BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Cupko_

#5726 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

tnt-tunja wrote:
Cupko_ wrote:
tnt-tunja wrote:Je li se moze preko neta odraditi prenos broja u eronet i aktivirati savrsenu tarifu, ili se mora u telecom ici i to licno?
Zahtjev za prijenos broja možeš podnijeti samo na prodajnom mjestu Eroneta. Potrebna ti je lična karta i certifikat od broja koji želiš prenijet.
Trenutno je puno aktualnija i bolja ponuda na Slagalici nego na Savršenoj pa pogledaj na netu, možda ti bude više odgovaralo.

Ako ti treba još nešto pomoći, slobodno se obrati u PP.
Hvala ti, na slagalicu sam i mislio, nezz ni odkud mi savršena...
Koliko treba vremena da to bude gotovo?

A kavka je procedura za prebacivanje sa studentskog paketa BH Telecoma?
Prijenos broja traje 3 radna dana ako ga podneses do 12h, a ako se podnese poslije 12h, traje 4 radna dana.
Ako si na Student paketu, potrebno je da se prebacis na standardni prepaid (Ultra) i s tim dokumentom sto dobijes se javis na prodajno mjesto Eroneta.
Sanjarko

#5727 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote:
Vizionar 1985 wrote:
beni-bu-man wrote: koji paket ?
Dopuna, ultra. Ona 1 giga dnevno. Iako i kod nekih telekoma ima i tu razlike izmedzu dnevne itd., ponude. Recimo na Friju dnevna je slabija od sedmicne, dok u Mtela su sve iste po brzini ako se nevaram.

Kontam da uzmem Mtel. Ima ova 3 gige 3 dana za 3 km. Samo im nevalja dnevna. Skuplja 2,30 mislim ako se sjecam 2 gige.
Neam pojma sto se peglas s tim dopunama, pretplata i mirna bosna :)
Ma malo interneta daju na pretplatama a ja sa mobitela hvatam internet jer nemam nikako mogucnost wifi da uvedem. Imao sam pretplatu godinama i na njoj internet preko stika i to 8 giga za 24,5 km mjesecno i jos dodatno 4 gige za 12 km, sveukupno 12 giga za 36,5 km mjesecno a sada imam oko 35 giga na Halu za oko 33 km mjesecno.
beni-bu-man

#5728 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:
Ma malo interneta daju na pretplatama a ja sa mobitela hvatam internet jer nemam nikako mogucnost wifi da uvedem. Imao sam pretplatu godinama i na njoj internet preko stika i to 8 giga za 24,5 km mjesecno i jos dodatno 4 gige za 12 km, sveukupno 12 giga za 36,5 km mjesecno a sada imam oko 35 giga na Halu za oko 33 km mjesecno.

Ne kontam sto nemas mogucnost WiFi-a, mislis operateri nisu ostupni na tvom kraju ili ??????
Sanjarko

#5729 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Ne kontam sto nemas mogucnost WiFi-a, mislis operateri nisu ostupni na tvom kraju ili ??????
Ma nemogu uvesti. Dostupno je ali ja nezaposlen, moji nezaposleni, imam sifru... Mislio sa nekim komsijama prije da dijelim ali nema ni od toga nista jer smo se otudzili.

Ma i ovo je dobro. Nisam nesto sto se interneta zahtijevan ko korisnik. Nekada znam danima ga nekoristiti. A opet nekada pretjeram pa visim satima na njemu. Evo juce sam pretjerao. 8 sati na netu bio.
beni-bu-man

#5730 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:
beni-bu-man wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Ma nemogu uvesti. Dostupno je ali ja nezaposlen, moji nezaposleni, imam sifru... Mislio sa nekim komsijama prije da dijelim ali nema ni od toga nista jer smo se otudzili.

Ma i ovo je dobro. Nisam nesto sto se interneta zahtijevan ko korisnik. Nekada znam danima ga nekoristiti. A opet nekada pretjeram pa visim satima na njemu. Evo juce sam pretjerao. 8 sati na netu bio.
eee a si u komsiluku halalio bih ti WiFi sifu :)
Sanjarko

#5731 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote: eee a si u komsiluku halalio bih ti WiFi sifu :)
Ma znam, vjerujem. A i komsije mnoge nemaju internet. Evo jedni ugasili. Isto su kao i ja i moji u teskoj finansijskoj situaciji. Inace svi su. Mozda smo se svi kao komsije i zbog toga i otudzili. Zabavili se svi o svom jadu.
avaks

#5732 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

@bl4de to se čeka...
Samo ko zna kad će za nas obične smrtnike :mrgreen:
strongmen

#5733 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

Vizionar 1985 wrote:
strongmen wrote: nije izdašno 10 GB za 15 KM na Slagalici u opciji duplanja ?
Jest vama. Meni nije. Jer ja nemam wifi.
kakav wi fi čovječe
10 GB neta za 15 KM je mobilni internet koji se mjesečno dobije na Slagalici
Sanjarko

#5734 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

strongmen wrote:
Vizionar 1985 wrote:
strongmen wrote: nije izdašno 10 GB za 15 KM na Slagalici u opciji duplanja ?
Jest vama. Meni nije. Jer ja nemam wifi.
kakav wi fi čovječe
10 GB neta za 15 KM je mobilni internet koji se mjesečno dobije na Slagalici
Ne kontas. Ja nemam wifi pa koristim mobilni internet. Koristio prije mobilni i preko stika internet a sada samo mobilni koji hvatam sa mobitela putem hotspota. Vama dosta jer za sve ostalo imate wifi.

Evo htjeo ofis da skinem i 3 gige velicinom a ja imam dnevno samo 1 gigu. Je li sada kontas.

Vama odgovara a meni ne. Meni malo, iako i ovo od Eroneta je opet cak i meni bolje u odnosu na internet preko stika sto sam Mtelu godinama placao. Godinama imao samo 8 giga za 24 km preko stika.
strongmen

#5735 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

skonto sam ja tebe šta ti pričaš i upravo ti i naveo da nema više giga za manje para od te ponude 10 GB za 15 KM a sam dokazujes i time sto si plaćao samo 8 GB a 24 KM
Sanjarko

#5736 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

strongmen wrote:skonto sam ja tebe šta ti pričaš i upravo ti i naveo da nema više giga za manje para od te ponude 10 GB za 15 KM a sam dokazujes i time sto si plaćao samo 8 GB a 24 KM
Kako nema. Pa na Halu ima. 15 giga 15 km. Ali nije ni ova losa od Eroneta. Ova 10 giga ali to je kako sam razumio ako broj preneses. A ja neprenosim brojeve, samo ih mijenjam. :-D
Sanjarko

#5737 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Mtel mi je interesantan, ali mu losa dnevna ponuda. Dok i Fri je pravo interesantan ali nema ga ni kupiti svuda ni dopuna za njega. Pa ni za Halo nema svuda dopuna kupiti.
strongmen

#5738 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

ti malo lutaš, pa malo mješaš kruške i jabuke
govorili smo o ponudama na mjesečnoj osnovi a ne dnevnoj 1 GB 1 KM
slagalica ne uduplava gige samo kod onih koji prenose broj nego i svakom novom korisniku, tako da ako kupiš novi prepaid hej eroonet broj i prebaciš na slagalicu imas uduplavanje
preneseni broj ima još bonus 500 MB mjesečno u narednih 12
Sanjarko

#5739 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Nisi me razumio. Meni mjesecno je malo, vama je dosta jer imate wi-fi. Puno je u odnosu kako sam prije imao preko stika, ali u odnosu na sada kako imam je malo.

Ja na Halu za 30 km dobijem 30 giga. Dok bi na Eronetu za 30 km dobio 20 giga. Ne kazem da i to nije privlacno ali bilo bi privlacnije kad bi imali umjesto ono 150 Mb, 1 gigu ili vise.

Za sada meni samo Mtel, Fri i Halo su privlacni. Bio je i BH telekom dok je davao duplo, sad vec nije. Eronet mjesecna ponuda jest mi zanimljiva ali ne jos toliko, a iskreno nisam ni pogledao skroz ove manje ponude kod Eroneta ali mislim da su skuplje u odnosu na ove ostale telekome. Ali pogledam jos jednom, pa vidim. Mozda bi se nekako za 30-tak km moglo navuci 30-tak giga koliko i trosim sada.

A ako i kad budu svi davali vise, moram od nekoga namoliti pasvord za profil od kablovske da i televiziju mogu da gledam, posto nemam ni kablovske.

Ali meni sada dobro, sa magarca na konja. :-D
beni-bu-man

#5740 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:Nisi me razumio. Meni mjesecno je malo, vama je dosta jer imate wi-fi. Puno je u odnosu kako sam prije imao preko stika, ali u odnosu na sada kako imam je malo.

Ja na Halu za 30 km dobijem 30 giga. Dok bi na Eronetu za 30 km dobio 20 giga. Ne kazem da i to nije privlacno ali bilo bi privlacnije kad bi imali umjesto ono 150 Mb, 1 gigu ili vise.

Za sada meni samo Mtel, Fri i Halo su privlacni. Bio je i BH telekom dok je davao duplo, sad vec nije. Eronet mjesecna ponuda jest mi zanimljiva ali ne jos toliko, a iskreno nisam ni pogledao skroz ove manje ponude kod Eroneta ali mislim da su skuplje u odnosu na ove ostale telekome. Ali pogledam jos jednom, pa vidim. Mozda bi se nekako za 30-tak km moglo navuci 30-tak giga koliko i trosim sada.

A ako i kad budu svi davali vise, moram od nekoga namoliti pasvord za profil od kablovske da i televiziju mogu da gledam, posto nemam ni kablovske.

Ali meni sada dobro, sa magarca na konja. :-D
Jel ostupan telemach u tvom selu, ako jest sto nisi razmatrao opciju da sebi uvedes njihov DUO Net paket i rahat :)
Sanjarko

#5741 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote: Jel ostupan telemach u tvom selu, ako jest sto nisi razmatrao opciju da sebi uvedes njihov DUO Net paket i rahat :)
Ma nije selo upitanju. Kvart je u pitanju. I ovdje sama bijeda vecinom skoro. Dobro mozda malo preuvelicavam u vezi bijede ali ono jedva prezivljavaju, na crno, penzioeri i slicno, a ja sam u katastrofalnoj situaciji pa nemogu nikako, a slabo i ko oko mene i ima internet, jer vecina su penzioneri. A sve se skoro komsije promjenile. Stare komsije se svuda po svijetu raselile. Jos se svi otudzili.

Kazem specificna situacija, teska. Ali dobro je i ovo. Racunao sam da sada skoro 100 km godisnje stedim na internetu a imam ga 2-3 puta vise.
avaks

#5742 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Jesi li ikad kontaktirao Zonu?
Oni ti imaju svugdje po Bosni jebemu, 20KM mjesečno 5/1 flat... Uštediš, ne handriš telefone i hotspotove, ne muljaš se za dopune...
Uskoro i mobilnu uvode pa ugodno s korisnim ako već bude akcija kakva ili popust:

http://zona.ba/cjenovnik/internet-privatni-korisnici
beni-bu-man

#5743 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:
beni-bu-man wrote: Jel ostupan telemach u tvom selu, ako jest sto nisi razmatrao opciju da sebi uvedes njihov DUO Net paket i rahat :)
Ma nije selo upitanju. Kvart je u pitanju. I ovdje sama bijeda vecinom skoro. Dobro mozda malo preuvelicavam u vezi bijede ali ono jedva prezivljavaju, na crno, penzioeri i slicno, a ja sam u katastrofalnoj situaciji pa nemogu nikako, a slabo i ko oko mene i ima internet, jer vecina su penzioneri. A sve se skoro komsije promjenile. Stare komsije se svuda po svijetu raselile. Jos se svi otudzili.

Kazem specificna situacija, teska. Ali dobro je i ovo. Racunao sam da sada skoro 100 km godisnje stedim na internetu a imam ga 2-3 puta vise.
hocu ti reci ako sad trosis 30KM samo za internet koji ti je ogranicen na 30GB, zar nije bolje doturiti cenera i rahat
DUO Net paket 40/4 Mb/s , 181 TV kanala (23 HD)
1. do 6. mjeseca 20,90 KM/mj
7. do 24. mjeseca 42,90 KM/mj
strongmen

#5744 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

ma čojk se malo gubi
kaze bjeda a daje 30 KM mjesečno za internet i to svaki dan po 1 KM za GB
beni-bu-man

#5745 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

strongmen wrote:ma čojk se malo gubi
to je sto ja ne kontam, dati triest marki samo za internet i jos se peglas ovo ono

sto jednostavno kad moze komplikovano :bih:
MTV

#5746 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

avaks wrote:Jesi li ikad kontaktirao Zonu?
Oni ti imaju svugdje po Bosni jebemu, 20KM mjesečno 5/1 flat... Uštediš, ne handriš telefone i hotspotove, ne muljaš se za dopune...
Uskoro i mobilnu uvode pa ugodno s korisnim ako već bude akcija kakva ili popust:

http://zona.ba/cjenovnik/internet-privatni-korisnici
A ima i gofree (po njegovom Fri) 3GB za 10 KM kasnije flat na 128kbps, al mu mrsko do trafike gdje se moze uplatiti.
beni-bu-man wrote:
strongmen wrote:ma čojk se malo gubi
to je sto ja ne kontam, dati triest marki samo za internet i jos se peglas ovo ono

sto jednostavno kad moze komplikovano :bih:
Pa joj vas, lik je zesca sifra u glavi. Quota samog sebe (mrsko mu Edit izvrsiti), prica sam sa sobom, vadi doktorske disertacije oko Mozile za koje 99% forumasa zaboli drska od metle. Gleda streamove i Youtube na 240p pa prekoraci limit itd. Izgleda ima fetish na skupe usluge nasih vrlih telekoma.
A jednom mu je jedan lik htio pokloniti mobitel koji je 5 puta bolji od nekog njegovog kineza a lik ne mogu ja to, pricao sa svojima, gubim privatnost, doce mi kuci aaa uuu upomoc :-)

Njega ove kombinacije izadju skuplje od nekog najjeftinijeg flata pa makar to bio i od BHTelecoma.

NET FLAT 5
19,90
KM
Paket Net Flat 5 uključuje:

pristupnu brzinu do 5 Mbps/512 kbps
neograničeno korištenje na fer osnovi
2 e - mail adrese kapaciteta 200 MB na bih.net.ba domeni

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7273

Ili mu je jedini cilj spamanje na forumu i nabijanje postova. Ali ima i foe lista pa zaobidjes 50 istih postova (nesto ala PC bez napojnog kabla za 70KM :lol: ).
beni-bu-man

#5747 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

MTV wrote: Pa joj vas, lik je zesca sifra u glavi. Quota samog sebe (mrsko mu Edit izvrsiti), prica sam sa sobom, vadi doktorske disertacije oko Mozile za koje 99% forumasa zaboli drska od metle. Gleda streamove i Youtube na 240p pa prekoraci limit itd. Izgleda ima fetish na skupe usluge nasih vrlih telekoma.
A jednom mu je jedan lik htio pokloniti mobitel koji je 5 puta bolji od nekog njegovog kineza a lik ne mogu ja to, pricao sa svojima, gubim privatnost, doce mi kuci aaa uuu upomoc :-)

Njega ove kombinacije izadju skuplje od nekog najjeftinijeg flata pa makar to bio i od BHTelecoma.

NET FLAT 5
19,90
KM
Paket Net Flat 5 uključuje:

pristupnu brzinu do 5 Mbps/512 kbps
neograničeno korištenje na fer osnovi
2 e - mail adrese kapaciteta 200 MB na bih.net.ba domeni

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7273

Ili mu je jedini cilj spamanje na forumu i nabijanje postova. Ali ima i foe lista pa zaobidjes 50 istih postova (nesto ala PC bez napojnog kabla za 70KM :lol: ).
Znaci nije bardo nikako, vidim ja cim ima viska vremena da provodi na forumu i jada kako je on i svako oko njega bijeda a nece da mucne svojom glavom kako bi bolje financijski prosao sto se tice interneta itd, al et on voli to tako.... :mrgreen:

Nije bolest sve sto boli :bih:
MTV

#5748 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

beni-bu-man wrote: Znaci nije bardo nikako, vidim ja cim ima viska vremena da provodi na forumu i jada kako je on i svako oko njega bijeda a nece da mucne svojom glavom kako bi bolje financijski prosao sto se tice interneta itd, al et on voli to tako.... :mrgreen:

Nije bolest sve sto boli :bih:
Izgleda da je jeftinije dati 30+ maraka mjesecno za ograniceni internet od 30GB (ako i toliko) a neki flat od 20KM je skup i udara mu u budzet. Pa i da je na nekom selu ima Zona.ba, ako je u stanu ima bht.
Sanjarko

#5749 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote: hocu ti reci ako sad trosis 30KM samo za internet koji ti je ogranicen na 30GB, zar nije bolje doturiti cenera i rahat
DUO Net paket 40/4 Mb/s , 181 TV kanala (23 HD)
1. do 6. mjeseca 20,90 KM/mj
7. do 24. mjeseca 42,90 KM/mj
Jest ali nemogu. Nezaposlen, itd. Ne bi dalje sto, sta itd.
Sanjarko

#5750 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

E jb-ga. Odmah vrijedzanje, jesam sifra ali nisam ni tolika sifra ni toliko glup. Neznate moju situaciju, stanje itd. Ne bi dalje vise o ovome, sto, sta. Ali eto sifra sam itd. :-)
Post Reply