Zavisi koli si dugo clan...koliko love si vec provukao kel bilo zalbi itd....zovi svakako i ja sam ....skinuli su mi pendingNikolaKZ91 wrote:Pozdrav. Sta mislite ima li efekta da pozovem ovaj pejpal korisnički centar i da tražim da mi ukinu ovaj pending balance? I jel već neko pokušavao na taj način? Legle su mi već dvije uplate i obje su na holdu po mjesec dana a danas sam im slao mejl i poslali su samo ono nešto automatizovano. Pa kontam dal da ih nazovem i ima li to ikakvog efekta, jer stvarno ako na svaku uplatu moram da čekam po mjesec dana onda stvarno ne znam. Hvala unaprijed!
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- vjesticanametli
#5726 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
-
mega_mashcine
#5727 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
sahara1428 wrote:i sa VISA-om ti je opet pending balance, licno iskustvomega_mashcine wrote:A znam to, to je ok. Nego me interesuje može li se Mastercard koristiti, il imora Visa.liaar wrote: https://www.paypal-community.com/t5/Pay ... d-p/372380 ?
Evo upravo sam dobio od njih odgovor, i spominju samo Visu, tako da pretpostavljam da ne može MC.
Koji mi je najlakši način za prebaciti novac sa freelancer na karticu po prvi put ? Express withdrawal ne radi za BiH, wire transfer se ne isplati. Ostaje paypal i skrill..
-
NikolaKZ91
#5728 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U mejlu mi odg kao da trebam da primim 10.000$ da mi to skinu pa sam ih nazvao i odgovorili su mi da mi je kao nalog noviji i da tek nakon godine mogu da trazim ukidanje pendinga. Katastrofa.vjesticanametli wrote:Zavisi koli si dugo clan...koliko love si vec provukao kel bilo zalbi itd....zovi svakako i ja sam ....skinuli su mi pendingNikolaKZ91 wrote:Pozdrav. Sta mislite ima li efekta da pozovem ovaj pejpal korisnički centar i da tražim da mi ukinu ovaj pending balance? I jel već neko pokušavao na taj način? Legle su mi već dvije uplate i obje su na holdu po mjesec dana a danas sam im slao mejl i poslali su samo ono nešto automatizovano. Pa kontam dal da ih nazovem i ima li to ikakvog efekta, jer stvarno ako na svaku uplatu moram da čekam po mjesec dana onda stvarno ne znam. Hvala unaprijed!
-
NikolaKZ91
#5729 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Izvinite a ko meni konvertuje ove dolare koje dobijam na pejpal u konvertibilne marke? Banka ili pejpal? I ciji kurs je povoljniji ? Jel treba da tu mijenjam nesto? Hvala!
-
NikolaKZ91
#5730 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
[quote="NikolaKZ91"]Izvinite a ko meni konvertuje ove dolare koje dobijam na pejpal u konvertibilne marke? Banka ili pejpal? I ciji kurs je povoljniji ? Jel treba da tu mijenjam nesto? Prethodno mi je momak odgovorio da je kurs banke povoljniji. Jel to meni vec podeseno automatski da banka konvertuje il treba da ja podesim il da im saljem mejl da oni promijene?
- ibi
#5731 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Neki dan mi je drug pokusao poslati pare na moj PayPal account kojeg imam u BiH, i nije uspio...
Kaze ne moze ? Mastercard kartica ?
Da li ko ima novija iskustva kad ce u BiH kako treba ovo proraditi ?
I koliko se moze novca primiti u 30 dana ?
Kaze ne moze ? Mastercard kartica ?
Da li ko ima novija iskustva kad ce u BiH kako treba ovo proraditi ?
I koliko se moze novca primiti u 30 dana ?
-
NikolaKZ91
#5732 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Raja jel moze neko da mi zloupotrebi viza internet karticu ako zna npr zadnja 4 broja sa pocetne strane moje kartice? Znate kako ono izgleda na pejpalu vide se samo zadnja 4 broja. A ne zna ni pin ni csc ni moju email adresu ni nista?
- Dinostula
#5733 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma ne moze nema sanse jedino da ima citav broj i ona zadnja 3 broja pozadi.NikolaKZ91 wrote:Raja jel moze neko da mi zloupotrebi viza internet karticu ako zna npr zadnja 4 broja sa pocetne strane moje kartice? Znate kako ono izgleda na pejpalu vide se samo zadnja 4 broja. A ne zna ni pin ni csc ni moju email adresu ni nista?
Sve to upise na ebay se nakaci i deri dok ima sredstava na kartici.
-
NikolaKZ91
#5734 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
E hvala ti na mnogo na odgovoru, spao mi kamen sa srca
. Mozda sam nekom drugu skrinsotovo jednom tu pp pocetnu stranicu kad sam podesavao, pa sta znam da neko ne presretne to il nemam pojma sta
. Ne, nema nista uglavnom sem ta zadnja 4 broja jer su na pp ostali zasticeni a kartica ima 16 brojeva.
- vjesticanametli
#5735 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
dosla mi je nova kartica od banke.....trebam je zamijeniti na PP ...moze li mi neko pomoci kako da to uradim
hvala
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5736 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ukloniš staru i dodaš novu, sačekaš da se pojavi transakcija na listi izvoda, ukucaš kod sa transakcije i to je to.vjesticanametli wrote:dosla mi je nova kartica od banke.....trebam je zamijeniti na PP ...moze li mi neko pomoci kako da to uradim![]()
hvala
- vjesticanametli
#5737 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja samo stavljam istu karticu s drugim rokom vazenja...nije valjda da ce opet kod taj traziti.....hajd pitacu u banci da mi posaöju na mail....ne mogu cekat izvod ojjjj jesu zakomplikovali ccc...hvala ti
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#5738 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ne znam baš je l' ista, jesu li brojevi kartica isti, i CVV kod ?
- vjesticanametli
#5739 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sve isto osim cvv i roka vazenja...pa sam u jadu kako cu to rijesiti do prvog....brat ce provuci karticu kroz bankomat u nedelju i onda sam je mislisla dodati na pp ali ako bude kod ipet moram moöiti u banci da mi jave 
- Del_Boy1
#5740 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Trebaš samo na paypalu izmijeniti na već postojećoj kartici datum važenja i CVV kod, i to bi trebalo biti to, nemoj dodavat kao novu karticu već samo ažurirajvjesticanametli wrote:Ja samo stavljam istu karticu s drugim rokom vazenja...nije valjda da ce opet kod taj traziti.....hajd pitacu u banci da mi posaöju na mail....ne mogu cekat izvod ojjjj jesu zakomplikovali ccc...hvala ti
staru.
Last edited by Del_Boy1 on 09/03/2018 19:33, edited 1 time in total.
- liaar
#5741 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa znači da nije ista ako nije CVV isti, on se isto unosi na PP ako se dobro sjećam. Elem ne moraš molit, odradi ono kako se inače radi za karticu, otiđi u banku dan nakon i traži izvod. 24 sata je bitno da prođe od toga, znači ako u 12 to odradiš na Paypalu, sutradan iza 12 bi trebao izvod da bude. Doduše izvod se plaća, probaj zamolit samo da isčitaju iz prometa računa onaj kod da ne plaćaš 2.50 KM
- vjesticanametli
#5742 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma sve bi bilo to ok ali nisam u bih
Pikusacu zamoliti banku do sada su bili bas fer i susretljivi....i ja mismim da trebam sam update stare uradit dik se nova aktivira al probacu sve u nedelju pa cemo vidjet....hvala narode
-
Fudo387
#5743 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Majko,
link another card,
ukucas tu sto si dobila, cvv je na pozadini kartice,
stavi tu sto si je dodala kao preferred payment method....i pici.
za sve ti treba osam sekundi.
link another card,
ukucas tu sto si dobila, cvv je na pozadini kartice,
stavi tu sto si je dodala kao preferred payment method....i pici.
za sve ti treba osam sekundi.
- vjesticanametli
#5744 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Oce, ne mogu. Kaze to add a new one you need to remove the old card....ne pitam da vas zezam
-
Fudo387
#5745 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ok, remove old card....vjesticanametli wrote:Oce, ne mogu. Kaze to add a new one you need to remove the old card....ne pitam da vas zezam
mada ne kontam zasto kad ih mozes imati pedeset na paypal racunu,
- vjesticanametli
#5746 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne znam...ne kontam ni ja...al ionako moram cekat da proDZe 24 h da se kartica aktivira...probacu jos jednom...hvala svakako
- liaar
#5747 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mislim da i paypal vidi kad ističe kartica (zato i unosiš i to pri dodavanju) pa zato da uklonišFudo387 wrote:ok, remove old card....vjesticanametli wrote:Oce, ne mogu. Kaze to add a new one you need to remove the old card....ne pitam da vas zezam
mada ne kontam zasto kad ih mozes imati pedeset na paypal racunu,
-
Fudo387
#5748 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kako to?vjesticanametli wrote:Ne znam...ne kontam ni ja...al ionako moram cekat da proDZe 24 h da se kartica aktivira...probacu jos jednom...hvala svakako
Nazoves broj za aktivaciju, pricas sa masinom, pritisni ovo, pritisni ono...i automatski je aktivirana.
Ok, mozda je negdje tamo drugacije.
- muha_sa
#5749 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nije prEtisla puljku F14Fudo387 wrote:Kako to?vjesticanametli wrote:Ne znam...ne kontam ni ja...al ionako moram cekat da proDZe 24 h da se kartica aktivira...probacu jos jednom...hvala svakako
Nazoves broj za aktivaciju, pricas sa masinom, pritisni ovo, pritisni ono...i automatski je aktivirana.
-
Fudo387
#5750 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
muha_sa wrote:nije prEtisla puljku F14Fudo387 wrote:Kako to?vjesticanametli wrote:Ne znam...ne kontam ni ja...al ionako moram cekat da proDZe 24 h da se kartica aktivira...probacu jos jednom...hvala svakako
O muhoni buraz, stari bankaru