Slike starog Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
valter.ba

#5726 Re: Slike starog Sarajeva

Post by valter.ba »

A upravo htjedoh izbrisati post, Banksy opucao neki smajli neodredjenog izraza pa pomislih mozda je totalno neprimjereno ali eto...morao sam to je dio moga sjećanja na moj grad. Moja slika.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
muha_sa

#5727 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

valter.ba wrote:A upravo htjedoh izbrisati post, Banksy opucao neki smajli neodredjenog izraza pa pomislih mozda je totalno neprimjereno ali eto...morao sam to je dio moga sjećanja na moj grad. Moja slika.

mislim da je našu dragu Banksy spucala tug--Igman, ranjeni, poginuli.................. :(
dragma
Vozim: Pješe

#5728 Re: Slike starog Sarajeva

Post by dragma »

muha_sa wrote:
valter.ba wrote:A upravo htjedoh izbrisati post, Banksy opucao neki smajli neodredjenog izraza pa pomislih mozda je totalno neprimjereno ali eto...morao sam to je dio moga sjećanja na moj grad. Moja slika.

mislim da je našu dragu Banksy spucala tug--Igman, ranjeni, poginuli.................. :(
:(

Nemoj biti tužna Banksy :srce:

Veliki pozdrav svima na ovoj meni najdražoj temi a poseban pozdrav mom dragom drugu Muhi :thumbup:
muha_sa

#5729 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

dragma wrote:
muha_sa wrote:

Veliki pozdrav svima na ovoj meni najdražoj temi a poseban pozdrav mom dragom drugu Muhi :thumbup:
veliki otpozdrav :-D

moguce da je bila :-D al je moram opet okacit jer me vraca u djetinjstvo :-D
Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5730 Re: Slike starog Sarajeva

Post by mali_milojica »

quarterback wrote:o kojem vremenu pricamo?
Pred rat,samo ne znam koji,jer ovdje ima raje pravo stare.
Nadam se da se niko nece uvrijediti :D
muha_sa

#5731 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

mali_milojica wrote:
nema ljutnje :D

nisam star vec puno pamtim---sjecam se ko juce da je bilo kad sam oslobodioce doceko :lol:

Image
hrasno

#5732 Re: Slike starog Sarajeva

Post by hrasno »

Image
Banksy

#5733 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Banksy »

dragma wrote:
muha_sa wrote:

I jednom :kiss: i drugom :kiss: ... i drugu u starkama :kiss:
Banksy

#5734 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Banksy »

Karta Sarajeva 1910

Image

Veća rezolucija...
http://www.edition-wh.at/wordpress/wp-c ... ke-12a.jpg
Stari kenjac

#5735 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

muha_sa wrote:
mali_milojica wrote:
nema ljutnje :D

nisam star vec puno pamtim---sjecam se ko juce da je bilo kad sam oslobodioce doceko :lol:

Image

Muha vec bio Valterov skojevac! :D
exliberal-ex

#5736 Re: Slike starog Sarajeva

Post by exliberal-ex »

KENJAC wrote:Dajte ba ljudi sta vam je? SOS a da ne kazem Bugatti su od sredine osamdesetih vec u punom jeku. Piramida malcice kasnije. Nego ima li ko slike kafica koji su tada bili ? Neki dan negdje nadjoh slike " sminkera" ispred Olomana. Naravno Omar Mjesecar kao neizbjezni inventar. Nisam Oloman posebno volio al u Crvenu Galeriju sam volio skoknut. Eto , pade mi na pamet Sarajevska sminka. Osim vec pomenutih objekata , za one malo kokuznije nezaobilazna je bila "Ceka" ! Dakle Ray Ban , majica La Costa , Leviske i dole "Starke" .... Kad se skupi malo love na Jahorinu , kad se nema ... jebi ga , stoji se pred kafanom ! Bilo je i sminke nehljeba. Ko su ti? E to su vam oni obuceni po posljednjoj modi al bez kinte u dzepu. E oni secu od kafica do kafica i kad se pojave na vratima onda naprave onu razocaranu facu ko u folu " jebem ga nije ni ovdje" . A koga u stvari traze nisu ni oni znali. Bilo je onih slucajeva kad se pojave na vratima Estrade i pitaju konobara "Jel me Brega trazio" :lol: Ovo sto sad radi Jet Set po Milanu Londonu i Parizu je samo blijedi pokusaj imita ije Sarajevske sminke.
Dajte ba , ako ko ima slika sa pomenutih mjesta. Nudim pivu kad dodjem !
meni je uvijek islo na zivce to pretjerano sminkerisanje...jebiga nismo svi imali oceve direktore ili smo bili oficirska djeca...mi skuckamo na leviske, oni gledaju kako ide sav jel orginal...da ti vidim starke znas mora da ide ova linija pod ovim uglom inace nije original...to mi pade ovo proljece na pamet, usao u prodavnicu prije par mjeseci u NY i vidim starke , daj da ih kupim , stavio ih na noge i gledam kako stoje i onda se sjetim tih komentara...e neces vala, skidaj :D

nego kako se zvao onaj sankerista iz piramide, stariji tip bio sa brkovima, imao paralisano djete....ah na vrh jezika mi :twisted:
jefff

#5737 Re: Slike starog Sarajeva

Post by jefff »

Image
julisiz es grant

#5738 Re: Slike starog Sarajeva

Post by julisiz es grant »

jefff wrote:Image
Još nisu bili poskidali krstove sa evangelističke crkve i pretopili ih u ko zna šta.
Banksy

#5739 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Banksy »

Bilo bi prilično nezgodno ostaviti krst na visokoškolskoj ustanovi.

1945. godine crkva je potpuno napuštena, a nove vlasti su nacionalizirali stambene prostore smještene u krilnim objektima crkve. Potpuno zapuštena i prepuštena propadanju stara evangelistička crkva je poput kakve ruševine stajala zaboravljena na obali Miljacke.
1981., gradske vlasti su odlučile da objekat dodijele Akademiji likovnih umjetnosti. Zgrada je potpuno adaptirana. Bilo je to odlično rješenje za koje se izborio prvi dekan Akademije prof. Muhamed Karamehmedović. Prelijepa zgrada nekadašnje evangelističke crkve dobila je novu funkciju.
Objekat je proglašen kulturno-historijskim spomenikom i nalazi se na listi zaštićenih objekata Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa.
julisiz es grant

#5740 Re: Slike starog Sarajeva

Post by julisiz es grant »

Mene je iznenadilo da su ih toliko dugo ostavili da stoje, a ne što su ih skinuli.
exliberal-ex

#5741 Re: Slike starog Sarajeva

Post by exliberal-ex »

exliberal-ex wrote:
KENJAC wrote:Dajte ba ljudi sta vam je? SOS a da ne kazem Bugatti su od sredine osamdesetih vec u punom jeku. Piramida malcice kasnije. Nego ima li ko slike kafica koji su tada bili ? Neki dan negdje nadjoh slike " sminkera" ispred Olomana. Naravno Omar Mjesecar kao neizbjezni inventar. Nisam Oloman posebno volio al u Crvenu Galeriju sam volio skoknut. Eto , pade mi na pamet Sarajevska sminka. Osim vec pomenutih objekata , za one malo kokuznije nezaobilazna je bila "Ceka" ! Dakle Ray Ban , majica La Costa , Leviske i dole "Starke" .... Kad se skupi malo love na Jahorinu , kad se nema ... jebi ga , stoji se pred kafanom ! Bilo je i sminke nehljeba. Ko su ti? E to su vam oni obuceni po posljednjoj modi al bez kinte u dzepu. E oni secu od kafica do kafica i kad se pojave na vratima onda naprave onu razocaranu facu ko u folu " jebem ga nije ni ovdje" . A koga u stvari traze nisu ni oni znali. Bilo je onih slucajeva kad se pojave na vratima Estrade i pitaju konobara "Jel me Brega trazio" :lol: Ovo sto sad radi Jet Set po Milanu Londonu i Parizu je samo blijedi pokusaj imita ije Sarajevske sminke.
Dajte ba , ako ko ima slika sa pomenutih mjesta. Nudim pivu kad dodjem !
meni je uvijek islo na zivce to pretjerano sminkerisanje...jebiga nismo svi imali oceve direktore ili smo bili oficirska djeca...mi skuckamo na leviske, oni gledaju kako ide sav jel orginal...da ti vidim starke znas mora da ide ova linija pod ovim uglom inace nije original...to mi pade ovo proljece na pamet, usao u prodavnicu prije par mjeseci u NY i vidim starke , daj da ih kupim , stavio ih na noge i gledam kako stoje i onda se sjetim tih komentara...e neces vala, skidaj :D

nego kako se zvao onaj sankerista iz piramide, stariji tip bio sa brkovima, imao paralisano djete....ah na vrh jezika mi :twisted:
jebem vam temu I :evil: .....glavu sam razbijao satima dok se nisam sjetio imena ....Fikret nadimak Fikro...
KENJAC

#5742 Re: Slike starog Sarajeva

Post by KENJAC »

vjerujes li mi da se uopste tog lika ne sjecam ! Kad je radio , u kom periodu ?
zateznistub

#5743 Re: Slike starog Sarajeva

Post by zateznistub »

KENJAC wrote:vjerujes li mi da se uopste tog lika ne sjecam ! Kad je radio , u kom periodu ?
+1

sjećam se samo Žere oduzetog na šanku...
Logovan

#5744 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Logovan »

Image
exliberal-ex

#5745 Re: Slike starog Sarajeva

Post by exliberal-ex »

KENJAC wrote:vjerujes li mi da se uopste tog lika ne sjecam ! Kad je radio , u kom periodu ?
pred rat..sad tacno neznam .....
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#5746 Re: Slike starog Sarajeva

Post by sabina1 »

Prva zgrada na fotki desno bi trebala biti nekadašnja OŠ "Blagoje Parović" a u njoj je danas privatni univerzitet , jel tako ??
Hvala.

Image
Deda Kurcoje

#5747 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Deda Kurcoje »

Image

Malo korigovano
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5748 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Pitar sa Kariba »

hrasno wrote:Image
Ako je ovo "Hadzijska dzamija", sta je onaj veliki objekt u pozadini? Ili sam promasio...
zgiba

#5749 Re: Slike starog Sarajeva

Post by zgiba »

Pitar sa Kariba wrote:
hrasno wrote:Image
Ako je ovo "Hadzijska dzamija", sta je onaj veliki objekt u pozadini? Ili sam promasio...
Ovo jeste "Hadzijska dzamija", slikana sa druge strane Miljacke.

Image

Ona velika zgrada se sada vise ne vidi iz ovog ugla.
Kal El

#5750 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Kal El »

Zadnjih dana sam stvarno zagrijan za korigovanje/bojenje slika, nasao ovu i uradio pa rekoh da postavim ovdje

ImageImage
Post Reply