Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nebitan lik

#5726 Re: Utakmice.

Post by nebitan lik »

Premije je uprava obecala za pobjedu nad mrtvim Rudarom i oni onako igraju :lol: Krv bi meni pisali,ako nema rezultata ima 20 treninga na dan,pa bujrum da imaju barem razlog da kukaju da su umorni,dzaba i da ode Jarni mi i dalje imamo manekene i p... koji dva puta nisu klizeci uletili,koji pustaju da ih drugi igraci udaraju,psuju,a oni ko curice gledaju,kad se sjetim Bucana kako im je psovao,unosio se u lice muka mi bude,lijepi Mirsad Dedic poludio sam danas jednostavno,kunem se da bi poginuo danas na terenu i bolji od 90 posto ovih sminkera bio
leo karan

#5727 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

internazionale wrote:
34sf4drgu67d25 wrote:
Kakva kompleksaška prica?

Cuj krivi sto su motivisali druge ekipe :D. Kakvo sudjenje imamo? Sta to uprava nije omogucila igracima, a trebala je?
sve im je omogućila ali zalud
šta predlažeš upravi da uradi slijedeće, da zamjenimo 12-13 igrača?
Ima se moze se, nisu ih oni zaradili.

Licemjeri ovdje brane upravu a pljuju Bilbiju npr.
Pa ko je doveo tog istog Bilbiju, davao mu debele pare, prvo pola godine dok nije igrao i sad covjek ne moze gola da da...
Svaka cast na investiciji, majstori ste u pm.
bolje da su tih 100 hiljda dali u 7 brace, mozda bi neka lopta i zavrsila u mrezi na srecu.

Da ista znaju osim sto znaju potrosit pare, ona utakmica sa Borcem bi bila registrvana 3-0 za nas...al haj da ne sirim pricu.

Samo me nervira ovo licemjerje. Nauci radit svoj posao, nemoj na druge svaljivati.
Igraci jesu krivi, Jarni jeste kriv, ali krivi ste i vi. Imate pare, a ne znate.
internazionale

#5728 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

omega369 wrote:
leo karan wrote:
omega369 wrote:nasla pare, trosi pare. odgovarace tom covjeku ako nesto pronevjeri

sta tebi tu nije jasno?
Vjeruj mi, jasno je meni sve.
Al tebi nije jasno da ne znaju radit ovaj posao...izgleda da je najbitnije podnijet uredan izvjestaj velikom gazdi.
da se papiri slazu, i da se racuni mogu pravdat.

A to sto se ovakav "rezultat" mogao napraviti sa 400 hiljda maraka manje potrosenih para znaci da se bas i ne razumiju u svoj posao.
ljudi u upravi se ne igraju fudbalskih strucnjaka nego rade posao koji bi i trebali raditi, donijeti pare i uciniti klub stabilnim. i tu su pokazali da su STRUCNJACI kakvih nema nadaleko. sportski dio nam skripi vec 15 godina, i u tome periodu smo imali 2-3 bljeska, incidenta. i to je realno. treba to sistematski rijesiti kao sto su rijesili ovaj dio. treba vremena, koliko god to sad izlizano zvucalo, ali je tako. ne treba se kusturica razumjeti u tim i taktie. on je nasao pare, sportski dio neka rodi rezultat ili ce snositi sankcije i to je to

p.s. a kako se mogao napraviti bez trosenja para?
de nam razjasni ko odlučuje koje igrače i trenera dovesti
Max Bunker

#5729 Re: Utakmice.

Post by Max Bunker »

Hajde sada malo da stanemo.
Ovu Upravu ne treba napadati. Odradili su lavovski dio posla, jesu prekucali ovu ligu i u ovome trenutku jedini klub koji nam moze parirati jeste Siroki. Od mene i dalje imaju podrsku i jednu veliko HVALA.

Sto se tice Jarnija, ocito je da nesto nije uredu. Lika su otjerali iz Hajduka, otjerali su ga iz Istre/Pule (sta je vec vodio) ali je te klubove vodio i u najtezim trenucima u njihovoj historiji. Sto se tice nas i nase igre od kako je on tu, nista specijalno mi prikazali nismo. Jedna jako anemicna igra, bez volje, bez zelje pa cak i bez nekih "aman-zaman" poteza, "carolija" i sl. Imam osjecaj da on zeli da mi igramo neku igru pasova i da nase akcije krecu od odbrane ali da se to ne sprovodi na terenu (ja se samo nadam da nije nesto dublje u pitanju i da ga igraci ne bojkotuju). Ne bih mu dao otkaz sada ali bih mu isti urucio odmah nakon revans utakmice 1/2 finala u Mostaru ako ne prodje u finale (kontaktirati novog trenera i neka lik do kraja sezone vidi sta mu fali u ekipi, prednosti-mane itd.)

Sto se tice igraca, tu na kraju sezone raskinuti ugovore sa Kovacevicem, Tadejevice, TODOROVICEM, Osmanagicem (ja i dalje mislim da je on pravi igraci ali ocito da mu u glavi nesto nije slozeno kako treba). Sa Travancicem sjesti, porazgovarati, objasniti mu da njego zivot van terena utice na njegovu igru na terenu i da ima priliku ili da bude propali talenat ili da ode negdje vani i talenat pretvori u kvalitet.
leo karan

#5730 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

omega369 wrote:
leo karan wrote:
omega369 wrote:nasla pare, trosi pare. odgovarace tom covjeku ako nesto pronevjeri

sta tebi tu nije jasno?
Al tebi nije jasno da ne znaju radit ovaj posao...izgleda da je najbitnije podnijet uredan izvjestaj velikom gazdi.

A to sto se ovakav "rezultat" mogao napraviti sa 400 hiljda maraka manje potrosenih para znaci da se bas i ne razumiju u svoj posao.
ljudi u upravi se ne igraju fudbalskih strucnjaka nego rade posao koji bi i trebali raditi, donijeti pare i uciniti klub stabilnim. i tu su pokazali da su STRUCNJACI kakvih nema nadaleko. sportski dio nam skripi vec 15 godina, i u tome periodu smo imali 2-3 bljeska, incidenta. i to je realno. treba to sistematski rijesiti kao sto su rijesili ovaj dio. treba vremena, koliko god to sad izlizano zvucalo, ali je tako. ne treba se kusturica razumjeti u tim i taktie. on je nasao pare, sportski dio neka rodi rezultat ili ce snositi sankcije i to je to

Ok, to vec ima smisla.
Eh da treba sistemski rijesiti, a ne najvaljivat dominaciju nakon obavljenih priprema u antaliji.

Sto se mene tice, ja mogu cekat, cekao do sad, cekat cu jos.
Ali me dusa boli na bacanje para na ovom vaktu, jos pogotovu nekakvim prekodrinskim varalicama.
nebitan lik

#5731 Re: Utakmice.

Post by nebitan lik »

leo karan wrote:
internazionale wrote:
34sf4drgu67d25 wrote:
Kakva kompleksaška prica?

Cuj krivi sto su motivisali druge ekipe :D. Kakvo sudjenje imamo? Sta to uprava nije omogucila igracima, a trebala je?
sve im je omogućila ali zalud
šta predlažeš upravi da uradi slijedeće, da zamjenimo 12-13 igrača?
Ima se moze se, nisu ih oni zaradili.

Licemjeri ovdje brane upravu a pljuju Bilbiju npr.
Pa ko je doveo tog istog Bilbiju, davao mu debele pare, prvo pola godine dok nije igrao i sad covjek ne moze gola da da...
Svaka cast na investiciji, majstori ste u pm.
bolje da su tih 100 hiljda dali u 7 brace, mozda bi neka lopta i zavrsila u mrezi na srecu.

Da ista znaju osim sto znaju potrosit pare, ona utakmica sa Borcem bi bila registrvana 3-0 za nas...al haj da ne sirim pricu.

Samo me nervira ovo licemjerje. Nauci radit svoj posao, nemoj na druge svaljivati.
Igraci jesu krivi, Jarni jeste kriv, ali krivi ste i vi. Imate pare, a ne znate.
glupa ti je prica to je cudo jedno,Bilbija godinama vazi za jednog od najboljih igraca lige,uprava ga je dovela cim s eukazala prilika sto je i logicno,on nista nije pokazao jel uprava za to kriva? Duljevic je meni npr jedan od boljih igraca koje sam gledao u zadnje vrijeme,mozda i on bude igrao kao Bilbija,hocel uprava opet biti kriva? Prekodrinske vraralice su ti bile uvijek jedni od boljih,kad se sjetim nase djece i klocina to je da te bog sacuva,i sad stojim iza toga da nasa djeca veze sa vezom nemaju,sto dokazuju dugi niz godina,i zavrse u kantonalnoj ligi,a mi na silu hocemo neku nasu djecu,a kad dobiju sansu molimo boga mjesecima da odu sto dalje iz kluba
internazionale

#5732 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

leo karan wrote:
omega369 wrote:
leo karan wrote:

Ok, to vec ima smisla.
Eh da treba sistemski rijesiti, a ne najvaljivat dominaciju nakon obavljenih priprema u antaliji.

Sto se mene tice, ja mogu cekat, cekao do sad, cekat cu jos.
Ali me dusa boli na bacanje para na ovom vaktu, jos pogotovu nekakvim prekodrinskim varalicama.
pa upravo su iz uprave bili najgrlatiji u najavama dominacije kuraca palaca
donošenjem tanovih para postadoše najpametniji, u sve se razumiju
Cossack

#5733 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

Ne mogu da vjerujem da neko ima obraza kritikovati Upravu kako svega što su ljudi uradili u ovako kratkom periodu. Fuj!
Last edited by Cossack on 06/04/2014 23:56, edited 1 time in total.
leo karan

#5734 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

Evo necu vise, malo me ponijelo

bit ce bolje :)
danas sam citav dan ljut, poslije onakve tekme.
Mislim od Čelika sam bijesan.
I hocu samo da kazem da su svi krivi i trener i igraci, a vodstvo kluba po meni naivno u svemu ovome.
Jednostavno ne mogu da prezalim da pored silnih para, ostadosmo bez svega ove sezone.
nebitan lik

#5735 Re: Utakmice.

Post by nebitan lik »

leo karan wrote:Evo necu vise, malo me ponijelo

bit ce bolje :)
danas sam citav dan ljut, poslije onakve tekme.
Mislim od Čelika sam bijesan.
I hocu samo da kazem da su svi krivi i trener i igraci, a vodstvo kluba po meni naivno u svemu ovome.
Jednostavno ne mogu da prezalim da pored silnih para, ostadosmo bez svega ove sezone.
treba ih dobro isamarat na igrace mislim,da znaju gdje su dosli,misle prolazi im ono setanje po terenu,nisu potrcali kako treba nikad goru tekmu nisam vidio
van helsing

#5736 Re: Utakmice.

Post by van helsing »

Sta bi sa onim pisanjem po sirotinji ????

Sent from my iPhone using Tapatalk
zli_hordas

#5737 Re: Utakmice.

Post by zli_hordas »

Djeca nam se smiju moj Reufe.
nema me tamo

#5738 Re: Utakmice.

Post by nema me tamo »

Kad povežeš da su te skršili i financijski i psihički - dobiješ to da oces da im glave otkineš..
Zrinjskog proci necemo, i znaci bez kupa bez titule..

Bravo! :oops:
Objektivni navijac

#5739 Re: Utakmice.

Post by Objektivni navijac »

Senf wrote:Pa uprava i po meni OK radi, najlakse nju kritikovati...samo me strah da ne dodje gora, naucen iz iskustva
Zar moze gore od ovoga :? :? Zar moze gore od cetri duge godine ubleharenja ,bez ikakvoga rezultata. Zar moze gore od Zete i Kukesija :? :?
Ova uprava je najgora od 1946-e i Sarajevo je trenutno na najnizem nivou od samoga osnivanja.
Da dodje desetak Roma sa Svrakinoga da budu uprava bili bi za nekoliko klasa bolji od ovih uhljupa iz minorne BiH banke.
Kemal Malovčić

#5740 Re: Utakmice.

Post by Kemal Malovčić »

Objektivni navijac wrote:
Senf wrote:Pa uprava i po meni OK radi, najlakse nju kritikovati...samo me strah da ne dodje gora, naucen iz iskustva
Zar moze gore od ovoga :? :? Zar moze gore od cetri duge godine ubleharenja ,bez ikakvoga rezultata. Zar moze gore od Zete i Kukesija :? :?
Ova uprava je najgora od 1946-e i Sarajevo je trenutno na najnizem nivou od samoga osnivanja.
Da dodje desetak Roma sa Svrakinoga da budu uprava bili bi za nekoliko klasa bolji od ovih uhljupa iz minorne BiH banke.
Šta deset, pet! Pet romale romali bi vodilo klub kako treba.

Prvo bismo se riješili nepotrebnog željeza...
Last edited by Kemal Malovčić on 07/04/2014 07:24, edited 1 time in total.
Kemal Malovčić

#5741 Re: Utakmice.

Post by Kemal Malovčić »

Svi otpisuju Jarnija, a one će se sada, baš sada, dignuti iz mrtvih i njegova ekipa će postići pogodak u Mostaru!
strong69

#5742 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

Haj mi navedi uspjehe uprave koja je vodila Sarajevo od 1995 do 2011. Kako u domacem prvenstvu tako i u Evropi. Nemoj da zaboravis ukljuciti i dugove prema zaposlenima, dobavljacima i drzavi. Hvala unaprijed.
JOSEF K

#5743 Re: Utakmice.

Post by JOSEF K »

Što se tiče trenera i igrača, mislim da je skoro sve rečeno. U svemu ima dovoljno i istine i pretjerivanja... Što se tiče uprave i njen rad je došao na tapet, mada se, objektivno, niko od nas tu ništa ne pita. Mislim da je uprava uradila odličan posao i omogućila sebi, a i nama da ne razmišljamo da li će Sarajevo moći igrati sljedeću sezonu. Obezbjedili su investitora, a u državi kakva ja BiH to je ravno lansiranju ekspedicije na Mars... Pored toga usppjeli su isposlovati otpise dugova prema državi što je veeeelika usluga i svim drugim klubovima u BiH. Samo zbog toga bi svako od njih trebao da im se klanja narednih godina. Dakle, uradili su odličan posao što se tiče biznis plana kluba. Sporski dio, ili realizacija planiranih aktivnosti je lošiji dio njihovog učinka. Mada im se ni tu ne može ništa zamjeriti jer su odabrali model za koji su smatrali da će donijeti rezultat. Imali su određenu svotu novca i zadatak da za te pare naprave ekipu koja će uzeti duplu krunu. Kada sa distance gledamo taktiku pravljenja ekipe postojale su dvije strateške opcije: prva - dovođenje 6-7 prosječnih igrača koji će kompenzirati nedostatke u postojećem timu, ili opcija druga - dovesti 1-2 pravo dobra, i skupa, igrača koji će zajedno sa postojećim kadrom ostvariti planirano. Oni su očito izabrali prvu opciju, s tim što su u paketu sa 6-7 prosječnih igrača doveli i nerealiziranog trenera sa respektabilnim sportskom karijerom. Mislim, da je u situaciji kada se ulazi upola dijela prvenstva bilo pogrešno odabrati prvu opciju. Bez obzira što je bilo dosta vremena za pripreme tim nije dobio onu potrebnu "hemiju", a šef stručnog štaba nije neko ko to zna uraditi. Što se Jarnija tiče mislim da nije opravdao povjerenje koje mu je ukazano a ono što sve nas brine je činjenica da se u igri Sarajeva ne nazire bilo kakav napredak niti prepoznatljiva koncepcija igre, pa da čovjek kaže kako nije bilo dovoljno vremena da se "kockice slože". Sada je pred upravom težak posao i nadam se da će u narednom periodu pokazati malo više mudrosti, jer očito je sve ovo posljedica neiskustva u oblasti koja je posebna nauka.
limeni

#5744 Re: Utakmice.

Post by limeni »

strong69 wrote:
Haj mi navedi uspjehe uprave koja je vodila Sarajevo od 1995 do 2011. Kako u domacem prvenstvu tako i u Evropi. Nemoj da zaboravis ukljuciti i dugove prema zaposlenima, dobavljacima i drzavi. Hvala unaprijed.
prvaci 2x, viceprvak 4x, osvojili kup 4x, finalisti kupa 2x..igranje u evropi protiv besiktasa, genka, sparte, basela, helsingborga, rapida, dinamo kijeva, cluja, ekerena, sigme, maritima, spartaka.. ne kazem ja da je bilo sve bajno ali sportski rezultati nisu bili toliko losi. sto nas je uprava raskucila i zaduzila kod svakoga je druga prica.
bice opet hordanje u evropi! :wink:
van helsing

#5745 Re: Utakmice.

Post by van helsing »

Mene samo strah da Tan ne odustane od ovog projekta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Dr. Kuca

#5746 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Vrijeme je da jos nego odgovara, nije samo trener kriv. Pojedini su dugi period tu a pomaka nema.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5747 Re: Utakmice.

Post by bordo gandalf »

Dr. Kuca wrote:Vrijeme je da jos nego odgovara, nije samo trener kriv. Pojedini su dugi period tu a pomaka nema.
Imam osjecaj da ciljas na DInu?
Dr. Kuca

#5748 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

bordo gandalf wrote:
Dr. Kuca wrote:Vrijeme je da jos nego odgovara, nije samo trener kriv. Pojedini su dugi period tu a pomaka nema.
Imam osjecaj da ciljas na DInu?
Ne ciljan nikakog, svi snose odgovornost i svi trebaju odgovarat. Nije kriv samo trener i 15 igraca sto se tjera svako po godine, a vala nismo ni ja ni ti krivi. Pisaj nas ako odemo u evropu preko ledja celika i licence.
leo karan

#5749 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

JOSEF K wrote:Što se tiče trenera i igrača, mislim da je skoro sve rečeno. U svemu ima dovoljno i istine i pretjerivanja... Što se tiče uprave i njen rad je došao na tapet, mada se, objektivno, niko od nas tu ništa ne pita. Mislim da je uprava uradila odličan posao i omogućila sebi, a i nama da ne razmišljamo da li će Sarajevo moći igrati sljedeću sezonu. Obezbjedili su investitora, a u državi kakva ja BiH to je ravno lansiranju ekspedicije na Mars... Pored toga usppjeli su isposlovati otpise dugova prema državi što je veeeelika usluga i svim drugim klubovima u BiH. Samo zbog toga bi svako od njih trebao da im se klanja narednih godina. Dakle, uradili su odličan posao što se tiče biznis plana kluba. Sporski dio, ili realizacija planiranih aktivnosti je lošiji dio njihovog učinka. Mada im se ni tu ne može ništa zamjeriti jer su odabrali model za koji su smatrali da će donijeti rezultat. Imali su određenu svotu novca i zadatak da za te pare naprave ekipu koja će uzeti duplu krunu. Kada sa distance gledamo taktiku pravljenja ekipe postojale su dvije strateške opcije: prva - dovođenje 6-7 prosječnih igrača koji će kompenzirati nedostatke u postojećem timu, ili opcija druga - dovesti 1-2 pravo dobra, i skupa, igrača koji će zajedno sa postojećim kadrom ostvariti planirano. Oni su očito izabrali prvu opciju, s tim što su u paketu sa 6-7 prosječnih igrača doveli i nerealiziranog trenera sa respektabilnim sportskom karijerom. Mislim, da je u situaciji kada se ulazi upola dijela prvenstva bilo pogrešno odabrati prvu opciju. Bez obzira što je bilo dosta vremena za pripreme tim nije dobio onu potrebnu "hemiju", a šef stručnog štaba nije neko ko to zna uraditi. Što se Jarnija tiče mislim da nije opravdao povjerenje koje mu je ukazano a ono što sve nas brine je činjenica da se u igri Sarajeva ne nazire bilo kakav napredak niti prepoznatljiva koncepcija igre, pa da čovjek kaže kako nije bilo dovoljno vremena da se "kockice slože". Sada je pred upravom težak posao i nadam se da će u narednom periodu pokazati malo više mudrosti, jer očito je sve ovo posljedica neiskustva u oblasti koja je posebna nauka.
:thumbup:

Hajde evo prenoćilo je. I sve si upravu definitivno.
Ja sam jucer bio iznerviran, ono bruka na terenu me ubila u pojam, pa sam pljuvao po svima :D
Jednostavno teško mi pada činjenica da na terenu ispadosmo gori sad na proljeće, nego jesenas.

Od mene ide podrška naravno, ali mora se u ovom poslu biti puno prefriganiji.
todd_smith

#5750 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

nije proslo ni 6 mjeseci ovdje bi sve u PM poslali :lol:

Nije ni cudo sto svako kolo sami sebe jebete, i treba vam kad ste takvi.

Sabur je cudo.
Post Reply