Bale je idiot, mislim da je autistican pomalo.
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#57227 Re: English Premier League
Pa džaba što ga je sam tražio ako se posvađao sa njim. Sad se može nagađati ko je kriv za svađu, ali se ne može izbrisati da su se posvađali i da je sve prešlo u lične okvire. Jednostavno, nemoguće za dalji nastavak saradnje.
Isto kao i Ferguson i Roy Keane. Keane je bio manifestacija Fergusona na terenu, i trener i kapiten i onaj koji ostale tjera da daju maksimum i onaj koji pogine za saigrače. Međutim, kad su se posvađali, to je bilo lično i neko je morao otići. I nisu se pomirili do danas. I u slučaju Guardiole i u slučaju Fergusona nijedan nije mogao otići. Otišli su igrači.
Uostalom, Barcelona je dvije titule Lige Prvaka uzela bez Ibrahimovića. U sezoni kad je on igrao, nisu.
Ja bih lično rekao Messiju da zaveže i igrao bih ga na krilu, a Ibrahimovića kao isturenog napadača. To je razlog zašto ja nisam vrhunski menadžer a Pep jeste.
Isto kao i Ferguson i Roy Keane. Keane je bio manifestacija Fergusona na terenu, i trener i kapiten i onaj koji ostale tjera da daju maksimum i onaj koji pogine za saigrače. Međutim, kad su se posvađali, to je bilo lično i neko je morao otići. I nisu se pomirili do danas. I u slučaju Guardiole i u slučaju Fergusona nijedan nije mogao otići. Otišli su igrači.
Uostalom, Barcelona je dvije titule Lige Prvaka uzela bez Ibrahimovića. U sezoni kad je on igrao, nisu.
Ja bih lično rekao Messiju da zaveže i igrao bih ga na krilu, a Ibrahimovića kao isturenog napadača. To je razlog zašto ja nisam vrhunski menadžer a Pep jeste.
- darius_maximus
#57228 Re: English Premier League
Da, a Ibra je bio super sretan u novoj sredini, pa je zato furao furke s Ferarijem i inatio se Guardioli.ultima_palabra wrote: ↑06/02/2024 23:27To su bile situacije kad je igrac bio promasaj ili je bio nesretan u novoj sredini. Da se trener posvadjao sa igracem od 100 miliona kojeg je sam trazio, nema sanse. I onda poslije toga uprava mu dovede i Villudarius_maximus wrote: ↑06/02/2024 22:46Nego u čemu je fol?ultima_palabra wrote: ↑06/02/2024 22:27
Nije u tome fol. Bilo koji trener u Realu da je trazio Ibru pa za godinu htio da ga se rijesi, Perez bi mu rekao nema teorije.
Kažete da su pare X faktor, pa pitam je li Realu falilo para?
Nije Real imao svoje Owene, Anelke, Jamese, itd.?
Da ne spominjemo Hazarde i slične.
Koliko je igrača prodefilovalo kroz Madrid za ogromne pare, da bi otišli uništenih karijera za sezonu/dvije?
Ibra se posvađao s trenerom i većina bi ga se trenera riješila, bez obzira na pare.![]()
Ako dokazujete da je Barca mogla kupiti igrača kojeg je htjela, vjerovatno je mogla.
Opet, isto to je mogao i radio i Real, samo kod njih igrači po pravilu puknu pod pritiskom, pa i nije tolika vijest.
Ali, hajmo malo o Ibri.
-
LSD
#57229 Re: English Premier League
Transfer Zlatana u Barcu je bio iskljucivo Laportin, tzv. predsjednicki transfer kao odgovor na tadasnje transfere Ronalda i Kake u Real.darius_maximus wrote: ↑06/02/2024 22:22 Eno sad i Real nema para jadan.
Ljudi koji su deceniju prije Guardiole pravili Galacticose.![]()
To Mourinhu falilo igrača?![]()
Pep tada uopste nije trazio niti zelio tu svedsku tempiranu bombu u svlacionici i jedva je cekao da ga se sto prije kutarise.
- MarlboroGold
#57230 Re: English Premier League
Očigledno oni treneri koji tačno znaju šta rade, a možda ga on lično nije želio ili mu nije bio jedan od prioriteta mada zna se kako su Real i Barca dovodili zvijezde u ekipu. Naročito Real. To im je osiguravalo pobjede na izborima vrlo često, pa je vrlo vjerovatno Ibra bio jedan od takvih transfera kad se trener i ne pita nešto puno.ultima_palabra wrote: ↑06/02/2024 21:24Dobro, ali ko ima tu slobodu da dovede Ibrahimovica i sutne ga dogodine? Jos stavi Etoa u razmjenu koji mu uzme LP sa Interom… i tako u svakom klubu.MarlboroGold wrote: ↑06/02/2024 19:34 Ne bi City ovako dominirao da ih ne vodi Pep. Čovjek nam je svima nabio komplekse u ligi i to je činjenica. Čim ode City više neće biti ovako dominantan i u to sam apsolutno siguran čak da troše 200m po sezoni.
Moraš gotovo pa savršenu sezonu odigrati da bi osvojio ligu, a to je minimalno 90 bodova. Čak ni to nekad nije bilo dovoljno.
Jesu i trošili lovu nema sumnje, ali je planski pravljena ekipa uz njegovu filozofiju igre.
Pa čovjek je šutnuo igrače poput Eto'a i Ibrahimovića iz Barce jer se nisu uklapali u njegovu filozofiju pa je stvorio mašinu. Koji bi se treneri pored njega odrekli takvih igračina? Ne mogu ni na prste jedne ruke nabrojati takve. Čovjek ima viziju i zna šta radi. I od Bayerna bi napravio silu koja gazi da je ostao duže tamo.
Intera su vile pronosale u Barceloni i to svi znaju. Ni sami ne znaju kako su tad prošli. Eto'o je u toj utakmici igrao beka jbt.
- MarlboroGold
#57231 Re: English Premier League
Al-Ittihad were ready to pay €235M to Liverpool for Mohamed Salah last summer!

Da hoće ugasiti ovu saudijsku ligu, ali nema ko kad su ušli u sve dijelove i fife i uefe i nacionalnih država i klubova.
Da hoće ugasiti ovu saudijsku ligu, ali nema ko kad su ušli u sve dijelove i fife i uefe i nacionalnih država i klubova.
- darius_maximus
#57232 Re: English Premier League
Ma neka ljudi plaćaju, da se igrači opare kada ima budala.
Pa saudijska liga je u prošlom prijelaznom roku potrošila milijardu EUR i dovodila igrače šakom i kapom.
Sad da bilo koju ekipu pustiš da igra sa Sevillom, koja se grčevito bori za opstanak u španskoj ligi, pitanje je da li bi ijednu dobili.
Odrasli ljudi na onim Samsung reklamama, pa misle da bi Ronaldo i Messi u istom timu pobijedili vanzemaljce.
Pa saudijska liga je u prošlom prijelaznom roku potrošila milijardu EUR i dovodila igrače šakom i kapom.
Sad da bilo koju ekipu pustiš da igra sa Sevillom, koja se grčevito bori za opstanak u španskoj ligi, pitanje je da li bi ijednu dobili.
Odrasli ljudi na onim Samsung reklamama, pa misle da bi Ronaldo i Messi u istom timu pobijedili vanzemaljce.
- Better Man
#57233 Re: English Premier League
Bale jeste bio odličan u Realu i jedan je od najzaslužnijih za dvije titule LP, gdje su njegovi golovi bili ključni.Osmi Socrates wrote: ↑06/02/2024 22:57 Pa bilo je sigurno više nego što je trebalo jer ga je press na momente bukvalno maltretirao. Sjećam se dobro situacije koju je imao kao i De Jong u Barceloni, gdje su ga i navijači i štampa bukvalno tjerali iz kluba, jer zarađuje previše (za učinak koji daje). Čak, čini mi se, i bivši predsjednik, whatever his name was.
Zidane je možda i bio fer prema njemu više nego drugi uključeni faktori, ali ostaje činjenica da su ga maltretirali, kao što bi sigurno Barcini navijači maltretirali Ibrahimovića da nije pristao na odlazak iz Barcelone.
Moj lični utisak je da je Bale bio odličan igrač u Realu većinu vremena kad je igrao, ali, kao što rekoh, u očima španske javnosti to je drugačije izgledalo.
- Better Man
#57234 Re: English Premier League
Zlatan je odličan napadač, ali problem je bio što je Pep više volio Messia i nije htio u ekipi igrača koji bi mogao biti veća zvijezda od njega. U toj situaciji Pep je ispao šupak i prava hinja.LSD wrote: ↑06/02/2024 23:59Transfer Zlatana u Barcu je bio iskljucivo Laportin, tzv. predsjednicki transfer kao odgovor na tadasnje transfere Ronalda i Kake u Real.darius_maximus wrote: ↑06/02/2024 22:22 Eno sad i Real nema para jadan.
Ljudi koji su deceniju prije Guardiole pravili Galacticose.![]()
To Mourinhu falilo igrača?![]()
Pep tada uopste nije trazio niti zelio tu svedsku tempiranu bombu u svlacionici i jedva je cekao da ga se sto prije kutarise.
-
ketronsd1
#57235 Re: English Premier League
Razumijem tePlunkett wrote: ↑06/02/2024 15:35Ma huja me drmalaketronsd1 wrote: ↑06/02/2024 15:05Sta si ti druze gledao samo ti znas!? Pa pogledaj samo prvi go Arsenala. Pool ni blizu neceg takvog nije bio. Ljudi su dali go iz nijedne sanse.Plunkett wrote: ↑04/02/2024 20:41
Da ti pacenik odgovori.
Prvo, Arsenal se provukao na Anfieldu, da ne spominjemo kontre i penale.
Drugo, Arsenal nije nista odigrao aman danas, da nije bilo greske VvD i Alissona, sumnjam da bi napravio ista vise u toj uktamici (sto ne znaci da bi Liverpool napravio, naravno).
Trece, u momentu pisanja je jos bilo 2:1.![]()
- studeni76
#57236 Re: English Premier League
Pa ko bi po vama trebao imat prednost u ekipi, jedan od najboljih fudbalera u istoriji fudbala ili Ibrahimovic!?
- vaučer
#57237 Re: English Premier League
Mislim, glupo ti je pitanje.
Messi je ipak samo fudbaler, Zlatan je.... Zlatan.
Messi je ipak samo fudbaler, Zlatan je.... Zlatan.
- drug_profi
#57238 Re: English Premier League
Darwin i Salah recimo.
Ibra i Messi
Jebatevrag.... koje pizdarije bi pravili
Ibra i Messi
Jebatevrag.... koje pizdarije bi pravili
- belafonte
#57239 Re: English Premier League

Ovo je nekako prošlo ispod radara...fakat me fasciniro svojom brzinom u par tekmi što sam gledao, kapa dole za ovu kupovinu horozana.
E sad možda je mekši u duelima od Van Diijka al ima fin potencijal, mada brzina s godinama i povredama će otanjit.
-
LSD
-
il dottore
#57241 Re: English Premier League
Ova prica vuce malo na srpske kosovske mitove.MarlboroGold wrote: ↑07/02/2024 07:30Očigledno oni treneri koji tačno znaju šta rade, a možda ga on lično nije želio ili mu nije bio jedan od prioriteta mada zna se kako su Real i Barca dovodili zvijezde u ekipu. Naročito Real. To im je osiguravalo pobjede na izborima vrlo često, pa je vrlo vjerovatno Ibra bio jedan od takvih transfera kad se trener i ne pita nešto puno.ultima_palabra wrote: ↑06/02/2024 21:24Dobro, ali ko ima tu slobodu da dovede Ibrahimovica i sutne ga dogodine? Jos stavi Etoa u razmjenu koji mu uzme LP sa Interom… i tako u svakom klubu.MarlboroGold wrote: ↑06/02/2024 19:34 Ne bi City ovako dominirao da ih ne vodi Pep. Čovjek nam je svima nabio komplekse u ligi i to je činjenica. Čim ode City više neće biti ovako dominantan i u to sam apsolutno siguran čak da troše 200m po sezoni.
Moraš gotovo pa savršenu sezonu odigrati da bi osvojio ligu, a to je minimalno 90 bodova. Čak ni to nekad nije bilo dovoljno.
Jesu i trošili lovu nema sumnje, ali je planski pravljena ekipa uz njegovu filozofiju igre.
Pa čovjek je šutnuo igrače poput Eto'a i Ibrahimovića iz Barce jer se nisu uklapali u njegovu filozofiju pa je stvorio mašinu. Koji bi se treneri pored njega odrekli takvih igračina? Ne mogu ni na prste jedne ruke nabrojati takve. Čovjek ima viziju i zna šta radi. I od Bayerna bi napravio silu koja gazi da je ostao duže tamo.
Intera su vile pronosale u Barceloni i to svi znaju. Ni sami ne znaju kako su tad prošli. Eto'o je u toj utakmici igrao beka jbt.
Inter im 3 komada slozio u prvoj utakmici pa su morali izmisliti crveni u revansu da malo vrate Barsu u igru
- JohnnyS
#57242 Re: English Premier League
Najslaniji potez u povijesti nogometa je kad su provincijalci iz Barcelone upalili prskalice na travnjaku dok je Inter slavio prolaz. Vrlo jadno.
- MarlboroGold
#57243 Re: English Premier League
Ja fakat više ne znam šta je ovim engleskim medijima i punditima.
Kad god Arsenal dobije neku veliku utakmicu fokus ode na to kako Arsenal "arogantno" slavi pobjede, a nikad ne vidim takve reakcije kad Liverpool ili City dobiju takve utakmice. City kad dobije nekog drugoligaša u kupu Pep slavi kao da je osvojio ligu prvaka ili Klopp koji je znao pretrčati pola stadiona radujući se. Sve je to ok i neka slave što se mene tiče. I trebaju. Ali kad je Arsenal u pitanju onda je problem. Tačno postoji medijska agenda usmjerena protiv Arsenala.
Da se hoće Henry priključiti ovoj Skysports ekipi sa klaunovima Carragherom i Nevillom da im jebe mater, jer je od njih to i krenulo.
Kad god Arsenal dobije neku veliku utakmicu fokus ode na to kako Arsenal "arogantno" slavi pobjede, a nikad ne vidim takve reakcije kad Liverpool ili City dobiju takve utakmice. City kad dobije nekog drugoligaša u kupu Pep slavi kao da je osvojio ligu prvaka ili Klopp koji je znao pretrčati pola stadiona radujući se. Sve je to ok i neka slave što se mene tiče. I trebaju. Ali kad je Arsenal u pitanju onda je problem. Tačno postoji medijska agenda usmjerena protiv Arsenala.
Da se hoće Henry priključiti ovoj Skysports ekipi sa klaunovima Carragherom i Nevillom da im jebe mater, jer je od njih to i krenulo.
- vaučer
#57244 Re: English Premier League
MarlboroGold wrote: ↑07/02/2024 16:51 Ja fakat više ne znam šta je ovim engleskim medijima i punditima.
Kad god Arsenal dobije neku veliku utakmicu fokus ode na to kako Arsenal "arogantno" slavi pobjede, a nikad ne vidim takve reakcije kad Liverpool ili City dobiju takve utakmice. City kad dobije nekog drugoligaša u kupu Pep slavi kao da je osvojio ligu prvaka... tačno postoji medijska agenda usmjerena protiv Arsenala.
Osim standardnog sranja da prave vijesti iz ničega, mislim da je ‘problem’ u tom da su svi navikli da je Arsenal relativno sterilan klub. To je percepcija koja se udomaćila nakon prelaska na Emirates i tokom onih polu-turobnih zadnjih godina Wengera, gdje je glavni fokus sezone bio Top 4 i uglavnom se nakon Nove godine igralo za ništa bitno ili vrlo malo.
Sad kad imaš Artetu koji aktivno radi na tom da su navijači povezaniji, glasniji i da igrači također daju više za te navijače - svi kolutaju očima. Otkud to? Otkud vam pravo da se radujete? Mislim, debilizam.
- MarlboroGold
#57245 Re: English Premier League
Nema više smisla jbt.
Žalio se Carragher na to nakon pobjede i kao dobili ste i trk u svlačionice i kao nema potrebe za onim to je pretjerano, jer bi on to tako uradio.
Frajer koji je pljunuo navijača Uniteda iz auta priča nešto o samokontroli, samodisciplini i ostalom... jest vam legenda, ali je lik idiot realno.
S druge strane Gary bi dao sve da je United u trenutnoj poziciji Arsenala i pričao bi skroz drugu priču da je obrnuto.
Jedino je Keane pošten. I Souness.
Žalio se Carragher na to nakon pobjede i kao dobili ste i trk u svlačionice i kao nema potrebe za onim to je pretjerano, jer bi on to tako uradio.
Frajer koji je pljunuo navijača Uniteda iz auta priča nešto o samokontroli, samodisciplini i ostalom... jest vam legenda, ali je lik idiot realno.
S druge strane Gary bi dao sve da je United u trenutnoj poziciji Arsenala i pričao bi skroz drugu priču da je obrnuto.
- ultima_palabra
#57246 Re: English Premier League
Ne bih rekao da su to vile, nije Barcelona imala vise od 3-4 prave sanse na utakmici. Ono je jedna od najmudovitijih utakmica koju je jedan tim ikad odigrao u istoriji. Svaka druga ekipa bi se u onoj situaciji sasrala dozavrat i izgubila 5-0.MarlboroGold wrote: ↑07/02/2024 07:30Očigledno oni treneri koji tačno znaju šta rade, a možda ga on lično nije želio ili mu nije bio jedan od prioriteta mada zna se kako su Real i Barca dovodili zvijezde u ekipu. Naročito Real. To im je osiguravalo pobjede na izborima vrlo često, pa je vrlo vjerovatno Ibra bio jedan od takvih transfera kad se trener i ne pita nešto puno.ultima_palabra wrote: ↑06/02/2024 21:24Dobro, ali ko ima tu slobodu da dovede Ibrahimovica i sutne ga dogodine? Jos stavi Etoa u razmjenu koji mu uzme LP sa Interom… i tako u svakom klubu.MarlboroGold wrote: ↑06/02/2024 19:34 Ne bi City ovako dominirao da ih ne vodi Pep. Čovjek nam je svima nabio komplekse u ligi i to je činjenica. Čim ode City više neće biti ovako dominantan i u to sam apsolutno siguran čak da troše 200m po sezoni.
- MarlboroGold
#57247 Re: English Premier League
Moguće ali je bila viktorija svo vrijeme i toga se sjećam. Ipak je to već davno bilo pa se i ne sjećam koliko su šansi imali.
- JohnnyS
#57248 Re: English Premier League
Ja tu Caragherovu priču uopće nisam skontao, ljudi ostali slaviti utakmicu s navijačima i osobljem. Pa koji su kurac trebali raditi nakon pobjede nad rivalom za drugo mjestoMarlboroGold wrote: ↑07/02/2024 17:16 Nema više smisla jbt.
- MarlboroGold
#57249 Re: English Premier League
Ma nije to od jučer, već se povlači još od prošle sezone. Sve ista priča od istih ljudi, a onda se nakače i mediji sa istim retorikama jer su im riječi tog dvojca haman pa zlatne.
Počeli su smarati i treba im neko jebati mater.
Počeli su smarati i treba im neko jebati mater.
- belafonte
#57250 Re: English Premier League
Bravo, bravo...samo po pičci.
Mourinho je davno reko da jedva čeka da bude pundit da jebe rednecka i malog od palube.
Henry i Richards su već tandem i tu dodat Moua, šou bi bio...
Mourinho je davno reko da jedva čeka da bude pundit da jebe rednecka i malog od palube.
Henry i Richards su već tandem i tu dodat Moua, šou bi bio...