Kako su smetljari imali pristup paketićima? Jesu li prijavljeni za krađu, jesu li ostali bez posla?zateznistub wrote:Kod moje supruge na poslu (Baza HQ NATO) Butmir prije tri godi nasi smetljari pokrali sve komlet paketice, od tada vise nema podjele. Za lijeka im trebalo!
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
julisiz es grant
#5726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- zateznistub
#5727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zaboravio sam napisati "smetljari", ne mislim na casne radnike KRO RAD. Mislim na nase smetljare koji rade neke od poslova po bazi.julisiz es grant wrote:Kako su smetljari imali pristup paketićima? Jesu li prijavljeni za krađu, jesu li ostali bez posla?zateznistub wrote:Kod moje supruge na poslu (Baza HQ NATO) Butmir prije tri godi nasi smetljari pokrali sve komlet paketice, od tada vise nema podjele. Za lijeka im trebalo!
Moje duboko izvinjenje radnicima RAD-a!
-
julisiz es grant
#5728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zateznistub wrote:Zaboravio sam napisati "smetljari", ne mislim na casne radnike KRO RAD. Mislim na nase smetljare koji rade neke od poslova po bazi.julisiz es grant wrote:Kako su smetljari imali pristup paketićima? Jesu li prijavljeni za krađu, jesu li ostali bez posla?zateznistub wrote:Kod moje supruge na poslu (Baza HQ NATO) Butmir prije tri godi nasi smetljari pokrali sve komlet paketice, od tada vise nema podjele. Za lijeka im trebalo!
Moje duboko izvinjenje radnicima RAD-a!
- holowey
#5729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da su bili lopovi, garant bi je prozor zastitioBadBoy wrote:Preksinoć su maminu kolegicu zaustavili kaže na Vracama. Izletio joj odjednom, kaže ona, obučen kao specijalac i traži vozačku i saobraćajnu. Žena se prestravila jer joj je nešto strašno čudno bilo, ona sama njih dvojica sa strane i taj jedan što je pregleda. I ona ga pitala da joj pokaže značku, a on se samo nasmijao i rekao "nemamo mi to gospođo". Nije htjela do kraja spuštati prozor nego samo ovako pokazala oboje i on joj mahnuo da ide. Sad, vrlo vjerovatno se ona baš prepala bez nekog razloga jer je bilo kasno i ona sama, ali eto, ne bi me čudilo da se sada i lopovi oblače tako.made_in_sarajevo wrote:moraju imati ali tesko da ce oni to pokazatiBadBoy wrote:Zna li iko ovdje da li oni specijalci (specijalna jedinica za podršku MUP-a) imaju neke značke ili iskaznice ili bilo kakvu drugu identifikaciju koju mogu pokazati na upit građana?
i bas bi lopovi ceku pravili kod mupove skole
- JThomas
#5730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ima to sa policijskim uniformama, al' kad je tipovan sedmocifreni iznos. ispod toga se ne isplati 
- drug_profi
#5731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ima itekako. Prvo jer postoji potreba za ovakvom vrstom sadake, drugo jer je jedva skupljena, trece jer se neko nasao da to pokrade, cetvrto, sto je to samo kap u moru kriminala koji nas okruzuje, peto sto ti nisi svjestan toga....julisiz es grant wrote:Ovo su isto uradili momci iz Prljavog kazališta krajem 70-ih u svojoj mjesnoj zajednici, pojeli narandže i čokolade iz dječijih paketića, pa im nisu više dali da vježbaju u prostorijama MZ. Obična zajebancija razmaženih balavaca.drugi profil wrote:Ma hvala vam konstitutivni i zastitnici nacionalnih interesa.
Hvala vam sto sam tek sad svjestan koliko je velik Tito bio i koliko su ondasnji politicari bili posteniji, sposobniji, odgovorniji...
Stvorili ste drzavu u kojoj posotje samo siromasni i siromasniji i jedni od drugih kradu, cak i jad od novogodisnjih paketica....
... dok begovi otimaju PDV i oporezuju sve osim prljavog zraka, a i to ce uskoro....
I kakve veze ima država s tim?
- snaga_znanja
#5732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Samo budala ce se zaustaviti civilnom automobilu. Rotacija 3 marke na ebay.u, crna uniforma 100-200 i svako moze biti policajac. Inace standardan nacin pljacke na zapadu i jako me cudi da kod nas jos nije usao u modu.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#5733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
snaga_znanja wrote:Samo budala ce se zaustaviti civilnom automobilu. Rotacija 3 marke na ebay.u, crna uniforma 100-200 i svako moze biti policajac. Inace standardan nacin pljacke na zapadu i jako me cudi da kod nas jos nije usao u modu.
Ma jest, ali na vrata "bezlazene zezancije"
Samo je naslov malo bezobrazan inace ok.
Dizi ruke
- hodža
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
e onom prvom će se teško dić' opet
- hodža
- drug_profi
#5737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja jednom na maskenbal u skolu ko djecak otisao u uniformi kapetana I kl. JNA, koju sam maznuo od starog, rezervnog oficira.
Ispala je takva frka i sranje da se stari jedva opro, i izvadilo nas je to sto nisam imao kapu (kompletnu uniformu).
Ispala je takva frka i sranje da se stari jedva opro, i izvadilo nas je to sto nisam imao kapu (kompletnu uniformu).
- vješalica
- strong69
#5739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A mangupi znaju koga smiju. Uhvatili nekog klinca. Sto ce im neko jebati majku.topcam wrote:snaga_znanja wrote:Samo budala ce se zaustaviti civilnom automobilu. Rotacija 3 marke na ebay.u, crna uniforma 100-200 i svako moze biti policajac. Inace standardan nacin pljacke na zapadu i jako me cudi da kod nas jos nije usao u modu.
Ma jest, ali na vrata "bezlazene zezancije"
Samo je naslov malo bezobrazan inace ok.
Dizi ruke
Sent from my C6903 using Tapatalk
-
mirzet87sa
#5740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Znam da nije direktno vezano za temu, ali ako iko ima link gdje mogu skinuti/pogledati novine oslobodjenje/crnu hroniku za dan 04/03/2010 bio bih mu jakooooooo zahvalan!
- drug_profi
#5741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jedino ako koga znas ko ima pretplatu na online izdanje.
-
GaRGa
#5742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mirzet87sa wrote:Znam da nije direktno vezano za temu, ali ako iko ima link gdje mogu skinuti/pogledati novine oslobodjenje/crnu hroniku za dan 04/03/2010 bio bih mu jakooooooo zahvalan!
http://lmgtfy.com/?q=sta+pisu+novine
-
mirzet87sa
#5743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nasao sam tekst na idoc . ba medjutim ne mogu se pretplatiti -_-... google sam pretrazio citav, najkasnije sto ima je 2011
fml, sorry na offtopicu
fml, sorry na offtopicu
Oticu u sutra, toliko je hitno da gori!GaRGa wrote:otidji do oslobodjenja
Last edited by mirzet87sa on 25/12/2013 23:41, edited 1 time in total.
-
GaRGa
#5744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
otidji do oslobodjenja
- punta
#5745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... ja-sarajka
ni s od Sarajke
nije joj smetalo dok su je na selu vokovi grizli
ni s od Sarajke
- ultima_palabra
#5746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A sigurno ih je i provocirala...punta wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... ja-sarajka
ni s od Sarajke
- zateznistub
#5747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Na osnovu kojeg istrzivanja si dosla do ovog kolosalnog otkrica? I na kraju krajeva i da je iz najudaljenijeg sela, ne ijenja na stvari da pascad treba potamaniti na ovaj ili onaj nacin...punta wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... ja-sarajka
ni s od Sarajke
- DaysleepeR
#5748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Amer Skenderagić, Nedžad Skenderović i Siniša Perojević u junu ove godine u Vogošći su oformili Udruženje građana Trening tim ili, kako je njima draže, K-9 Training Team koje je zasnovano na višegodišnjem iskustvu, a na osnovu kojeg su obučeni psi koji eksploziv i narkotike otkrivaju u Iraku, Afganistanu, Africi, Libanu i Americi...
Otkrivajući male tajne dugogodišnjeg iskustva i beskrajnog strpljenja Amer Skenderagić, jedan od trenera, kaže u razgovoru za Fenu da na poligonu K-9 Training Teama rade obuku za službene i civilne namjene, a trenutno su u završnoj fazi i procesu integracije labrador, tragač za narkoticima, i malinois, koji će otkrivati eksplozivne naprave, a oba će raditi za policiju Brčko Distrikta i ubrzo će biti strah za one Brčake koji se kose sa zakonom i koriste ili preprodaju nedozvoljena sredstva.
Na kraju razgovora savjetuju da prilikom kontakta s agresivnim psima lutalicama treba ostati miran, bez promjene pokreta ili vikanja.
Psi se, kažu, ponašaju onako kako se prolaznik ponaša prema njima.
"Ako uđete u grupu pasa mašući rukama, očekivati je da će vas napasti jedan, ako vas napadne jedan napast će svi, a ako nemate nikakav kontakt s njima, ne gledate ih, ne pravite drugačije pokrete niti kontakte glasom u 99 posto slučajeva vas neće napasti", savjetuju iz tima.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/psi-obuc ... /131226022
Ako ne vjerujete meni, vjerujte profesionalcima.
Nisam jednom vidio kako seljadija počne mahati i rukicama i nogicama na naznaku cuke u blizini, i eto belaja.
Hvala lijepo prijatno.
Otkrivajući male tajne dugogodišnjeg iskustva i beskrajnog strpljenja Amer Skenderagić, jedan od trenera, kaže u razgovoru za Fenu da na poligonu K-9 Training Teama rade obuku za službene i civilne namjene, a trenutno su u završnoj fazi i procesu integracije labrador, tragač za narkoticima, i malinois, koji će otkrivati eksplozivne naprave, a oba će raditi za policiju Brčko Distrikta i ubrzo će biti strah za one Brčake koji se kose sa zakonom i koriste ili preprodaju nedozvoljena sredstva.
Na kraju razgovora savjetuju da prilikom kontakta s agresivnim psima lutalicama treba ostati miran, bez promjene pokreta ili vikanja.
Psi se, kažu, ponašaju onako kako se prolaznik ponaša prema njima.
"Ako uđete u grupu pasa mašući rukama, očekivati je da će vas napasti jedan, ako vas napadne jedan napast će svi, a ako nemate nikakav kontakt s njima, ne gledate ih, ne pravite drugačije pokrete niti kontakte glasom u 99 posto slučajeva vas neće napasti", savjetuju iz tima.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/psi-obuc ... /131226022
Ako ne vjerujete meni, vjerujte profesionalcima.
Nisam jednom vidio kako seljadija počne mahati i rukicama i nogicama na naznaku cuke u blizini, i eto belaja.
Hvala lijepo prijatno.
- vješalica
#5749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Znači svako ko se prepadne čopora divljih pasa je seljadija? 
- vješalica
#5750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bezobraznica stara izazivala premile cuke....ultima_palabra wrote:A sigurno ih je i provocirala...punta wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... ja-sarajka
ni s od Sarajke