Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
iceman2010

#5726 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by iceman2010 »

ultima_palabra wrote:
iceman2010 wrote:Vjerovatno u takvoj situaciji ne bi svirao penal za Siroki.
Na osnovu čega ovo tvrdiš?
Nemam neki argument kojim bih potkrjepio tu svoju pretpostavku. Zato sam i napisao vjerujem. Manijaci slave 25 godina, prilika za jesenju titulu, pritisak sa tribina, a u takvoj situaciji vjerovatno i igraca na terenu.... Ne vjerujem da bi "stisnuo" pa svirnuo penal za goste u 92. minuti. Mozda grijesim.

Zaboravio sam da smo i mi imali taj penal protiv Vucova koji nije bio. Penal protiv Zvijezde je kompenziran priznavanjem pogotka iako lopta nije presla liniju. U svakom slucaju, ako nam budu trebala dva boda za titulu nikako necu moci zaboraviti Nuhanovica i promasaj protiv Slavije. Od junaka do tragicara :D
Charuga
Globalni moderator

#5727 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Sta znaci odmarali glavne igrace?

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Stanić, Bogičević (75. Smajić), Vasilić, Kvesić, Tomić, Brković, Bekrić, B. Čolić, Selimović (65. Zolotić), Adiović (85. Hodžić ).

U odnosu na utakmicu sa Širokim nije bilo Jamaka i Svrake. Zolotić je bio povrijedjen prije te utakmice pa ga je drzao na klupi ali ga je i uveo u igru. Znaci, jos jednom, umjesto Svrake i Jamaka igrali su Brković i Tomić. I to su ti silni "glavni igraci" koje je odmarao.
ultima_palabra

#5728 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

iceman2010 wrote:
ultima_palabra wrote:
iceman2010 wrote:Vjerovatno u takvoj situaciji ne bi svirao penal za Siroki.
Na osnovu čega ovo tvrdiš?
Nemam neki argument kojim bih potkrjepio tu svoju pretpostavku. Zato sam i napisao vjerujem. Manijaci slave 25 godina, prilika za jesenju titulu, pritisak sa tribina, a u takvoj situaciji vjerovatno i igraca na terenu.... Ne vjerujem da bi "stisnuo" pa svirnuo penal za goste u 92. minuti. Mozda grijesim.

Zaboravio sam da smo i mi imali taj penal protiv Vucova koji nije bio. Penal protiv Zvijezde je kompenziran priznavanjem pogotka iako lopta nije presla liniju. U svakom slucaju, ako nam budu trebala dva boda za titulu nikako necu moci zaboraviti Nuhanovica i promasaj protiv Slavije. Od junaka do tragicara :D
Realno :thumbup:

Samo za to kompenziranje... u utakmicama protiv Borca i Čelika, u kojima su bile sudijske greške u korist Želje, bilo je i grešaka u korist protivnika. Neisključivanje igrača Borca koji je spriječio gol-šansu kao zadnji igrač i nesviranje penala za očigledno igranje rukom od strane igrača Čelika govori da je jednostavno riječ o lošem suđenju, a ne nekoj tendenciji.
iceman2010

#5729 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by iceman2010 »

Plavih_11 wrote:Sta znaci odmarali glavne igrace?

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Stanić, Bogičević (75. Smajić), Vasilić, Kvesić, Tomić, Brković, Bekrić, B. Čolić, Selimović (65. Zolotić), Adiović (85. Hodžić ).

U odnosu na utakmicu sa Širokim nije bilo Jamaka i Svrake. Zolotić je bio povrijedjen prije te utakmice pa ga je drzao na klupi ali ga je i uveo u igru. Znaci, jos jednom, umjesto Svrake i Jamaka igrali su Brković i Tomić. I to su ti silni "glavni igraci" koje je odmarao.
Pa i Zolotic je odigrao samo 25 minuta. Valjda je i to odmaranje. Znaci poceo je bez tri prvotimca, a to nije malo. Ne znam ko je jos "odradio" kartone u tom kolu. Svejedno je par bio blokiran iz nekog razloga na svim kladionicama. Koji je razlog?

edit: I Zeba je tada bio standardan cini mi se?
Charuga
Globalni moderator

#5730 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

iceman2010 wrote:
Plavih_11 wrote:Sta znaci odmarali glavne igrace?

Pa i Zolotic je odigrao samo 25 minuta. Valjda je i to odmaranje. Znaci poceo je bez tri prvotimca, a to nije malo. Ne znam ko je jos "odradio" kartone u tom kolu. Svejedno je par bio blokiran iz nekog razloga na svim kladionicama. Koji je razlog?
Napisah vec, Zolotić je bio povrijedjen prije te utakmice pa ga jedino iz tog razloga nije stavio u pocetnih 11. Pisalo se o tome na pdf o Želji, mozes provjeriti.
Razlog za blokiranje para ne znam, ne kladim se i ne interesuje me ta prica opcenito.
iceman2010

#5731 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by iceman2010 »

ultima_palabra wrote: Realno :thumbup:

Samo za to kompenziranje... u utakmicama protiv Borca i Čelika, u kojima su bile sudijske greške u korist Želje, bilo je i grešaka u korist protivnika. Neisključivanje igrača Borca koji je spriječio gol-šansu kao zadnji igrač i nesviranje penala za očigledno igranje rukom od strane igrača Čelika govori da je jednostavno riječ o lošem suđenju, a ne nekoj tendenciji.
Zaista se ne sjecam tih detalja. Vjerovatno u pamcenju ostane ono sto meni kao pitaru najvise smeta :-D Nisam rekao da je tendencija. Samo sam napisao da su vam te sudijske odluke isle u korist. Kada nemam drugog argumenta i kada me pritisnu SMS-ovi, poruke na facebook-u, prozivanja na poslu i slicno onda se vadim na "tatomitet za amarizaciju". Jos mi lik na facebook-u nadje sliku koju sam stavio poslije nekog kola polovinom sezone (karta BiH sa minusima koliko je ko iza nas na tabeli) i pocne da podbada. Grebi ga gadna situacija. Moram da se branim svim raspolozivim sredstvima, a sam sebi psujem sto sam prerano poletio sa tom zafrkancijom. :D Ali dobro. Ostaje mi jos derbi i tatomitet. Dovoljno argumenata za rovovsku borbu na poslu i sa rajom.
iceman2010

#5732 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by iceman2010 »

Plavih_11 wrote:
Napisah vec, Zolotić je bio povrijedjen prije te utakmice pa ga jedino iz tog razloga nije stavio u pocetnih 11. Pisalo se o tome na pdf o Želji, mozes provjeriti.
Razlog za blokiranje para ne znam, ne kladim se i ne interesuje me ta prica opcenito.
Dobro, ali sto ga je onda stavljao povrjedjenog u igru kada je stvar vec gotova? Cini mi se da je tada vec bilo 0:2?

Ne kladim se ni ja, ali je blokiranje tog para ipak indikativno.
KPNCTNJAH

#5733 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by KPNCTNJAH »

Ovo je jedan od tih objektivnih pitara koje vi volite :D da je vise derbi navijaca, ne bi nikad bilo rasprava na forumu... jos covjek kaze da je poklonjen penal protiv Olimpica... kako da ga ne gotivite :mrgreen:
JasminHurić

#5734 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JasminHurić »

KPNCTNJAH wrote:Ovo je jedan od tih objektivnih pitara koje vi volite :D da je vise derbi navijaca, ne bi nikad bilo rasprava na forumu... jos covjek kaze da je poklonjen penal protiv Olimpica... kako da ga ne gotivite :mrgreen:
A nije poklonjen?
megaman4

#5735 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by megaman4 »

http://scsport.ba/vijest/46740 :x :x

ako je ovo istina da je novi PREDSJEDNIK FS BiH Josip Bevanda, e onda smo dotakli samo dno, i propast ćemo k'o stari Šipadov kauč.....

Iako nisam željin navijač neka ivica osim do smrti bude predsjednik FSBiH........ :)
JasminHurić

#5736 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JasminHurić »

Image
Tomahawk11 wrote:Naravno, nema predaje, pa tek je polusezona. Ima jos 15 utakmica, zapeti ko da je svaka posljednja, uz par kvalitetnih pojacanja bi se moglo do cilja.
limeni wrote:slazem se sa postom od @north..
ako zadrzimo kvalitet i ne prodamo previse igraca mozemo osvojiti titulu..
ne znam sto neki kukaju zbog rasporeda, ako uzmemo celik mozemo uvezati nekoliko pobjeda za redom (npr. u srebreniku)..bilo bi lijepo opet proslaviti titulu protiv radnika kao 2007 na kosevu..glavu gore 2 boda zaostatka nisu nista :wink:
Hedg wrote:Nada se čovjek, nada i razočara. Da im poželimo sreću u toku pauze, da probamo vratiti titulu na Koševo. Vrijedi se nadati, ali ovo što su do sad priredili, to treba popraviti. Itekako popraviti..
rookfash wrote:zajebali smo (su) sad se valja vadit...pa polusezona je, nije kraj svijeta, ima jos dosta da se igra.
amoninan wrote:
Prvi dio je završen, ima još jedan. Ja idalje vjerujem da možemo. Nema predaje.
leet wrote:
Nek' nas nalupaju u Europi, briga me, titula ima da bude :twisted:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5737 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

A ti si tako napaćen da mi te fakat žao.
JThomas

#5738 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JThomas »

pa u pravu su ljudi. šta su dva boda. al' moraće popraviti pristup na "malim" utakmicama.
veella

#5739 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by veella »

megaman4 wrote:http://scsport.ba/vijest/46740 :x :x

ako je ovo istina da je novi PREDSJEDNIK FS BiH Josip Bevanda, e onda smo dotakli samo dno, i propast ćemo k'o stari Šipadov kauč.....

Iako nisam željin navijač neka ivica osim do smrti bude predsjednik FSBiH........ :)
Evidentno je da bi se izborom Bevande za predsjednika N/FS BiH vratio u mračni tunel iz kojeg je jedva izašao uz pomoć FIFA i UEFA. Definitivno je da se politika i njene produžene ruke na fudbalskom terenu BiH, polako, ali sigurno vraćaju na scenu. :x :x :x :x :x :x
Kako smo jadni...
megaman4

#5740 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by megaman4 »

veella wrote:
megaman4 wrote:http://scsport.ba/vijest/46740 :x :x

Evidentno je da bi se izborom Bevande za predsjednika N/FS BiH vratio u mračni tunel iz kojeg je jedva izašao uz pomoć FIFA i UEFA. Definitivno je da se politika i njene produžene ruke na fudbalskom terenu BiH, polako, ali sigurno vraćaju na scenu. :x :x :x :x :x :x
Kako smo jadni...
nažalost ako se ovo obistini, nema nas nigdje, jer će opet sve po starom, bit će opet domaćinska liga, prvak će biti po nacionalnom ključu, fuj, ne želim se sjećati toga........ :x :x
north

#5741 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

Hurića za predsjednika saveza, lik je nenadjebiv, sve žive komentare po svim portalima iskopira i postavlja ovdje, a fond riječi koje piše svojom glavom se broji jednocifrenim brojem.....Još šatro dopisnik, mora da mu neko od kuće to piše i njega potpisuje....
iceman2010

#5742 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by iceman2010 »

KPNCTNJAH wrote:Ovo je jedan od tih objektivnih pitara koje vi volite :D da je vise derbi navijaca, ne bi nikad bilo rasprava na forumu... jos covjek kaze da je poklonjen penal protiv Olimpica... kako da ga ne gotivite :mrgreen:
Istina je da sam derbi navijac ili ako ti je lakse mozes me zvati i simpatizerom( posto je vidim moda da se svako ko i iz neopravdanog razloga propusti neku od domacih utakmica i ova bliza gostovanja vise ne smatra navijacem) i da pratim Sarajevu uglavnom iz tople sobe na mojaTV i Areni. Odem na Evropske, derbi (cak i njega znam preskociti) i znam zalutati na poneku domacu u prvenstvu.
KPNCTNJAH

#5743 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by KPNCTNJAH »

iceman2010 wrote:
Istina je da sam derbi navijac ili ako ti je lakse mozes me zvati i simpatizerom( posto je vidim moda da se svako ko i iz neopravdanog razloga propusti neku od domacih utakmica i ova bliza gostovanja vise ne smatra navijacem) i da pratim Sarajevu uglavnom iz tople sobe na mojaTV i Areni. Odem na Evropske, derbi (cak i njega znam preskociti) i znam zalutati na poneku domacu u prvenstvu.
Nije to uvreda, tako je kako je ... problem je sto oni misljenje takvih kao sto si ti (ono stalo vam je do Sarajeva, ali vas ne pogadja previse ako nam ne ide) kasnije koriste kao argumente u raspravi... pa je dovoljno da ti sad napises da penal protiv Olimpica nije postojao (a postojao je kao i onaj njihov protiv Listice, neko bi ga svirao, neko ne) i oni ce kasnije pricati kako cak i nasi navijaci misle da penal nije postojao... sto manje dolazis na stadion, to si dalje od kluba i lakse ti je da budes "objektivan", pa te onda i komsije pohvale... ne kazem da si ti isao na to da pokupis njihove simpatije, ali ima i takvih vjeruj mi...
da se hoce kod njih poceti pojavljivati "objektivni" navijaci :mrgreen:
JasminHurić

#5744 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JasminHurić »

EDIT: Ne smaraj zivota ti sa pravopisom, nije ni prvi ni posljednji koji grijesi kod kucanja!
Tomahawk11
Globalni moderator

#5745 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tomahawk11 »

Ja ne znam da li ima jedan post ovog Hurica, a da nije provokacija. Popusti malo, covjece, trazis dlaku u jajetu, jedini cilj ti je podici tenzije. Daj malo zdrave komunikacije, moze i zayebancija, ali u tebe je sve u kontru.
north

#5746 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

Bilo bi lijepo od tebe šta pametno pročitati, barem dvije prosto proširene računice, a da nije copy-paste sa svih mogućih portala i foruma....ali moraš obećati da nećeš nikoga od familije zvati u pomoć...

Nećemo više raspravljati, jer svaki moj odgovor na tvoje budalaštine mi vrijeđa zdrav razum i inteligenciju....a sad trn na fksinfo i vidi ima li šta novoga za prilijepiti ovdje....
amoninan

#5747 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

north wrote:Bilo bi lijepo od tebe šta pametno pročitati, barem dvije prosto proširene računice, a da nije copy-paste sa svih mogućih portala i foruma....ali moraš obećati da nećeš nikoga od familije zvati u pomoć...

Nećemo više raspravljati, jer svaki moj odgovor na tvoje budalaštine mi vrijeđa zdrav razum i inteligenciju....a sad trn na fksinfo i vidi ima li šta novoga za prilijepiti ovdje....
Pa da je to u stanju ne bi bio dopisnik index-a, nego hrsportneta.
iceman2010

#5748 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by iceman2010 »

KPNCTNJAH wrote:
Nije to uvreda, tako je kako je ... problem je sto oni misljenje takvih kao sto si ti (ono stalo vam je do Sarajeva, ali vas ne pogadja previse ako nam ne ide) kasnije koriste kao argumente u raspravi... pa je dovoljno da ti sad napises da penal protiv Olimpica nije postojao (a postojao je kao i onaj njihov protiv Listice, neko bi ga svirao, neko ne) i oni ce kasnije pricati kako cak i nasi navijaci misle da penal nije postojao... sto manje dolazis na stadion, to si dalje od kluba i lakse ti je da budes "objektivan", pa te onda i komsije pohvale... ne kazem da si ti isao na to da pokupis njihove simpatije, ali ima i takvih vjeruj mi...
da se hoce kod njih poceti pojavljivati "objektivni" navijaci :mrgreen:
:thumbup: Sve pet, samo nije da se ne nasekiram kad Sarajevo izgubi. Jesam dalje od kluba kako kazes, ali se maksimalno trudim da popratim sva desavanja.
hordasstuttgart

#5749 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by hordasstuttgart »

Od sad je sve nebitno. Ako ovaj dodje jebace nam sve redom, ima da nas ugasi. Joj vracajte usanovica

http://www.radiosarajevo.ba/novost/9566 ... nik-saveza
KPNCTNJAH

#5750 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by KPNCTNJAH »

Listica osvaja kup :mrgreen:
Locked