Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danguba wrote: ↑03/11/2025 20:05
Svi vozimo svaki dan iza nekoga, iza koga najvise smrdi(gusi dim i gasovi)?
Meni brate iza VW.
Vozio sam i ja VW ali nisam primjetio valjda dok vozim.
Isto, gas uz brdo je crni oblak iza njih u 9/10 slucajeva, jedan od razloga zasto ih ne volim.
Pogotovo me dave dok sam na biciklu.
Oni prvi lete sve zivo off-ati, cak i katalizator, znaju i drugi zasmrditi i zacaditi ali ne u tolikom procentu.
Dim je problem, a nije uzrokovan skinutim DPFom ni EGRom
Nece taj dugo, a ni daleko.
Zaista ne znam kako tako posjedujes vozilo kojim je rizik 50km u komadu otici
Cuje se kad je hladan,motor je sranje.Cuveni 1.4 tsi caxa,ali je u odlicnom stanju auto.
Camshaft adaptation intake bank 1: phase position –1.0 %
Camshaft adaptation intake bank 1: phase position (test value)–1.6 %.
Navodno do 2% ili stepena je ok.
Za cudo bozije ne trosi uopste ulje
Pitam za druga, ima Passata B6 1.9TDI BKC motor. Kaže da mu jedan mehaničar jednom rekao da mu je neko iskljucio softverski protokomjer (ne znam zašto bi to radio neko ali eto ima budala ). Dešava mu se po nekad da auto izgubi snagu, pa dobije i tako po nekad se dešava.
Moje iskustvo sa MAFom dok sam imao peŽova imao sam problem sa isti doduše meni je check engine bacao, gasio grešku par puta i na kraju mi dopizdilo uzeo novi, postavio i auto je prodisalo. Ne znam da li je njemu crkao protokomjer pa nekom žao para bilo pa ga ugasio ili su neke uštede u pitanju nebil trošio ko SDI
Evolution_IV wrote: ↑04/11/2025 21:23
ma moze on radit i bez njega, samo vise trosi i oslanja se na MAP senzor
a to sto trza moRe svasta bit
Ne trza, samo nekad ima snage nekad nema. Tako je najviše između ponovnog paljenja. npr danas do Viteza od Zenice kreno preticat ne prima auto gas i tako do tamo. Kad se vraćao sve radilo išlo auto normalno.
kabal1337 wrote: ↑04/11/2025 21:25
kurcina od motora taj bkc
Nisam upoznat sa njima, mislim da je najpouzdaniji tih godina od 1.9TDI. Ali nisam vozao i imao iskustva sa njima pa ne znam
xPaco1337 wrote: ↑04/11/2025 21:32
Ne trza, samo nekad ima snage nekad nema. Tako je najviše između ponovnog paljenja. npr danas do Viteza od Zenice kreno preticat ne prima auto gas i tako do tamo. Kad se vraćao sve radilo išlo auto normalno.
B6Redhell wrote: ↑05/11/2025 14:23
Optereceni muzara. Zamisli njegovu historiju pretrage na netu
Opet bolji od oba tvoja zajedno…. I jos mozes dodati koji iz te lesinarske kuhinje.
Hajde naspi ulja u tifusara, eno upalila ti se lampica.
semsasuljakovic wrote: ↑05/11/2025 15:44
Ovo na podu garaže ispod Golfa sedmice - vozit ću majstoru kroz par dana ali da vidim šta preliminarno kažu forumaši, pa da vidimo ko će biti u pravu?
Ovo na podu garaže ispod Golfa sedmice - vozit ću majstoru kroz par dana ali da vidim šta preliminarno kažu forumaši, pa da vidimo ko će biti u pravu?
konektovan wrote: ↑05/11/2025 19:46
presutio da mu je kupac vidio curenje ulja, a postavio klip sa sipkom od ulja...i parom
Ovo se skupilo za godinu dana parkiranja, vjeruj da se ne bi vidjelo za 10 minuta gledanja auta.
hint: rekao mi je limar prije godinu dana da se "skuplja ulje u podanici". Mjesec dana prije toga radio mali servis - majstor mi ništa nije rekao po tom pitanju.
NediM17 wrote: ↑05/11/2025 20:28
Pa sta ce ti govorit' kad znas i sam da ima odljev
Nisam znao. Jer godinu dana sam parkirao na zemljanu podlogu, i to ne na fiksno mjesto, tako da je to teško upratiti. Betonska podloga je došla tek nakon što mi je limar to rekao. I bila je samo jedna tačka. Otkad mi je onaj karike prozvao - i mrlja se proširila.