Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
512MB wrote:Predvidit ne moze ni baba vanga a kamoli neki trejding eksperti ali moze se pokusat otprilike shvatit kako masa razmislja i reaguje u nekim situacijama i kako se trendovi odvijaju, sta mi je donekle logicno, ali naravna ne i 100% (da ne kazem 1000% ) sigurno.
pogledati CND, ne znam da li je neko gledao/citao...vrlo zanimljiv i "unikatan" coin ciji se bot vec primjenjuje...tipa If we were asked to describe the product in one sentence, we would say: Cindicator combines the data from our analysts’ forecasts, processes it through several layers of ML algorithms, and delivers notifications with indicators via Telegram bot.
For now we’re offering Cindicator’s users nine types of indicators, most of them tackling both crypto- and traditional financial markets analysis.
Samo sto je entry level bot 5K...prekucao je 75% accuracy u predvidjanju... ja sam uletio, a kako mi se cini jos cu...samo da zeni kazem da se trebamo popraviti
Izmisli ljudi bot da im pravi pare i sad ga prodaju...how yes no.
Ljudi pamet u glavu, pare se ulazu u BTC, sve sto mozes halaliti stavi u tamo neke scam coine.
Svako ko ima vecu sumu nece je cuvati niti raditi transakcije u nekom shitcoinu.
Lokonja wrote:Hello, može li mišljenje iskusnih majnera o trenutnoj isplativosti nabavke nekog manjeg riga?
Da sam iskusan, nisam.
Al eto, pomalo se bavim tim.
Šta znači manji rig?
6x1060 ili 6x580x
Vjerovatno bi za početak išao rig sa 3 kartice i mjestom za dodavanje jos 3... I da li bi bilo bolje ići na 1060 ili 580x, ne znam šta je aktuelno za kopanje i kakav je roi Išao bih na obične kartice tj. ne na mining kartice iz očitih razloga.
Prelistao sam i zadnjih 30ak stranica teme u nadi da ću naći kakvu informaciju vezanu za opcije povlačenja novca na našim prostorima al' je ipak previše postova sa prepucavanjem oko kriptovaluta.
TA update za BTC:
Veliki resistance u zoni 8,3k i 8,4k, ako se dan zatvori iznad ove zone sa zelenim cekicem, sutra bi trebalo ili odrzavanje iznad ove zone nekoliko dana ili napad na zonu 9,1k - 9,4k (tu je zestok otpor), sa medjuzonom 8,5k- 8,8k. Ako se ne zatvori iznad 8,4k ide novi napad na pomenutu zonu. Izlazak na 10k-11K bi bio dobar signal za oporavak. Sve ovo moze da potraje danima i sedmicama, ovisi od situacije na trzistu i dobrog volumena. Pad ispod 8k vodi opet do 6k. Uglavnom ovi signali se trebaju posmatrati na dnevnom nivou, vazna su dnevna zatvaranja. Trenutno je risky trgovina i mogu trgovati samo iskusni traderi.
Rene Higuita wrote:TA update za BTC:
Veliki resistance u zoni 8,3k i 8,4k, ako se dan zatvori iznad ove zone sa zelenim cekicem, sutra bi trebalo ili odrzavanje iznad ove zone nekoliko dana ili napad na zonu 9,1k - 9,4k (tu je zestok otpor), sa medjuzonom 8,5k- 8,8k. Ako se ne zatvori iznad 8,4k ide novi napad na pomenutu zonu. Izlazak na 10k-11K bi bio dobar signal za oporavak. Sve ovo moze da potraje danima i sedmicama, ovisi od situacije na trzistu i dobrog volumena. Pad ispod 8k vodi opet do 6k. Uglavnom ovi signali se trebaju posmatrati na dnevnom nivou, vazna su dnevna zatvaranja. Trenutno je risky trgovina i mogu trgovati samo iskusni traderi.
Lokonja wrote:Hello, može li mišljenje iskusnih majnera o trenutnoj isplativosti nabavke nekog manjeg riga?
Da sam iskusan, nisam.
Al eto, pomalo se bavim tim.
Šta znači manji rig?
6x1060 ili 6x580x
Vjerovatno bi za početak išao rig sa 3 kartice i mjestom za dodavanje jos 3... I da li bi bilo bolje ići na 1060 ili 580x, ne znam šta je aktuelno za kopanje i kakav je roi Išao bih na obične kartice tj. ne na mining kartice iz očitih razloga.
Prelistao sam i zadnjih 30ak stranica teme u nadi da ću naći kakvu informaciju vezanu za opcije povlačenja novca na našim prostorima al' je ipak previše postova sa prepucavanjem oko kriptovaluta.
Pitar_na_motoru wrote:kako iscitah vase komentare i trenutno stanje, mozemo reci da se koliko toliko stabilizovalo i da je sljedeci korak prema gore?
Trenutno da, za potpunu stabilizaciju samo iznad 10k (psiholoski efekat). Moze biti da jos koji put testira dno. Ako predje preko 8,4k to bi bio dobar znak oporavka.
Trenutno stojimo pred nastankom novog "balona" kao krajem 2016. godine, samo sto ovaj balon ide na 50k-100k, i onda pada na bottom od 15k tamo negdje 2020. godine. Ko je parkiro dovoljno love za hell of a ride?
512MB wrote:Trenutno stojimo pred nastankom novog "balona" kao krajem 2016. godine, samo sto ovaj balon ide na 50k-100k, i onda pada na bottom od 15k tamo negdje 2020. godine. Ko je parkiro dovoljno love za hell of a ride?
My 2 cents
Samo neka whaleovi dobro prikupe svjezeg daha, pa da krenemo u martu.
Ne bi bilo lose upariti BCH i ETH. Kada bude BCH na ATH samo zamjeniti za ETH. I onda u martu - junu cekati pumpu ETH na ATH.
Ovo je samo ideja(mislim dobra). Ovo nije finansijski savjet. Za eventualne gubitke ne odgovaram
Rene Higuita wrote:Ne bi bilo lose upariti BCH i ETH. Kada bude BCH na ATH samo zamjeniti za ETH. I onda u martu - junu cekati pumpu ETH na ATH.
Ovo je samo ideja(mislim dobra). Ovo nije finansijski savjet. Za eventualne gubitke ne odgovaram
ovo mozemo komotno staviti u naslov teme.
@512MB: mislim da su kinezi jos zauzeti novom godinom... jure familiji, kupuju poklone... nemaju vremena za kripto... mozda je volumen i zbog toga nizak... kao sto moj omiljeni golman 90tih rece... pre nizak je jos za neke velike skokove