Kako da se riješe?Kad se osnovna, nacionala pitanja rijese tek tad ce kriminal, korupcija, ekonomija i sl. izbiti u prvi plan.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Challenger__
#5726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#5727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Počela je SDP kuhinja ...StupskaBitanga wrote:
Da a pogodi 2x ko je tada bio na čelu Opštine gdje je ova neboder. Sasvim je glupo očekivati da bez Opštine tj njenog aminovanja ovo čudo ne bi niklo i to tik ispred stambene zgrada i u ovim gabaritima
-
Basvod
#5728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa da postoji odgovor na to pitanje ne bi se 20 i kusur godina vrtili u krug.Challenger__ wrote:Kako da se riješe?Kad se osnovna, nacionala pitanja rijese tek tad ce kriminal, korupcija, ekonomija i sl. izbiti u prvi plan.
Pokazace valjda vrijeme, mozda za narednih 20 godina budemo pametniji.
-
StupskaBitanga
#5729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mene svrstavaš u SDPBanksy wrote:Počela je SDP kuhinja ...StupskaBitanga wrote:
Da a pogodi 2x ko je tada bio na čelu Opštine gdje je ova neboder. Sasvim je glupo očekivati da bez Opštine tj njenog aminovanja ovo čudo ne bi niklo i to tik ispred stambene zgrada i u ovim gabaritima
A budalaštine
- Prpa.ba
#5730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Saopcenja SDP-a stidljivo pocinju spominjati DF, bice jako interesantno pratiti razvoj situacije. Po tome ce se vidjeti da li je DF SDP-ova SBiH, ili se radi o izdvojenom konceptu. Po intenzitetu napada vidjecemo sta SDP-ovi takticari misle o izbornim mogucnostima DF-a.Banksy wrote:Počela je SDP kuhinja ...
Inace, izgleda da je prestao vaziti moratorijum na spominjanje Komsica u SDP-u, tj. da se Komsicu samo treba zazeljeti srecu sa novim politickim projektom, a niposto ga ne spominjati u negativnom svjetlu.
- Maystor
#5731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dijelim to razmišljanje, ali ... ne znam da li si svjestan da je proces promjene paradigme izuzetno težak i dug. U tom smislu je gotovo nemoguća radikalna promjena paradigme u kratkom vremenskom intervalu. U principu mi i jesmo ovdje osuđeni na umiranje u ratama.Challenger__ wrote:Dugo sam razmišljao o svemu tome... Iz izbornog ciklusa u ciklus, sve gori ljudi. Mislim da postojeća paradigma generiše taj škart. Samo radikalna promjena paradigme može iznjedriti bolje ljude. Sve ostalo je politička i životna infuzija, umiranje na rate.
Ako ovog trena počnemo mijenjati paradigmu, možda buduće generacije budu nešto sretnije. Ne znam možeš li naću utjehu u tome.
-
august63
#5732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da li ste nešto poduzeli na otkrivanju pljače koju ćini Vodovod .
Šta ste poduzeli da narodu pomognete pošto su došli veliki računi.
Čekam odgovor.
Čekam odgovor.
- Shahab
#5733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF podržava lopovsku i nesposobnu SDA Vladu koja građanima nameće neopravdana poskupljenja i harače...Sramota Zza Komšića i DF i njihove ublehe o poštenju i slično...august63 wrote:Da li ste nešto poduzeli na otkrivanju pljače koju ćini Vodovod .
Čekam odgovor.
-
weredsf
#5734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na zalost novih lica nema, DF Novi Grad je SDP 2. bez ikakve dvojbe, totalno razocarenje i nevjerovatna cinjenica da ih prihvataju u svoje redoveBanksy wrote:Tako je, stiže sve gori i gori otpad. Logično je stoga da ljudi traže nova lica, promjene ili, kako kažeš, radikalan iskorak.Challenger__ wrote:Mislim da je baš to, Banksy, najopasnija krilatica. Iz izbora u izbore dobijamo sve gore ljude. Postojeća politička paradigma generiše samo ljudski otpad.Banksy wrote:
Ko god da dođe, biće bolji od njih.
I u pravu si, samo radikalan iskorak može promijeniti stvari iz temelja. Ali šta ako narod nije spreman za to, ako je zazivanje radikalnih rezova tek deklarativno, a na terenu niko nije spreman preuzeti na sebe odgovornost, učiniti nešto radikalno ne bi došlo do promjene. Ovdašnji narod voli da kuka i kritikuje, ali nije nešto spreman za pobune i revolucije. Mentalitet mu je podanički, zato mu se ovo i dešava, zato je u Bosni krilatica rahat patnja, zato politička i životna infuzija i, kako kažeš, umiranje na rate ...
- Maystor
#5735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na svu sreću imamo svježa, nova lica ovdje na forumu. Po zadatku, naravno.weredsf wrote: Na zalost novih lica nema, DF Novi Grad je SDP 2. bez ikakve dvojbe, totalno razocarenje i nevjerovatna cinjenica da ih prihvataju u svoje redove
-
weredsf
#5736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam kako na ovu glupost odgovoriti nego cinjenicom da si se i ti jednog dana registrovao na forum!!!Maystor wrote:Na svu sreću imamo svježa, nova lica ovdje na forumu. Po zadatku, naravno.weredsf wrote: Na zalost novih lica nema, DF Novi Grad je SDP 2. bez ikakve dvojbe, totalno razocarenje i nevjerovatna cinjenica da ih prihvataju u svoje redove
Ako te zanima ovo o cemu pisem provjeri lica sa slika ispod, dvije stranke, jedan covjek...ima primjera jos ali nadam se da ce biti dovoljno

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
- shiljak
#5737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
znači recimo ja bio u SDP-u, naravno nisam ništa postigao, ili je velika konkurencija u stranci ili stranka nije imala toliko mogućnosti.. i sad pređem u DF i problem?
Ili recimo bio u SDP-u godinu dana, vidim da su felšavi, i sad pređem u DF jer mislim da su bolji i sad problem?
Ili recimo bio u SDP-u godinu dana, vidim da su felšavi, i sad pređem u DF jer mislim da su bolji i sad problem?
-
weredsf
#5738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Oni su bili na listi za lokalne izbore prije 7-8 mjeseci, to mi nije bas neki neuspjeh unutar stranke???shiljak wrote:znači recimo ja bio u SDP-u, naravno nisam ništa postigao, ili je velika konkurencija u stranci ili stranka nije imala toliko mogućnosti.. i sad pređem u DF i problem?
Ali to nema veze sa strankama nego o novim licima u politici
-
StupskaBitanga
#5739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A kojoj opštini pripada onaj neboder. Ondje je negdje granica Novi grad - Novo Sarajevo?cetmi wrote:
Znam ko su načelnici, ali nisam baš siguran koliko se opština ovdje pitala s obzirom da je u pitanju bila famozna privatizacija propalog preduzeća. Mislim da je ovo dogovreno na većem nivou.[/quote]
Novo Sarajevo
-
weredsf
#5740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Novo Sarajevo[/quote]StupskaBitanga wrote:A kojoj opštini pripada onaj neboder. Ondje je negdje granica Novi grad - Novo Sarajevo?cetmi wrote:
Znam ko su načelnici, ali nisam baš siguran koliko se opština ovdje pitala s obzirom da je u pitanju bila famozna privatizacija propalog preduzeća. Mislim da je ovo dogovreno na većem nivou.
Na koji neboder mislite?
- vee-jay
#5741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja stvarno ne zelim da bilo kojeg politicara branim ilistavec, ali ja ne znam da li je Komsic sa sobom znao povesti delegaciju privrednika ili ne. a vjerujem da jeste, ne zato sto je on nesto prepametan, nego zato sto je to normalan potez (kao sto ti napisah: predsjednici stalno putuju u pratnji privrednih delegacija).vivaldi wrote:naravno da je mogao, da je sposoban.vee-jay wrote:Dakle Komsic do sada nikad nije imao moc koja mu je potrebna da nesto pokaze i dokaze.
Ivan Gašparovič, koji je u BiH doputovao s članovima privredne delegacije Slovačke, u pratnji predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojše Radmanovića posjetit će Privrednu komoru Republike Srpske
http://www.trtbosanski.com/bs/news/deta ... luku/11307
predsjednici stalno putuju u pratnji privrednih delegacija da pomognu i ubrzaju na najvisem niovu odredjene poslove, privuku investirore...a sta je on uradio sve ove godine i koga je vodio u svojim delegacijama?
Na kraju krajeva to mu je i bio posao..
pogledaj na primjeru male slovacke ciji predsjednik dolazi u malu siromasnu bosnu pa dovlaci privrednika da nanjuse moze li se kakav biznis praviti
no i pored toga, nijedna delegacija nece nece uspjeti dovesti jake investitore u drzavu koja se nalazi u predratnom stanju, ekonomski i socijalno na razini prosjecne africke drzave. mozemo dovesti nekoga, kome cemo dati nase pare ali stvarno ne znam zasto bi bilo ko dosao u BiH da investira.
- shiljak
#5742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bili na listi ali nisu prošli, nisu ništa radili? Meni to spada u novo lice.weredsf wrote:Oni su bili na listi za lokalne izbore prije 7-8 mjeseci, to mi nije bas neki neuspjeh unutar stranke???shiljak wrote:znači recimo ja bio u SDP-u, naravno nisam ništa postigao, ili je velika konkurencija u stranci ili stranka nije imala toliko mogućnosti.. i sad pređem u DF i problem?
- KARDASIJAN
#5743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni ne,iako podrzavam DF to ne podrzavam,to su za mene misevi i takve ne bih primio ni po koju cjenu,sutra ce i DF ostaviti,kokosari pokusali nije im u drugoj stranci proslo i hajde sada da probamo se prikloniti u novu mozda ovdje prodje,misevi.shiljak wrote:Bili na listi ali nisu prošli, nisu ništa radili? Meni to spada u novo lice.weredsf wrote:Oni su bili na listi za lokalne izbore prije 7-8 mjeseci, to mi nije bas neki neuspjeh unutar stranke???shiljak wrote:znači recimo ja bio u SDP-u, naravno nisam ništa postigao, ili je velika konkurencija u stranci ili stranka nije imala toliko mogućnosti.. i sad pređem u DF i problem?
- vivaldi
#5744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u nacelu se mogu sloziti s tobom, ali to nas opet vraca na pocetak da on nije nista bolji ni sposobniji od ostalih, jer bi i ovi sto su sada na vlasti vjerovatno imali puno bolje rezultate da im zbog svega ne treba saglasnost drugih i trecih sto je vec skoro nemoguc misija. Ukratko; svi bi htjeli bolje samo da moguvee-jay wrote:no i pored toga, nijedna delegacija nece nece uspjeti dovesti jake investitore u drzavu koja se nalazi u predratnom stanju, ekonomski i socijalno na razini prosjecne africke drzave. mozemo dovesti nekoga, kome cemo dati nase pare ali stvarno ne znam zasto bi bilo ko dosao u BiH da investira.
- vee-jay
#5745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja nisam ni rekao da je on bilo sta sposobniji od Lagumdzije ili Tihica. Ja sam samo rekao da on do sada nije bio u poziciji u kojoj su navedene osobe bile - dakle sef stranke koja je pobjedila na izborima i koja ce biti na vlasti zajedno sa njim na tronu - i samim time mi trenutno jedino mozemo spekulisati o mogucim uspjesima ili neuspjesima Komsica i njegove stranke kao stranke na vlasti (naravno govorim o drzavnoj i entitetskoj vlasti, sve ispod nema veze sa politikom).vivaldi wrote:u nacelu se mogu sloziti s tobom, ali to nas opet vraca na pocetak da on nije nista bolji ni sposobniji od ostalih, jer bi i ovi sto su sada na vlasti vjerovatno imali puno bolje rezultate da im zbog svega ne treba saglasnost drugih i trecih sto je vec skoro nemoguc misija. Ukratko; svi bi htjeli bolje samo da moguvee-jay wrote:no i pored toga, nijedna delegacija nece nece uspjeti dovesti jake investitore u drzavu koja se nalazi u predratnom stanju, ekonomski i socijalno na razini prosjecne africke drzave. mozemo dovesti nekoga, kome cemo dati nase pare ali stvarno ne znam zasto bi bilo ko dosao u BiH da investira.
- vivaldi
#5746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
njegov ucinak je jednostavno mrsav. covjek je godinama u politici, a nikad nije pokazao politicku hrabrost za razliku od zlatka, sulje, baketa, hareta, mileta, covica...nikad!vee-jay wrote:on do sada nije bio u poziciji u kojoj su navedene osobe bile - dakle sef stranke koja je pobjedila na izborima i koja ce biti na vlasti zajedno sa njim na tronu - i samim time mi trenutno jedino mozemo spekulisati o mogucim uspjesima ili neuspjesima Komsica
covjek je izmuzao stotine hiljada maraka plate za sve ove godine, a mi i dalje spekulisemo o njegovim mogucnostima.
nista zivo nije uradio jer boze moj nema moc, ali mu ta nemoc ne smeta da svaki mjesec u dzep stavi 6 milja u zemlji sirotinje, bez da se zacrveni od te svoje nemoci..
ali ti dani su prosli, i on je svoj zenit vec poodavno dostigao. 330.000 glasova je nedostizno vise ikada..
- KARDASIJAN
#5747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne bih se slozio,ucinak jeste mrsav al za vise nije bilo prilike(al bice polako),sad kao on amoralan sto prima platu,kolika je tolika je nije je on odredio,a drugi sve moralne vertikale,primjer protuhe i osudjenog poslanika radeljasa sa primanjima od 15000km,imao je hrabrosti i vise nego sto mislis,zato se sve i zavrsilo kako se zavrsilo u sdp-u,al vrijeme ce pokazati sta narod misli o svemu pa i Zeljki Komsicuvivaldi wrote:njegov ucinak je jednostavno mrsav. covjek je godinama u politici, a nikad nije pokazao politicku hrabrost za razliku od zlatka, sulje, baketa, hareta, mileta, covica...nikad!vee-jay wrote:on do sada nije bio u poziciji u kojoj su navedene osobe bile - dakle sef stranke koja je pobjedila na izborima i koja ce biti na vlasti zajedno sa njim na tronu - i samim time mi trenutno jedino mozemo spekulisati o mogucim uspjesima ili neuspjesima Komsica
covjek je izmuzao stotine hiljada maraka plate za sve ove godine, a mi i dalje spekulisemo o njegovim mogucnostima.
nista zivo nije uradio jer boze moj nema moc, ali mu ta nemoc ne smeta da svaki mjesec u dzep stavi 6 milja u zemlji sirotinje, bez da se zacrveni od te svoje nemoci..
ali ti dani su prosli, i on je svoj zenit vec poodavno dostigao. 330.000 glasova je nedostizno vise ikada..
- vivaldi
#5748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije, ali nesto puno hvali fahru u zadnje vrijeme, a fahro se npr odrekao plate..KARDASIJAN wrote:kolika je tolika je nije je on odredio
a jebace ga zbog plate to je sigurno, na isti populizam na koji je sticao slavu ce ga rusiti. kad mu pocnu platu uporedjivati sa invalidninama, da djeca njegovih saboraca nemaju sta da jedu, a on kredit na kredit, ima se moze se..
zeljko nikad nije bio na nisanu medija, jer im nikada nije ni smetao. zeljko je za ovih 8 godina dva puta istrcao na teren i to protiv borjane i ne sjecem se ko je bio prvi put.
on kao kandidat za hrvatskog clana nije bio prijetnja ni sulji, ni baketu, ni fahri...zato ga nisu ni dirali.
medjutim, svi mi znamo da DF nece glasove traziti ni u rs ni u zapadnoj hercegovini, sad direktno udara na isto biracko tijelo ko pomenuti. nema vise hladovine.., a kad ovi udare...
- KARDASIJAN
#5749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je tacno al je isto tacno i da je on toga vrlo dobro svjestan,nevjerujem bas da ce pasti na niske udarce a da ce ih biti u to netreba ni sumnjati,vidjecemovivaldi wrote:nije, ali nesto puno hvali fahru u zadnje vrijeme, a fahro se npr odrekao plate..KARDASIJAN wrote:kolika je tolika je nije je on odredio
a jebace ga zbog plate to je sigurno, na isti populizam na koji je sticao slavu ce ga rusiti. kad mu pocnu platu uporedjivati sa invalidninama, da djeca njegovih saboraca nemaju sta da jedu, a on kredit na kredit, ima se moze se..
zeljko nikad nije bio na nisanu medija, jer im nikada nije ni smetao. zeljko je za ovih 8 godina dva puta istrcao na teren i to protiv borjane i ne sjecem se ko je bio prvi put.
on kao kandidat za hrvatskog clana nije bio prijetnja ni sulji, ni baketu, ni fahri...zato ga nisu ni dirali.
medjutim, svi mi znamo da DF nece glasove traziti ni u rs ni u zapadnoj hercegovini, sad direktno udara na isto biracko tijelo ko pomenuti. nema vise hladovine.., a kad ovi udare...
-
weredsf
#5750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stani malo, tebi su "novi likovi" ljudi koji su nedavno bili na listama SDP-a ali nisu prosli...??????...Sta tu ima novo osim strankeshiljak wrote:Bili na listi ali nisu prošli, nisu ništa radili? Meni to spada u novo lice.weredsf wrote:Oni su bili na listi za lokalne izbore prije 7-8 mjeseci, to mi nije bas neki neuspjeh unutar stranke???shiljak wrote:znači recimo ja bio u SDP-u, naravno nisam ništa postigao, ili je velika konkurencija u stranci ili stranka nije imala toliko mogućnosti.. i sad pređem u DF i problem?