Bravo za izbor. Primaju 20 redovnih, nije teško upasti posebno tebi jer si odličnazanima_me wrote:Koliko studenata primaju na odsjek za BHS, je li teško upasti u redovne (uvijek bila odličan učenik)? Ako ovdje ima neko na tom odsjeku molila bih da mi se javi u pp radi dodatnih informacija
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
Ali-sa
#5726 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5727 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Када завршите овај факлутет можете се запослит' у Орту једино.
- Afanasi_94
#5728 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Najbolje ti je da i ti za početak upišeš neki pa onda pametuješ.Velkoski wrote:Када завршите овај факлутет можете се запослит' у Орту једино.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5729 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Сваки дна имаш прилику да читаш моје текстове, позз :Д
-
Ali-sa
#5730 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Velkoski wrote:Сваки дна имаш прилику да читаш моје текстове, позз :Д
aaaaa to si ti, ma nismo te prepoznale odmah
Ako neko želi upisati neki fakultet onda ima razlog zašto upisuje, ne trebaš ti nikome suditi, brini se za sebe.
Idi piši nešto da imam već sutra šta čitati.
- MeryJ
#5731 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Da li neko zna šta će ove godine biti na prijemnom na odsjeku za psihologiju??
- Afanasi_94
#5732 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ne zna se još ni je li taj prijemni uvode 100%MeryJ wrote:Da li neko zna šta će ove godine biti na prijemnom na odsjeku za psihologiju??
- Kemal Malovčić
#5733 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Esej na temu:MeryJ wrote:Da li neko zna šta će ove godine biti na prijemnom na odsjeku za psihologiju??
- MeryJ
#5734 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Hoće 100%Afanasi_94 wrote:Ne zna se još ni je li taj prijemni uvode 100%MeryJ wrote:Da li neko zna šta će ove godine biti na prijemnom na odsjeku za psihologiju??
http://novovrijeme.ba/dan-otvorenih-vra ... tudentima/
-
bull21
#5735 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Jel ovo Selma više neće predavati na Anglistici? Vidim na konkursu, njene se pozicije baš traže. I jel' istina da je otišla ona Nataša?
-
Revenger
#5736 Re: Odg: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi pos
Može li meni neko odgovoriti?Revenger wrote:Pozdrav svima
Imam par pitanja u vezi upisa i sl.
Prvo hoće li biti prijemnog za sociologiju ili...?
Koji se predmeti boduju pri upisu? I samo 3. i 4. razred se gleda?
Dalje, studira li ko od vas dvopredmetno sociologiju i još neki drugi predmet,
npr. ruski i sl., je li dosta teže?
Na webu od FF-a ne mogu naći baš sve info koje me zanimaju,
pa se nadam da ćete mi vi pomoći
-
Klitemnestraaa
#5737 Re: Odg: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi pos
Prijemni neće, a i mene isto zanima, dvoumim se oko sociologije i ruskog dvopredmetni ili jednopredmetni (ne mogu još odlučiti koji).Revenger wrote:Može li meni neko odgovoriti?Revenger wrote:Pozdrav svima
hvala
Isto, da li možemo predati svjedočanstva na više smjerova pa na koji upadnemo? Problem je što idu, koliko sam pročitala, originalni dokumenti. Ili bar da imamo opciju pod a, ako ne upadnemo na to opciju pod b (kao slučaj u Hrvatskoj što imaju rang liste, prijave 10 faksova pa skontaju koji su gdje i koji će).
-
tagomago
#5738 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
ne mora značiti da odlazi, možda joj je ugovor istekao pa obnavljaju; svi saradnici osim redovnih profesora imaju ugovore na određeno vrijeme (4-8 godina). ovakvi konkursi su mahom za obnovu postojećeg ugovora a ne dolazak novog saradnika - za to su konkursi za asistenta, a ovi za višeg ass., lektora, docenta, van. prof, to su za uposlenike radi napredovanja.bull21 wrote:Jel ovo Selma više neće predavati na Anglistici? Vidim na konkursu, njene se pozicije baš traže. I jel' istina da je otišla ona Nataša?
@maturanti, ne možete predati na više odsjeka istovremeno, ali možete praviti kombinacije sa dvopredmetnim ili vanrednim studijem
-
leJa
#5739 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Zna li neko koliko studenata primaju na anglistici ove godine, i hocel biti prijemnog?
- Afanasi_94
#5740 Re: Odg: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi pos
Klitemnestraaa wrote:Prijemni neće, a i mene isto zanima, dvoumim se oko sociologije i ruskog dvopredmetni ili jednopredmetni (ne mogu još odlučiti koji).Revenger wrote:Može li meni neko odgovoriti?Revenger wrote:Pozdrav svima
hvala
Isto, da li možemo predati svjedočanstva na više smjerova pa na koji upadnemo? Problem je što idu, koliko sam pročitala, originalni dokumenti. Ili bar da imamo opciju pod a, ako ne upadnemo na to opciju pod b (kao slučaj u Hrvatskoj što imaju rang liste, prijave 10 faksova pa skontaju koji su gdje i koji će).
Možete predati na jednopredmetni studij npr. samo sociologija ili samo slavistika ili dvopredmetni studij s tim da birate odsjek A i odsjek B i onda vas mogu primiti na oba odsjeka ili na samo jedan. Na slavistiku vjerojatno hoće jer tu nije neka navala, a hoće i na sociologiju ako predate na prvom roku jer je ove godine tako primljeno samo 9 studenata, a bilo je nekih 15 mjesta.
-
SummerGirl
#5741 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Može li mi netko reći postoji li mogućnost kombiniranja engleskog jezika sa filozofijom?
Vidjela sam na nekim drugim fakultetima da može,ali na sarajevskom ne mogu naći nikakve informacije o tome...
Vidjela sam na nekim drugim fakultetima da može,ali na sarajevskom ne mogu naći nikakve informacije o tome...
- Afanasi_94
#5742 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Moze s tim da moras polagat prijemni na AnglisticiSummerGirl wrote:Može li mi netko reći postoji li mogućnost kombiniranja engleskog jezika sa filozofijom?
- Zatamnjena stakla
#5743 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Nemoj živa bila.SummerGirl wrote:Može li mi netko reći postoji li mogućnost kombiniranja engleskog jezika sa filozofijom?
-
dzeki111
#5744 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Pozz
Zanima me katedra arheologije na FFA. Zanima me koliko primaju studenata i sta ce otprilike biti na prijemnom??
Zanima me katedra arheologije na FFA. Zanima me koliko primaju studenata i sta ce otprilike biti na prijemnom??
- Caseres
#5745 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Kakve vrste smjerova postoje vezane za historiju i hoce li biti prijemnog?
moze li se dostaviti kopija svjedocanstva ili moram originale vaditi jer planiram aplicirat na jos jedan.
hvala
moze li se dostaviti kopija svjedocanstva ili moram originale vaditi jer planiram aplicirat na jos jedan.
hvala
-
bull21
#5746 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Gdje god da apliciraš moraš originale dati. Nema ti više apliciranja na stotinu fakulteta. Jedan izabereš i toga se i držiš.
Ukratko - ne, ne možeš dostaviti kopije. Da li će biti prijemnog ne bih ti znao odgovoriti. To trebaš pratiti. Mislim da vraćaju na Anglistici i Psihologiji. Za ostale se još čeka odluka.
Ukratko - ne, ne možeš dostaviti kopije. Da li će biti prijemnog ne bih ti znao odgovoriti. To trebaš pratiti. Mislim da vraćaju na Anglistici i Psihologiji. Za ostale se još čeka odluka.
- thekupus
#5747 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
nema prijemnog, pretprosle godine primili 10 redovnih na budzetu i 4 samofinancirajuca, ako se ne varam, prosle godine duplo vise plus su vratili dvopredmetni studij, uglavnom 10 na budzetu bude a ostali samofinancirajucidzeki111 wrote:Pozz
-
dzeki111
#5748 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Hvala lijepathekupus wrote:nema prijemnog, pretprosle godine primili 10 redovnih na budzetu i 4 samofinancirajuca, ako se ne varam, prosle godine duplo vise plus su vratili dvopredmetni studij, uglavnom 10 na budzetu bude a ostali samofinancirajucidzeki111 wrote:Pozz
Hvala jos jednom
- Zatamnjena stakla
#5749 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Biće prijemni, učite!
-
Klitemnestraaa
#5750 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
I za sociologiju?Zatamnjena stakla wrote:Biće prijemni, učite!