Ja grada i anarhije...Klosari.
Ovaj Indijac iskljucuje grijanje kada on hoce, ove siledzije istjeraju inspekciju iz dvorista, policajci slucajni prolaznici u svemu tome...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
I ja sam svaku popravku radio kod Kaknje, svaki put dobio fiskalni racun bez obzira na iznos. Kaknjo je profesionalac i ima dobar tim. Svakom bih preporucio da radi zube kod njega.
Nekadasnja Željezara je imala preko 25000 radnika, danas je upitno da li Mittal ima 2500 radnika. Nekada su i plate bile vece. Nekad je Željezara ulagala u ekoloski aspekt grada, pa iako je zagadjenje bilo enormno, ali cuvalo se zelenilo, sadilo se drvece, pa se izgradilo i Bilino polje, ulagalo i u Čelik, zatim i evropski trofeji kad je Čelik osvojio 2 puta Mitropa kup i grupu Intertoto kupa su rezultat željezarinih ulaganja, a danas se Mittal nakon 15 godina sazalio na Čelik i dao neke mrvice. I te filtere koliko ih ugradjuju iz ozbiljnih zemalja bi davno dobili ultimatum, a kod nas neko na federalnom nivou uzme pinku i okolisna dozvola se dobija. Nekada se znalo zbog cega Zenica podnosi zrtvu, danas taj omjer ne ide nikako u korist gradjana Zenice vec uveliko u korist odjela onkologije. Zeljezara je potrebna Zenici, ali moraju puno vise paziti zajednicu u skladu s nekim ekoloskim normama i vracati joj daleko vise nego sto to trenutno cine.Ci-Nick wrote: ↑12/04/2022 09:34 Mittal je u prošloj godini ostvario dobit od 199 miliona KM i opet im malo.
Iskukali su bagatelnu cijenu struje u odnosu na tržišnu, tako da će u ovoj godini u odnosu na neke željezare u Europi napraviti uštede na struji bar 50 miliona eura . U posljednjih dva mjeseca već tri puta dižu cijenu čelika,.. i nisu spremni uraditi bilo šta za lokalnu zajednicu.
Nekadašnja Željezara nas je trovala ali je grijanje bilo skoro besplatno...
Servis u Lameli, mislim da se zove Reset ili tako nešto. Prošlo ljeto sam obišao sigurno 10 različitih i oni su bili najkorektniji. Onaj Haloo kod Zeničanke i sve u Masarikovoj obavezno izbjegni.
Ja koliko znam, nema njega među uhapšenim. Nadam se da nisi tek onako lupio.