Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Challenger__

#5726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Challenger__ »

Kad se osnovna, nacionala pitanja rijese tek tad ce kriminal, korupcija, ekonomija i sl. izbiti u prvi plan.
Kako da se riješe?
Banksy

#5727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
Da a pogodi 2x ko je tada bio na čelu Opštine gdje je ova neboder. Sasvim je glupo očekivati da bez Opštine tj njenog aminovanja ovo čudo ne bi niklo i to tik ispred stambene zgrada i u ovim gabaritima
Počela je SDP kuhinja ... :mrgreen:
Basvod

#5728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

Challenger__ wrote:
Kad se osnovna, nacionala pitanja rijese tek tad ce kriminal, korupcija, ekonomija i sl. izbiti u prvi plan.
Kako da se riješe?
Pa da postoji odgovor na to pitanje ne bi se 20 i kusur godina vrtili u krug.
Pokazace valjda vrijeme, mozda za narednih 20 godina budemo pametniji.
StupskaBitanga

#5729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Banksy wrote:
StupskaBitanga wrote:
Da a pogodi 2x ko je tada bio na čelu Opštine gdje je ova neboder. Sasvim je glupo očekivati da bez Opštine tj njenog aminovanja ovo čudo ne bi niklo i to tik ispred stambene zgrada i u ovim gabaritima
Počela je SDP kuhinja ... :mrgreen:
mene svrstavaš u SDP
A budalaštine
Prpa.ba

#5730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote:Počela je SDP kuhinja ... :mrgreen:
Saopcenja SDP-a stidljivo pocinju spominjati DF, bice jako interesantno pratiti razvoj situacije. Po tome ce se vidjeti da li je DF SDP-ova SBiH, ili se radi o izdvojenom konceptu. Po intenzitetu napada vidjecemo sta SDP-ovi takticari misle o izbornim mogucnostima DF-a. :mrgreen:

Inace, izgleda da je prestao vaziti moratorijum na spominjanje Komsica u SDP-u, tj. da se Komsicu samo treba zazeljeti srecu sa novim politickim projektom, a niposto ga ne spominjati u negativnom svjetlu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Maystor

#5731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:Dugo sam razmišljao o svemu tome... Iz izbornog ciklusa u ciklus, sve gori ljudi. Mislim da postojeća paradigma generiše taj škart. Samo radikalna promjena paradigme može iznjedriti bolje ljude. Sve ostalo je politička i životna infuzija, umiranje na rate.
Dijelim to razmišljanje, ali ... ne znam da li si svjestan da je proces promjene paradigme izuzetno težak i dug. U tom smislu je gotovo nemoguća radikalna promjena paradigme u kratkom vremenskom intervalu. U principu mi i jesmo ovdje osuđeni na umiranje u ratama.
Ako ovog trena počnemo mijenjati paradigmu, možda buduće generacije budu nešto sretnije. Ne znam možeš li naću utjehu u tome.
august63

#5732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by august63 »

Da li ste nešto poduzeli na otkrivanju pljače koju ćini Vodovod .
Šta ste poduzeli da narodu pomognete pošto su došli veliki računi.
Čekam odgovor.
Shahab

#5733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

august63 wrote:Da li ste nešto poduzeli na otkrivanju pljače koju ćini Vodovod .
Šta ste poduzeli da narodu pomognete pošto su došli veliki računi.
Čekam odgovor.
DF podržava lopovsku i nesposobnu SDA Vladu koja građanima nameće neopravdana poskupljenja i harače...Sramota Zza Komšića i DF i njihove ublehe o poštenju i slično...
weredsf

#5734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Banksy wrote:
Challenger__ wrote:
Banksy wrote:
Ko god da dođe, biće bolji od njih.
Mislim da je baš to, Banksy, najopasnija krilatica. Iz izbora u izbore dobijamo sve gore ljude. Postojeća politička paradigma generiše samo ljudski otpad.
Tako je, stiže sve gori i gori otpad. Logično je stoga da ljudi traže nova lica, promjene ili, kako kažeš, radikalan iskorak.
I u pravu si, samo radikalan iskorak može promijeniti stvari iz temelja. Ali šta ako narod nije spreman za to, ako je zazivanje radikalnih rezova tek deklarativno, a na terenu niko nije spreman preuzeti na sebe odgovornost, učiniti nešto radikalno ne bi došlo do promjene. Ovdašnji narod voli da kuka i kritikuje, ali nije nešto spreman za pobune i revolucije. Mentalitet mu je podanički, zato mu se ovo i dešava, zato je u Bosni krilatica rahat patnja, zato politička i životna infuzija i, kako kažeš, umiranje na rate ...
Na zalost novih lica nema, DF Novi Grad je SDP 2. bez ikakve dvojbe, totalno razocarenje i nevjerovatna cinjenica da ih prihvataju u svoje redove
Maystor

#5735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

weredsf wrote: Na zalost novih lica nema, DF Novi Grad je SDP 2. bez ikakve dvojbe, totalno razocarenje i nevjerovatna cinjenica da ih prihvataju u svoje redove
Na svu sreću imamo svježa, nova lica ovdje na forumu. Po zadatku, naravno.
weredsf

#5736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Maystor wrote:
weredsf wrote: Na zalost novih lica nema, DF Novi Grad je SDP 2. bez ikakve dvojbe, totalno razocarenje i nevjerovatna cinjenica da ih prihvataju u svoje redove
Na svu sreću imamo svježa, nova lica ovdje na forumu. Po zadatku, naravno.
Ne znam kako na ovu glupost odgovoriti nego cinjenicom da si se i ti jednog dana registrovao na forum!!!
Ako te zanima ovo o cemu pisem provjeri lica sa slika ispod, dvije stranke, jedan covjek...ima primjera jos ali nadam se da ce biti dovoljno
Image

Uploaded with ImageShack.us
Image

Uploaded with ImageShack.us
shiljak

#5737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

znači recimo ja bio u SDP-u, naravno nisam ništa postigao, ili je velika konkurencija u stranci ili stranka nije imala toliko mogućnosti.. i sad pređem u DF i problem?
Ili recimo bio u SDP-u godinu dana, vidim da su felšavi, i sad pređem u DF jer mislim da su bolji i sad problem?
weredsf

#5738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

shiljak wrote:znači recimo ja bio u SDP-u, naravno nisam ništa postigao, ili je velika konkurencija u stranci ili stranka nije imala toliko mogućnosti.. i sad pređem u DF i problem?
Ili recimo bio u SDP-u godinu dana, vidim da su felšavi, i sad pređem u DF jer mislim da su bolji i sad problem?
Oni su bili na listi za lokalne izbore prije 7-8 mjeseci, to mi nije bas neki neuspjeh unutar stranke???
Ali to nema veze sa strankama nego o novim licima u politici
StupskaBitanga

#5739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

cetmi wrote:
A kojoj opštini pripada onaj neboder. Ondje je negdje granica Novi grad - Novo Sarajevo?
Znam ko su načelnici, ali nisam baš siguran koliko se opština ovdje pitala s obzirom da je u pitanju bila famozna privatizacija propalog preduzeća. Mislim da je ovo dogovreno na većem nivou.[/quote]
Novo Sarajevo
weredsf

#5740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

StupskaBitanga wrote:
cetmi wrote:
A kojoj opštini pripada onaj neboder. Ondje je negdje granica Novi grad - Novo Sarajevo?
Znam ko su načelnici, ali nisam baš siguran koliko se opština ovdje pitala s obzirom da je u pitanju bila famozna privatizacija propalog preduzeća. Mislim da je ovo dogovreno na većem nivou.
Novo Sarajevo[/quote]

Na koji neboder mislite?
vee-jay

#5741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

vivaldi wrote:
vee-jay wrote:Dakle Komsic do sada nikad nije imao moc koja mu je potrebna da nesto pokaze i dokaze.
naravno da je mogao, da je sposoban.

Ivan Gašparovič, koji je u BiH doputovao s članovima privredne delegacije Slovačke, u pratnji predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojše Radmanovića posjetit će Privrednu komoru Republike Srpske

http://www.trtbosanski.com/bs/news/deta ... luku/11307

predsjednici stalno putuju u pratnji privrednih delegacija da pomognu i ubrzaju na najvisem niovu odredjene poslove, privuku investirore...a sta je on uradio sve ove godine i koga je vodio u svojim delegacijama?

Na kraju krajeva to mu je i bio posao..

pogledaj na primjeru male slovacke ciji predsjednik dolazi u malu siromasnu bosnu pa dovlaci privrednika da nanjuse moze li se kakav biznis praviti
ja stvarno ne zelim da bilo kojeg politicara branim ilistavec, ali ja ne znam da li je Komsic sa sobom znao povesti delegaciju privrednika ili ne. a vjerujem da jeste, ne zato sto je on nesto prepametan, nego zato sto je to normalan potez (kao sto ti napisah: predsjednici stalno putuju u pratnji privrednih delegacija).

no i pored toga, nijedna delegacija nece nece uspjeti dovesti jake investitore u drzavu koja se nalazi u predratnom stanju, ekonomski i socijalno na razini prosjecne africke drzave. mozemo dovesti nekoga, kome cemo dati nase pare ali stvarno ne znam zasto bi bilo ko dosao u BiH da investira.
shiljak

#5742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

weredsf wrote:
shiljak wrote:znači recimo ja bio u SDP-u, naravno nisam ništa postigao, ili je velika konkurencija u stranci ili stranka nije imala toliko mogućnosti.. i sad pređem u DF i problem?
Oni su bili na listi za lokalne izbore prije 7-8 mjeseci, to mi nije bas neki neuspjeh unutar stranke???
Bili na listi ali nisu prošli, nisu ništa radili? Meni to spada u novo lice.
KARDASIJAN

#5743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KARDASIJAN »

shiljak wrote:
weredsf wrote:
Meni ne,iako podrzavam DF to ne podrzavam,to su za mene misevi i takve ne bih primio ni po koju cjenu,sutra ce i DF ostaviti,kokosari pokusali nije im u drugoj stranci proslo i hajde sada da probamo se prikloniti u novu mozda ovdje prodje,misevi.
vivaldi

#5744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

vee-jay wrote:no i pored toga, nijedna delegacija nece nece uspjeti dovesti jake investitore u drzavu koja se nalazi u predratnom stanju, ekonomski i socijalno na razini prosjecne africke drzave. mozemo dovesti nekoga, kome cemo dati nase pare ali stvarno ne znam zasto bi bilo ko dosao u BiH da investira.
u nacelu se mogu sloziti s tobom, ali to nas opet vraca na pocetak da on nije nista bolji ni sposobniji od ostalih, jer bi i ovi sto su sada na vlasti vjerovatno imali puno bolje rezultate da im zbog svega ne treba saglasnost drugih i trecih sto je vec skoro nemoguc misija. Ukratko; svi bi htjeli bolje samo da mogu
vee-jay

#5745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

vivaldi wrote:
vee-jay wrote:no i pored toga, nijedna delegacija nece nece uspjeti dovesti jake investitore u drzavu koja se nalazi u predratnom stanju, ekonomski i socijalno na razini prosjecne africke drzave. mozemo dovesti nekoga, kome cemo dati nase pare ali stvarno ne znam zasto bi bilo ko dosao u BiH da investira.
u nacelu se mogu sloziti s tobom, ali to nas opet vraca na pocetak da on nije nista bolji ni sposobniji od ostalih, jer bi i ovi sto su sada na vlasti vjerovatno imali puno bolje rezultate da im zbog svega ne treba saglasnost drugih i trecih sto je vec skoro nemoguc misija. Ukratko; svi bi htjeli bolje samo da mogu
Ja nisam ni rekao da je on bilo sta sposobniji od Lagumdzije ili Tihica. Ja sam samo rekao da on do sada nije bio u poziciji u kojoj su navedene osobe bile - dakle sef stranke koja je pobjedila na izborima i koja ce biti na vlasti zajedno sa njim na tronu - i samim time mi trenutno jedino mozemo spekulisati o mogucim uspjesima ili neuspjesima Komsica i njegove stranke kao stranke na vlasti (naravno govorim o drzavnoj i entitetskoj vlasti, sve ispod nema veze sa politikom).
vivaldi

#5746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

vee-jay wrote:on do sada nije bio u poziciji u kojoj su navedene osobe bile - dakle sef stranke koja je pobjedila na izborima i koja ce biti na vlasti zajedno sa njim na tronu - i samim time mi trenutno jedino mozemo spekulisati o mogucim uspjesima ili neuspjesima Komsica
njegov ucinak je jednostavno mrsav. covjek je godinama u politici, a nikad nije pokazao politicku hrabrost za razliku od zlatka, sulje, baketa, hareta, mileta, covica...nikad!

covjek je izmuzao stotine hiljada maraka plate za sve ove godine, a mi i dalje spekulisemo o njegovim mogucnostima.

nista zivo nije uradio jer boze moj nema moc, ali mu ta nemoc ne smeta da svaki mjesec u dzep stavi 6 milja u zemlji sirotinje, bez da se zacrveni od te svoje nemoci..

ali ti dani su prosli, i on je svoj zenit vec poodavno dostigao. 330.000 glasova je nedostizno vise ikada..
KARDASIJAN

#5747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KARDASIJAN »

vivaldi wrote:
vee-jay wrote:on do sada nije bio u poziciji u kojoj su navedene osobe bile - dakle sef stranke koja je pobjedila na izborima i koja ce biti na vlasti zajedno sa njim na tronu - i samim time mi trenutno jedino mozemo spekulisati o mogucim uspjesima ili neuspjesima Komsica
njegov ucinak je jednostavno mrsav. covjek je godinama u politici, a nikad nije pokazao politicku hrabrost za razliku od zlatka, sulje, baketa, hareta, mileta, covica...nikad!

covjek je izmuzao stotine hiljada maraka plate za sve ove godine, a mi i dalje spekulisemo o njegovim mogucnostima.

nista zivo nije uradio jer boze moj nema moc, ali mu ta nemoc ne smeta da svaki mjesec u dzep stavi 6 milja u zemlji sirotinje, bez da se zacrveni od te svoje nemoci..

ali ti dani su prosli, i on je svoj zenit vec poodavno dostigao. 330.000 glasova je nedostizno vise ikada..
Ne bih se slozio,ucinak jeste mrsav al za vise nije bilo prilike(al bice polako),sad kao on amoralan sto prima platu,kolika je tolika je nije je on odredio,a drugi sve moralne vertikale,primjer protuhe i osudjenog poslanika radeljasa sa primanjima od 15000km,imao je hrabrosti i vise nego sto mislis,zato se sve i zavrsilo kako se zavrsilo u sdp-u,al vrijeme ce pokazati sta narod misli o svemu pa i Zeljki Komsicu
vivaldi

#5748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

KARDASIJAN wrote:kolika je tolika je nije je on odredio
nije, ali nesto puno hvali fahru u zadnje vrijeme, a fahro se npr odrekao plate..

a jebace ga zbog plate to je sigurno, na isti populizam na koji je sticao slavu ce ga rusiti. kad mu pocnu platu uporedjivati sa invalidninama, da djeca njegovih saboraca nemaju sta da jedu, a on kredit na kredit, ima se moze se..

zeljko nikad nije bio na nisanu medija, jer im nikada nije ni smetao. zeljko je za ovih 8 godina dva puta istrcao na teren i to protiv borjane i ne sjecem se ko je bio prvi put.

on kao kandidat za hrvatskog clana nije bio prijetnja ni sulji, ni baketu, ni fahri...zato ga nisu ni dirali.

medjutim, svi mi znamo da DF nece glasove traziti ni u rs ni u zapadnoj hercegovini, sad direktno udara na isto biracko tijelo ko pomenuti. nema vise hladovine.., a kad ovi udare...
KARDASIJAN

#5749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KARDASIJAN »

vivaldi wrote:
KARDASIJAN wrote:kolika je tolika je nije je on odredio
nije, ali nesto puno hvali fahru u zadnje vrijeme, a fahro se npr odrekao plate..

a jebace ga zbog plate to je sigurno, na isti populizam na koji je sticao slavu ce ga rusiti. kad mu pocnu platu uporedjivati sa invalidninama, da djeca njegovih saboraca nemaju sta da jedu, a on kredit na kredit, ima se moze se..

zeljko nikad nije bio na nisanu medija, jer im nikada nije ni smetao. zeljko je za ovih 8 godina dva puta istrcao na teren i to protiv borjane i ne sjecem se ko je bio prvi put.

on kao kandidat za hrvatskog clana nije bio prijetnja ni sulji, ni baketu, ni fahri...zato ga nisu ni dirali.

medjutim, svi mi znamo da DF nece glasove traziti ni u rs ni u zapadnoj hercegovini, sad direktno udara na isto biracko tijelo ko pomenuti. nema vise hladovine.., a kad ovi udare...
To je tacno al je isto tacno i da je on toga vrlo dobro svjestan,nevjerujem bas da ce pasti na niske udarce a da ce ih biti u to netreba ni sumnjati,vidjecemo
weredsf

#5750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

shiljak wrote:
weredsf wrote:
Stani malo, tebi su "novi likovi" ljudi koji su nedavno bili na listama SDP-a ali nisu prosli...??????...Sta tu ima novo osim stranke
Post Reply