Narod i Pravda (Konakovic)
- JThomas
#5726 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- drug_profi
- RunnerX
- Bosanski_kralj
#5729 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Razbucat će, inšallah, Dino SDA (bar u Sarajevu) samo tako. 
- RunnerX
#5730 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Trenutno mi se najviše sviđa to što šuti za ove respiratore, mangupski ne talasa, jer svakako svi bruje o tome. Izgleda da nam Dino politički sazrijeva.
- Kamper
#5731 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Porodice Foht wrote: ↑28/04/2020 16:47 Ne vidim kako zavrsi glasanje na klix-u jucer, NiP bio drugi ubjedljivo iza SDA. Zna li neko?

- Kikibombona
#5732 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U Zenici ce SDA dozivjeti najgori potop od osnivanja stranke.
Sanse da imaju gradonacelnika su 0.1%, a u Vijecu ce dozivjeti nevidjen debakl, zajedno sa govnima iz SBB i ASDA. DF u Zenici na srecu prakticno ne postoji.
Grad je uvijek bio anti-SDA, a sada su i okolna sela u velikoj mjeri digla ruke od njihA.
- nikad_vise
#5733 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja ovom covjeku bezrezervno vjerujem.Onim sto radi,prica,i svojim odnosom sa svojim narodom covjek izgraduje povjerenje drustva.
NIP je jedna moderna Bosnjacka stranka,na celu sa covjekom koji shvata stanje svog naroda kako u BiH tako i preko Drine.Definitivno covjek ima drzavnicke karakteristike i uopste nemam dilemu da ce uspjeti da posalje smece koje nas je vodilo zadnjih 25 godina.Ova borba definitivno nema alternativu i mislim da bi jednom takvom pobjedom Bosnjaci napravili veliku pobjedu kao narod sto se tice same zrelosti Bosnjaka.
Ogromna je propaganda,pritisci,ucjene i sta sve ne na stanovnistvo u svakom pogledu i to otezava borbu.Al nikad zlo nece pobjediti dobro,jer nesto sto je zlo mora pasti jednog dana,a imam osjecaj da je dosao trenutak za to.Iskreno se nadam da smo mi kao narod spremni za jedan podvig u svakom smislu.Pored NiP-a se i Nasa stranka se cini kao dobra i progresivna i svakako podrzavam da imaju sto bolje rezultate.Ima tu ideoloskih razlika al borba protiv zla ovog naroda je ono sto ih najvise cini saveznicima.Takodje uz poneki kiks ove dvije stranke sto se tice clanstva,definitivno stranke sa najvecim kredibilitetom.
Mirsad Hadzikadic je dobar covjek i vjerujem da ima dobre namjere,ali mislim da bi ga SDA svojim zagrljajem jednostavno preveslala zednog preko vode.Namamili bi ga nekim laznim obecanjima a on bi u svojim resorima mozda i pokusao nesto rijesiti al bi vremenom uvidio da je "popusio" foru od SDA a mi kao narod izgubili jos nekoliko godina.
NIP je jedna moderna Bosnjacka stranka,na celu sa covjekom koji shvata stanje svog naroda kako u BiH tako i preko Drine.Definitivno covjek ima drzavnicke karakteristike i uopste nemam dilemu da ce uspjeti da posalje smece koje nas je vodilo zadnjih 25 godina.Ova borba definitivno nema alternativu i mislim da bi jednom takvom pobjedom Bosnjaci napravili veliku pobjedu kao narod sto se tice same zrelosti Bosnjaka.
Ogromna je propaganda,pritisci,ucjene i sta sve ne na stanovnistvo u svakom pogledu i to otezava borbu.Al nikad zlo nece pobjediti dobro,jer nesto sto je zlo mora pasti jednog dana,a imam osjecaj da je dosao trenutak za to.Iskreno se nadam da smo mi kao narod spremni za jedan podvig u svakom smislu.Pored NiP-a se i Nasa stranka se cini kao dobra i progresivna i svakako podrzavam da imaju sto bolje rezultate.Ima tu ideoloskih razlika al borba protiv zla ovog naroda je ono sto ih najvise cini saveznicima.Takodje uz poneki kiks ove dvije stranke sto se tice clanstva,definitivno stranke sa najvecim kredibilitetom.
Mirsad Hadzikadic je dobar covjek i vjerujem da ima dobre namjere,ali mislim da bi ga SDA svojim zagrljajem jednostavno preveslala zednog preko vode.Namamili bi ga nekim laznim obecanjima a on bi u svojim resorima mozda i pokusao nesto rijesiti al bi vremenom uvidio da je "popusio" foru od SDA a mi kao narod izgubili jos nekoliko godina.
- RunnerX
#5734 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da, ali razum i prethodna iskustva nam nalažu da budemo oprezni. Mnogi u koje smo očajnički polagali sve nade su nas izdali i iznevjerili, kad malo bolje razmislim, ne sjećam se nekoga ko nije, tako da treba biti oprezan.
Dini za sada ide odlično, to je činjenica, ali opreza nikad dosta.
Dini za sada ide odlično, to je činjenica, ali opreza nikad dosta.
-
kritikos
#5735 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Otkad se vratio s hadža, nije isti čo'ek 
Naleti mu s vremena na vrijeme onaj SDA gen, krene rukom da zgrabi, al odustane
Naleti mu s vremena na vrijeme onaj SDA gen, krene rukom da zgrabi, al odustane
- Prpa.ba
#5736 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Razloga za optimizam definitivno ima.
Sjetimo se odakle smo krenuli, u izbore 2018. NiP je obicnim posmatracima izgledao kao novi SBB koji ce pojesti glasove i odnijeti ih u miraz SDA. Lijeve opcije sa svojih tradicionalnih 10 do 12 mandata bi ostali statisti u Skupstini KS, a sve je izgledalo da ce SDA suvereno nastaviti svoju vladavnu.
Unatoc izbornim mahinacijama i inzenjeringu, to se nije desilo.
Alijansa NiP-NS se pokazala kao cvrsta unatoc ogromnim ideoloskim razlikama, a sa partnerima iz SDP i NBL donijeli su potpuno novu dinamiku u politicke odnose u BiH.
Apsolutna panika u prvim mjesecima Cetvorke u kojoj je SDA izvukla na povrsinu sve svoje spavace i medijsku artiljeriju dovela je do javne kompromitacije citavog niza stranaka, javnih licnosti, analiticara, politicara i medija (a bogme i vjecno zabrinutih forumasa i petparackih narodnih tribuna
) koji su konacno ogolili cinjenicu da smo do 25.12.2018. godine zivjeli u jednopartijskom visestranackom sistemu. Nakon toga, zivimo u sistemu u kojem imamo jasno definisane dvije strane. Izbor konacno postoji, a na gradjanima je da odluce:
Nastavak procesa koje je zapocela Cetvorka, ili koncept Nenadic. Svako neka probere po svom cefu.
Sjetimo se odakle smo krenuli, u izbore 2018. NiP je obicnim posmatracima izgledao kao novi SBB koji ce pojesti glasove i odnijeti ih u miraz SDA. Lijeve opcije sa svojih tradicionalnih 10 do 12 mandata bi ostali statisti u Skupstini KS, a sve je izgledalo da ce SDA suvereno nastaviti svoju vladavnu.
Unatoc izbornim mahinacijama i inzenjeringu, to se nije desilo.
Alijansa NiP-NS se pokazala kao cvrsta unatoc ogromnim ideoloskim razlikama, a sa partnerima iz SDP i NBL donijeli su potpuno novu dinamiku u politicke odnose u BiH.
Apsolutna panika u prvim mjesecima Cetvorke u kojoj je SDA izvukla na povrsinu sve svoje spavace i medijsku artiljeriju dovela je do javne kompromitacije citavog niza stranaka, javnih licnosti, analiticara, politicara i medija (a bogme i vjecno zabrinutih forumasa i petparackih narodnih tribuna
Nastavak procesa koje je zapocela Cetvorka, ili koncept Nenadic. Svako neka probere po svom cefu.
- drug_profi
#5737 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Manje je vazno jesmo li sad nasli pravog, koliko je vazno da se uvede praksa smjenjivosti lose vlasti. Sa tim ce ici i filtracija u institucijama i za nekih 20-30 godina bi mogli imati cestitu vlast i odgovoran i efikasan sistem.
Dug je to i tezak put, ali mora se poceti sa smjenama. Ne smije niko vise nikad pomisliti da mu je dio vlasti garantovan.
Dug je to i tezak put, ali mora se poceti sa smjenama. Ne smije niko vise nikad pomisliti da mu je dio vlasti garantovan.
- seoBIH
#5738 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mene je nesvjesno kupio prije dvije godine, kada me je upitao da li mi njegovo auto smeta na parkingu u merkatoru. Tada sam ga gledao kao SDA čeljade, a sada mu dajem priliku. Ako je prokocka, njemu na dušu.
-
putokaz1
#5739 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Gledam konakovića kako priča reko bi čojk taj niakd u SDA niej bio
PS... samo 20 godina bio

PS... samo 20 godina bio
- seoBIH
#5740 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
On to ne skriva, čak se i ponosi poslom koji je radio. I ja koji mrzim sda, a malo toga mrzim mislim i dalje da u toj stranci ima ljudi koji vjeruju da mogu napraviti promjene i zbog toga su tu. Nazalost, ti su ljudi u zabludi, sve dok ne dozive krah i ne restartuju se.
- Banksy
#5741 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zašto se stalno i iznova ponavlja da se ne želi "politički profitirati" na coroni, da će vlasti dati vrijeme da se snađu u krizi, itd. Zar nije upravo ovo prilika da se uoči i naglasi lopovluk aktuelne vlasti, loš rad, kriminal, nesnalaženje, nepostojanje strategije sanacije ili preveniranja ekonomskog kolapsa, itd. Kad ih drugo kritizirati nego sad? To nikako ne razumijem, a Kifla to stalno ponavlja. Povlačenje iz mogućnosti da se "profitira", ostavlja dojam neznanja i kukavičluka.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#5742 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A covjek redovno spominje da je bio u sda i u pricu unosi dogadjaje i svoje clanstvo u istoj..
Ne znam sta ti je smijesno. Mozda bi se manje smijao da se uclanio u df ili sbb i govorio kako nije kao oni u sda
-
putokaz1
#5743 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Moje mišljenje je da Konaković radi slično
Seferu
Harisu
Fahri
i da ima CILJ
1.Načelnik Centra doživotni
2.Gradonačelnik Sarajeva 2021-2024/5
3.Oduzet glasove od SDP/NS priklonit SDA
Zbog Iskustva s takvima,S Bivšim SDA kadrovima,sad da Genjac napusti SDA i počne lagat o Bakiru bio bi nam Dobar
Pratim KS Elmedin Konaković Kifla je za Opoziciju,Glasače razočarane u DF SBB ili SDP -TITO
Ako smatrate da je dobar glasajte nemogu vam zabranit ali dobro razmislite ko mu je Kandidat za Načelnika,Općinkog vijećnika
Da li glas zaslužuju Preletačević tipa Burić Bužim,Kitić živinice eventualno Miladin da li neko ko je izabrao Skaku zaslužuje glas Opozicije
Znat ćemo bolje da vidimo imena Kandidata i Listi
Seferu
Harisu
Fahri
i da ima CILJ
Zbog Iskustva s takvima,S Bivšim SDA kadrovima,sad da Genjac napusti SDA i počne lagat o Bakiru bio bi nam Dobar
Pratim KS Elmedin Konaković Kifla je za Opoziciju,Glasače razočarane u DF SBB ili SDP -TITO
Ako smatrate da je dobar glasajte nemogu vam zabranit ali dobro razmislite ko mu je Kandidat za Načelnika,Općinkog vijećnika
Da li glas zaslužuju Preletačević tipa Burić Bužim,Kitić živinice eventualno Miladin da li neko ko je izabrao Skaku zaslužuje glas Opozicije
- RunnerX
#5744 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovaj gori od onog malakha.
- studiorum_tuzlaensis
#5745 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
mišljenje je ovih dana ko pakash, svako ga ima.
- Kikibombona
#5746 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bgm, Mirso u proteklih par dana posteno opleo po SDA, Bakiru i Sebiji. Ali kulturan covjek, pristojno kaze sto ima.nikad_vise wrote: ↑29/04/2020 21:14 Ja ovom covjeku bezrezervno vjerujem.Onim sto radi,prica,i svojim odnosom sa svojim narodom covjek izgraduje povjerenje drustva.
Optuzio Bakira da koristi ramazanski program za kampanju a 25 godina unistava drzavu.
Optuzio Sebiju za bilborde.
Opleo sada za respiratore.
...
Bilo bi od koristi da Mirsad bude jak i na pravoj strani. Dosta ljudi simpatizira pristojne ljude kao sto je on. Moze sigurno animirati dosta apstinenata.
- drndalo
#5747 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Stavke 1. i 2. su ti medjusobno suprostavljene...putokaz1 wrote: ↑29/04/2020 22:22 Moje mišljenje je da Konaković radi slično
Seferu
Harisu
Fahri
i da ima CILJ
Ne mislim da je Dino dugorocno zadovoljan sa Nacelnistvom, makar i Centra... Nije Ajnadzic...
O ostalom i ja imam svoje strahove, a koja je alternativa? Pustiti ove da ostanu? Ih srece...!
-
skambrljo
#5748 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
putokaz1 wrote: ↑29/04/2020 22:22 Moje mišljenje je da Konaković radi slično
Seferu
Harisu
Fahri
i da ima CILJ
-
Patton44
-
4500
#5750 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ovo je nada,drug_profi wrote: ↑29/04/2020 21:57 Manje je vazno jesmo li sad nasli pravog, koliko je vazno da se uvede praksa smjenjivosti lose vlasti. .
... Ne smije niko vise nikad pomisliti da mu je dio vlasti garantovan.
ljudi su sada osviješenjiij i puno bolje informisani, jedan kvalitetan Facebook profil ukida monopol medija ,a to je golemo.
Konakovic ce dobiti podrsku ove izbore, da li ce nas izdati to je do njega licno, jedno je sigurno nece proci nekažnjeno naredne izbore.
A ako nastavi kako je poceo onda imamo covjeka koji bi mogao promjeniti politicku scenu BiH nabolje, i najvažnije covjeka sa kojim
ostale nebošnjacke stranke imaju s kim graditi normalnu vlast.
NIje mene Konakovic kupio toliko kako on licno radi, vise me je kupio kako uspjesno radi u koaliciji sa strankama i ljudima drugacijih razmisljanja i uvjerenja, jer to je vlast, i kako se od njega odbijaju pokušaji SDA da ga diskredituje,glupi potrko Bakirov ili Fahrin djeluje ko glista beskicmena kada nasuprot sebe u debati ima Konakovica. i to je ostalo upamceno u zadnih godinu i pol.
Znaci saradnja sa svima koji zele raditi, i ismijavanje svih kojima Bakir, Fahro i kasnije Zeljko govori sta da misle.
a to nije neka supermoć, to je jednostavno kad znaš da si upravu i kad znas da si na pravoj strani, onda to izgleda lahko.
sta ljudi sad misle o zastupnicima DFa u skupstini kantona, ili SBBa,
ja lično znam po jednog zastupnika iz DFa i SBB, tu i tamo smo pricali o politici i kantonu Sarajevo i prije izbora, i dok su bili u vlasti sa Fortom i Konakovicem,
nakon sto su izdali i priklonili se SDA nikad vise nismo progovorili o politici, prica se o poslu(privatnom), vremenu,koroni... znaju oni da mi se gade, iskreno ih i izbjegavam koliko mogu, a i oni mene.
lahko cu ja njih izbjeci, ali kako ce oni izbjeci sve ljude koje su izdali.
I to je konakovic predvidio kada ga je voditelj pitao dok je jos koalicija bila jaka,"sta ako vas neki izda i napusti koaliciju?"
Konakovic je rekao nesto u smislu "za Kanton jeste loše i sve procese koje smo poceli, ali NiP je to odlicno, jer ta stranka koja napusti sebi bi potpisala smrtnu presudu." mislio je na SBB, a evo dobio je pride i DF koji ce jos vise od SBB pasti.