Cak je i moj prijedlog(xe8596) bolji bio , ne znam ni meni nije jasnoCooK wrote:Nije problem sto je iz 2016-te, serija 7 iz 2016-te ima android. Problem je sto je napisala da TV gleda direktno a bespotrebno je uzela TV sa IPS panelom. Samo mi nije jasno zasto kada joj je vecina predlozila 65mu6172(osim mene koji sam predlozio 55xe9005) a ona uzela 65xd7005.amar1994 wrote:Uvalise joj model iz 2016 posto poto![]()
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- amar1994
#5726 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
CooK
#5727 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da, zaboravio sam da si ti predlozio xe8596. Naravno da bi to bio bolji izbor, i to puno bolji.amar1994 wrote:Cak je i moj prijedlog(xe8596) bolji bio , ne znam ni meni nije jasnoCooK wrote:Nije problem sto je iz 2016-te, serija 7 iz 2016-te ima android. Problem je sto je napisala da TV gleda direktno a bespotrebno je uzela TV sa IPS panelom. Samo mi nije jasno zasto kada joj je vecina predlozila 65mu6172(osim mene koji sam predlozio 55xe9005) a ona uzela 65xd7005.amar1994 wrote:Uvalise joj model iz 2016 posto poto![]()
- amar1994
#5728 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK wrote: Da, zaboravio sam da si ti predlozio xe8596. Naravno da bi to bio bolji izbor, i to puno bolji.
vidjt cemo kad se javi , ja vjerujem da su trgovci TV nahvalili aman zaman
ipak se treba rjesit zaliha ..
-
danijel00
#5729 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zna netko?danijel00 wrote:Vidim da se dosta ovdje preporucuje Samsung 50MU6172. Dal mi mozete rec jel sport izgleda dobro na tom televizoru? Uzmite u obzir da prelazim sa starih CRT televizora na LCD. Tako da ce mi ovo bit prvo iskustvo s LCD-om.
Isto tako me zanima, dal bez problema radi obicni daljinski(s brojevima) na njemu a ne samo smart daljinski koji dolazi s njim?
- MTV
#5730 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
50" ti je sa VA panelom dobar kontras i crna ali samo ako se gleda TV pravo a ne iz ugla. 55" je vec sa IPS panelom losija crna manji kontrast ali bolja slika ako ga gledas sa ugla.danijel00 wrote:Zna netko?danijel00 wrote:Vidim da se dosta ovdje preporucuje Samsung 50MU6172. Dal mi mozete rec jel sport izgleda dobro na tom televizoru? Uzmite u obzir da prelazim sa starih CRT televizora na LCD. Tako da ce mi ovo bit prvo iskustvo s LCD-om.
Isto tako me zanima, dal bez problema radi obicni daljinski(s brojevima) na njemu a ne samo smart daljinski koji dolazi s njim?
TV za te pare je TOP. Prelaz ce ti biti kao sa Golf 2 na najnoviji Mercedes. Slikovito receno.
Trebao bi raditi obicni daljinac ali da daljinski bude od Samsunga. Npr kod mene radi daljinski koji je dosao sa TV-om iz 2010 na TV-u od 2015. Doduse nisam dobio Smart daljinac nego obicni uz TV od 2015.
-
majstor.yoda
#5731 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Druže cooK, s obzirom da se u pisanoj komunikaciji neke stvari mogu protumaciti arogantnim ili napadnim, nadam se da nece tako ispasti. prije svega, ovaj moj posto je ocito zezancija na ceste rekacije korisnika drustvenih mreza u vezi bilo kakvog svjetskog problema.CooK wrote:IPS je samo dobar za gledanje iz ugla, VA dominira. Nisam htio dosad pisati ali meni raja ovdje nikako nije jasna. 50mu6172 je oko 900KM sa Raiffeisen popustom a 55mu6172 je oko 1150KM sa Raiffaisen popustom i svi masovno kupuju 55mu6172. Znaci platis 250KM vise za 5 inci losijeg panela. U redu kome treba sirok ugao gledanja ali ko gleda TV direktno meni to nikako nije dobra odluka. Ali svakom svoje...majstor.yoda wrote: Pravda za IPS! #jesuisips
a postoji vise razloga zasto sam uzeo 55MU6172.
1. Trebao mi je sto veci solidan TV za novac koji sam mogao izdvojiti. godinama koristim 40" TV s udaljenosti od nekih 2-2,5 metra, pa bi me strah da mi ne bude novi TV premali za udaljenost od 4-4,5m.
2. ja imam obicaj da gledam TV iz raznih polozaja, a ne samo direktno ispred ekrana. Cesto legnem, izvalim se na stranu, cak i lezim na podu. pa mi je bitno da se sa svih strana vidi dobro, a sam si rekao da ovaj 50MU6172 ima panel AU Optronicsa sa izuzetno uskim uglom gledanja. sto me zabrinulo.
3. godinama imam HD televizore sa IPS panelima (iako o tome nista znao dok nisam poceo pratiti ovu temu) i super sam zadovoljan kvalitetom slike kad gledam tv kanale ali i HD filmove. vjerovatno bi izgledalo bolje sa VA panelom, ali sam sasvim zadovoljan onim sto sam vidio. Takodjer, vezano za sivu/crnu boju, to nisam ni primjecivao dok ovu temu nisam pratio. i primjetim tokom odjavnih spica da crna nije crna. ali mi ne smeta tokom gledanja nekih sadrzaja (filmovi, serije, sport).
4. ti sam si rekao, sto u odgovorima meni, sto u odgovorima ostalima, da se radi o solidno dobrom, ali ne i odlicnom, televizoru, sa odredjenim prednostima i manama, koji se uklapao u moj budzet. s obzirom da je ocito da se odlicno razumijes u televizore, to mi je bila dobra prepruka.
5. savjetovao sam se i sa kolegom forumasom plusSA, koji pola godine ima 55MU6172, koji mi je rekao da je prezadovoljan tv-om i svim ostalim stvarima (smart, citanje usb i eksternog hdd-a). malo smo pricali i to mi je bio dodatni plus.
6. nadam se da ce mi raja dolaziti povremeno da sjedimo, gledamo tekme i filmove. razlog vise da imam tv sa sirim uglom gledanja, jer se radi o relativno velikoj sobi u kojoj ce se nalaziti.
7. na poslu imam dva 55XE7005, koji su, kako sam upratio na ovoj temi, VA paneli. nisam primjetio neku sega mega razliku u gledanju televizijskih kanala u odnosu na moj full hd ips tv. naravno, nisam ga mogao testirati na 4k filmovima, ali cu dosta vremena provoditi gledajuci sadrzaj putem digitalne televizije i stvarno nisam uocio neku razliku.
to su manje vise razlozi zbog kojih sam uzeo tv za koji se nadam da ce zadovoljiti moje potrebe, gdje su zahtjevi ocito nizi nego u tvom slucaju. da li sam pogrijesio, vrijeme ce pokazati. sreca, radi se o komadu elektronike, koji se uvijek moze zamijeniti
ovo sve pisem kao vid zahvalnosti za sve savjete i tebe i svih drugih forumasa, da ne ispadne da peglam ljude, pa se onda popisam na njihove savjete. sve sto je receno sam uzeo u obzir, izvagao i u konacnici donio neku odluku za koju cu tek vidjeti da li je ispravna.
i jos jednom zelim da se zahvalim i tebi i svim drugim forumasima i sa savjetima u vezi modela i kupovine i svega ostalog.
- MTV
#5732 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Majstore cestitke i nek te sluzi dobro.
Sto je i Cook rekao svakom svoje i za sebe najbolje zna. E sad zamisli @cook ti preporuci taj TV 55"Mu6172 (koji je najbolje upozeno dobijeno sa odgovarajucim panelom) a ti onda odes u radnju kupis skuplji i stariji TV sa losijim panelom a prije toga peglas ljude na 5 strana. Na to se @cook upalio u stilu ko tu koga zeza.
Sto je i Cook rekao svakom svoje i za sebe najbolje zna. E sad zamisli @cook ti preporuci taj TV 55"Mu6172 (koji je najbolje upozeno dobijeno sa odgovarajucim panelom) a ti onda odes u radnju kupis skuplji i stariji TV sa losijim panelom a prije toga peglas ljude na 5 strana. Na to se @cook upalio u stilu ko tu koga zeza.
-
majstor.yoda
#5733 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
hvala druze. meni zao sto ti ostade bez milkeMTV wrote:Majstore cestitke i nek te sluzi dobro.![]()
znam da nije u tom slucaju konkrentno na mene mislio. nego sam govorio generalno, jer sam i ranije ispitivao za neke modele, od kojih sam odustao prije svega na osnovu savjeta raje s foruma. srecom, nije mi gorilo da kupim tv, jer se razvuklo to sa stanom. inace bih uzeo losiji model za vise para od ovog s kojim sam se ponovio
- MTV
#5734 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nije mi sudjenomajstor.yoda wrote: hvala druze. meni zao sto ti ostade bez milke![]()
-
Luxor-Concorde
#5735 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Takodje trazim TV i mogu reci da je ovo trziste prica za sebe. Mnogo modela ima, mnogo opcija i tacno je tesko uzeti dobar tv koji bi sluzio bar 5 godina a da se covjek ne zajebe negdje. Gledao sam ovaj Samsung o kom pricate, 50'' model https://www.televizori.ba/samsung-telev ... smart-crni cijena mu je ok i popust je odlican ali nisam znao da ima VA panel. IPS bi mi vise odgovarao jer TV nije PC monitor, vise ljudi gleda u njega iz raznih uglova i veoma je pozeljno da su ti uglovi vidljivosti dobri.
E sad, koje su neke opcije koje bi svaki moderni televizor trebao da ima, bez kojih se kupovina jednostavno ne isplati?
E sad, koje su neke opcije koje bi svaki moderni televizor trebao da ima, bez kojih se kupovina jednostavno ne isplati?
-
Luxor-Concorde
#5736 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mogu li se ovi naci na nasem trzistu?
https://www.amazon.com/gp/product/B06XG ... 20&ie=UTF8
https://www.amazon.co.uk/Sony-KD55XE707 ... B0728BMHP5
- semirsar
#5737 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
oba ova tv su sa VA panelom pa se nemoj ni truditi traziti ako ti je IPS potrebniji i pozeljnijiLuxor-Concorde wrote:Mogu li se ovi naci na nasem trzistu?Luxor-Concorde wrote:Takodje trazim TV i mogu reci da je ovo trziste prica za sebe. Mnogo modela ima, mnogo opcija i tacno je tesko uzeti dobar tv koji bi sluzio bar 5 godina a da se covjek ne zajebe negdje. Gledao sam ovaj Samsung o kom pricate, 50'' model https://www.televizori.ba/samsung-telev ... smart-crni cijena mu je ok i popust je odlican ali nisam znao da ima VA panel. IPS bi mi vise odgovarao jer TV nije PC monitor, vise ljudi gleda u njega iz raznih uglova i veoma je pozeljno da su ti uglovi vidljivosti dobri.
- semirsar
#5738 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
imam ja jarana u euroexpress-u, poslao bih ti kad bi' znao kome, a jopet... jaran je malo popunjeniji pa ne znam... jedino da dobro upakujem u par kutija i naparfemisemMTV wrote:Nije mi sudjenomajstor.yoda wrote: hvala druze. meni zao sto ti ostade bez milke![]()
![]()
- semirsar
#5739 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nemoj se ti nami sikirat, nije on mislio bas na tebe, tacno se vidi kome je to bilo upuceno...majstor.yoda wrote:Druže cooK, s obzirom da se u pisanoj komunikaciji neke stvari mogu protumaciti arogantnim ili napadnim, nadam se da nece tako ispasti. prije svega, ovaj moj posto je ocito zezancija na ceste rekacije korisnika drustvenih mreza u vezi bilo kakvog svjetskog problema.CooK wrote:IPS je samo dobar za gledanje iz ugla, VA dominira. Nisam htio dosad pisati ali meni raja ovdje nikako nije jasna. 50mu6172 je oko 900KM sa Raiffeisen popustom a 55mu6172 je oko 1150KM sa Raiffaisen popustom i svi masovno kupuju 55mu6172. Znaci platis 250KM vise za 5 inci losijeg panela. U redu kome treba sirok ugao gledanja ali ko gleda TV direktno meni to nikako nije dobra odluka. Ali svakom svoje...majstor.yoda wrote: Pravda za IPS! #jesuisips
1. Trebao mi je sto veci solidan TV za novac koji sam mogao izdvojiti. godinama koristim 40" TV s udaljenosti od nekih 2-2,5 metra, pa bi me strah da mi ne bude novi TV premali za udaljenost od 4-4,5m.
2. ja imam obicaj da gledam TV iz raznih polozaja, a ne samo direktno ispred ekrana. Cesto legnem, izvalim se na stranu, cak i lezim na podu. pa mi je bitno da se sa svih strana vidi dobro, a sam si rekao da ovaj 50MU6172 ima panel AU Optronicsa sa izuzetno uskim uglom gledanja. sto me zabrinulo.
3. godinama imam HD televizore sa IPS panelima (iako o tome nista znao dok nisam poceo pratiti ovu temu) i super sam zadovoljan kvalitetom slike kad gledam tv kanale ali i HD filmove. vjerovatno bi izgledalo bolje sa VA panelom, ali sam sasvim zadovoljan onim sto sam vidio. Takodjer, vezano za sivu/crnu boju, to nisam ni primjecivao dok ovu temu nisam pratio. i primjetim tokom odjavnih spica da crna nije crna. ali mi ne smeta tokom gledanja nekih sadrzaja (filmovi, serije, sport).
4. ti sam si rekao, sto u odgovorima meni, sto u odgovorima ostalima, da se radi o solidno dobrom, ali ne i odlicnom, televizoru, sa odredjenim prednostima i manama, koji se uklapao u moj budzet. s obzirom da je ocito da se odlicno razumijes u televizore, to mi je bila dobra prepruka.
5. savjetovao sam se i sa kolegom forumasom plusSA, koji pola godine ima 55MU6172, koji mi je rekao da je prezadovoljan tv-om i svim ostalim stvarima (smart, citanje usb i eksternog hdd-a). malo smo pricali i to mi je bio dodatni plus.
6. nadam se da ce mi raja dolaziti povremeno da sjedimo, gledamo tekme i filmove. razlog vise da imam tv sa sirim uglom gledanja, jer se radi o relativno velikoj sobi u kojoj ce se nalaziti.
7. na poslu imam dva 55XE7005, koji su, kako sam upratio na ovoj temi, VA paneli. nisam primjetio neku sega mega razliku u gledanju televizijskih kanala u odnosu na moj full hd ips tv. naravno, nisam ga mogao testirati na 4k filmovima, ali cu dosta vremena provoditi gledajuci sadrzaj putem digitalne televizije i stvarno nisam uocio neku razliku.
to su manje vise razlozi zbog kojih sam uzeo tv za koji se nadam da ce zadovoljiti moje potrebe, gdje su zahtjevi ocito nizi nego u tvom slucaju. da li sam pogrijesio, vrijeme ce pokazati. sreca, radi se o komadu elektronike, koji se uvijek moze zamijeniti
ovo sve pisem kao vid zahvalnosti za sve savjete i tebe i svih drugih forumasa, da ne ispadne da peglam ljude, pa se onda popisam na njihove savjete. sve sto je receno sam uzeo u obzir, izvagao i u konacnici donio neku odluku za koju cu tek vidjeti da li je ispravna.
i jos jednom zelim da se zahvalim i tebi i svim drugim forumasima i sa savjetima u vezi modela i kupovine i svega ostalog.
Svaka tvoja rijec u ovom tvom poduzem postu stoji, i potvrdjujem. Nas nekoliko se trudimo dati sto relevantnije podatke, savjete, upute, prijedloge dje, sta, kako i koliko... a na vama sto ste pitali i trazili je odluka i izbor, i vjeruj, niko sretniji od nas ovdje kad dobijemo potvrdu da smo dali dobar prijedlog i da je krajnji korisnik zadovoljan sa izborom. Zato uzivaj u tv i budi siguran da nisi pogrijesio
-
Luxor-Concorde
#5740 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A drek!semirsar wrote:oba ova tv su sa VA panelom pa se nemoj ni truditi traziti ako ti je IPS potrebniji i pozeljnijiLuxor-Concorde wrote:Mogu li se ovi naci na nasem trzistu?Luxor-Concorde wrote:Takodje trazim TV i mogu reci da je ovo trziste prica za sebe. Mnogo modela ima, mnogo opcija i tacno je tesko uzeti dobar tv koji bi sluzio bar 5 godina a da se covjek ne zajebe negdje. Gledao sam ovaj Samsung o kom pricate, 50'' model https://www.televizori.ba/samsung-telev ... smart-crni cijena mu je ok i popust je odlican ali nisam znao da ima VA panel. IPS bi mi vise odgovarao jer TV nije PC monitor, vise ljudi gleda u njega iz raznih uglova i veoma je pozeljno da su ti uglovi vidljivosti dobri.
- semirsar
#5741 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
glavno i osnovno... kol'ko se ti mislis pruzit', koju velicinu ekrana zelis... pa cemo vidjet' 
-
Luxor-Concorde
#5742 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mozda 50'' ili 55'' oko 1000KM, mozda 1100
- MTV
#5743 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I ja sam malo popunjeniji pa stasemirsar wrote: imam ja jarana u euroexpress-u, poslao bih ti kad bi' znao kome, a jopet... jaran je malo popunjeniji pa ne znam... jedino da dobro upakujem u par kutija i naparfemisem
Onda 55MU6172 sa IPS panelom al on je malo vise od 1100 KM oko 1200 KM.Luxor-Concorde wrote:Mozda 50'' ili 55'' oko 1000KM, mozda 1100
50" je sa VA panelom ali 999 KM.
Ne znam mozda ima sta od LG on fura IPS panele.
-
majstor.yoda
#5744 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
55mu6172 preko raiffesen kartice u domodu dodje 1.154km. ako imas onu bbi loyalty karticu, koja se vadi u lyonessu na 4a spratu, i kupujes u domodu u bbi, dobijes povrat od cini mi se 2%. tako da tv izadje oko 1.130km. 30 maraka iznad tvog praga 
a nekad je taj cashback bio 3%, na rodjendane i po 5%
a nekad je taj cashback bio 3%, na rodjendane i po 5%
Last edited by majstor.yoda on 27/05/2018 16:44, edited 1 time in total.
- MTV
#5745 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovdje je ravno 1300 KM.
https://www.mobilmedia.ba/tv-samsung-ue ... 2uxxh.html
https://www.mobilmedia.ba/tv-samsung-ue ... 2uxxh.html
-
CooK
#5746 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Druze svaki puta kada sam spominjao IPS i VA panele spominjao sam da je IPS dobar za gledanje iz ugla a VA dobar za kontrastniju sliku i gledanje u mraku. Ti si iznad spomenuo da ti je povremeno potreban sirok ugao gledanja pa je sasvim opravdano sto si uzeo TV sa IPS panelom.majstor.yoda wrote:Druže cooK, s obzirom da se u pisanoj komunikaciji neke stvari mogu protumaciti arogantnim ili napadnim, nadam se da nece tako ispasti. prije svega, ovaj moj posto je ocito zezancija na ceste rekacije korisnika drustvenih mreza u vezi bilo kakvog svjetskog problema.CooK wrote:IPS je samo dobar za gledanje iz ugla, VA dominira. Nisam htio dosad pisati ali meni raja ovdje nikako nije jasna. 50mu6172 je oko 900KM sa Raiffeisen popustom a 55mu6172 je oko 1150KM sa Raiffaisen popustom i svi masovno kupuju 55mu6172. Znaci platis 250KM vise za 5 inci losijeg panela. U redu kome treba sirok ugao gledanja ali ko gleda TV direktno meni to nikako nije dobra odluka. Ali svakom svoje...majstor.yoda wrote: Pravda za IPS! #jesuisips
Ako duze pratis temu mogao si i sam primjetiti da prvo sto pitam kada neko trazi savjet za kupovinu televizora je da li ce TV biti gledan iz ugla ili direktno i ako neko kaze da ce biti gledan iz ugla ja mu sam preporucim IPS panel. Dakle nemam ja nista protiv IPS panela ako nekome treba sirok ugao gledanja ali mi je glupost kupovati TV sa IPS panelom ako ce TV biti gledan direktno jer brat-bratu barem 30% je bolja slika na VA panelu kada se gleda direktno ili u mraku nego na IPS panelu i ne ubacuje se dzaba VA panel u televizore najvise klase i QLED-e.
Nazalost u takvoj smo situaciji sa LCD/LED televizorima da moramo birati izmedju velikog ugla gledanja ili dobrog kontrasta i zato se nadam da ce sto prije doci do snizavanja cijena OLED-a i da ce svo ovo LCD/LED smece zavrsiti na otpadu jer je ovo definitivno najlosija TV tehnologija od kada postoje televozori(CRT-guzonje, OLED i plazma su neuporedivo bolji od LCD/LED-a).
Dakle ono sto sam napisao se nije odnosilo na tebe nego na ove sto traze savjet a kada ga dobiju onda opet urade po svom a tebi treba TV sa sirokim uglom gledanja i sasvim je logicno sto si uzeo TV sa IPS panelom.
-
majstor.yoda
#5747 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
na poslu mi malo dosadno, pa gledam sta ima po radnjama. i da se vratim malo na pricu o soundbarovima, naletih na ovo https://www.mobilmedia.ba/audio-i-video ... -kino.html
iako na stranici mobilmedije pise da je dvd, ustvari se radi o blu-ray playeru (bar je tako navedeno na stranici philipsa). e, sad mene zanima da li je onda ovo bolje rjesenje od obicnih soundbarova? koliko znam, moze primati zvuk sa tv-a, pa ga reproducirati, ima 5.1 zvucnike, 300w, moze povrh diskova citati i sa ubs-a... uglavnom, sve sto radi soundbar, ali i vise. da li bi ovako nesto onda bilo dobro rjesenje za poboljasnje zvuka?
ovdje je malo vise detalja: https://www.philips.co.za/c-p/HTS3541_1 ... r/overview
iako na stranici mobilmedije pise da je dvd, ustvari se radi o blu-ray playeru (bar je tako navedeno na stranici philipsa). e, sad mene zanima da li je onda ovo bolje rjesenje od obicnih soundbarova? koliko znam, moze primati zvuk sa tv-a, pa ga reproducirati, ima 5.1 zvucnike, 300w, moze povrh diskova citati i sa ubs-a... uglavnom, sve sto radi soundbar, ali i vise. da li bi ovako nesto onda bilo dobro rjesenje za poboljasnje zvuka?
ovdje je malo vise detalja: https://www.philips.co.za/c-p/HTS3541_1 ... r/overview
-
CooK
#5748 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Malo je nezahvalno pricati o zvuku i zato ja to izbjegavam jer tu puno ovisi o dosadasnjem iskustvu koje si imao sa TV zvucnicima, kucnim kinima ili soundbarovima. Taj Philipsov 5.1 sistem mi se cini solidan za nekog prosjecnog korisnika ali opet ne znam jesi li prosjecan ili zahtjevan korisnik sto se tice zvuka. Npr. mene bi to zadovoljilo jer nisam imao neki Klipsch-ov ili Bose-ov sound system ali onima koji su ih imali taj Philips-ov bi bio komedija.majstor.yoda wrote:na poslu mi malo dosadno, pa gledam sta ima po radnjama. i da se vratim malo na pricu o soundbarovima, naletih na ovo https://www.mobilmedia.ba/audio-i-video ... -kino.html
- semirsar
#5749 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
pa nista, poenta je u tome sto je lik poguzija i ako nanjusi milku svrsice on snjom ocasMTV wrote:I ja sam malo popunjeniji pa stasemirsar wrote: imam ja jarana u euroexpress-u, poslao bih ti kad bi' znao kome, a jopet... jaran je malo popunjeniji pa ne znam... jedino da dobro upakujem u par kutija i naparfemisem![]()
![]()
- MTV
#5750 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa skapirao sam. Glup jesam al bas toliko nisam