Dozer wrote:maher wrote:
ovo je sve dobro poznato ... volio bih da neko kaze koje je to optimalno mjesto gdje bi trebao biti predsjednik predsjedništva sa svojim kabinetom u gradu koji se granatira, opkoljen, bez struje, vode, grijanja i koji neprijatelj ima namjeru da zauzme ... nije valjda trebao stalno sjediti u predsjedništvu u onim kancelarijama prema trebevicu ... ja cijenim sto je proveo citav rat u sarajevu ... mogao je biti u zenici ili tuzli komotno da niko nista ne prigovori ... mozda bi i koja manje granata pala na centar grada ... a i svaka brigada, korpus ili glavna komanda su bili dobro zasticeni, sto je normalno ... ispade sad jedini bakir bio sakriven ...
Da nisi sta pobrkao....?
Bakir nije bio predsjednik u ratu, nego "savjetnik" ocu koji je bio predsjednik. Bakir je u to vrijeme bio covjek u punoj snazi, ubio se za puske, rovova i borbe, ali...umjesto toga drzao se babinih skuta i rat proveo po podrumima i sefovima. Samo nas zanima sta je on savjetovao nekoga u ratnom predsjednistvu...
moze biti i da sam šta pobrkao, ali ako neko misli da je funkcija sekretara ili sefa kabineta predsjednika nebitna ili nevazna u ratu onda je svaka rasprava iluzorna jer ocito je i da je bio u rovu danas bi raspravljali sto je bio na trebevicu, a ne na hrasnom brdu ... rat nije samo rov, ima tu i obavjestajnih, sigurnosnih, diplomatskih stvari kao i namjenske proizvodnje, nabavke oruzja i ostale logistike, tunela, unprofora, pregovora, formalnih i neformalnih kontakata ... i nekorektno je pricati o sefovima ... nije sve to on obavljao, ali sve morao koordinirati i znati za to ... a bilo je kandidata za drzavni udar pa je i tome neko morao brinuti ...
iako je ovo tema o bakiru, nisam ovdje da bih ga branio niti ulazio u rasprave sa forumasima... ono zbog cega sam bilo sta napisao je odnos prema instituciji clana predsjednistva ... meni je neobjasnjivo da poslije ovakvih napada i lazi koje su prethodnih dana dosli od predsjednika srbije javnost bih nema potrebu ne da brani bakira nego da odgovori na lazi koje su izgovorene prema nasoj drzavi ... niko od novinara, akademske zajednice, institucija, politickih stranaka nije se potrudio da odgovori na izrecene lazi ... sav medijski prostor su zauzele vuciceve izjave dok je reakcija nasih medija bilo gostovanje vjerskih lidera ...