BAKIRE ODLAZI

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5726 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

Aktivno je učestvovao u organizaciji priprema za odbranu BiH od agresije, te u izgradnji Sarajevskog tunela. U vrijeme dok je obavljao funkciju direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo organizovao je obnovu razrušenog Sarajeva vodio je projekte koji su omogućili snabdijevanje grada vodom bez redukcija, sanaciju sanitarne deponije, izgradnju Zapadnog ulaza, obnovu rasvjete, postakljivanje preko 1 miliona m2 prozora, obnovu 1350 razrušenih stanova, obnovu Vijećnice, hotela Evropa, izgradnju 500 stanova za borce na Bačićkom Polju, izgradnju naselja Šip sa boračkim stanovima i pratećim objektima.
ovo je prejako :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bio je koordinator izgradnje BBI centra u Sarajevu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: placem
manijak1

#5727 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by manijak1 »

pici wrote:
Aktivno je učestvovao u organizaciji priprema za odbranu BiH od agresije, te u izgradnji Sarajevskog tunela. U vrijeme dok je obavljao funkciju direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo organizovao je obnovu razrušenog Sarajeva vodio je projekte koji su omogućili snabdijevanje grada vodom bez redukcija, sanaciju sanitarne deponije, izgradnju Zapadnog ulaza, obnovu rasvjete, postakljivanje preko 1 miliona m2 prozora, obnovu 1350 razrušenih stanova, obnovu Vijećnice, hotela Evropa, izgradnju 500 stanova za borce na Bačićkom Polju, izgradnju naselja Šip sa boračkim stanovima i pratećim objektima.
obnovu 1350 razrušenih stanova,
ne mogu lagat dušu :oops: umjesto UNPROFOR-ovih cerada svi prozori vrata vako nako zamijenjeni bajde istim staklima koja su bila prije rokanja .
pici

#5728 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

koliko je ljudi prevareno laznim rjesenjima o stanarskom pravu obnavljali stanove da bi ih delozirali prijasnji vlasnici... koje ubleharenje SDAovsko i kradnja donacija i humanitarnih pomoci... iza vecine se nalazi ovaj spletkarosh i lopov i sramka mu babina... najgore od svega sto je sa aHbabima Bajom i Čiriličarem na vlasti pa ih zakon ne dotice.
arzuhal

#5729 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by arzuhal »

Bakire, odlazi više!! :twisted:
arzuhal

#5730 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by arzuhal »

pici wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: placem
A da je umjesto svih tih herojskih djela čitav život posvetio samo rekonstrukciji vodovodne mreže u Sarajevu, kao svom masterpiece-u, postao bi jedan od heroja grada, hvaljen u više generacijia i po dobru spominjan.
Dozer

#5731 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Pa...gledano od njegovih diploma srednje skole (jedva prolazio dobrim), pa preko predratnih angazmana (koji su to tacno...?), kao i njegovog ratnog opusa (vrhunsko licemjerstvo - cuj: "ko je vidio da predsjednikov sin ratuje"?! Pa upravo je on, kao takav, trebao biti na celu zastite vlastitog naroda, biti primjer svima drugima), do svih poslijeratnih "uspjeha", mislim da nije pretesko dokuciti da se radi iskljucio o klasicnom dinastijskom prestolonasljendiku koji sve svoje ima zahvaliti samo i jedino glupoci naroda kojim vlada, a da ni sam ne zna kako to radi i kako se uopste tu nasao...

Umjesto svega toga sto je trebao, kod njega je sve naopako... Osrednji u skoli, osrednji nakon nje, kukavica u ratu, nesposoban nakon njega...
Last edited by Dozer on 17/11/2017 11:10, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#5732 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

Kakva skromnost, izostaviti SCC...
Dozer

#5733 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

I Bristol.
A u oba slucaja je i investitor iz sjene. S nasim parama, logicno.
maher

#5734 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by maher »

Dozer wrote:
maher wrote: ovo je sve dobro poznato ... volio bih da neko kaze koje je to optimalno mjesto gdje bi trebao biti predsjednik predsjedništva sa svojim kabinetom u gradu koji se granatira, opkoljen, bez struje, vode, grijanja i koji neprijatelj ima namjeru da zauzme ... nije valjda trebao stalno sjediti u predsjedništvu u onim kancelarijama prema trebevicu ... ja cijenim sto je proveo citav rat u sarajevu ... mogao je biti u zenici ili tuzli komotno da niko nista ne prigovori ... mozda bi i koja manje granata pala na centar grada ... a i svaka brigada, korpus ili glavna komanda su bili dobro zasticeni, sto je normalno ... ispade sad jedini bakir bio sakriven ...
Da nisi sta pobrkao....?
Bakir nije bio predsjednik u ratu, nego "savjetnik" ocu koji je bio predsjednik. Bakir je u to vrijeme bio covjek u punoj snazi, ubio se za puske, rovova i borbe, ali...umjesto toga drzao se babinih skuta i rat proveo po podrumima i sefovima. Samo nas zanima sta je on savjetovao nekoga u ratnom predsjednistvu...
moze biti i da sam šta pobrkao, ali ako neko misli da je funkcija sekretara ili sefa kabineta predsjednika nebitna ili nevazna u ratu onda je svaka rasprava iluzorna jer ocito je i da je bio u rovu danas bi raspravljali sto je bio na trebevicu, a ne na hrasnom brdu ... rat nije samo rov, ima tu i obavjestajnih, sigurnosnih, diplomatskih stvari kao i namjenske proizvodnje, nabavke oruzja i ostale logistike, tunela, unprofora, pregovora, formalnih i neformalnih kontakata ... i nekorektno je pricati o sefovima ... nije sve to on obavljao, ali sve morao koordinirati i znati za to ... a bilo je kandidata za drzavni udar pa je i tome neko morao brinuti ...
iako je ovo tema o bakiru, nisam ovdje da bih ga branio niti ulazio u rasprave sa forumasima... ono zbog cega sam bilo sta napisao je odnos prema instituciji clana predsjednistva ... meni je neobjasnjivo da poslije ovakvih napada i lazi koje su prethodnih dana dosli od predsjednika srbije javnost bih nema potrebu ne da brani bakira nego da odgovori na lazi koje su izgovorene prema nasoj drzavi ... niko od novinara, akademske zajednice, institucija, politickih stranaka nije se potrudio da odgovori na izrecene lazi ... sav medijski prostor su zauzele vuciceve izjave dok je reakcija nasih medija bilo gostovanje vjerskih lidera ...
Dozer

#5735 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sad vec i ja placem...

Dobro. Daj nam samo jedan jedini trag o njegovim angazmanima u svemu tome. Jedan jedini dokument u kojem se spominje njegovo ime u tom ratnom periodu, da je uradio bilo sta... Bilo kakve pregovore, dogovore, radnje, planove...nesto...

P.S. Sretno s trazenjem, jer neces naci nista. On je samo figurirao uz babu, uz izmisljenu funkciju, tj. - bio sklonjen da ne bi bio na liniji i eventualno zijanio, sto mu je onako smotanom bilo 99% sigurno.
manijak1

#5736 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by manijak1 »

sunceKOtepsija wrote:
mO k3 wrote:
sunceKOtepsija wrote:Lider u ratu-Lider u miru
#BakirPonosBosanski :bih:
nesto te ne vidim na temi o srbiji ili dodiku ....
ja, za razliku od tebe dzikane, vrlo dobro znam ko sam, sta sam i ko mi je lider-uostalom neko je vrlo dobro primjetio da u pozadini svih vasih kmecanja i napada stoji jedan zajednicki sadrzilac-porodica Izetbegovic prije svega, u ratu su vam smetali Alija, Halida, Bakir i Sebija, danas vam zdanje dvoje pomenutih jer cuvaju i brane cast i ponos Domovine i Naroda...
Upravo zato i zbog toga kmecite ko krmad na pomen imena porodice Izetbegovic jer Bosnjaka ima i bice :thumbup: ipak budi ti slobodno da pises (sve dok ne vrijedas) i usput pozdravi raju na Romaniji-Bosnu ima ko da brani :bih:
gore se slabo šta odbranilo i branilo a i to je Bosna ili po tebi namah nije :oops: ali eto ti imaš svoju glavu misliš s njom ....i činiš ono što ne želiš da tebi čine.
Vrijeđaš.
pici

#5737 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pici »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sad vec i ja placem...

Dobro. Daj nam samo jedan jedini trag o njegovim angazmanima u svemu tome. Jedan jedini dokument u kojem se spominje njegovo ime u tom ratnom periodu, da je uradio bilo sta... Bilo kakve pregovore, dogovore, radnje, planove...nesto...

P.S. Sretno s trazenjem, jer neces naci nista. On je samo figurirao uz babu, uz izmisljenu funkciju, tj. - bio sklonjen da ne bi bio na liniji i eventualno zijanio, sto mu je onako smotanom bilo 99% sigurno.

visHe je znacaja imo fikus u kabinetu od doticnog... zato smo sad u qurcu...
spreca

#5738 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by spreca »

Jel nam se ovo vratio HM2011 :mrgreen:
Kejn

#5739 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Kejn »

Ovo slanje Bakira na prvu liniju je toliko glup argument da stvarno nemam riječi. Pa jebemu ja bi prvi dijete sklonio što dalje od ratnih dešavanja da sam neki glavešina. Također ovi što seru i koriste taj argument bi isto uradili... licemjerstvo na kvadrat.
manijak1

#5740 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by manijak1 »

Pa jebemu ja bi prvi dijete sklonio što dalje od ratnih dešavanja da sam neki glavešina. Također ovi što seru i koriste taj argument bi isto uradili... licemjerstvo na kvadrat.
ma ja :oops: tuđu djecu ko jebe.neka ginu kad nemaju glavešine.Uostalom neću spominjati imenom jednog glavešinu koji je mogao skloniti sina , a nije , i ostao bez njega.On je po tebi onda budala , jelda :? :? Licemjeran u pičku milosne matere , jel'da :? :?
Maraschino

#5741 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maraschino »

Kejn wrote:Ovo slanje Bakira na prvu liniju je toliko glup argument da stvarno nemam riječi. Pa jebemu ja bi prvi dijete sklonio što dalje od ratnih dešavanja da sam neki glavešina. Također ovi što seru i koriste taj argument bi isto uradili... licemjerstvo na kvadrat.
grijesis jarane. on je trebao da bude na prvoj liniji pa cak u bos-u a u slobodno vrijeme da kopa transee i zemunice za ''tudju djecu''.

kad se samo sjetim miroslava tudjanovog kako je bacao bombe. kakav bosko buha a mali milosevicev u isturenom rovu dok drugi muda hlade...

...tako da je ovaj nas prava ckapi.
gurabija78

#5742 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gurabija78 »

manijak1 wrote:
Pa jebemu ja bi prvi dijete sklonio što dalje od ratnih dešavanja da sam neki glavešina. Također ovi što seru i koriste taj argument bi isto uradili... licemjerstvo na kvadrat.
ma ja :oops: tuđu djecu ko jebe.neka ginu kad nemaju glavešine.Uostalom neću spominjati imenom jednog glavešinu koji je mogao skloniti sina , a nije , i ostao bez njega.On je po tebi onda budala , jelda :? :? Licemjeran u pičku milosne matere , jel'da :? :?
jednom je i Ganić usred rata izjavio da su mu deca nesrećna u Americi jer nisu u mogućnosti da budu na mestu gde se stvara istorija
Banksy

#5743 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Bio je koordinator ...
...najvažnijeg.
Tokom rata doneseni su zakoni po kojima je tadašnja društvena svojina proglašena državnom imovinom
Kad su domaće propalice i bjelosvjetski torbari koje je doveo do temelja poharali i opljačkali Bosnu i njena privredna bogatstva krvavo građena 50 godina, kad se bez Bakira i oca mu ni granap nije mogao kupiti, a nije bilo interneta i javnosti da se grabež zabilježi, tek pokoji medij s tiražem od 12 primjeraka. E ta pljačka, to je njegov pravi spomenik i epitaf, ono po čemu će ga (bar usmena povijest) pamtiti.

U svijetu poznati bh. privredni giganti, poput Energoinvesta, Šipada, Famosa, Hidrogradnje, Vranice, UPI-ja, TAS-a, više ne postoje. Ostale su tek u tragovima upravne zgrade i zaboravljeni natpisi. Sve ove nekada velike privredne sisteme sa lica zemlje nije zbrisao rat nego kriminalna privatizacija. Stotine hiljada radnika ostalo je bez posla, ove kompanije bez imovine - kako u zemlji tako i širom svijeta, a novac završio na privatnim računima pojedinaca. Štete nastale ratnom i poslijeratnom privatizacijom u BiH mjere se milijardama, ali zbog toga još niko nije odgovarao.
jazzer

#5744 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jazzer »

Kejn wrote:Ovo slanje Bakira na prvu liniju je toliko glup argument da stvarno nemam riječi. Pa jebemu ja bi prvi dijete sklonio što dalje od ratnih dešavanja da sam neki glavešina. Također ovi što seru i koriste taj argument bi isto uradili... licemjerstvo na kvadrat.
A tudju djecu bi, kao patriote, slao u rovove. Da brane BiH, cjelovitu, nezavisnu, bla, bla...
spreca

#5745 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by spreca »

Nebi bas sto dalje ali ne i na prvu liniju.....i svi lazu da bi drugacije ucinili.....sad mozemo svasta pricati ali istina je negdje po sredini
Maraschino

#5746 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maraschino »

gurabija78 wrote:
manijak1 wrote:
jednom je i Ganić usred rata izjavio da su mu deca nesrećna u Americi jer nisu u mogućnosti da budu na mestu gde se stvara istorija
Probaj to spustiti do mjesne zajednice, svi su bili sklonjeni plus van politike uticajni ljudi. Doktori, sudije, policajci...svi su djecu ubacili u neku logisticku jedinicu.

Bas bi volio da cujem neki pozitivan primjer jer meni nista ne pada na pamet.

Smijesno je i spominjati predsjednikovog sina. Na stranu sto je konj ali...
Obi Wan Bosnian

#5747 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Obi Wan Bosnian »

Diplomirani arhitekta star 36 godina sa radnim iskustvom u struci od skoro 10 godina u vrijeme kada počinje rat. Nevezano za to ko mu je otac, ja takvog ne bih stavio u rov već bi mu našao neko mjesto u kancelariji gdje može biti više od koristi. Naime, u ratu nisu svi muškarci u rovovima. Ni približno. Niti mogu biti jer i kada je rat moraju funkcionisati neke stvari mimo rovova.

Znam koliko hoćeš ljudi visoko obrazovanih u svojim tridesetim godinama koji nisu imali nikakve veze sa SDA ali nisu bili u rovovima već su u ratu imali neki drugi zadatak. To je jednostavno tako i šokantno je koliko ljudi to ne razumije.
irac300

#5748 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by irac300 »

spreca wrote:
Nebi bas sto dalje ali ne i na prvu liniju.....i svi lazu da bi drugacije ucinili.....sad mozemo svasta pricati ali istina je negdje po sredini
S roditeljske strane svi bi zaštitili dijete, ali ako si vođa onda svojim primjerom daješ putokaz narodu kako da se ponaša. U prijevodu, Alija je kao vođa kyrac od ovce, da se slijedio njegov primjer sada bi bili dio Srbije, jer bi svi djecu posakrivali.
Banksy

#5749 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Image

Image
Obi Wan Bosnian

#5750 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Obi Wan Bosnian »

Maraschino wrote:
grijesis jarane. on je trebao da bude na prvoj liniji pa cak u bos-u a u slobodno vrijeme da kopa transee i zemunice za ''tudju djecu''.

kad se samo sjetim miroslava tudjanovog kako je bacao bombe. kakav bosko buha a mali milosevicev u isturenom rovu dok drugi muda hlade...

...tako da je ovaj nas prava ckapi.
Namoj zaboraviti najvećeg od svih heroja MILU RONHILA. On je, hrabar kakav jeste, sam čuvao cijeli aerodrum u junačkoj Banja Luci! Malo li je?

A tek Dragan čirilica. O njegovom junaštvu u preduzeću Soko i danas se priča.
Post Reply