HAVANA wrote:prog321 wrote:Nastavnik Miso. Mal, nizak, crn. Kao da su mu Turci 5 generacija unazad pravili pretke.Dozer wrote: Hajdeeee ...![]()
Kako li si se to osjecao, Tita ti? Deder nam opisiA najsladja mu je rijec bila poturica.
Kako sam se osjecao ? Zbunjeno, cudno. Bio klinac od 9 godina. Dosao kuci pitao dedu zasto smo prodali vjeru ? On se nasmijao, objasio mi par stvari. Poslijeo sam gledao Misu kao recimo neko kome ne bih okrenuo ledja.
Nastavnica senada,danas 2015.Ko da je iz ves masine ispala,predaje engleski,najdraza joj rijec alah i samo o njemu prica.Moje dijete kojeg alah apsolutno ne zanima ni ovako a kamoli na casu engleskog, dodje kuci i pita zbunjeno sto ona meni o alahu stalno prica,na nasem?Zbunjena,cudno joj.Ja se nasmijem,kazem pusti budalu,samo ti uci,budala je vazda bilo,bice to dobro.Od tad je gleda ko budalu.
Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- nosara
#5726 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- supercali
#5727 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Zamisljam kako mu je dedo akademski objasnio neke stvari
Isti je bio vjerovatno ko moj dedo s majcine strane skolu ne znam je li vidio iznutra al eto bio je bar pismen koliko toliko
Tipicni seljak covjek koji se rodio tamo nekad 1910-ih zivio na selu i bio poljoprivrednik
Isti je bio vjerovatno ko moj dedo s majcine strane skolu ne znam je li vidio iznutra al eto bio je bar pismen koliko toliko
Tipicni seljak covjek koji se rodio tamo nekad 1910-ih zivio na selu i bio poljoprivrednik
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5728 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
NIje ništa nečasno biti poljoprivrednik. Nečasno je biti lopov, nečasno je 20 miliona ljudi držati u nekom programu stabilizacije istovremeno praveći sebi vilu u Vodicama, nečasno je završiti fakultet da te na njemu nikada nitko nije vidio (djeca toliko hvaljenog Džemala Bijedića) itd. Sve je to nečasno, a ne biti poljoprivrednik, nije ni za smijanje ni šprdnju.supercali wrote:Zamisljam kako mu je dedo akademski objasnio neke stvari
Ovdje se govori o nečem drugom, ni o "budali Senadi", ni o spominjanju "allaha" i slično. Radi se o planu i programu historije /istorije/povjesti koji jeste bio izrazito prosrpski. Srpske ustanke smo morali znati napamet, glorificirani su hajduci i otimači, drumski razbojnici i ubojice trudnica. Izbor književnosti jednako. Andrića smo obrađivali cijeli 4. gidmnazije, a od Krleže samo Gospodu Glembajeve. I takvih primjera na pretek. To nije "Oduvijek je bilo budala", nego ciljan program i plan, koji je, očito jako uspješno iznjedrio generacije slijepih pored očiju. Postovi na temi najbolji primjer.
-
budza
#5729 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
ne kazem da ovo danas valja. daleko od toga...
jugoslavija je bila jedna velika laz. laz u smislu da je bila jedna ozbiljna zemlja... u biti je bila ozbiljna zemlja, za zemlje tzv treceg sveta.
sfrj je bila ozbiljna zemlja za sve africke drzave, za deo juzne i centr. amerike i za neke delove azije.
dacu vam jedan zanimljiv podatak: juga nije imala nijedan konkurentan proizvod za zapadno trziste. i ono sto je vredilo za pojesti od euro i lido krema, krasa i fruktal sokica, ili je po licenci ili su stranci na stabilnim nogama postavili.
juga-tuga. blagostanje za partijske sluzbenike, njihove familije i rodbinu.
jugoslavija je bila jedna velika laz. laz u smislu da je bila jedna ozbiljna zemlja... u biti je bila ozbiljna zemlja, za zemlje tzv treceg sveta.
sfrj je bila ozbiljna zemlja za sve africke drzave, za deo juzne i centr. amerike i za neke delove azije.
dacu vam jedan zanimljiv podatak: juga nije imala nijedan konkurentan proizvod za zapadno trziste. i ono sto je vredilo za pojesti od euro i lido krema, krasa i fruktal sokica, ili je po licenci ili su stranci na stabilnim nogama postavili.
juga-tuga. blagostanje za partijske sluzbenike, njihove familije i rodbinu.
Last edited by budza on 18/10/2015 14:38, edited 1 time in total.
- nosara
#5730 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
KatarinaKosaca wrote:NIje ništa nečasno biti poljoprivrednik. Nečasno je biti lopov, nečasno je 20 miliona ljudi držati u nekom programu stabilizacije istovremeno praveći sebi vilu u Vodicama, nečasno je završiti fakultet da te na njemu nikada nitko nije vidio (djeca toliko hvaljenog Džemala Bijedića) itd. Sve je to nečasno, a ne biti poljoprivrednik, nije ni za smijanje ni šprdnju.supercali wrote:Zamisljam kako mu je dedo akademski objasnio neke stvari
Ovdje se govori o nečem drugom, ni o "budali Senadi", ni o spominjanju "allaha" i slično. Radi se o planu i programu historije /istorije/povjesti koji jeste bio izrazito prosrpski. Srpske ustanke smo morali znati napamet, glorificirani su hajduci i otimači, drumski razbojnici i ubojice trudnica. Izbor književnosti jednako. Andrića smo obrađivali cijeli 4. gidmnazije, a od Krleže samo Gospodu Glembajeve. I takvih primjera na pretek. To nije "Oduvijek je bilo budala", nego ciljan program i plan, koji je, očito jako uspješno iznjedrio generacije slijepih pored očiju. Moji postovi na temi najbolji primjer.
Last edited by nosara on 18/10/2015 14:43, edited 1 time in total.
- nosara
#5731 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
budza wrote: jugoslavija je bila jedna velika laz. laz u smislu da je bila jedna ozbiljna zemlja... u biti je bila ozbiljna zemlja, za zemlje tzv treceg sveta.
- supercali
#5732 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nisam nigdje rekao da je necasnoKatarinaKosaca wrote:NIje ništa nečasno biti poljoprivrednik. Nečasno je biti lopov, nečasno je 20 miliona ljudi držati u nekom programu stabilizacije istovremeno praveći sebi vilu u Vodicama, nečasno je završiti fakultet da te na njemu nikada nitko nije vidio (djeca toliko hvaljenog Džemala Bijedića) itd. Sve je to nečasno, a ne biti poljoprivrednik, nije ni za smijanje ni šprdnju.supercali wrote:Zamisljam kako mu je dedo akademski objasnio neke stvari
Ovdje se govori o nečem drugom, ni o "budali Senadi", ni o spominjanju "allaha" i slično. Radi se o planu i programu historije /istorije/povjesti koji jeste bio izrazito prosrpski. Srpske ustanke smo morali znati napamet, glorificirani su hajduci i otimači, drumski razbojnici i ubojice trudnica. Izbor književnosti jednako. Andrića smo obrađivali cijeli 4. gidmnazije, a od Krleže samo Gospodu Glembajeve. I takvih primjera na pretek. To nije "Oduvijek je bilo budala", nego ciljan program i plan, koji je, očito jako uspješno iznjedrio generacije slijepih pored očiju. Postovi na temi najbolji primjer.
To sto si ti tako zakljucila je do tebe
Govorim da mu dedo nista pametnije nije rekao od mice osim sto su naravno akteri samo zamjenili uloge pa je ovome umjesto poturici bilo sigurno servi posrbici ili sl nesto slicno kao sto rekoh ovom mom dedi al nije bas moj toliko glorificirao drugu stranu
Sreca pa mi je drugi dedo susta suprotnost od kojeg ne vucem slavenske korijene itd itd al to je vec druga prica a i malo intimnija za foruma
-
hAZNADAR
#5733 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Jel mogu ja opisati osjecaj? Hvala.Dozer wrote:Hajdeeee ...prog321 wrote:
Zasto mislis da pada u vodu ?
Neki od nas se sjecaju te Juge. Slusali smo nastavnike istorije kako nam seru o Obilicima, Njegosu i poturicama. Valjda znamo kako smo se osjecali u tim momentima ?
Bolje ti je da nisi iskusio.![]()
Kako li si se to osjecao, Tita ti? Deder nam opisi
Aposolutno sam bio ufuran u tu pricu o herojskoj borbi hajduka protiv janjicara, mislio da su poturice gore od turcina jer nesto kao dokazuju, vidio plemenitost u njegosevim stihovima, grozio se zamisli hodze sto rice po Cetinju, vjerovao da su se samo plahi i lakomi poturcili, mislio da su svi otpori i bune protiv okupatora bili od strane Srba i gotivio ih jako zbog toga, mislio da su svi sto se izjasnjavaju kao Hrvati a ne Jugosloveni - ustase ili bar zatucani, Muslimani zaguljeni zato sto nisu Jugosloveni, Albanci evolucijski nizi cak ispod Neandertalaca i genetski opaki, agresivni i zli(treba ih dzuture sve potjerati u Albaniju) a svi ti mrki koji nisu imali imena slavenskog korijena stranci.
Dakle osjecao sam ponos iako nisam bio Srbin jer sam to smatrao opcom jugoslovenskom historijom, divljenje i gotivu.
Sve se to promijenilo poslije kada je poslije proslave godisnjice povelje Kulin bana postala popularna literatura gdje si mogao procitati mnogo toga izvan skolskog programa o Bosnjanima, Bosnjacima, arebici, Husein kapetanu, otporu Austriji, alhamijado, bosanskom jeziku,... i kada su stariji krajem osamdesetih poceli smjelije u privatnim razgovorima govoriti o nasem tretmanu ranije i opcem poimanju i tumacenju. U JNA tek prestao vjerovati u YU i da moze opstati. A tek pocetkom rata skontao da se dobar dio stereotipa i mitova o historiji i ko je ovdje domaci ili otpad ustvari moze odnositi i na mene.
Zadovoljan odgovorom?
- HAVANA
#5734 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bezveze mi trunimo o necemu cega vise nema i sta se nikada vise nece vratiti.Bilo nam je lijepo i odrasli smo sretni i bezbrizni.Sta cemo sad,kako po ovom smetljistu cvijece posadit,da sta lijepo nikne? Ja ne znam,ne vidim nacin.Necu vise ni da razmisljam o tome,ne mogu.Krecem od sebe i svojih,borim se za sebe i svoje,zivim kako sam naucio i kako sam uvijek zivio i razmisljao.Pa dokle doguram.Apsolutno ignorisem sve oblike vjere,politike,smicalica i igara koje se u biti sve vrte oko novca i moci.Ignorisem ali koliko god ignorisao, dotice me ipak,sudaram se s njima,sa posljedicama od vlasti budala i nakaradne politike,obrazovanja,rada...Djevojcice posadimo cvijece...tukne ovo.
- HAVANA
#5735 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
hAZNADAR wrote:Jel mogu ja opisati osjecaj? Hvala.Dozer wrote:Hajdeeee ...prog321 wrote:
Zasto mislis da pada u vodu ?
Neki od nas se sjecaju te Juge. Slusali smo nastavnike istorije kako nam seru o Obilicima, Njegosu i poturicama. Valjda znamo kako smo se osjecali u tim momentima ?
Bolje ti je da nisi iskusio.![]()
Kako li si se to osjecao, Tita ti? Deder nam opisi
Aposolutno sam bio ufuran u tu pricu o herojskoj borbi hajduka protiv janjicara, mislio da su poturice gore od turcina jer nesto kao dokazuju, vidio plemenitost u njegosevim stihovima, grozio se zamisli hodze sto rice po Cetinju, vjerovao da su se samo plahi i lakomi poturcili, mislio da su svi otpori i bune protiv okupatora bili od strane Srba i gotivio ih jako zbog toga, mislio da su svi sto se izjasnjavaju kao Hrvati a ne Jugosloveni - ustase ili bar zatucani, Muslimani zaguljeni zato sto nisu Jugosloveni, Albanci evolucijski nizi cak ispod Neandertalaca i genetski opaki, agresivni i zli(treba ih dzuture sve potjerati u Albaniju) a svi ti mrki koji nisu imali imena slavenskog korijena stranci.
Dakle osjecao sam ponos iako nisam bio Srbin jer sam to smatrao opcom jugoslovenskom historijom, divljenje i gotivu.
Sve se to promijenilo poslije kada je poslije proslave godisnjice povelje Kulin bana postala popularna literatura gdje si mogao procitati mnogo toga izvan skolskog programa o Bosnjanima, Bosnjacima, arebici, Husein kapetanu, otporu Austriji, alhamijado, bosanskom jeziku,... i kada su stariji krajem osamdesetih poceli smjelije u privatnim razgovorima govoriti o nasem tretmanu ranije i opcem poimanju i tumacenju. U JNA tek prestao vjerovati u YU i da moze opstati. A tek pocetkom rata skontao da se dobar dio stereotipa i mitova o historiji i ko je ovdje domaci ili otpad ustvari moze odnositi i na mene.
Zadovoljan odgovorom?
Jebo te tito sto si ti streber bio.
-
budza
#5736 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
nosara wrote:budza wrote: jugoslavija je bila jedna velika laz. laz u smislu da je bila jedna ozbiljna zemlja... u biti je bila ozbiljna zemlja, za zemlje tzv treceg sveta.
sfrj je bila ozbiljna zemlja za sve africke drzave, za deo juzne i centr. amerike i za neke delove azije.![]()
![]()
![]()
![]()
jasno je da ti smeh preseo nakon otreznjenja iz bajke u kojoj si ziveo.
- vazi
#5737 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
HAVANA wrote:Bezveze mi trunimo o necemu cega vise nema i sta se nikada vise nece vratiti.Bilo nam je lijepo i odrasli smo sretni i bezbrizni.Sta cemo sad,kako po ovom smetljistu cvijece posadit,da sta lijepo nikne? Ja ne znam,ne vidim nacin.Necu vise ni da razmisljam o tome,ne mogu.Krecem od sebe i svojih,borim se za sebe i svoje,zivim kako sam naucio i kako sam uvijek zivio i razmisljao.Pa dokle doguram.Apsolutno ignorisem sve oblike vjere,politike,smicalica i igara koje se u biti sve vrte oko novca i moci.Ignorisem ali koliko god ignorisao, dotice me ipak,sudaram se s njima,sa posljedicama od vlasti budala i nakaradne politike,obrazovanja,rada...Djevojcice posadimo cvijece...tukne ovo.
drugarice, posadimo cvijece
uz tu smo pjesmu plesali na sletu u Bg neke davne godine
- HAVANA
#5738 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ovde je zabranjeno zvati drugovima i drugaricama.Proglasice te komunistom.Djevojcice i djecaci.braco i sestre... 
-
hAZNADAR
#5739 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma jok, jedva se provlacio, isto sto i ti radio plus malo sitnog kriminala,... ali pitanje je bilo jasno za nastavu historije i poimanje indetiteta krajem osamdesetih kada sam vec bio odrastao i radio.HAVANA wrote:
Jebo te tito sto si ti streber bio.Ja se tuko s rambovcima,vadio lopte iz vira,igro stoni tenisa,kosarke,poceo sa gitarom,zapalio prvu cigaru,popio prvu pivu...Ko ce tudju muku slusat.
Sve je to povrsna predstava jer je malo ko isao u dubinu toga,.. Historija i politika su malo koga interesovale i vjerovalo se uglavnom u stereotipe.
Danasnju BiH dozivljavam kao napola okupiranu a ne kao smetljiste. Jugoslaviju kao kratkotrajnu idilu koja nije imala izgleda da prezivi i laznu ravnopravnost cije posljedice osjecamo i sada.
Pa ako je BiH stvarno smetljiste - glavni krivac za to je upravo civiliacija koje je stvorila preduslove za smetljiste.
-
Mohamad Sissoko
#5740 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
auuu, direktno u srž.hAZNADAR wrote: Pa ako je BiH stvarno smetljiste - glavni krivac za to je upravo civiliacija koje je stvorila preduslove za smetljiste.
-
hAZNADAR
#5741 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tako je. Dobro primjeceno.HAVANA wrote:Ovde je zabranjeno zvati drugovima i drugaricama.Proglasice te komunistom.Djevojcice i djecaci.braco i sestre...
Jugoslovenski nacin pravljenja politicke podobnosti se provukao i danas kod tkzv nacionalista.
Nekada se hvalio ateizam, danas hvali vjera a kudi ateizam. Nekada su samo jedni bili dusebriznici a ostali izdajice - danasnje nacionalne stranke imaju identicnu istu postavku.
Nekada je stanacka podobnost bila ispred struke a busanje u prsa formula karijere - isto i danas. Nekada si bio element ako si kriticar, danas komunjara, boljsevik,..
Stvari su samo promijenile pakovanje ali greska ista.
Sta je onda rjesenje?
Od te dvije greske izabrati jednu koja je kao bolja - ili odbaciti za sva vremena te standarde i prerasti ih.
- vazi
#5742 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
HAVANA wrote:Ovde je zabranjeno zvati drugovima i drugaricama.Proglasice te komunistom.Djevojcice i djecaci.braco i sestre...
- Šunj
#5743 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Jos uvijek se u Banja Luci koriste zavoji iz Titovog doba!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-klinic ... /151018041

U Kliničkom centru Banja Luka korišteni zavoji iz 1949. godine
Zavoji proizvedeni davne 1949. godine koristili su se pune tri sedmice u Kliničkom centru RS. Ovo je izjavio danas u Banjoj Luci član Glavnog odbora SDS-a i bivši ministar zdravlja RS Slobodan Stanić.
"Obaviješten sam da je u Kliničkom centru RS, na donjoj lokaciji, u ulici Zdrave Korde, u pojedinim klinikama oko tri sedmice trajala nestašica zavojnog materijala. Ona je riješena na jedan za mene veoma čudan način, koji na najbolji način oslikava stanje u zdravstvenom sistemu RS. Dostavljeni su im materijali koji su proizvedeni 1. juna 1949. godine i ovo da nije tragično bilo bi smiješno, jer samo pet godina dijeli ovaj materijal da bi mogao biti primijenjen u bici na Neretvi", rekao je Stanić.
Ukazao je i na činjenicu da na zavojima i dalje piše "sterilisano", te da je zabrinjavajuće što niko nije našao za shodno da prekriži taj natpis, jer kako kaže Stanić, zavoj nije mogao biti sterilan punih 66 godina.
Pokazao je i fotografije tih zavoja, ali i sam zavojni materijal i vatu proizvedene između 1965. i 1984. godine.
Napomenuo je i da je ovaj slučaj jasan pokazatelj da hitno treba održati posebnu sjednicu Vlade RS, a potom i posebnu sjednicu Narodne skupštine RS sa samo jednom temom, a to je stanje u zdravstvu RS sa prijedlogom mjera.
- supercali
#5744 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ne nego glavni krivci su ljudi koji su preko 50 godina se vodili istom mislju svoji na svom kome da se prilagodjavamo trebamo se osvetiti dahijama za nesto sto se desilo prije milion godina i sl i to prenosili na buduce narastaje umjesto da se oslobadjaju tih okova koji su doveli do ratova progona genocoda silovanja i cega sve nehAZNADAR wrote: Pa ako je BiH stvarno smetljiste - glavni krivac za to je upravo civiliacija koje je stvorila preduslove za smetljiste.
I sto je najzalosnije u onom sistemu su krili to i cekali svoj trenutak da isplivaju a sad plivaju po povrsini sa tim idejama
Eto ti prvi primjer dodik sa svojim necu u teheran bakir i kompanija o tome kako napokon imamo bosnjacku drzavu bosnu majku svih bosnjaka i oni majorizirani koji se tako osjecaju i u krevetu sa zenom
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5745 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ajde dobro, evo jedan mali ekperiment koji sam proveo vis a vis ove teme.
Pitam ja svoju nanu, kojoj je skoro 80 godina (rodjena 1936 godine u vrlo "zajebanom" kraju-Bileća) šta ona misli o nekim tvrdnjama izrečenim ovdje. Krenimo redom:
1) Na pitanje sta je, kaze da je Musliman, ali se to sada zove Bosnjak (ovim rijecima). Na popisima se izjasnjavala kao neopredjeljena i kasnije kao Jugoslovenka
2) Nano, koliko si škole završila? 4 razreda osnovne, nije babo više dao da se "ne pokaurim".
3) Kad si se udala i je li bilo bitno da muž bude musliman? 1956 godine i još kako je bilo bitno. Babo bi me se odrekao da sam pošla za Vlaha, a braća bi me ubila.
Nano hvala na učešću u ovoj anketi i eto me idući vikend na domaći hljeb i punjene paprike.
Važi sinko dođi
Ah ovo zadnje sam greskom napisao, ne hvalim se
Pitam ja svoju nanu, kojoj je skoro 80 godina (rodjena 1936 godine u vrlo "zajebanom" kraju-Bileća) šta ona misli o nekim tvrdnjama izrečenim ovdje. Krenimo redom:
1) Na pitanje sta je, kaze da je Musliman, ali se to sada zove Bosnjak (ovim rijecima). Na popisima se izjasnjavala kao neopredjeljena i kasnije kao Jugoslovenka
2) Nano, koliko si škole završila? 4 razreda osnovne, nije babo više dao da se "ne pokaurim".
3) Kad si se udala i je li bilo bitno da muž bude musliman? 1956 godine i još kako je bilo bitno. Babo bi me se odrekao da sam pošla za Vlaha, a braća bi me ubila.
Nano hvala na učešću u ovoj anketi i eto me idući vikend na domaći hljeb i punjene paprike.
Važi sinko dođi
- vazi
#5746 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Mogo si pitati i baku i nonu i babu i dJeda (d s crticom_BataZiv_0809 wrote:Ajde dobro, evo jedan mali ekperiment koji sam proveo vis a vis ove teme.
Važi sinko dođi![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5747 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma jok ne prave svi tako dobro punjene paprike.vazi wrote:
Mogo si pitati i baku i nonu i babu i dJeda (d s crticom) svi bi ti isto tako odgovorili
- vazi
#5748 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
ma prave puru, krtopuru, heljdinu puru i ostale varijacije na temu_BataZiv_0809 wrote:Ma jok ne prave svi tako dobro punjene paprike.vazi wrote:
Mogo si pitati i baku i nonu i babu i dJeda (d s crticom) svi bi ti isto tako odgovorili
grad je zezno stvar
- nosara
#5749 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bezi, bre...budza wrote:nosara wrote:budza wrote: jugoslavija je bila jedna velika laz. laz u smislu da je bila jedna ozbiljna zemlja... u biti je bila ozbiljna zemlja, za zemlje tzv treceg sveta.
sfrj je bila ozbiljna zemlja za sve africke drzave, za deo juzne i centr. amerike i za neke delove azije.![]()
![]()
![]()
![]()
jasno je da ti smeh preseo nakon otreznjenja iz bajke u kojoj si ziveo.
-
prog321
#5750 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nije to isto što ja pričam.HAVANA wrote:
Nastavnica senada,danas 2015.Ko da je iz ves masine ispala,predaje engleski,najdraza joj rijec alah i samo o njemu prica.Moje dijete kojeg alah apsolutno ne zanima ni ovako a kamoli na casu engleskog, dodje kuci i pita zbunjeno sto ona meni o alahu stalno prica,na nasem?Zbunjena,cudno joj.Ja se nasmijem,kazem pusti budalu,samo ti uci,budala je vazda bilo,bice to dobro.Od tad je gleda ko budalu.
Allah znači bog. Da si se školovao na zapadu čuo bi nastavni kadar često izgovara 'Isuse'.
To ne spada u istu kategoriju od onoga kada nastavnik subtilno čitav jedan narod, tvoj narod, okrivi za prodaju vjere. I još te natjera da pišeš zadatak o tome a tebi se baš ne dobija jedinica