Ukrajina

Post Reply
tnnt

#5726 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

udar 99 wrote:
nemas sta puhati na hladno , sud u Hagu je utvrdio cinjenice , jeste da su kazne preblage ali je zvanicno utvrdjeno da su cetnici krivi i za Markale i za Srebrenicu
i znamo da je trajalo mjesecima ali istina je tu
i kapak !
ista stvar treba da bude sa snajperima sa Euromajdana
i ne samo Ukrajinci vec i svi mi zasluzujemo istinu , jer ovo je globalna kriza
kao i u slucaju napada 9/11
sta je problem i zasto ne otvoriti istragu ?
kako mi je poznato, glavni osumječenuk je Januković, za kojeg Ukrajina traži da se izruči i sudi u Haagu
tako da se čeka njegovo izručenje da bi se započeo postupak
nisi informiran momak :D
artime

#5727 Re: Ukrajina

Post by artime »

Da li će na kraju istina (kakva god ona bila) izaći na vidjelo?
area51

#5728 Re: Ukrajina

Post by area51 »

artime wrote:Da li će na kraju istina (kakva god ona bila) izaći na vidjelo?
Teško
udar 99

#5729 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

mozda Janukovic ceka garancije da ne zavrsi kao Gadafi , bez sudjenja , bez optuznice, lincovan i masakriran
od strane "zapadnih oslobodilaca"

i nova himna Ukrajine pod zastavom Svobode , Banderovaca i Desnoga Sektora !
:evil:

tnnt

#5730 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

udar 99 wrote:mozda Janukovic ceka garancije da ne zavrsi kao Gadafi , bez sudjenja , bez optuznice, lincovan i masakriran

pljuješ po par miliona Ukrajinaca koji su poginuli kao pripadnici crvene armije
a valjda ti je poznato da se je na strani Njemaca u drugom svjetskom ratu borilo više Rusa od Ukrajinaca
to naravno nisi pročitao u Moskovskoj propagandnoj kuhinji :D
area51

#5731 Re: Ukrajina

Post by area51 »

udar 99 wrote:mozda Janukovic ceka garancije da ne zavrsi kao Gadafi , bez sudjenja , bez optuznice, lincovan i masakriran

Kako misliš da "Zapad" uhapsi Janukoviča,na koji fazon ? :lol:
udar 99

#5732 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

zao mi je ali u danasnjem dobu kompjuteri internet sve pamte

slike za sjecanje , zadovoljni osmijesi
EU i USA zvanicnika sa Ukrajinskim " oslobodiocima" koji zauzese kljucne funkcije u vladi
i simboli u Ukrajinskome parlamentu
slike govore vise od rijeci !!!

http://www.globalresearch.ca/democratiz ... al/5371919
valensija

#5733 Re: Ukrajina

Post by valensija »

18.05 - Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je razgovarao predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o događajima na Krimu, javlja Anadolija, prenosi BBC.
Erdogan je zamolio Putinu da zaštiti krimske Tatare isto kao što štiti rusku većinu i etničke manjine u Ukrajini.

Image
tnnt

#5734 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

udar 99 wrote:zao mi je ali u danasnjem dobu kompjuteri internet sve pamte

EU i USA zvanicnika sa Ukrajinskim " oslobodiocima" koji zauzese kljucne funkcije u vladi

i šta bi to trebalo sad dokazati?
par demonstranata, nekih mlađih provalilo u parlament i postavilo simbole koji čak nisu ni zabranjeni
sada ćemo na osnovu toga cijelu Ukrajinu i njezino vodstvo deklarirati fašistima?
koji si ti noob, to nema nigdje
ključne pozicije u vladi je zauzela opozicija i članovi parlamenta, do izbora za koji mjesec
kakve sad to veze ima sa njima?
Sezam

#5735 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

japin_mutapi wrote:janukovič doživio srčani udar(99)
a more bit da se putin rješava nesposobnog podanika i neugodnog svjedoka
Putin se vodi Staljinovom devizom: No man, no problem :evil: :mrgreen:
udar 99

#5736 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

tnnt wrote:
udar 99 wrote:zao mi je ali u danasnjem dobu kompjuteri internet sve pamte

i šta bi to trebalo sad dokazati?
par demonstranata, nekih mlađih provalilo u parlament i postavilo simbole koji čak nisu ni zabranjeni
sada ćemo na osnovu toga cijelu Ukrajinu i njezino vodstvo deklarirati fašistima?
koji si ti noob, to nema nigdje
ključne pozicije u vladi je zauzela opozicija i članovi parlamenta, do izbora za koji mjesec
kakve sad to veze ima sa njima?
kazes da si informiran ? pa reci narodu ko je zauzeo kljucne funkcije
( ukljucujujuci i ministarstvo odbrane )
iz kojih partija ?
i ko se zadovoljno smijeska na slikama
a simboli ? imas u textu objasnjeno , ma ja ! mladjarija se malo zeza sa simbolima , kao i Arkanovci koji su poceli kao navijaci crvene zvezde 1990 kada su se tukli po stadionima i sta bi na kraju ?

koliko naroda poklase ? ma mladjarija se samo zeza ! ha ?
naravno da Ukrajinski narod je sada taoc tih extrema koji su u manjini ali kada ti scepaju vlast ?
jos osokoljeni od "demokrata" USA -EU-NATO ?
jadna im majka , jesi li siguran da ce biti izbora ?
da im ne bude kao u Egiptu
tnnt

#5737 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

udar 99 wrote: kazes da si informiran ? pa reci narodu ko je zauzeo kljucne funkcije
iz kojih partija ?
nisam informiran, vidim da si ti bolje
napiši mi imenom i prezimenom tko je to zauzeo pozicije i koje
McMoy

#5738 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Image
udar 99

#5739 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

McMoy wrote:Image
crni humor a tako istinito , i naravno "oslobodjena" Ukrajina vec dobija instrukcije od Svjetske Banke i MMF
ciji su lihvari ( ups ! oprostite ! to su "experti" privatnih banaka i korporacija )
dali instrukcije Ukrajinskoj novoj vlasti
rezanje penzija , plin se sada placa po zapadnim cijenama , nema nista dzaba , skolstvo ? edukacija ?
socijalni programi
sve ide na rez i naravno totalna privatizacija
kao u Grckoj Spaniji i dalje u EU
lagano ih deru i od ovo malo sirotinje sto im je ostalo !
evo da odgovorim ko je zauzeo kljucne funkcije u novoj vladi ;

jadna im majka ! nesretnici !

http://www.channel4.com/news/svoboda-mi ... -far-right
Hlapoje

#5740 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

tnnt wrote:
udar 99 wrote: kazes da si informiran ? pa reci narodu ko je zauzeo kljucne funkcije
iz kojih partija ?
nisam informiran, vidim da si ti bolje
napiši mi imenom i prezimenom tko je to zauzeo pozicije i koje
U ovom trenutku najmoćnija funkcija u ukrajinskoj vladi je funkcija sekretara saveta nacionalne odbrane pod čijom kontrolom je ministarstvo odrbane i sve oružane snage u Ukrajini.
Tu poziciju je zauzeo Andrey Parubiy iz ultradesničarske Svobode.
Lider Svobode je Oleh Tjahnibok
http://www.alt-market.com/images/stories/tyahnybok.jpg[/img]

Njegov zamenik je Dmitri Jaroš iz neonacističkog Desno sektora.
http://www.kyivpost.com/media/images/20 ... 84/big.jpg[/img]
155_mm

#5741 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

BHCluster wrote:
na 2:17 ide : "ja sam .... mnogo cudnih pojava od Gospoda doziveo ......."

dajte ljudi bre ukazite ovom coveku strucnu pomoc kako vas nije sramota bre.
tnnt

#5742 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Hlapoje wrote: U ovom trenutku najmoćnija funkcija u ukrajinskoj vladi je funkcija sekretara saveta nacionalne odbrane pod čijom kontrolom je ministarstvo odrbane i sve oružane snage u Ukrajini.
Tu poziciju je zauzeo Andrey Parubiy iz ultradesničarske Svobode.
Lider Svobode je Oleh Tjahnibok
http://www.alt-market.com/images/stories/tyahnybok.jpg[/img]

Njegov zamenik je Dmitri Jaroš iz neonacističkog Desno sektora.
http://www.kyivpost.com/media/images/20 ... 84/big.jpg[/img]
dobro, očito jesu neki u privremenoj vladi
što je za osudu, ali se pitam opet kakve to veze ima sa napadom susjedne zemlje i pokušajem aneksije dijelova zemlje?
nikakve, osim kao izgovor za imperijalističke težnje Putina, čega si valjda i sam svjestan
a te ultra desničarske stranke nisu rijetkost u Europi, radikali u Srbiji, Haider u Austriji itd itd
čak sjede i u Ruskoj Dumi, pa oept ne nazivamo te zemlje fašističkim niti njihove vlade
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5743 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Ovaj post je postao/la udar 99, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
Ovaj post je postao/la Hlapoje, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
Ovaj post je postao/la Tijana_NS, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
Ovaj post je postao/la Martinez_, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.

joj ovog giganta sam bio zaboravio

Ovaj post je postao/la Zviz, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
Hlapoje

#5744 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

tnnt wrote: dobro, očito jesu neki u privremenoj vladi
što je za osudu, ali se pitam opet kakve to veze ima sa napadom susjedne zemlje i pokušajem aneksije dijelova zemlje?
nikakve, osim kao izgovor za imperijalističke težnje Putina, čega si valjda i sam svjestan
a te ultra desničarske stranke nisu rijetkost u Europi, radikali u Srbiji, Haider u Austriji itd itd
čak sjede i u Ruskoj Dumi, pa oept ne nazivamo te zemlje fašističkim niti njihove vlade
Nigde ni u jednoj od zemalja koje si naveo ultradesničari nisu u vlasti...a pogotovo im se ne daje kontrola nad oružanim snagama.
Ne znam kako neko sad može da se pravi nevešt i pita kakve veze imaju dogadjaji na Krimu sa formiranjem nelegitimne vlasti u Kijevu nakon oružanog puča.

Treba istaći da su Rusi svo vreme krize u Ukrajini pokazali uzdržljivost za pohvalu, iako je od početka bilo jasno i vidljivo da američka agenda zloupotrebljava nezadovoljstvo naroda u Ukrajini i uz pomoć desničarskih ekstremista širi antirusku histeriju.
Kršenje potpisanog sporazuma i oružani puč prevršio je svaku meru, a pogotovo instalacija ultradesničara u novu vlast iako nemaju nikakvo uporište u narodu.
I šta onda sledi? Sledi jedan od najdebilskijih poteza koje je neka vlast u Ukrajini mogla povući.
U tako zategnutoj situaciji, umesto da se nakon preuzimanja vlasti (pa makar to bio oružani puč) nova vlast pozabavi ekonomskom situacijom koja je i bila uzrok narodnog nezadovoljstva i da se preduzmu neke mere za finansijsku konsolidaciju države...oni se odlučuju na genijalan potez da ukinu ruski jezik u Ukrajini.
:?
Vlada koja evidentno nema legitimnu podršku u narodu ukida jezik kojim govori pola države.
Kakvo njesra...Kome je to bilo potrebno? Jel to najvažnija tekovina revolucije? Jel zbog toga narod protestvovao?

Ne...To je bilo još jedno instruisano guranje prsta u oko Rusima.

Preteralo se jbga...
raskopusa

#5745 Re: Ukrajina

Post by raskopusa »

dječak sa šibicama wrote:Pa sta si ocekivao nego da se raja sprda sa bradonjama, cuj oni otisli na Krim.

I to njih petorica.

Mislim da Kijev strepi zbog njihovog prisustva.

Usput, dzaba pises, ne mozes ti promijeniti ono sto mediji serviraju polu (ne)informiranim gradjanima. Putin je Hitler, Obama je nobelovac, snajperisti koji snajperisti? Maidan je vec zaboravljen, svrha Maidana je ispunjena, drzavni udar izvrsen, sad se oni bave posljedicama, pokusavajuci ih predstaviti kao uzrok.

Tipicna prica. Ali kome vise... ko razumije, shvatio je.
nek olos odlazi,dal u rusiju,dal u siriju manje bitno. bilo bi dobro da tamo i ostanu.
tnnt

#5746 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Hlapoje wrote:
Nigde ni u jednoj od zemalja koje si naveo ultradesničari nisu u vlasti...a pogotovo im se ne daje kontrola nad oružanim snagama.
Ne znam kako neko sad može da se pravi nevešt i pita kakve veze imaju dogadjaji na Krimu sa formiranjem nelegitimne vlasti u Kijevu nakon oružanog puča.

Treba istaći da su Rusi svo vreme krize u Ukrajini pokazali uzdržljivost za pohvalu, iako je od početka bilo jasno i vidljivo da američka agenda zloupotrebljava nezadovoljstvo naroda u Ukrajini i uz pomoć desničarskih ekstremista širi antirusku histeriju.
Kršenje potpisanog sporazuma i oružani puč prevršio je svaku meru, a pogotovo instalacija ultradesničara u novu vlast iako nemaju nikakvo uporište u narodu.
I šta onda sledi? Sledi jedan od najdebilskijih poteza koje je neka vlast u Ukrajini mogla povući.
U tako zategnutoj situaciji, umesto da se nakon preuzimanja vlasti (pa makar to bio oružani puč) nova vlast pozabavi ekonomskom situacijom koja je i bila uzrok narodnog nezadovoljstva i da se preduzmu neke mere za finansijsku konsolidaciju države...oni se odlučuju na genijalan potez da ukinu ruski jezik u Ukrajini.
Vlada koja evidentno nema legitimnu podršku u narodu ukida jezik kojim govori pola države.
Kakvo njesra...Kome je to bilo potrebno? Jel to najvažnija tekovina revolucije? Jel zbog toga narod protestvovao?

Preteralo se jbga...
ja vidim Nikolića da je presjednik države, kako nije na vlasti?
zar nije i Haider bio u Austriji?
Ja se više divim, zapravo čudim, kako Ukrajinska vojska i policija reagira na invaziju strane zemlje
kao i na secesiju tj uopće ne reagira, razmahali se Ruskim zastavama a nitko ništa, a kao desničari na vlasti u Ukrajini, jadni su ti desničari, da su pravi već bi krvi bilo do koljena
a Rusi su se pokazali suzdržani jako, odmah izvadili Ruske zastave uz povike Rosija drugi dan nakon pada Janukovića
tako da ti je percepcija stanja i događaja vrlo pro Ruski orijentirana :-)
Martinez_

#5747 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Kakvim se glupostima bakćete dok Vladimir Veliki siluje zapadne liderčiće.
155_mm

#5748 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

Martinez_ wrote:Kakvim se glupostima bakćete dok Vladimir Veliki siluje zapadne liderčiće.
SPC i SANU su svojom ideoloskom cunom vecini izbili mozak iz glave kao i onom doticnom govorniku sa ovog yotube snimka ali tebi su izgleda i oci izbili. eto kad belaj hoce.
iscrtani čovek

#5749 Re: Ukrajina

Post by iscrtani čovek »

tnnt wrote:
Hlapoje wrote:

Preteralo se jbga...
ja vidim Nikolića da je presjednik države, kako nije na vlasti?
zar nije i Haider bio u Austriji?
Ja se više divim, zapravo čudim, kako Ukrajinska vojska i policija reagira na invaziju strane zemlje
kao i na secesiju tj uopće ne reagira, razmahali se Ruskim zastavama a nitko ništa, a kao desničari na vlasti u Ukrajini, jadni su ti desničari, da su pravi već bi krvi bilo do koljena
a Rusi su se pokazali suzdržani jako, odmah izvadili Ruske zastave uz povike Rosija drugi dan nakon pada Janukovića
tako da ti je percepcija stanja i događaja vrlo pro Ruski orijentirana :-)
Nije to tako prosto, ni crno belo, niko tu nije anđeo ni svetac, ni jedna strana.
A tek ukrajinska vojska, mislim da je ona u Gordijevom čvoru.
Ko njom zapravo komanduje , ko ima efektivnu vlast ? Na kojoj teritoriji se prostire njena vlast i mogućnost upotrebe ? Koji bi bio cilj njene upotrebe ? Koliko je vojnika ( a i ljudi van vojske) lojalno toj vojsci ? Kakvo im je uopšte raspoloženje i moral ? Meni bar prema krimskim događajima, nisu pokazali nikakvu kičmu.
Martinez_

#5750 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

155_mm wrote:
Martinez_ wrote:Kakvim se glupostima bakćete dok Vladimir Veliki siluje zapadne liderčiće.
SPC i SANU su svojom ideoloskom cunom vecini izbili mozak iz glave kao i onom doticnom govorniku sa ovog yotube snimka ali tebi su izgleda i oci izbili. eto kad belaj hoce.
Ma šta meni, celom svetu bre! Planeta zavedena od strane SPC i SANU pa ne vidi kakav strah i trepet je Vladimir za gej predsednike sa zapada postao
Post Reply