juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pustopoljina

#5726 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

neko spomenu na drugoj temi arku...
crtica iz djetinjstva:
citas arku, onda mrdas na necemu sto izgleda kao vaga, ali moze lijevo-desno (nesto od onog dzirlo mozda), pa onda skaces na kengurko kengurko...onda se popnes na visnju i uflekas maksimalno...onda opet citas arku i poslije jedes palacinke sa nugatino i masta mogu svasta
:skoljka: :chmoljava:
Connaisseur Karlin

#5727 Re: juga 1950.-1990.

Post by Connaisseur Karlin »

pustopoljina wrote:neko spomenu na drugoj temi arku...
crtica iz djetinjstva:
citas arku, onda mrdas na necemu sto izgleda kao vaga, ali moze lijevo-desno (nesto od onog dzirlo mozda), pa onda skaces na kengurko kengurko...onda se popnes na visnju i uflekas maksimalno...onda opet citas arku i poslije jedes palacinke sa nugatino i masta mogu svasta
:skoljka: :chmoljava:
Arka je bila super, ja i moj prijatlelj iz iste ulice smo dijelili i citali sve brojeve :-D :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#5728 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

preminuo i relja bašić
KENJAC

#5729 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Jest ode i Relja....
Malo veselije. Sinoc se zapijem sa zenom. Mojom vlastitom zenom. Na balkonu. Fino vrijeme pa se moze i na terasi sjedit i ona napravi par koktela, u tome je Svjetski sampion , i pustimo nasu staru muziku. Atmosfera za deset. Al jebi ga.... Moja supruga je puno mladja od mene ( ne vidi se to) i nikako da mi pomogne kako se zvala ona najpoznatija nasa muzicka emisija. Ona sto su neke grupe gostovale a neke isle samo spotovi ......???
Hit mjeseca ! Skontah kako me Alchajmer jos nije opkolio. Al u kurcu! Kako se zvala cura sto je vodila ??? Naravno , podjem kod guugla da se informisem a ova moja zmija mi neda ! Kaze " jebo to, ostavi kompjuter" ....
Citavu vece sam se moro divit zvjezdama, komentarisat koktel, tracat rodbinu i prijatelje....a ja ko na iglama! Kako se zove cura kratke kose sto je vodila Hit Mjeseca!
Hajmo spavat. Hajmo ! Ona u banju, a ja na kompjuter ! Dubravka Duca Markovic !!!
E sad ?
Koju je provalu imala Duca sa nekom od Sarajevskih grupa? Nesto je izgovorila kako ne treba? Toga nema na guglu!
Pomozite !
uglavnomja

#5730 Re: juga 1950.-1990.

Post by uglavnomja »

kakavdanakneiskustvu wrote:preminuo i relja bašić
:sad:
pustopoljina

#5731 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

KENJAC wrote:Jest ode i Relja....
Malo veselije. Sinoc se zapijem sa zenom. Mojom vlastitom zenom. Na balkonu. Fino vrijeme pa se moze i na terasi sjedit i ona napravi par koktela, u tome je Svjetski sampion , i pustimo nasu staru muziku. Atmosfera za deset. Al jebi ga.... Moja supruga je puno mladja od mene ( ne vidi se to) i nikako da mi pomogne kako se zvala ona najpoznatija nasa muzicka emisija. Ona sto su neke grupe gostovale a neke isle samo spotovi ......???
Hit mjeseca ! Skontah kako me Alchajmer jos nije opkolio. Al u kurcu! Kako se zvala cura sto je vodila ??? Naravno , podjem kod guugla da se informisem a ova moja zmija mi neda ! Kaze " jebo to, ostavi kompjuter" ....
Citavu vece sam se moro divit zvjezdama, komentarisat koktel, tracat rodbinu i prijatelje....a ja ko na iglama! Kako se zove cura kratke kose sto je vodila Hit Mjeseca!
Hajmo spavat. Hajmo ! Ona u banju, a ja na kompjuter ! Dubravka Duca Markovic !!!
E sad ?
Koju je provalu imala Duca sa nekom od Sarajevskih grupa? Nesto je izgovorila kako ne treba? Toga nema na guglu!
Pomozite !
:lol: :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#5732 Re: juga 1950.-1990.

Post by uglavnomja »

E sad ?
Pomozite !
ne sjecam se :-?

a sta bi ti, i zenu i kompjuter :lol: :lol: :lol: :D
KENJAC

#5733 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Eto sad, svi mangupi. Svi smiju na kompjuter kad god hoce!
Meni zena bila nesto bolesna , motala se kroz kucu tri cetiri dana, nisam smio primirisat kompjuteru !
Ja za daljinski da tv upalim a ona " Sta hoces, ispo ti je Djokovic, nes mi sad dnevnik palit"
Sin udje u kucu i pita hocu li jednu s njim na PS odigrat a ona " ulazi u sobu imas zadacu radit"... A mene sasjece pogledom da sam se odma digo i sudje opro!
..nego koja je ono provala bila ???
pustopoljina

#5734 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

KENJAC wrote:Eto sad, svi mangupi. Svi smiju na kompjuter kad god hoce!
Meni zena bila nesto bolesna , motala se kroz kucu tri cetiri dana, nisam smio primirisat kompjuteru !
Ja za daljinski da tv upalim a ona " Sta hoces, ispo ti je Djokovic, nes mi sad dnevnik palit"
Sin udje u kucu i pita hocu li jednu s njim na PS odigrat a ona " ulazi u sobu imas zadacu radit"... A mene sasjece pogledom da sam se odma digo i sudje opro!
ja se smijem sto kazes da se ne vidi da ti je zena puno mladja :lol: :lol:
bas sam se glasno nasmijala.
ili si joj zivce pokidao ili se samozavaravas :lol:
KENJAC

#5735 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

pustopoljina wrote:
Ja nekom pokido živce ???
Ma dzaba ja to tebi pricam. Ti si zensko i ti si ma njenoj strani !
orinoco

#5736 Re: juga 1950.-1990.

Post by orinoco »

KENJAC wrote:
pustopoljina wrote:
Ja nekom pokido živce ???
Ma dzaba ja to tebi pricam. Ti si zensko i ti si ma njenoj strani !
Otvarajte novu "Temu za penzionere i slične umirovljenike života", nije ova za to :-)
pustopoljina

#5737 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

sta nije tema za to- sad kad napise kako je upoznao zenu i koja je pjesma tad svirala, opet smo on topic.
sjecate li se keksa u kojem su dolazili pokloncici, salvete i sl.?
POLA- malo ali slatko zadovoljstvo.
KENJAC

#5738 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

pustopoljina wrote:sta nije tema za to- sad kad napise kako je upoznao zenu i koja je pjesma tad svirala, opet smo on topic.
Ha ha ha ....neces vjerovat !
Nedeljko Bilkic : Ima jedna krčma u planini !
P.S. Sta je ovaj Ornitorinko nervozan, ko da je on ozenjen !?
pustopoljina

#5739 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

KENJAC wrote:
pustopoljina wrote:sta nije tema za to- sad kad napise kako je upoznao zenu i koja je pjesma tad svirala, opet smo on topic.
bozeee

pa vi ste samo upgrade napravili...krcma u planini, kokteli na balkonu :lol:
KENJAC

#5740 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

pustopoljina wrote:
KENJAC wrote:
bozeee

pa vi ste samo upgrade napravili...krcma u planini, kokteli na balkonu :lol:
Kad god možemo ! Red Azre , red kafanskih.... Ako ko ima da nam se pridruzi ok, ako nema, imamo nas dvoje !
uglavnomja

#5741 Re: juga 1950.-1990.

Post by uglavnomja »

da je 11 navece inekako, ali u 11 ujutro :D

od kafanskih samo toma z
i evt haris dz.

i naravno hoki :lol:
Edin H.

#5742 Re: juga 1950.-1990.

Post by Edin H. »

E sad ?

Pomozite !
Ne znam za provalu, ali znam da se Duca zabavljala sa Giletom iz Elektricnog orgazma. :oops:

Morao sam maksuz zbog ove pjesme da odem, nadjem i vidim Zlatni papagaj u Knez Mihajlovoj.

Kad ono bez veze, kod nas bilo sto puta boljih kafica. :izet:
pustopoljina

#5743 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

pls pls
do kraja, ali bas do kraja poslusati
Gojeni H

#5744 Re: juga 1950.-1990.

Post by Gojeni H »

ins wrote:
U BiH je bila recesija od 1981. godine, zadnja godina kada je bio zabilježen rast je bila 1980. godina. Sve ozbiljne infrastrukturne investicije su stale godinama prije rata, i ZOI 1984 je bio jedini izuzetak. Cijelu dekadu pričalo se o investicijama od kojih nije bilo ništa, recimo o punom profilu autoputa Sarajevo - Zenica, o dodatnom pružnom kolosijeku Sarajevo - Zenica, o cestovnim prijevojima Čemerno, Komar i Karaula, i o Sarajevskoj zaobilaznici koja se na kraju i počela graditi 1990. ali sa nikakvim tempom. Počela se graditi i HE Buk Bijela ali i to je išlo nikakvim tempom, već tada nismo imali kreditnu sposobnost na međunarodnom tržištu.

Što se nezaposlenosti tiče, ona je počela drastično rasti 1989. godine kada se krenulo sa otpuštanjem viška radnika koji su godinama prije bili planski zapošljavani u cilju stvaranja vještačke zaposlenosti. Taj val otpuštanja je naročitu ekspanziju imao 1990 i 1991. kada su firme tipa Energoinvest, UNIS, Šipad i ostali počeli nuditi otpremnine, znam neke slučajeve da su ljudi koji su bili 20+ godina u tim firmama dobijali i po 24 plate otpremnine. Tada kreće ekspanzija otvaranja P.P. (aka Privatno preduzeće), koja su velikom većinom otvarali ljudi koji su uzeli ponuđene otpremnine.

Ekonomija BiH je bila teški bolesnik kroz cijele 80-te, i definitivno je umrla 1989. godine, i ljudi trebaju biti svjesni da bi za ogromnu većinu firmi isto bilo ovako i da nije bilo rata, samo bi otišle u stečaj i ugasile se 1993. a ne 2003. godine.
Isto tako, za propast ekonomije SRBiH se ne smije kriviti BiH, već je riječ o sistematskom pritisku SFRJ na BiH koja joj je služila kao sirovinska baza, na kojoj su potom firme iz Srbije, Hrvatske i Slovenije gradile profit. Plastično rečeno, od FAMOS-a se tražilo da svaki motor i mjenjač isporučuje FAP-u u Priboj ispod svake cijene, svjesno kreirajući gubitak FAMOS-u, da bi se na taj način omogućavalo FAP-u da pokriva svoje gubitke. A da ne govorimo o rudama, struji ili sirovinama, tek smo tu uvaljivani u dugove.

Što naravno ne smije biti izgovor za sve nebuloze i kriminal koji smo doživjeli u ekonomiji BiH od 1996. do danas... :run:
:thumbup:
Gojeni H

#5745 Re: juga 1950.-1990.

Post by Gojeni H »

ins wrote: U BiH je bila recesija od 1981. godine, ...
uglavnomja wrote:
tema o ekonomsko-politickim analizama ima na bacannje, ova je vise za uspomene, licne dozivljaje ....
:lol: :lol:

Naravno. Zasto maloj raji govoriti istinu potkrijepljenu brojkama?
Zasto ne pricati o tome kako je sve bilo super na zurci kod malog Keme, i kako je bilo svakakvog soka i pive? :-)

@ins
Vec sam pohvalio post.
pustopoljina

#5746 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

Gojeni H wrote:
ins wrote: U BiH je bila recesija od 1981. godine, ...
uglavnomja wrote:
tema o ekonomsko-politickim analizama ima na bacannje, ova je vise za uspomene, licne dozivljaje ....
:lol: :lol:

Naravno. Zasto maloj raji govoriti istinu potkrijepljenu brojkama?
Zasto ne pricati o tome kako je sve bilo super na zurci kod malog Keme, i kako je bilo svakakvog soka i pive? :-)

@ins
Vec sam pohvalio post.
:-)
pa svima je jasno da one drzave nema, i vecina ih je svjesna uzrocno-posljedicnih veza :-)
to ne moze ipak nikog sprijeciti da se sjeca svog djetinjstva ili udarnickih godina :-)
Gojeni H

#5747 Re: juga 1950.-1990.

Post by Gojeni H »

pustopoljina wrote: :-)
pa svima je jasno da one drzave nema, i vecina ih je svjesna uzrocno-posljedicnih veza :-)
to ne moze ipak nikog sprijeciti da se sjeca svog djetinjstva ili udarnickih godina :-)
Samo ti vrti. :D

Naravno da ne moze.
Pojedini bi razgovarali i o politici i ekonomiji iz jugoslovenskog vakta bez ikakvih refrenci, naravno kad im to odgovara.

Onog trenutka kada neko ima drugacije misljenje, i taj stav potkrijepi ne samo vlastitim iskustvom vec i slovima i brojkama, onda tema nije za takve price. Smijesno, a nadasve neinteligentno.
uglavnomja

#5748 Re: juga 1950.-1990.

Post by uglavnomja »

Gojeni H wrote:

Naravno da ne moze.
Pojedini bi razgovarali i o politici i ekonomiji iz jugoslovenskog vakta bez ikakvih refrenci, naravno kad im to odgovara.

Onog trenutka kada neko ima drugacije misljenje, i taj stav potkrijepi ne samo vlastitim iskustvom vec i slovima i brojkama, onda tema nije za takve price. Smijesno, a nadasve neinteligentno.

kad neko dodje i kaze meni je bilo 19 godina 1984. godine i bilo je grozno i uzasno, nisam imao to i to, ... blabla ... mozemo razgovarati o konkretnoj osobi i dogadjaju.
a copy-paste tirade, obje strane medalje poznate svim forumskim pticama, a i dalje, imaju svoje teme.
'
a tvoje misljenje da li je nesto intiligentno :D :-) :oops:

mi se zabavljamo, bar smo imali svijetlu proslost koje se rado sjecamo :-D

kome se ne svidja - sirok forum. :)
pustopoljina

#5749 Re: juga 1950.-1990.

Post by pustopoljina »

Gojeni H wrote:

Naravno da ne moze.

tema i teme su postojale i postoje na pdf politika, a i na ostalim pdf.ovima.
godinama.
ne kvari krugove :-)
Gojeni H

#5750 Re: juga 1950.-1990.

Post by Gojeni H »

Za zivot u proslosti, sa sjecanjima - zivjeli! :thumbup:

I u to ime:

Locked