Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Acheron

#5726 Re: Manchester United FC

Post by Acheron »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Acheron wrote:Blagodarim na jos jednoj potvrdi kakva je fair-play ekipa Man United. Svega 26 prekrsaja u kaznenom prostoru. :)

I sta, sad ispade da nije bilo penala... ne bi postali to sto jesu??
Ispade da ti podaci nisu potpuni i da biraš šta ćeš napisati što te svrstava u kategoriju neozbiljnog sagovornika. Po onome što si ti postavio ispade da je Mančesteru dosuđeno manje penala u odnosu na konkurente( potuna neistina i notorni falsifikat ).
O kakvom falsifikatu pricas? Podatak sam preuzeo sa jednog foruma Uniteda i odnosi se na ucinak od sezone 03/04 do ove sezone koja jos nije zavrsena.

Na kraju sam morao licno pretabiriti, i vidim samo minimalne greske. Odnosno pojedini klubovi imaju penal vise, a United poen manje. Big deal.

A ovo da ce lik sa 10 postova na ovom pdf-u govorit ko je 'ozbiljan sugovornik' :D... dobar pokusaj.

Greska je jedina sto sam trebao prekontrolisat kolegu.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5727 Re: Manchester United FC

Post by odesveuhonduras »

Edin H. wrote:
Better Man wrote:
Edin H. wrote:Prejak je Blackburn za vas, tu vas ni sudije ne mogu izvaditi :dance: :skoljka:
Očitao vam je danas Sunderland lekciju iz modernog fudbala i zato se nejavljaj!
Sunderland inace jeste iznenadjenje ove sezone, ali ne pretjeruj.
Kljucna utakmica za City ce biti utakmica sa Arsenalom, posto ce Utd.fasovati od Blackburna :oops:
MA NIJE SUNDERLAND NIKAKVO IZNENAĐENJE, oni imaju ekipu za prvih 10 i finih para su potrošili zadnjih godina samo što onaj debeli levat veze nije imao. Čim ih je dobar trener preuzeo, odmah je kvaliteta ekipe isplivala..
irfan2

#5728 Re: Manchester United FC

Post by irfan2 »

Aleks Ferguson:
"We completely dominated the game until the last 15 minutes," Ferguson added. "But we never finished them off. But when a team sits in like that, it is very difficult to break down, whether they have 11 plumbers or 11 joiners."
:lol: :lol:
Better Man

#5729 Re: Manchester United FC

Post by Better Man »

Edin H. wrote:
Better Man wrote:
Edin H. wrote:Prejak je Blackburn za vas, tu vas ni sudije ne mogu izvaditi :dance: :skoljka:
Očitao vam je danas Sunderland lekciju iz modernog fudbala i zato se nejavljaj!
Sunderland inace jeste iznenadjenje ove sezone, ali ne pretjeruj.
Kljucna utakmica za City ce biti utakmica sa Arsenalom, posto ce Utd.fasovati od Blackburna :oops:
Blackburn najviše što može izvući je minimalan poraz!
Karirany

#5730 Re: Manchester United FC

Post by Karirany »

Prognozira se da će sutra na Old Traffordu i užoj okolici biti +5 stepeni 8-)
zahvalan

#5731 Re: Manchester United FC

Post by zahvalan »

Image

Image

Image

komentar Slike < jeisl gledao jucer City > :lol: :lol:
Edge

#5732 Re: Manchester United FC

Post by Edge »

Utakmica sezone definitivno. Ako se uzme Blackburn to je 5 bodova. U sljedećem kolu Shity gostuje kod Arsenala gdje mu je poraz zagarantovan, u najboljem slučaju za njih uzeće bod, dok United ima utakmicu kod kuće sa QPR-om, što su sigurna 3 boda. Znači nakon idućeg kola razlika će biti 7 ili 8 bodova što će mislim biti dovoljno da se održi do kraja, s obzirom i na činjenicu da poslije Blackburna Man United u 4 kola igra 3 kod kuće, dok gostuje samo Wiganu.

Da li je na putu 20. titula... sir Alexe šta reći.
and

#5733 Re: Manchester United FC

Post by and »

Karirany wrote:Prognozira se da će sutra na Old Traffordu i užoj okolici biti +5 stepeni 8-)
ima već dugo da stoji ta temperatura na old trafordu 8-)
cvrčak_na_hedonizmu

#5734 Re: Manchester United FC

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Acheron wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Acheron wrote:Blagodarim na jos jednoj potvrdi kakva je fair-play ekipa Man United. Svega 26 prekrsaja u kaznenom prostoru. :)

I sta, sad ispade da nije bilo penala... ne bi postali to sto jesu??
Ispade da ti podaci nisu potpuni i da biraš šta ćeš napisati što te svrstava u kategoriju neozbiljnog sagovornika. Po onome što si ti postavio ispade da je Mančesteru dosuđeno manje penala u odnosu na konkurente( potuna neistina i notorni falsifikat ).
O kakvom falsifikatu pricas? Podatak sam preuzeo sa jednog foruma Uniteda i odnosi se na ucinak od sezone 03/04 do ove sezone koja jos nije zavrsena.

Na kraju sam morao licno pretabiriti, i vidim samo minimalne greske. Odnosno pojedini klubovi imaju penal vise, a United poen manje. Big deal.

A ovo da ce lik sa 10 postova na ovom pdf-u govorit ko je 'ozbiljan sugovornik' :D... dobar pokusaj.

Greska je jedina sto sam trebao prekontrolisat kolegu.
Jah, broj postova je bitan a suština postova nije bitna :D Ko na pijaci, daj kilu gluposti, pola kile nebuloza i 1,5 kilu poluinformacija. Kolko dođem u totalu ? :-D
Teufik

#5735 Re: Manchester United FC

Post by Teufik »

odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5736 Re: Manchester United FC

Znači, Blackburn dobija 2 miliončeka ako United postane prvak na račun Jonesa..

hajmo to malo razraditi :lol: puste United da ih mlatne sutra i halale im milion ako osvoje ligu, a ovi im srede dva-tri dobra suđenja do kraja

pošteno ako nikako drugačije :lol: :lol:
neo7

#5737 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

Sto smo jadni i pateticni...sta vam je uradio jedan klub zadnjih godina pa ste postali takvi ? Boze koja zavist i nemogucnost da se trpi uspjeh nekoga (kluba). Jadno..
odesveuhonduras

#5738 Re: Manchester United FC

neo7 wrote:Sto smo jadni i pateticni...sta vam je uradio jedan klub zadnjih godina pa ste postali takvi ? Boze koja zavist i nemogucnost da se trpi uspjeh nekoga (kluba). Jadno..
prije će biti da su to uradili vjerni navijači istog, a tvoj post je najbolji primjer za to :D
neo7

#5739 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

Ne znam, ne bih rekao :) Ali nikada nisam vidio vise mrznje prema jednom klubu. Zasto, zbog uspjeha ? Zbog trenera koji je tu toliki niz godina ? Zbog toga sto ni jedan igrac nikada nije bio veci od kluba ? Zato sto ni jedan klub na svijetu nema ovo nabrojano osim Uniteda ?

Nije mi cilj da se raspravljam, ono cisto mi je svejedno, jer je ovo ipak "vurtialni svijet" i moze pisati sta ko hoce, ali pokusavam shvatizi zasto se nesto toliko mrzi i zasto se svaki potez kluba (utakmica, transfer ili neso slicno) gleda pod 100x drugacije od drugih klubova ?!

Isto tako je Barcelona na putu da postane najomrazenij klub upravo radi njihovih uspjeha...
odesveuhonduras

#5740 Re: Manchester United FC

Zbog toga sto ni jedan igrac nikada nije bio veci od kluba ?
pitaje keana je li ;-)

a mo'š i ronneya :-D
neo7

#5741 Re: Manchester United FC

Post by neo7 »

odesveuhonduras wrote:Znači, Blackburn dobija 2 miliončeka ako United postane prvak na račun Jonesa..
Ovo sam zaboravio komentarisati! Vidis kako se povrsno razmislja, how yes no. Sta Blackburnu znace 2 miliona ako ispadnu iz PL ? Znas li ti da se oni bore za opstanak i da ce im racun biti dooosta veci od ta 2 mil ako ispadnu!
odesveuhonduras

#5742 Re: Manchester United FC

neo7 wrote:
odesveuhonduras wrote:Znači, Blackburn dobija 2 miliončeka ako United postane prvak na račun Jonesa..
Ovo sam zaboravio komentarisati! Vidis kako se povrsno razmislja, how yes no. Sta Blackburnu znace 2 miliona ako ispadnu iz PL ? Znas li ti da se oni bore za opstanak i da ce im racun biti dooosta veci od ta 2 mil ako ispadnu!
Blackburnu ne znače ništa dva miliona niti sam ja to napisao zbog bilo čega drugog osim zafrkancije ali i upozorenja da ovakve stvari ne bi smjele biti dozvoljene jer da blackburn sada ima 40 bodova ta bi mu dva miliončeka dobro došla.

Riječ je o očitom sukobu interesa i smiješno je da se ovakvi bonusi dozvoljavaju u transferima između klubova koji igraju u istoj ligi.

Zamisli da je Fulham na njihovom mjestu. Ionako ih boli đon jer su haman sigurni i mogu igrati rekreativno do kraja sezone, a zamisli tek kako bi ih bolio da im neka utakmica može donijeti 2 miliona funti, i koliko se heftičnih plata u jednom osrednjem klubu može platiti sa tim iznosom.

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... kburn.html
Obviously, nobody at Blackburn wants anything but a win for Rovers on Monday, but the add-ons highlight the potential for conflicts of interest in such situations, as well as how lucrative post-transfer landmarks can be.
pa frajer nastavlja sa nizanjem novih bonusa - još mogućih dva miliona za nastupe u reprezentaciji i 20% od iznosa kod eventualne prodaje Jones-a drugom klubu, i onda zaključuje - nije ni čudno što direktor Blackburna sa rajom dijeli fotografije na kojima drži Unitedov pehar lige..

gomila situacija, tj. novca koji u nekim drugim uslovima (Blackburn siguran od ispadanja) itekako mogu zagolicatinečiju maštu inavesti ga na nepoštenje. Takve stvari jednostavno ne bi smjele biti dozvoljene kad se igrač prodaje u klub koji igra istu ligu.
caros

#5743 Re: Manchester United FC

Post by caros »

Pa nije Ferguson Džemila da unaprijed zna da će mu trebati bodovi od Blackburna ( koji ih je već dobio ove sezone :-) ).
odesveuhonduras

#5744 Re: Manchester United FC

caros wrote:Pa nije Ferguson Džemila da unaprijed zna da će mu trebati bodovi od Blackburna ( koji ih je već dobio ove sezone :-) ).
bodovi jaraniko moja trebaju od svakoga i prije nego počneš sezonu.

Blackburn uopće nije poanta ove priče, poanta je sama klauzula na ugovoru ;-)

Na Blackburnovom mjestu je mogao biti Stoke, Fulham, Swansea ili Sunderland. Njima bodovi baš nešto plaho i ne trebaju u ovom trenutku.

Hipotetička situacija, zadnje kolo Sunderland ili City-u QPR. Obadva osigurala opstanak, ne mogu u Evropu, mrtva sredina tablice..

Sunderland sa Unitedom, ili QPR sa City-em, ima ugovor koji mu donosi 2 miliona ili neki drugi iznos ako ovaj osvoji titulu. A manchesterski klubovi poravnati na tabeli, il uglavnom jedan može biti prvak ako drugi ne pobijedi i ostala kombinatorika.

Je li misliš da je to potpuno regularna situacija pri raspletu prvenstva ?

Ja ne mislim, tj. imao bih sumnje..
Last edited by odesveuhonduras on 02/04/2012 03:20, edited 1 time in total.
vodoprovodčik

#5745 Re: Manchester United FC

Post by vodoprovodčik »

caros wrote:Pa nije Ferguson Džemila da unaprijed zna da će mu trebati bodovi od Blackburna ( koji ih je već dobio ove sezone :-) ).
Mislim da je Odesveunikaragvu u pravu. Nema to veze s tim šta je Ferguson unaprijed mogao znati (a i u tom slučaju, znao je da će nekad igrati s tim Blekburnom), nego sa samim pravilom. Ne radi se tu o ovom specifičnom slučaju, nego o mogućnosti koja uvijek može postati tzv. sukob interesa.
Edge

#5746 Re: Manchester United FC

Post by Edge »

odesveuhonduras wrote:
neo7 wrote:
Blackburnu ne znače ništa dva miliona niti sam ja to napisao zbog bilo čega drugog osim zafrkancije ali i upozorenja da ovakve stvari ne bi smjele biti dozvoljene jer da blackburn sada ima 40 bodova ta bi mu dva miliončeka dobro došla.

Riječ je o očitom sukobu interesa i smiješno je da se ovakvi bonusi dozvoljavaju u transferima između klubova koji igraju u istoj ligi.

Zamisli da je Fulham na njihovom mjestu. Ionako ih boli đon jer su haman sigurni i mogu igrati rekreativno do kraja sezone, a zamisli tek kako bi ih bolio da im neka utakmica može donijeti 2 miliona funti, i koliko se heftičnih plata u jednom osrednjem klubu može platiti sa tim iznosom.

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... kburn.html
Obviously, nobody at Blackburn wants anything but a win for Rovers on Monday, but the add-ons highlight the potential for conflicts of interest in such situations, as well as how lucrative post-transfer landmarks can be.
pa frajer nastavlja sa nizanjem novih bonusa - još mogućih dva miliona za nastupe u reprezentaciji i 20% od iznosa kod eventualne prodaje Jones-a drugom klubu, i onda zaključuje - nije ni čudno što direktor Blackburna sa rajom dijeli fotografije na kojima drži Unitedov pehar lige..

gomila situacija, tj. novca koji u nekim drugim uslovima (Blackburn siguran od ispadanja) itekako mogu zagolicatinečiju maštu inavesti ga na nepoštenje. Takve stvari jednostavno ne bi smjele biti dozvoljene kad se igrač prodaje u klub koji igra istu ligu.
Ti si prijatalju iskompleksirani debil koji će plakati kad se Na Stadium of Lightu u Sunderlandu podigne 20. titula. A mi ćemo slaviti i likovati. Slavićemo najvećeg menadžera svih vremena. Legende kao što su Scholes i Giggs. Mlade nade koje tek dolaze, a tebi i dalje nek avatar budu neke grimasa i nek ti glava bude puna zavisti, traženja nekih smiješnih razloga i opravdanja. Nabrajaj ti i dalje sudijske greške, Manchester United je najveći klub u Engleskoj i tako će zauvijek ostati. Glory glory Man United, WE'LL NEVER DIE!

I baš me zanima šta ćeš reći ako kojim slučajem Blackburn sutra pobijedi ili bude neriješeno. I otkud to da je Blackburn slavio na Old Traffordu?
vodoprovodčik

#5747 Re: Manchester United FC

Post by vodoprovodčik »

Image
:mrgreen:
odesveuhonduras

#5748 Re: Manchester United FC

mislim da tvoj post dovoljno govori ko je šta, a moderatori će vjerovatno progovorit još koju :D
Glory glory Man United, WE'LL NEVER DIE!
:lol: :lol: :lol:

ho'š jarane, kad ti edžel dođe, ne'š znati kud si poš'o, ni oKlE si doš'o :D
Obskurni

#5749 Re: Manchester United FC

Post by Obskurni »

A šta ako Ferguson nije istancao taj detalj ugovora ? :D
Teško da mozemo znati ko je uvrstio tu klauzulu u ugovor ali se definitivno to treba zabraniti.
missko

#5750 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Obskurni wrote:A šta ako Ferguson nije istancao taj detalj ugovora ? :D
Teško da mozemo znati ko je uvrstio tu klauzulu u ugovor ali se definitivno to treba zabraniti.
Ma gluposti. Svaki klub moze platiti 2 mil za neku tekmu, a i dozvoljeno je potplatiti igrace nekog kluba da pobijede. Znaci Seik moze reci Blakburnovim celnicima zapnite i uzmite Uniteda i dajem vam 4 mil.
Ja gotivim hondurasa ali previse je sumnjicav kao i Mancini :D
Post Reply