom prostoru.

Dežurni pljuvači svega onoga što uradi Sušić, koji je u ovom trenutku jedna takva Institucija, veća od svakog od nas pojedinačno, time vrijeđaju i društveno značajan faktor koji je reprezent svega što mi želimo od fudbala.

Da li će on u tome uspjeti ili neće, da li će napraviti neki krivi potez, ili napraviti hiljadu pogrešnih spada van okvira onoga o čemu argumentirano možemo govoriti. Zašto?

1. Znamo njegove izjave,
2. Znamo interpretaciju novinara,
3. NE ZNAMO direktnu komunikaciju između Sušića i potencijalnih reprezentativaca,
4. NE ZNAMO niti komunikaciju između selektora i aktuelnih reprezentativaca,
5. NE ZNAMO ni kratkoročne ni dugoročne planove selektora i njegovog tima
...

Ako pozove Vršajevića digne se prašina. PA ŠTA AKO GA JE ZVAO!? Možda on jeste najgori u reprezentativnom rosteru, možda ima potencijalnih i boljih rješenja.PA ŠTA!? To je njegova odluka i ja je poštujem. I, davno sam nekada rekao, postoji određeni broj onih koji ne poštuju ne samo Sušića kao pojedinca već i selektora kao instituciju Države BiH!

Ko si ti buzzeru da govoriš polovičnim argumentima o Sušiću? Ko sam ja da o istome govorim? Mi ne znamo pustiti ljude da rade svoj posao, dozvoljavamo sebi luksuz da komentiramo nešto o čemu nemamo cjelovite informacije.

Postoje, da se razumijemo, neke stvari koje bi Sušić mogao bolje uraditi, barem ovako javno, ali postoje nama nepoznati faktori koji to onemogućavaju. Hipotetički rečeno. Sušić i kad napravi grešku ja ga poštujem, on je moj selektor. On je najpozvaniji da radi taj posao koji radi. Želja mu je identična našoj - jak bosanski tim u budućnosti. Ako i napravi neku grešku u procesu. Napravio je bezbrojne pozitivne stvari. Ali o tome nema žučne rasprave.

Sram sve treba da bude što se stavljaju iznad svega i svakoga pokušavajući vlastitim egom i potrebom da se predstave i većim patriotama i većim poznavaocima i fudbala i prilika u kojima egzistira reprezentacija osporiti sve dobro što se dešava upravo u nekad najnazadnijem leglu kriminala.

Pozitivne stvari jesu sve ove priče o Hajrovićima, Seferoviću, Kolašincu. Doći će vrijeme kada će se i o njima prestati pričati.

Nije trenutna situacija na tabeli naše grupe neko posebno mjerilo naše kvaliteta, niti garancija da će biti bolje, ali da je to uspjeh, jeste, a uspjeh jeste kada postignete određeni cilj. Prema igrama ekipe i očekujem da će se nastaviti ovim tempom.
jeza u ledja

#5748 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:Pa otkud onda ista znamo jezu? Kako ti znas da ovaj nema nas pasos? Reko Safet i ti procito, ili si mu mozda vrsio uvid u dokumentaciju licno? Safet je isto govorio i za Hajrovica da nema pasos. Doduse mozda je to samo novinarima govorio, a raji svojoj je govorio da ima. Mislim, kad tako postavis stvari koji qrac ista ovdje radimo, zakljucati sve teme i cao.
Sportski pasos. To znamo da nema. Kako znamo? imas na vise mjesta na netu oznaceno sportsko drzavljanstvo nekog igraca. Uostalom, tamo je rodjen, igrao je za reprezentacije Svice, nikad nije igrao za nas, sad ga zovu ponovo, znaci ima svicarski sportski pasos, drzavljanstvo, nazovi kako hoces. Nase nema.

Ono sto ne znamo je da li ima nas pasos, ne znamo da li je neko s njim licno razgovarao, i ne znamo sta on stvarno hoce. To ne znamo , ali nagadjamo. Odnosno vi nagadjate, ja samo zakljucujem po onome sto vidim - znaci ili ce doci ili nece.

Inace, po meni, a to sam govorio i davno u uvijek cu. Ako si ti rodjen u jednoj zemlji i tamo odrastao, ako si prosao sve njihove skole, sve njihove selekcije, apsolutno je logicno da ces ako te pozovu za njih i igrati.
Jedini razlog zasto bi se odlucio na nesto drugo je ako je druga reprezentacija mnogo slabija, pa u njoj imas mjesta , a u svojoj nemas (Misimovic, Medunjanin, Mujdza), ili ako je druga reprezentacija mnogo jaca nego ova u kojoj vec igras pa ces jedino tamo moci nesto postici (Pjanic, Begovic).
nihoniho

#5749 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by nihoniho »

IlijaLadin wrote:Po mome mišljenju, i valjda common sense, vrijeđati nekoga koji u datom trenutku obnaša i jeste Institucija od državnog značaja, karakterišući ga sa atribucijama da je glup, retardiran ili idiot, prelazi granicu dopuštenog komuniciranja u javnom prostoru.

Dežurni pljuvači svega onoga što uradi Sušić, koji je u ovom trenutku jedna takva Institucija, veća od svakog od nas pojedinačno, time vrijeđaju i društveno značajan faktor koji je reprezent svega što mi želimo od fudbala.

Da li će on u tome uspjeti ili neće, da li će napraviti neki krivi potez, ili napraviti hiljadu pogrešnih spada van okvira onoga o čemu argumentirano možemo govoriti. Zašto?

1. Znamo njegove izjave,
2. Znamo interpretaciju novinara,
3. NE ZNAMO direktnu komunikaciju između Sušića i potencijalnih reprezentativaca,
4. NE ZNAMO niti komunikaciju između selektora i aktuelnih reprezentativaca,
5. NE ZNAMO ni kratkoročne ni dugoročne planove selektora i njegovog tima
...

Ako pozove Vršajevića digne se prašina. PA ŠTA AKO GA JE ZVAO!? Možda on jeste najgori u reprezentativnom rosteru, možda ima potencijalnih i boljih rješenja.PA ŠTA!? To je njegova odluka i ja je poštujem. I, davno sam nekada rekao, postoji određeni broj onih koji ne poštuju ne samo Sušića kao pojedinca već i selektora kao instituciju Države BiH!

Ko si ti buzzeru da govoriš polovičnim argumentima o Sušiću? Ko sam ja da o istome govorim? Mi ne znamo pustiti ljude da rade svoj posao, dozvoljavamo sebi luksuz da komentiramo nešto o čemu nemamo cjelovite informacije.

Postoje, da se razumijemo, neke stvari koje bi Sušić mogao bolje uraditi, barem ovako javno, ali postoje nama nepoznati faktori koji to onemogućavaju. Hipotetički rečeno. Sušić i kad napravi grešku ja ga poštujem, on je moj selektor. On je najpozvaniji da radi taj posao koji radi. Želja mu je identična našoj - jak bosanski tim u budućnosti. Ako i napravi neku grešku u procesu. Napravio je bezbrojne pozitivne stvari. Ali o tome nema žučne rasprave.

Sram sve treba da bude što se stavljaju iznad svega i svakoga pokušavajući vlastitim egom i potrebom da se predstave i većim patriotama i većim poznavaocima i fudbala i prilika u kojima egzistira reprezentacija osporiti sve dobro što se dešava upravo u nekad najnazadnijem leglu kriminala.

Pozitivne stvari jesu sve ove priče o Hajrovićima, Seferoviću, Kolašincu. Doći će vrijeme kada će se i o njima prestati pričati.

Nije trenutna situacija na tabeli naše grupe neko posebno mjerilo naše kvaliteta, niti garancija da će biti bolje, ali da je to uspjeh, a uspjeh jeste kada postignete određeni cilj. Prema igrama ekipe i očekujem da će se nastaviti ovim tempom.
Bio je , u ne tako davnoj istoriji, jedan cikica koji je imao male brcice i prgavu narav. E taj cikica je predstavljao jednu veoma mocnu instituciju i mnogi su tvrdili da osoba koja predstavlja instituciju te vaznosti , ne smije biti kritikovana. Cak su kriticari doticnog lika i djela, bili ostro sankcionisani. Poslije je taj cikica napravio neke teske istorijske "gafove",a jedan od razloga je bila i cinjenica da ga, na vrijeme, nisu nazvali pravim imenom i kritikovali !

Ne bih dovodio u vezu ova dva lika ali bih te podsjetio da je forum prostor koji sluzi za razmjenu misljenja, diskusiju, pretpostavke , vise ili manje argumentirane, hvaljenje i kritikovanje, pa i nazivanje glupim osoba koje obnasaju javne funkcije. Ovo je 21. vijek, nema nista gore od mistifikacije javnih funkcionera.
jeza u ledja

#5750 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Jedno je kritika, drugo je kad si ti uvjeren da ti mozes bolje i znas vise, a neces da prihvatis da ne znas, jer ne mozes znati, pa onda ni tvoja kritika ne moze biti shvacena drukcije do obicna furka.
Post Reply