Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- bersK
#5726 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hoce li se sjetit da saniraju ulicu pored bitumenke na alipasinu ili recimo onu na aneksu na tranzitu
Dvije najgore glavne ceste u gradu
- Haris.ba
#5727 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tu cestu kod bitumenke moraju raditi totalno. Podloga loša. Kamioni je ubiše. A problem je što se ne mogu organizovati jer je to glavni prilaz carini. A plus planirano je da se ondje radi remont kada se bude mijenjao tok Miljacke. Postoji plan i da se prave ondje 4 trake...bersK wrote:Hoce li se sjetit da saniraju ulicu pored bitumenke na alipasinu ili recimo onu na aneksu na tranzitu
Uglavnom, nije još došla na red.
A ono na južnoj longitudinali neće da rade iz sličnih razloga. Čekaju da cesta se počne širiti na 4 trake. Još plus trola ide. Zatvaranje te ceste - kolaps. Odsjecaš prilaz naseljima jer nema alternative.
- mayab
#5728 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da, najgore je sa tim ulicama koje su planirane za velike rekonstrukcije, proširenja itd, a one u katastrofalnom stanju!
Ono sto rade je krparenje poput ljepljenja žvakaćiom gumom
, nažalost , a sve u iščekivanju velikih zahvata, samo ko će ih doživjeti !
Evo najsvježiji slučaj je južna longitudinala, nekako ko fol "priveli kraju" onu dionicu, i niko ni ne spominje za dalje, umjesto da se odmah nastavilo....nego se počelo sada pisati o proširenju Džemala Bijedića na 4 trake

Ono sto rade je krparenje poput ljepljenja žvakaćiom gumom
Evo najsvježiji slučaj je južna longitudinala, nekako ko fol "priveli kraju" onu dionicu, i niko ni ne spominje za dalje, umjesto da se odmah nastavilo....nego se počelo sada pisati o proširenju Džemala Bijedića na 4 trake
-
noviclan
#5729 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kad ce ove nase barabe skontati da na ovoj brzoj dionici, stavili znak 50km/h, zvornicka-bosmal trebaju da iskljuce tri semafora od bosmala prema aneksu u peripdu 15:30-17:30 auta u dvije ttrake ko sardina pa dalje u jednoj
- Haris.ba
#5730 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I sta su dobili iskljucenjem semafora? Kolaps sporednih cesta.noviclan wrote:Kad ce ove nase barabe skontati da na ovoj brzoj dionici, stavili znak 50km/h, zvornicka-bosmal trebaju da iskljuce tri semafora od bosmala prema aneksu u peripdu 15:30-17:30 auta u dvije ttrake ko sardina pa dalje u jednoj
Jedino privremeno rjesenje jeste na raskrsnicama praviti posebne trake za lijevo skretanje. A po mogucnosti i za desno.
-
Naslovnica
#5731 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Drago mi je da je Koldžin semafor s tasterom, kakvo olakšanje...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5732 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Svi su sa tasterom na novoj dionici. Ali neki dan vidim, djecurlija se pentra na njih k'o od šale, mogli bi biti kratko u funkciji.Naslovnica wrote:Drago mi je da je Koldžin semafor s tasterom, kakvo olakšanje...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5733 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
najgluplji s tasterom je onaj kod autobusne
dok počne zeleno osijediš
dok počne zeleno osijediš
- Dope_Man
#5734 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja ondje jos trebam da docekam zeleno, a presao sam jedno 10tak puta od postavljanja.. dzaba tasteri, dzaba sve.. 
- So What!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5736 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
isto berlin kažu noću i to zapadni ko je bio
samo mislim da će pijuni praviti problem
samo mislim da će pijuni praviti problem
- johntra
#5737 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
evo i ovdje se vidi bezobzirnost likova u saobraćaju...samo tako nastavite...So What! wrote:
- manekenka u penziji
#5738 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pustili su saobraćaj na kruznom toku ali pjesaci i dalje moraju pretrcavati cestu. Evo kako se pustio saobraćaj, stalo mi je samo jedno auto da pređem, a crveni Suzuki Swift me je zaganjao preko ceste uz sirenu, pa mu se ove prilike sjetim kompletne familije.
Olovska cesta je prekinuta i takva ce ostati godinama.
Makadam koji je ostao nedovršen je pun rupetina koje vode do podzemlja, mozda i do kine.
Na kruznom rade 2 radnika, jedan drzi spahtlu, gladi onaj lift, a drugi ga gleda.
Olovska cesta je prekinuta i takva ce ostati godinama.
Makadam koji je ostao nedovršen je pun rupetina koje vode do podzemlja, mozda i do kine.
Na kruznom rade 2 radnika, jedan drzi spahtlu, gladi onaj lift, a drugi ga gleda.
- Filter
#5739 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
taj drugi je nadzorni organ
da nije totalni offtopični post... u safvet bega ostali jos trotoari i drugi sloj asfalta.
prosao jucer dijelom od taksista do napolija... ko dzehenem, cetiri kolone vozila nagurane u dvije trake. kod poricanina retrovizor do retrovizora

da nije totalni offtopični post... u safvet bega ostali jos trotoari i drugi sloj asfalta.
prosao jucer dijelom od taksista do napolija... ko dzehenem, cetiri kolone vozila nagurane u dvije trake. kod poricanina retrovizor do retrovizora
-
BadBoy
#5740 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Šta se svi vozaju tom dionicom, ja u životu nisam vidio manje ulice da je prometnija.Filter wrote:taj drugi je nadzorni organ![]()
prosao jucer dijelom od taksista do napolija... ko dzehenem, cetiri kolone vozila nagurane u dvije trake. kod poricanina retrovizor do retrovizora![]()
Generalno, cijeli Stari Grad od Čaršije do Zmajevca je haos, jer svi lete na iftar na Žutu tabiju, na nargilu na Zmajevac, itd.
- Filter
#5741 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pa kuda ce? gdje god da krene samo se moze zajebati. jest nakrhano ali vazda migolji, nema stajanjaBadBoy wrote: Šta se svi vozaju tom dionicom, ja u životu nisam vidio manje ulice da je prometnija.
-
shandrprcSA
#5742 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
parkira se i hoda kako ko stigne

jbg daleko pjesacki

a semafori postavljeni na 2m visine (citavi nece docekati zimu)

jbg daleko pjesacki

a semafori postavljeni na 2m visine (citavi nece docekati zimu)

- DrugaGimnazija
#5743 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Posto je napravljen direktan izlaz iz KT na Olovsku, onda ovo nije ni toliko kriticno kao sto bi bilo da nije.manekenka u penziji wrote: Olovska cesta je prekinuta i takva ce ostati godinama.
- amar1994
#5744 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
gledaj ti gdje ono prelazishandrprcSA wrote:
jbg daleko pjesacki
![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5745 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
prije bi rekao degenerik...amar1994 wrote: glupana je sve vise![]()
- vješalica
#5746 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
legendo koji taster?Naslovnica wrote:Drago mi je da je Koldžin semafor s tasterom, kakvo olakšanje...
onaj narancasti?
sto ima na malti,pofalicima?
to je za slijepa lica
-
MAN-lion's coach
#5747 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da, upravo tako. Ti narandzasti tasteri su namjenjeni za slijepa i slabovidna lica radi orjentacije pri prelasku ceste, a ne sluze nikako za "ubrzavanje" zelenog na semaforu.vješalica wrote:legendo koji taster?Naslovnica wrote:Drago mi je da je Koldžin semafor s tasterom, kakvo olakšanje...
onaj narancasti?
to je za slijepa lica
Zalosno.
- vješalica
#5748 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kad strucnjaci zive u ubjedjenjima...... 
-
Naslovnica
#5749 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Legendo, ja prošao autom, kontao da je s tasterom.vješalica wrote:legendo koji taster?Naslovnica wrote:Drago mi je da je Koldžin semafor s tasterom, kakvo olakšanje...
onaj narancasti?
to je za slijepa lica
Izvini, oprosti...
-
Naslovnica
#5750 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koji stručnjaci, koja ubjeđenja?vješalica wrote:kad strucnjaci zive u ubjedjenjima......