Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#57176 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Taj Tomer Hemed je u silaznoj putanji. U Mallorci je najavljivan kao velika nada, ali kako stvari stoje, ide nizbrdo, trenutno je u Almeriji, i nije mi to neki napredak. Pola svojih golova je dao Luxu i Andori.
Takodje mu kolega je uglavnom busio Andore i sl. Ne kazem da ih treba olahko shvatiti, ali nije sad da su neki klasni napadaci i mislim da je nasa odbrana (ako Spaha bude igrao) ipak bolja od njihovog napada.
Takodje mu kolega je uglavnom busio Andore i sl. Ne kazem da ih treba olahko shvatiti, ali nije sad da su neki klasni napadaci i mislim da je nasa odbrana (ako Spaha bude igrao) ipak bolja od njihovog napada.
- SkyLimit
#57177 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Rezultati Izraela u zvaničnim utakmicama na domaćem terenu od 2012. godine:
Pobjede:
Izrael - Luksemburg 3 : 0
Neriješeno:
Izrael - Portugal 3 : 3
Izrael - Azerbejdžan 1 : 1
Izrael - Sjeverna Irska 1 : 1
Porazi:
Izrael - Rusija 0 : 4
Pobjede:
Izrael - Luksemburg 3 : 0
Neriješeno:
Izrael - Portugal 3 : 3
Izrael - Azerbejdžan 1 : 1
Izrael - Sjeverna Irska 1 : 1
Porazi:
Izrael - Rusija 0 : 4
- jeza u ledja
#57178 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Au ovaj Nacho je dobar (pise "Natcho" na dresu CSKA). Bas sam ga guglo jer mi cudno bilo ime kad ono brat musliman - Cerkez. 
Ono sto sam ja gledao najjaci igrac sredine u CSKA.
Vjerovatno je Izraelcima on najbolji igrac.
Ono sto sam ja gledao najjaci igrac sredine u CSKA.
Vjerovatno je Izraelcima on najbolji igrac.
Last edited by jeza u ledja on 11/11/2014 06:17, edited 1 time in total.
- mushkile chibira
#57179 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@Sky, @jez, @Tomahawk
Konacno malo smislenijih stvari na ovoj temi, hvala u moje ime sto vodite raspravu ovdje na temi u dobrom pravcu. Ja cu opet ici malo off topic napisanim i stoga se unaprijed izvinjavam svima.
Poznato je da smo mi bosanci i hercegovci skloni pretjerivanju kao i da smo tanki sa zivcima pa je na temi u posljednje vrijeme bilo svega vise nego fudbala i selektorovog poimanja istog. Kao i sto sam napisao prije par dana da ce se neminovno desiti, tema je ostala uskracena za nekolicinu forumasa i ja ih ovom prilikom selamim a bez obzira sto nemamo ista stajalista. Ono sto bih volio da procitam jeste da oni koji trebaju, upute javno izvinjenje jedni drugima i halale sto se moze halaliti. Vidim da polako ali sigurno svi dolazimo na isto u pogledu Safeta Susica (kao sto napisah ranije - jos jedna neminovnost) i u tom smislu bih apelovao da ne prozivamo jedni druge jer u 99% slucajeva svi smo mi navijaci repke, volimo istu i "ginemo" za nju - svako na svoj nacin.
Osobno, ja cu biti najsretniji kad ova tema ode u "ropotarnicu povijesti". Vec sam ranije pisao da i poslije Safeta (moje misljenje je da on nece docekati kraj kvala na klupi i daBogda se ja ugrizao za jezik jer to znaci da necemo ici na EP) nece biti uspjeha preko noci. Previse je stete napravljeno djelovanjem prije svega "ljudi" iz saveza pa tek onda Safeta jer on "jadan" ocito nije dorastao svemu ovome. Na zalost trebat' ce vremena da "rane zarastu" i da se nanovo izgradi jedna nova repka i ostvare rezultati koji ce nam puniti srca.
Bez obzira na sve, zelim puno srece Safetu, svim momcima koji izadju na teren u predstojecoj utakmici, svim nasim navijacima na tribinama kao i ostalima koji nece biti tamo (ukljucujuci i moju malenkost). Nasem sportskom protivniku u predstojecoj utakmici zelim da dozive poraz, makar i nezasluzen.
Nadajmo se najboljem, bez obzira sto razum govori drugacije, neka nas srce vodi.
Hajmo BiH !

Konacno malo smislenijih stvari na ovoj temi, hvala u moje ime sto vodite raspravu ovdje na temi u dobrom pravcu. Ja cu opet ici malo off topic napisanim i stoga se unaprijed izvinjavam svima.
Poznato je da smo mi bosanci i hercegovci skloni pretjerivanju kao i da smo tanki sa zivcima pa je na temi u posljednje vrijeme bilo svega vise nego fudbala i selektorovog poimanja istog. Kao i sto sam napisao prije par dana da ce se neminovno desiti, tema je ostala uskracena za nekolicinu forumasa i ja ih ovom prilikom selamim a bez obzira sto nemamo ista stajalista. Ono sto bih volio da procitam jeste da oni koji trebaju, upute javno izvinjenje jedni drugima i halale sto se moze halaliti. Vidim da polako ali sigurno svi dolazimo na isto u pogledu Safeta Susica (kao sto napisah ranije - jos jedna neminovnost) i u tom smislu bih apelovao da ne prozivamo jedni druge jer u 99% slucajeva svi smo mi navijaci repke, volimo istu i "ginemo" za nju - svako na svoj nacin.
Osobno, ja cu biti najsretniji kad ova tema ode u "ropotarnicu povijesti". Vec sam ranije pisao da i poslije Safeta (moje misljenje je da on nece docekati kraj kvala na klupi i daBogda se ja ugrizao za jezik jer to znaci da necemo ici na EP) nece biti uspjeha preko noci. Previse je stete napravljeno djelovanjem prije svega "ljudi" iz saveza pa tek onda Safeta jer on "jadan" ocito nije dorastao svemu ovome. Na zalost trebat' ce vremena da "rane zarastu" i da se nanovo izgradi jedna nova repka i ostvare rezultati koji ce nam puniti srca.
Bez obzira na sve, zelim puno srece Safetu, svim momcima koji izadju na teren u predstojecoj utakmici, svim nasim navijacima na tribinama kao i ostalima koji nece biti tamo (ukljucujuci i moju malenkost). Nasem sportskom protivniku u predstojecoj utakmici zelim da dozive poraz, makar i nezasluzen.
Nadajmo se najboljem, bez obzira sto razum govori drugacije, neka nas srce vodi.
Hajmo BiH !
- alphonse kauders
#57180 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Preuzeto sa drugog foruma, stranci na prvu skontali o kakvoj trenerskoj ublehi se radi.

-
SSemir
#57181 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
zamisljam kako mnogi forumasi ovdje sad jedva cekaju cas informatike, da mogu na internet da opsuju koju susicu. na prvom mjestu tu mislin na istocnodrinskog turbo pjevaca
Last edited by SSemir on 11/11/2014 10:04, edited 1 time in total.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#57182 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ali tu si ti, poslednji bedem odbrane neodbranjivog, u tebe i u Spahića Safet polaže najveće nade, nemoj ga iznevjeriti...SSemir wrote:zamisljam kako mnogi forumasi ovdje sad jedva cekaju cas informatike, da mogu na internet da osuju koju susicu. na prvom mjestu tu mislin na istocnodrinskog turbo pjevaca
-
Gandra_1
#57183 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja imam osjecaj da cemo mi rutinski uzeti Izrael, i da ce sve na terenu bolje izgledati bez DŽeke, živi bili pa vidjeli...
U ovoj sadašnjoj situaciji nema druge nego staviti Hajrovića u napad...
Dosta je više prizivanja nekih igrača poput Djurića, Mahmutovića, Štilića... Slažem se da oni zaslužuju da budu u blizini reprezentacije, ali da su neka extra klasa, pitanje je...
Pa ja vjerujem da bi se naši klubovi iz vrha Premier lige i HNL-a, bez problema nosili sa sa jednim Teplicama i Wislom, pa cak i Cesenom.
Dosta je više prizivanja nekih igrača poput Djurića, Mahmutovića, Štilića... Slažem se da oni zaslužuju da budu u blizini reprezentacije, ali da su neka extra klasa, pitanje je...
Pa ja vjerujem da bi se naši klubovi iz vrha Premier lige i HNL-a, bez problema nosili sa sa jednim Teplicama i Wislom, pa cak i Cesenom.
-
vryzas
#57184 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A1fa wrote:Ali tu si ti, poslednji bedem odbrane neodbranjivog, u tebe i u Spahića Safet polaže najveće nade, nemoj ga iznevjeriti...SSemir wrote:zamisljam kako mnogi forumasi ovdje sad jedva cekaju cas informatike, da mogu na internet da osuju koju susicu. na prvom mjestu tu mislin na istocnodrinskog turbo pjevaca
- Point.
#57185 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ssemir...posljednji mohikanac, zadnji bedem odbrane Papeta Genija. Kako ti se da braniti ublehu, Boga ti?
-
incognito071
#57186 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gandra_1 wrote:Ja imam osjecaj da cemo mi rutinski uzeti Izrael, i da ce sve na terenu bolje izgledati bez DŽeke, živi bili pa vidjeli...
eeeeeeeeeee svasta ovim dunjalukom hoda
- ultima_palabra
#57187 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eno na klixu neki članak, gdje informisani novinar "predviđa" da će bekove igrati Hadžić i Mujdža:D Znači ako Tin ne može igrati, onda Lulić odjednom može na krilo... jer sad treba naći mjesto Hadžiću, pošto je gužva na stoperu.
Kome nije još nije jasno kako se kroji sastav u Safetovom trećem mandatu, može lijepo vidjeti iz ovoga.
Kome nije još nije jasno kako se kroji sastav u Safetovom trećem mandatu, može lijepo vidjeti iz ovoga.
-
Gandra_1
#57188 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nikad nisam volio podredjivanje igre jednom napadacu, tako da sve to puno bolje moze izgledati i bez Džeke, ali vidjet cemo.. A ti se javi u ponedjeljak pa me onda citiraj i nasmij se...incognito071 wrote:Gandra_1 wrote:Ja imam osjecaj da cemo mi rutinski uzeti Izrael, i da ce sve na terenu bolje izgledati bez DŽeke, živi bili pa vidjeli...
Pa ja vjerujem da bi se naši klubovi iz vrha Premier lige i HNL-a, bez problema nosili sa sa jednim Teplicama i Wislom, pa cak i Cesenom.![]()
![]()
![]()
eeeeeeeeeee svasta ovim dunjalukom hoda
Ekipe koje u Poljskoj i Češkoj ligi se nalaze na 5 i 7 mjestu i ne mogu da izbore ni Evropu, za mene su prosjek... Sarajevo, Široki, Dinamo i Hajduk bi ih u dvije utakmice gotovo pa sigurno mogli izbaciti...
-
vryzas
#57189 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hadzic je meni TITO...frajer igra SVE, ko Yaya Toure!ultima_palabra wrote:Eno na klixu neki članak, gdje informisani novinar "predviđa" da će bekove igrati Hadžić i Mujdža:D Znači ako Tin ne može igrati, onda Lulić odjednom može na krilo... jer sad treba naći mjesto Hadžiću, pošto je gužva na stoperu.
- alphonse kauders
#57190 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A ne bi sa Hajdukom, Pribramom, Sturmom, Basaksehirom?Gandra_1 wrote:Ja imam osjecaj da cemo mi rutinski uzeti Izrael, i da ce sve na terenu bolje izgledati bez DŽeke, živi bili pa vidjeli...
-
VCorp
#57191 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja znam ljude koji vjeruju u toteme ako cemo takoGandra_1 wrote:Ja imam osjecaj da cemo mi rutinski uzeti Izrael, i da ce sve na terenu bolje izgledati bez DŽeke, živi bili pa vidjeli...
Nosili bi se kurac, pogledaj samo kako nam se nose klubovi u EL s bilo kojim prosječnim timom, recimo češkim. Sarajevo su zadnji put nakantali kao male bebe, slovenski Maribor je iznabijao Želju itd ...
Đuric je tri komada dao Švabama, bio sam na utakmici a Štilić je iz kola u kolo sve bolji i svi mediji govori da je najbolji igrač lige i da igra u životnoj formi. Ako ima mjesta za malog Safetovog ima sigurno i za Štilu. A htjeli vi to ili ne, mi moramo imati trećeg napadača pa ne igrao on nikako ali upravo zbog ovakvih situacija. I ja mislim da Safet ima dugu jezičinu i omalovazava igrače koji bi mogli igrati za nas već u startu. To je radio i s Kolašincem. Nadam se pozitivnom rezultatu jer ipak je to naša reprezentacija i želim da idemo na EP. Ali i da popušimo pa da ode Safet a da dođe trener stručnjak ne bih bio razočaran do kraja jer s ovim magarcom ne možemo na EP ali zato u PM bez problema.
- insaneinthebrain
#57192 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nas polivalentni genije, hadzicvryzas wrote:Hadzic je meni TITO...frajer igra SVE, ko Yaya Toure!ultima_palabra wrote:Eno na klixu neki članak, gdje informisani novinar "predviđa" da će bekove igrati Hadžić i Mujdža:D Znači ako Tin ne može igrati, onda Lulić odjednom može na krilo... jer sad treba naći mjesto Hadžiću, pošto je gužva na stoperu.
-
Korisničkoime
#57193 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Imao si priliku da vidiš kako se jedan naš tim iz vrha tabele nosi sa M.Boleslava iz Češke u kojem usput igra Šćuk čovjek koji bi trebao da bude rezerva i opcija za ne daj Bože ako dođe do povrede Bešića. Da ti skratim potragu 6-1 u korist Čeha u obije utakmice.Gandra_1 wrote:Ja imam osjecaj da cemo mi rutinski uzeti Izrael, i da ce sve na terenu bolje izgledati bez DŽeke, živi bili pa vidjeli...
Nemoj govoriti napamet ljudima daje da nešto odbrane i počnu da pričaju napamet o stvarima koje ne prate. Naši klubovi u "Evropi" ili ti kako ja to zovem jad i čemer uz jedan blijesak svake prestupne godine. Pa naše su klubove sa vrha tabele redovno kantaju kako stignu i koliko stignu čim pređu granicu BiH. Žalosno jeste ali je naša realnost. Blijesne tu i tamo nekad neko ali ga se odmah zatim i poklopi u uzvratu.
Mislim da bi mi i pored nedostatka Džeke mogli uzeti Izrael jer smo kvalitetniji rutinski pa to baš i ne ali se može jer imamo kvalitetu koju na žalost ne crpimo u potpunosti jer nam selektor ne radi svoj posao. Međutim zablude likova ovdje na forumu kako bi naša repka bolje funkcionisala bez Džeke su presmiješne. Džeko je naš daleko i bez premca najkorisniji fudbaler koji bi u većini jačih Evropskih repki bio u početnoj postavi.
Ako nećeš napadača prizivati kada ih nemaš nikako onda ne znam kad ćeš.
- animus
#57194 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja sam ove kvalifikacije odavno otpisao. Jednostavno nemamo nikakve sanse sa Papketom na celu. Ne isplati se nervirati. Nek se nerviraju oni iz Izvrsnog odbora koji su ga i izabrali da nas vodi. Puno ce as kostati ali jednostavno mi sada nemamo izbora nego trpiti ovo maltretiranje naroda. Mozda prije tekme popiti koju pivu (sto vise to bolje) i onda opusteno pogledati utakmicu. Ova utakmica bi mogla biti prekretnica, bar se ja nadam.
Inace vezano za centarfora ja mislim da iz trenutnog kadra jedino Medunjanin moze to odigrati koliko toliko pristojno. Sa Lulicem i Hajrovicem na krilima bi mozda i mogli nesto povezati ali sve je to neprobano i neuigrano. Znamo svi ko je krivac ali sta da se radi nego da trpimo ovakav nesposoban Savez i nesposobnog selektora.
Inace vezano za centarfora ja mislim da iz trenutnog kadra jedino Medunjanin moze to odigrati koliko toliko pristojno. Sa Lulicem i Hajrovicem na krilima bi mozda i mogli nesto povezati ali sve je to neprobano i neuigrano. Znamo svi ko je krivac ali sta da se radi nego da trpimo ovakav nesposoban Savez i nesposobnog selektora.
-
incognito071
#57195 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ispali mu Tinki i Avdija iz kombinacije pa mi nista ne bi iznenadilo da Hadzic zaigra na beku.ultima_palabra wrote:Eno na klixu neki članak, gdje informisani novinar "predviđa" da će bekove igrati Hadžić i Mujdža:D Znači ako Tin ne može igrati, onda Lulić odjednom može na krilo... jer sad treba naći mjesto Hadžiću, pošto je gužva na stoperu.
U svakom slucaju bi bila bolja kombinacija Lulic-Kvrzic na lijevoj strani....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#57196 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako ce vec igrati (Hadzic), bolje neka ga na beku. A i Lulic ce biti naprijed, bolje nego da se pati na beku.incognito071 wrote:Ispali mu Tinki i Avdija iz kombinacije pa mi nista ne bi iznenadilo da Hadzic zaigra na beku.ultima_palabra wrote:Eno na klixu neki članak, gdje informisani novinar "predviđa" da će bekove igrati Hadžić i Mujdža:D Znači ako Tin ne može igrati, onda Lulić odjednom može na krilo... jer sad treba naći mjesto Hadžiću, pošto je gužva na stoperu.
Ko ce glumiti Dzeku? Hajro? Jbm ti, igracemo totalni fudbal, Hajro, Lula, Kvrzic, Visca....kad pocne trka, ima Izraelcani da se izgube
-
incognito071
#57197 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Korisničkoime wrote:Imao si priliku da vidiš kako se jedan naš tim iz vrha tabele nosi sa M.Boleslava iz Češke u kojem usput igra Šćuk čovjek koji bi trebao da bude rezerva i opcija za ne daj Bože ako dođe do povrede Bešića. Da ti skratim potragu 6-1 u korist Čeha u obije utakmice.Gandra_1 wrote:Ja imam osjecaj da cemo mi rutinski uzeti Izrael, i da ce sve na terenu bolje izgledati bez DŽeke, živi bili pa vidjeli...
Nemoj govoriti napamet ljudima daje da nešto odbrane i počnu da pričaju napamet o stvarima koje ne prate. Naši klubovi u "Evropi" ili ti kako ja to zovem jad i čemer uz jedan blijesak svake prestupne godine. Pa naše su klubove sa vrha tabele redovno kantaju kako stignu i koliko stignu čim pređu granicu BiH. Žalosno jeste ali je naša realnost. Blijesne tu i tamo nekad neko ali ga se odmah zatim i poklopi u uzvratu.
Mislim da bi mi i pored nedostatka Džeke mogli uzeti Izrael jer smo kvalitetniji rutinski pa to baš i ne ali se može jer imamo kvalitetu koju na žalost ne crpimo u potpunosti jer nam selektor ne radi svoj posao. Međutim zablude likova ovdje na forumu kako bi naša repka bolje funkcionisala bez Džeke su presmiješne. Džeko je naš daleko i bez premca najkorisniji fudbaler koji bi u većini jačih Evropskih repki bio u početnoj postavi.
Ako nećeš napadača prizivati kada ih nemaš nikako onda ne znam kad ćeš.
Kako ti se da ovakvim delegatima odgovarati?
- Herr Flick
#57198 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vježbat prekide sve vrijeme do utakmice,to nam je jedina nada da mozemo dat gol
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#57199 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Havatar wrote:Nema veze kolika je samo nek je redovnahrasno38 wrote:....a on svaki mjesec 70.000 u padze:)leškarenje wrote:Citajuci sta pisete,ima ti ta mjesta....obolicete zbog Papketa.
Inače ne bi trebali da prozivate Hadžića , dobar je on dečko, dosta ljudi koji ga poznaju su mi to potvrdili a sad što nije kvalitet kakvim ga Safet predstavlja nije njegova krivica mada opet bi imao mjesta pošto je moguće da se pozove 23 a u kvalifikacijama i 26 igrača iako Safet tvrdi suprotno .
nije to sporno...niti jedan igrač tu nije krivac...zna se ko sastavlja spisak...to je Sejo.....što neko napisa da i mene pozove odazvo bi se
Papke is football genius!
-
vryzas
#57200 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad ga zabijemo iz neke frljoke ko da gledam...ko ce ostati ziv od struĆnjaka i njegovih vjernih poklonika.Tomahawk11 wrote:Ako ce vec igrati (Hadzic), bolje neka ga na beku. A i Lulic ce biti naprijed, bolje nego da se pati na beku.incognito071 wrote:Ispali mu Tinki i Avdija iz kombinacije pa mi nista ne bi iznenadilo da Hadzic zaigra na beku.ultima_palabra wrote:Eno na klixu neki članak, gdje informisani novinar "predviđa" da će bekove igrati Hadžić i Mujdža:D Znači ako Tin ne može igrati, onda Lulić odjednom može na krilo... jer sad treba naći mjesto Hadžiću, pošto je gužva na stoperu.
Ko ce glumiti Dzeku? Hajro? Jbm ti, igracemo totalni fudbal, Hajro, Lula, Kvrzic, Visca....kad pocne trka, ima Izraelcani da se izgube