HS kablovska
Moderator: anex
- dzeno123
#5726 Re: HS kablovska
Zanima me da li poslje 1.1.2013 su uvedeni novi programi na analognu shemu? Izvinjavam se ako pise gdje prije.
-
Ugljesa_
#5727 Re: HS kablovska
NEdzeno123 wrote:Zanima me da li poslje 1.1.2013 su uvedeni novi programi na analognu shemu? Izvinjavam se ako pise gdje prije.
-
The Realist
#5728 Re: HS kablovska
Pitanje za one koji znaju.
Pogledao sam malo filsmke/serijske kanale i ono što nemamo su Fox, Fox Movies, Cinestar TV, Cinestar A&T, AXN, MGM, KlasikTV, Cinemania, Pink Movies, Pink Action, Pink Film, FeelMax, FeelMax Yu i Feelmax Ex-Yu.
Neki od ovih samo domaće prenose, za neke ne znam mogu li uopšte u BiH, ali ono što je uočljivo je da samo Fox, AXN i FeelMax daju serije, dok ostali daju samo filmove.
Da nam uvedu neke od ovih koji daju filmove bi naravno bilo jako dobro, ali nije dovoljno, jer ljudima treba nešto da mogu pogledati, a da im ne mora odmah sat i pol, dva uzeti.
Ako se HS ne dogovori za Fox, vrlo lako da gubi i ona dva Foxa koja ima, što bi značilo da kao protutežu mogu uvesti AXN, te eventualno ovaj Feelmax (ali ne znam kakav je njima program kvalitetom) i to ne bi bilo dovoljno za napredak što se tiče ponude u ovom segmetnu.
Ono što me zanima je to da li postoje još neki kanali, koji bi se onda mogli uvesti, a da nisu na ovoj listi?
Pogledao sam malo filsmke/serijske kanale i ono što nemamo su Fox, Fox Movies, Cinestar TV, Cinestar A&T, AXN, MGM, KlasikTV, Cinemania, Pink Movies, Pink Action, Pink Film, FeelMax, FeelMax Yu i Feelmax Ex-Yu.
Neki od ovih samo domaće prenose, za neke ne znam mogu li uopšte u BiH, ali ono što je uočljivo je da samo Fox, AXN i FeelMax daju serije, dok ostali daju samo filmove.
Da nam uvedu neke od ovih koji daju filmove bi naravno bilo jako dobro, ali nije dovoljno, jer ljudima treba nešto da mogu pogledati, a da im ne mora odmah sat i pol, dva uzeti.
Ako se HS ne dogovori za Fox, vrlo lako da gubi i ona dva Foxa koja ima, što bi značilo da kao protutežu mogu uvesti AXN, te eventualno ovaj Feelmax (ali ne znam kakav je njima program kvalitetom) i to ne bi bilo dovoljno za napredak što se tiče ponude u ovom segmetnu.
Ono što me zanima je to da li postoje još neki kanali, koji bi se onda mogli uvesti, a da nisu na ovoj listi?
-
gamer4ever
#5729 Re: HS kablovska
Zaboravio si Cinemax, koji su uglavnom u sklopu HBO paketa.The Realist wrote:Pitanje za one koji znaju.
Slabo da se ista drugo moze uvesti, jer kanali kao sto je AXN, FOX, Cinestar i Cinemax su balkanske verzije, i imaju prevod ( subtitlove ) na nas jezik, i zato su najpogodniji.
-
The Realist
#5730 Re: HS kablovska
Maloprije je brzina naglo pala, mislim da je do prekida konekcije došlo dva puta u par minuta, ali sada opet sve glat radi (meni, torrent 900+ vuče, a ja još radim na netu nešto).Genije wrote:
Imam paket od 4Mb. Kad sam mjerio brzinu tako je i bilo.
Danas je odjednom katastrofalno usporio. Izmjerim i dobijam ovaj rezultat.
Prečistio malverbiteom i sbybot sarch-distroy-om. Isto.
Da li je do njih ili može biti i do kompjutera?
Šta činiti?
-
The Realist
#5731 Re: HS kablovska
Nisam Cinemax zaboravio, ali on se mora dodatno plaćati, zato sam ga izbacio.gamer4ever wrote:
Zaboravio si Cinemax, koji su uglavnom u sklopu HBO paketa.
Slabo da se ista drugo moze uvesti, jer kanali kao sto je AXN, FOX, Cinestar i Cinemax su balkanske verzije, i imaju prevod ( subtitlove ) na nas jezik, i zato su najpogodniji.
Znači loša ponuda ovdje....
-
AdrianMole
#5732 Re: HS kablovska
Nisi ništa zaboravio i mislim kako je to zapravo sve.Pinkove odmah možeš zaboraviti ,jer oni koštaju 10 Km mjesečno,a ni u ludilu ne vrijede toliko.Cinemaniu mislim kako legalno ne možeš nabaviti u BiH,već samo u Srbiji,zbog autorskih prava.Bilo bi lijepo kada bi se dogovorili za Feelmax kanale,iako su oni prilična eksluziva M:tel-a i MTS-a,jer ih je Telekom Srbije naprosto izmislio kada su zbog eksluzive koje je imao SBB na FOX kanale u Srbiji ostali bez dobrog filmskog/serijskog programa.U posljednje vriijeme su i još neki kablovski operateri uveli Feelmax kanale,tako da je moguće.No,to podrazumijeva polaganje optike do M:tel-a(jer ovi kanali ne idu preko satelita) i čvršću suradnju sa njima što je mislim put kojim HS treba ići ako želi opstati. Klasik TV se u zadnje vrijeme dosta agresivno reklamira po gradu(jumbo plakati) i sigurno su poslali ponudu HS,pa ćemo vidjeti što će od toga biti.Mislim kako smo najbliže Cinestar kanalima ,jer oni nisu nešto skupi,zbog toga što služe i distributerskog kući Blitz kao reklamni pano za njihove filmove.Međutim,AXN i Klasik tv su u platnom razredu koji je na nivou ovog novog FOX-a ,pa sve zavisi od finansijske konstrukcije.The Realist wrote:Pitanje za one koji znaju.
-
The Realist
#5733 Re: HS kablovska
Navodno su i AXN i Klasik TV ponuđeni, ali nisu sigurni kako bi to bilo prihvaćeno.
Ovo što kažeš za M-tel, ne bi bilo loše, jer Telekom Srbije drži i Arene, tako da vjerujem da bi rado dali ove kanale, mada bi možda tu bilo uslovljavanja oko Foxova (da ih onda moraju izbaciti, ili obrnuto). Na prvi pogleda kao sasvim pristojan kanal izgledaju.
Uglavnom, sve ovo predugo traje, pogotovo što mislim da su barem Cinestar kanala mogli ubaciti do sada, ako oko drugih toliko pregovaraju.
PS
Čitam da je SK ponovo dobio prava za Premierleague, te NBA, a da je u planu Calcio. Ako sve ovo bude tačno, Arene su u povelikim problemima, a time i operateri koji samo njih imaju.
Ovo što kažeš za M-tel, ne bi bilo loše, jer Telekom Srbije drži i Arene, tako da vjerujem da bi rado dali ove kanale, mada bi možda tu bilo uslovljavanja oko Foxova (da ih onda moraju izbaciti, ili obrnuto). Na prvi pogleda kao sasvim pristojan kanal izgledaju.
Uglavnom, sve ovo predugo traje, pogotovo što mislim da su barem Cinestar kanala mogli ubaciti do sada, ako oko drugih toliko pregovaraju.
PS
Čitam da je SK ponovo dobio prava za Premierleague, te NBA, a da je u planu Calcio. Ako sve ovo bude tačno, Arene su u povelikim problemima, a time i operateri koji samo njih imaju.
-
AdrianMole
#5734 Re: HS kablovska
To za eksluzivu se odnosi samo na Srbiju,jer M:tel u BiH ima Fox life i Fox Crime.Sasvim sigurno kako HS neće izgubiti postojeće Fox kanale,pošto s obzirom na konkurenciju to sebi ne mogu dopustiti.Mislim kako se za svaki FOX-ov kanal posebno pregovara i nema nikakvog uslovljavanja. Nisu ni Feelmax kanali nešto posebno,ali meni osobno odgovara što se zalomi i evropskih filmova ,serija i dokumentaraca.Ova suradnja s M:tel-om u programskom dijelu(M.:tel je koliko znam najveći internet najprovader HS-u) mislim kako dugoročno samo može biti isplatna za HS.The Realist wrote: Ovo što kažeš za M-tel, ne bi bilo loše, jer Telekom Srbije drži i Arene, tako da vjerujem da bi rado dali ove kanale, mada bi možda tu bilo uslovljavanja oko Foxova (da ih onda moraju izbaciti, ili obrnuto). Na prvi pogleda kao sasvim pristojan kanal izgledaju.
-
gamer4ever
#5735 Re: HS kablovska
Od svih tih kanala, po mom misljenu, najbolji su FOX i AXN.
Kada bi samo jedan od njih uveli, ne bih mjenjao HS ( iako imam i Telemach u zgradi )
Kada bi oba uveli bez povecanja cijene, bio bih presretan
Imao sam digitalnu satelistku ( dreambox ) i uglavnom u svakom paketu, od hiljade kanala, gledao sam samo FOX,AXN, i HBO.
To su 3 najbolja kanala na svijetu,to jest grupacije kanala ( fox, fox life, fox crime, axn, axn crime, axn sci-fi, hbo i hbo comedy ) po mom misljenju
Medjutim, sad zasada axn crime i sci-fi vjerovatno necemo vidjeti kod nijednog provajdera zato sto je AXN kompanija trenutno ima samo jedan osnovni AXN kanal za nasu regiju..vjerovatno cu u buducnosti dodati i AXN Crime i AXN Sci-Fi, jer vecina zemalja i regija ima 3 AXN kanala kao i sto ima 3 FOX kanala.
Sto se HS tice, ne uvedu li barem FOX ili AXN, ja prelazim na Telemach, iako su skuplji nekih 10km mjesecno...
Kada bi samo jedan od njih uveli, ne bih mjenjao HS ( iako imam i Telemach u zgradi )
Kada bi oba uveli bez povecanja cijene, bio bih presretan
Imao sam digitalnu satelistku ( dreambox ) i uglavnom u svakom paketu, od hiljade kanala, gledao sam samo FOX,AXN, i HBO.
To su 3 najbolja kanala na svijetu,to jest grupacije kanala ( fox, fox life, fox crime, axn, axn crime, axn sci-fi, hbo i hbo comedy ) po mom misljenju
Medjutim, sad zasada axn crime i sci-fi vjerovatno necemo vidjeti kod nijednog provajdera zato sto je AXN kompanija trenutno ima samo jedan osnovni AXN kanal za nasu regiju..vjerovatno cu u buducnosti dodati i AXN Crime i AXN Sci-Fi, jer vecina zemalja i regija ima 3 AXN kanala kao i sto ima 3 FOX kanala.
Sto se HS tice, ne uvedu li barem FOX ili AXN, ja prelazim na Telemach, iako su skuplji nekih 10km mjesecno...
-
The Realist
#5736 Re: HS kablovska
A da li postoji šansa da recimo obore cijenu HBO paketa, tako da pokriju troškove, bez profita (ako imaju profit na to), ili da ga barem smanje. Vjerujem da bi puno više ljudi uzelo isti, a također bi zadovoljniji bili?
-
gamer4ever
#5737 Re: HS kablovska
Ono sto bi ja najvise volio je da urade ono sto i treba da urade, a to je da ubace i Cinemax kanale u HBO paket, jer oni i jesu dio HBO paketa ( bez povecanja cijena, naravno )The Realist wrote:A da li postoji šansa da recimo obore cijenu HBO paketa, tako da pokriju troškove, bez profita (ako imaju profit na to), ili da ga barem smanje. Vjerujem da bi puno više ljudi uzelo isti, a također bi zadovoljniji bili?
Telemach to vec ima
-
The Realist
#5738 Re: HS kablovska
Pa može i ta opcija, neka za istu cijenu još nešto ubace, ili smanje cijenu tog paketa, ako je moguće, naravno.
-
StupskaBitanga
#5739 Re: HS kablovska
Teško da će i neki osnovni kanali tipa Fox ostati u HSu jer će ih Telemach pregaziti
Zašto?
Zato što je formirana jedinstvena platforma Telemach-SBB koja pokriva oko 2miliona korisnika i time kao što je slučaj sa SK Telemach može ucjenjivati i uslovljavati distributere određenih kanala
Zašto?
Zato što je formirana jedinstvena platforma Telemach-SBB koja pokriva oko 2miliona korisnika i time kao što je slučaj sa SK Telemach može ucjenjivati i uslovljavati distributere određenih kanala
-
The Realist
#5740 Re: HS kablovska
A dobro, Telecom je dobio Fox kanale, tako da vjerujem da može i HS. Nisam siguran da bi baš Fox kao kompanija tek tako dozvoljavao te stvari. Osim toga, nemogu oni koliko hoće uslovljavati ostale distributere, jer bi onda i oni ostali bez kanala.
Ovo sa SK i Arenama je malo drugačija situacija, jer i jedni i drugi nešto nude, dok sa izbacivanjem par filmskih/serijskih kanala u dosta loš položaj dolaziš.
I na kraju, neka se HS i ostali krenu udruživati i tako povećaju svoj broj korisnika.
Ovo sa SK i Arenama je malo drugačija situacija, jer i jedni i drugi nešto nude, dok sa izbacivanjem par filmskih/serijskih kanala u dosta loš položaj dolaziš.
I na kraju, neka se HS i ostali krenu udruživati i tako povećaju svoj broj korisnika.
-
StupskaBitanga
#5741 Re: HS kablovska
A recimo još jači telekom slovenija je ostao bez njih a pokriva dominantno komplet RS
Sve je neizvjesno i vidjecemo kako ce de dešavati
Siguran sam u jedno ako opet govorim ako se pokažu tačnim informacije da će mojaTV bhtelecom ići u poboljšanje i unaprijeđenje tv ponude u Sarajevu je najviše ugrožen upravo HS
Biće interesantno
Siguran sam u jedno ako opet govorim ako se pokažu tačnim informacije da će mojaTV bhtelecom ići u poboljšanje i unaprijeđenje tv ponude u Sarajevu je najviše ugrožen upravo HS
Biće interesantno
-
gamer4ever
#5742 Re: HS kablovska
Ti si to pogresno shvatioStupskaBitanga wrote:Teško da će i neki osnovni kanali tipa Fox ostati u HSu jer će ih Telemach pregaziti
Zašto?
SK je u vlasnistvu SBB to jest Telemach zato mogu ucjenjivati i uslovljavati.
To jest, nije SK bukvalno kanal od SBB, nego su sklopili takav ugovor da ispada kao da je SK u vlasnistvu SBB.
FOX je kompanija za sebe, i nema nikakve veze sa Telemachom niti im pada na pamet sklapati ugovore kao sto je SK uradio ni sa SBB ni sa Telemachom niti bilo kim drugim
-
The Realist
#5743 Re: HS kablovska
Naravno, moguće je, zato i mislim da bi se trebali ujedini ostali i tako povećati bazu korisnika, samim time i konkurentnost.StupskaBitanga wrote:A recimo još jači telekom slovenija je ostao bez njih a pokriva dominantno komplet RS
Biće interesantno
Da, HS jeste najviše ugrožen, ako BH Telecom stvarno napravi poboljšanje vezano za TV ponudu, zato vjerovatno i sam HS trenutno ovoliko kanala uvodi i dobro pojavačaju ponudu (još ovaj jedan segment fali).
HS također dosta ovisi o Arenama i njihovom poslovanju. Da su Arene sposobne preuzeti Premiership (ali izgleda da je SK opet otkupio prava), odjednom bi se stanje ovdje promijenilo, još da tome dodaju NBA, to bi bilo to.... No, izgleda da je i Prem i NBA ponovo pripao SK-u, a kako stvari stoje, idu i na Serie A sljedeće godine.
Dokle god su Arene u osnovnom paketu, to vjerovatno znači da ništa ozbiljnije nisu uspjeli dobiti.
-
StupskaBitanga
#5744 Re: HS kablovska
jedan od komentara sa drugog formua
Čim je Arena počela emitirati jednosatne emisije o košarci i sl. programe znači da škripi
Čim je Arena počela emitirati jednosatne emisije o košarci i sl. programe znači da škripi
-
The Realist
#5745 Re: HS kablovska
Dobro, oni nikako nisu jasni. Recimo NFL, iako je playoff, oni daju neke reprize i slično, umjesto da umjesto 2, ubace 4 utakmice.StupskaBitanga wrote:jedan od komentara sa drugog formua
Ono, ako već imaš prava na nešto, nemožeš nešto drugo dobiti, pa de barem to na šta imaš prava poboljšaj.
Imam osjećaj da će kod njih još više biti "domaćeg" sadržaja.
- fortaleza
#5746 Re: HS kablovska
I ja sam to primjetio, a na Telemachu sam. Dobro da ima još netko, mislio sam da mi se priviđa.chakany wrote:Jutros sam gledao film na BHT 1 i moram vam reci kako slika uopce nije losa, mislim da su malo popravili sliku na BHT 1 na digitalnoj, ili se to meni samo cini.
Mislim da je bilo i gorih izdanja.U svakom slucaju, sve pohvale za poboljsanje slike, konacno sam film gledao sa uzivanjem i na BHT1.
-
The Realist
#5747 Re: HS kablovska
Nešto upravo rade.
Ubacili su TS 7, ali opet neki turski kanal..... Ovo je već previše (ustvari, neka ih stavljaju koliko hoće, ali ima li šta konkretno više??)
TS 4 jeste History HD, dok su TS i TS 2 nestali.
EDIT: Nestade i TS 7.
Da sutra možda ne puštaju i oficijelno nešto od stvari koje su testirali?
Ubacili su TS 7, ali opet neki turski kanal..... Ovo je već previše (ustvari, neka ih stavljaju koliko hoće, ali ima li šta konkretno više??)
TS 4 jeste History HD, dok su TS i TS 2 nestali.
EDIT: Nestade i TS 7.
Da sutra možda ne puštaju i oficijelno nešto od stvari koje su testirali?
-
The Realist
#5748 Re: HS kablovska
Sada opet TS4 ne radi, a radi TS6 i to je Travel HD.
-
HomeArt
#5749 Re: HS kablovska
HSovci 
planiram preci sa obicne HS kablovske na KID paket. Zanima me šta je pametnije ili korisnije koristiti za gledanje digitalnih kanala, risiver ili onu karticu? Na TV+-u imam utor za karticu.
planiram preci sa obicne HS kablovske na KID paket. Zanima me šta je pametnije ili korisnije koristiti za gledanje digitalnih kanala, risiver ili onu karticu? Na TV+-u imam utor za karticu.
-
febo_acm
#5750 Re: HS kablovska
Koliko ja znam kartica je free, a reciver se plaća....HomeArt wrote:HSovci